Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απιστευτο 6 σελιδες για το πως μπορουμε να αποφυγουμε τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις μας , ετσι manual not to do army :shock:

Γνωμη μου και ξερω οτι θα σου (σας) φανει τουλαχιστον γελοια ειναι να πας .

Ειναι μια εμπειρια ζωης και καλο ειναι μερικες φορες να λεμε περισοτερο ναι παρα οχι ;)

Έχει σοβαρο λογο που δεν θελει να πάει. Αμα οντως λεει αληθεια οτι παιζει δουλειά στο εξωτερικο και δεν ειναι απλα μια δικαιολογια. Γιατι στην τελικη μολις τελειωσει ειναι ξεκρέμαστος αντε να πιασει κονε με κανεναν υψηλοβαθμο να πιουνε και μερικα ουζακια στην απολυση μετα ο καθενας το δρομο του. Παντως αν μερικοι πιστευετε πως ο στρατος ειναι χάσιμο χρόνου και δεν εχετε κατι καλυτερο να κάνετε εξω και δεν παιζει δουλειά δηλώστε ΥΕΑ. 

Εκει θα έχετε σιγουρα κάτι να κάνετε και θα παιζει και μισθος καθε μηνα ενα 500αρακι. Στην αρχη βεβαια ειναι δυσκολα θα φτιάξεις χαρακτηρα θες δεν θές. 

Βεβαια κατι εχει παρει το αυτι μου οτι σε πάνε εξω και εχεις να νοικιασεις και σπιτι οποτε σε αυτη την περιπτωση μαλλον δεν συμφέρει. 

Δημοσ.

Το προστιμο το τρως αφου τελειωσει η αναβολη και δεν παρουσιαστεις?

Ακριβώς. Διαγράφεται αν βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ή γίνεις 35 και εξαγοράσεις αν ΔΕΝ το έχεις πληρώσει ήδη. Αν το έχεις πληρώσει εννοείται ότι δεν παίρνεις τα λεφτά πίσω.

Δημοσ.

Νομιζα οτι ακομα και αν εξαγοραζες το πληρωνες. Ειναι 9*800 ευρω η εξαγορα? Πως βγαινεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και εχεις θεματα με την παραμονη στην ελλαδα σε ελεγχο διαβατηριου πχ 30 μερες? Αν και αυτο ξεπερνιεται...

Γιατι εδω βλεπω οτι θες αρκετα χρονια

http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/katoikoi-eksoterikou.asp

Δημοσ.

Να πας στρατο και μετα να φυγεις οπως κανουν ολοι (ή οι περισσοτεροι τουλαχιστον). Οι υπολοιποι που πανε λες να ειναι επιλογη τους? Λες να μην εχουν υποχρεωσεις?

Περα απο αυτα ο στρατος ειναι μια εμπειρια που πρεπει να ζησεις.

Πιθανον να μην κανεις κατι σημαντικο, να τα ξυνεις πολλες ωρες, να κανεις αγγαριες κλπ. Μπορει και να δυσκολευτεις με τρεξιματα, σκοπιες, βρωμα, αναφορες, χιονια, κρυο, αυπνια κλπ.

Ο στρατος ομως σου προσφερει αναμνησεις εστω και δυσκολων καταστασεων που θα θυμασαι μια ζωη.

Εχεις παρακολουθησει συζητησεις αντρων να μιλανε για την στρατιωτικη τους θητεια?

Μπορει να ακους για δυσκολες στιγμες για τραγελαφικα πραγματα, για παραξενους διοικητες κλπ αλλα αυτες οι αναμνησεις ειναι ανεκτιμητες.

Ασε που δεν ειναι τα παντα μαυρα. Μπορει να γνωρισεις ατομα πολυ ενδιαφεροντα που μπορει να γινουν και φιλοι σου καλοι. Ασε για τον χαβαλε και τα απιστευτα σκηνικα που διαδραματιζονται.

Προσωπικα οταν θυμομαστε με φιλους μου σκηνικα απο στρατο πεφτουμε κατω απο τα γελια....Μονο και μονο αυτες οι αναμνησεις αξιζουν τον κοπο.

Ασε που οταν θα λες σε τριτους ''εγω δεν πηγα στρατο'' θα λενε απο μεσα τους κοιτα την λουλου....

Δημοσ.

Ασε που οταν θα λες σε τριτους ''εγω δεν πηγα στρατο'' θα λενε απο μεσα τους κοιτα την λουλου....

Nτάξει όλα τα υπόλοιπα πάνε κι έρχονται, αλλά αυτό δεν παλεύεται.

• Like 6
Δημοσ.

Αμφισβητεις πως λεγεται sellers?

Νταξει μπορεις να τους γραψεις στα @@ σου, αλλα πως λεγεται ειναι το μονο σιγουρο.

Δεν αναφερομαι βεβαια σε περιπτωσεις που καποιος εχει προβλημα και δεν παει στρατο αλλα για τους αλλους....

Δημοσ.

Όχι φίλε μου, δεν αμφισβητώ πως λέγεται, απλά μου έρχεται στο μυαλό εκείνο που είχε πει η γυναίκα του Feynman απευθυνόμενη προς τον ίδιο: ''τι σε νοιάζει εσενα, τι σκέφτονται οι άλλοι?''

Και ειδικότερα όταν αυτοί οι ''άλλοι'' κατα πλειοψηφία είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως κάποιος θα έπρεπε να πει όχι σε μια δουλεια στο εξωτερικό, στις δυσκολίες του να ζήσεις σε μια ξένη χώρα αρχικά με όποια οικονομική βοήθεια μπορέσουν να σου δώσουν οι γονείς σου, μιλώντας μια διαφορετιή γλώσσα, προσπαθώντας να εγκλιματιστείς στην καινουργια κουλτούρα, προσπαθώντας να συμβιώσεις με ανθρώπους διαφορετικούς απο σένα με τους οποίους πρέπει είτε να ζήσεις μαζί τους έιτε να βγάλεις δουλειά μαζί τους, διότι τι εμπειρίες μπορεί να κερδίσεις απο όλο αυτό συγκρινόμενο με τις εμπειρίες που θα σου δώσει ο στρατός? Νομίζω ότι αξίζει να πεις ενα όχι, αρκει να εχεις να λες μαλακίες με τους φίλους σου κάποια στιγμή για να γελάς, όσο οι υπόλοιποι που ακούν κόβουν τις φλέβες απο την βαρεμάρα.

• Like 1
Δημοσ.

Αμφισβητεις πως λεγεται sellers?

Νταξει μπορεις να τους γραψεις στα @@ σου, αλλα πως λεγεται ειναι το μονο σιγουρο.

Δεν αναφερομαι βεβαια σε περιπτωσεις που καποιος εχει προβλημα και δεν παει στρατο αλλα για τους αλλους....

ΧΑ! Εννοείται στα @@ του! Κι αυτός μπορεί να τους θεωρεί θύματα που επί 9 μήνες έκαναν αγγαρείες απλά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τρίτων και ούτε καν του λαού...

Δημοσ.

Ναι μονο που κανετε το εξης λαθος.

Σχεδον κανενας απο αυτους που πανε στρατο δεν παει γιατι το θελει. Ολοι εχουν κατι καλυτερο να κανουν. Καποιοι ισως εχουν και λογους επιβιωσης.

Και εγω οταν ηταν να παω στρατο με εβγαλε απο το προγραμμα μου. Ασφαλως και δεν ηθελα να παω, αλλα απο την αλλη δεν μου περασε καν απο το μυαλο να βρω τροπο να το αποφυγω.

Το αν ειναι σωστο ή λαθος η υποχρεωτικη στρατευση ειναι διαφορετικη συζητηση...

Απλα καποιοι αποφασιζουν να δεχτουν τους νομους του κρατους στο οποιο ζουν και παρολες τις δυσκολιες που μπορει να αντιμετωπιζουν πανε στρατο, και καποιοι ''βολεψακηδες'' και ''παρτακηδες'' κανουν τα αδυνατα δυνατα να μην πανε και να το αποφυγουν για να μην βγουν απο το προγραμμα τους. Λες και οι υπολοιποι δεν εχουν προγραμμα στη ζωη τους...

ΧΑ! Εννοείται στα @@ του! Κι αυτός μπορεί να τους θεωρεί θύματα που επί 9 μήνες έκαναν αγγαρείες απλά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τρίτων και ούτε καν του λαού...

Οπως και ο φοροδιαφυγας θεωρει θυμα τον νομιμο που πληρωνει φορους ενα πραγμα.

'Η τον κλεφτη που θεωρει θυμα τον νοικοκυραιο που δουλευει...

Δημοσ.

χαχαχαχαχα! Τη "λουλού" που δεν πήγε και οι υπόλοιποι που πανε, είναι επειδή ειναι νομοταγείς... Αυτά από κάποιον στη χώρα που στη λίστα διαφάνειας είναι στην τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη ή χαμηλότερα από τη Γκάνα και το Λεσότο...

Ε ναι, είναι γνωστοί βολεψάκηδες, οι οικονομικοί μετανάστες.

• Like 3
Δημοσ.

Απλα καποιοι αποφασιζουν να δεχτουν τους νομους του κρατους στο οποιο ζουν και παρολες τις δυσκολιες που μπορει να αντιμετωπιζουν πανε στρατο, και καποιοι ''βολεψακηδες'' και ''παρτακηδες'' κανουν τα αδυνατα δυνατα να μην πανε και να το αποφυγουν για να μην βγουν απο το προγραμμα τους. Λες και οι υπολοιποι δεν εχουν προγραμμα στη ζωη τους...

Δηλαδή εαν κάποιου του δωθεί (ή φτιάξει) την ευκαιρία να γλυτώσει τον στρατό, πρέπει να την αρνηθεί για σεβασμό προς τους υπόλοιπους που σταθήκαν πιο άτυχοι και δεν μπορέσαν να την γλυτώσουν? Δεν βρισκω κάποια λογική σε αυτό. Εαν εγω δεν παω στρατό, δεν σημαίνει ότι ο απέναντι μου θα κάνει και την δική μου θητεία. Με λίγα λόγια, είτε εγω πάω στρατό είτε δεν πάω, ο τύπος στην Θράκη που ουτε καν γνωρίζω ή με γνωρίζει, την ίδια θητεία θα κάνει.

Οπότε γιατι να μην το δούμε απο την άλλη μεριά?

Αντι του: ''Ολοι παν στρατό'' -> ''Μερικοί ''βολεψακηδες'' και ''παρτακηδες'' προσπαθούν να τον αποφύγουν΄΄, να παμε στο ''Όλοι θελουν να αποφύγουν τον στρατό'' -> Μερικοι άτυχοι δεν τα καταφέρνουν.

Απλα καποιοι αποφασιζουν να δεχτουν τους νομους του κρατους στο οποιο ζουν και παρολες τις δυσκολιες που μπορει να αντιμετωπιζουν πανε στρατο...

Εντάξει αυτο το ξέρεις ότι δεν στέκει έτσι? Πιστεύω ένα 90% (ή και παραπάνω) των Ελλήνων ΕΧΟΥΝ κανει στρατό. Αν το έκαναν αυτό απο σεβασμό στους νόμους, τωρα θα επρεπε να ημασταν η Γερμανία.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι μονο που κανετε το εξης λαθος.

Σχεδον κανενας απο αυτους που πανε στρατο δεν παει γιατι το θελει. Ολοι εχουν κατι καλυτερο να κανουν. Καποιοι ισως εχουν και λογους επιβιωσης.

Και εγω οταν ηταν να παω στρατο με εβγαλε απο το προγραμμα μου. Ασφαλως και δεν ηθελα να παω, αλλα απο την αλλη δεν μου περασε καν απο το μυαλο να βρω τροπο να το αποφυγω.

Το αν ειναι σωστο ή λαθος η υποχρεωτικη στρατευση ειναι διαφορετικη συζητηση...

Οπως και ο φοροδιαφυγας θεωρει θυμα τον νομιμο που πληρωνει φορους ενα πραγμα.

'Η τον κλεφτη που θεωρει θυμα τον νοικοκυραιο που δουλευει...

Πληροφοριακά, επειδή η επίκληση στην νομιμότητα είναι πολυφορεμένο κλισέ τελευταία,να σου πω πως ακόμα και τα πιο απάνθρωπα καθεστώτα που υπήρξαν ιστορικά κάποιου είδους νομιμότητα επικαλέστηκαν, δεν βγήκαν να πουν -Καλησπέρα, είμαστε οι περίφημοι αιμοσταγείς δικτάτορες και λέμε να ασκήσουμε εξουσία από αύριο.

Αυτό όσον αφορά τους "νομοταγείς".

Ακόμα και αν δεχθούμε λοιπόν το γεγονός πως η υποχρεωτική στράτευση δεν είναι τουλάχιστον παράλογη, ο παρασιτικός τρόπος που λειτουργεί ο ελληνικός στρατός, η καθημερινή επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο εξευτελισμός και το κούρδισμα ενός ανθρώπου μιας ευαίσθητης συνήθως ηλικίας σε "υψηλές αξίες" όπως η ρουφιανιά, το γλύψιμο και η υποταγή, κάνουν το χάσιμο  χρόνου, την κούραση και την αϋπνία να φαίνονται ασήμαντες λεπτομέρειες.

Αυτό όσον αφορά τους "παρτάκηδες".

• Like 4
Δημοσ.

Eνω αν ο στρατος ηταν παραδειγμα αξιων και αξιοκρατιας εσεις οι επαναστατημενοι θα το βλεπατε αλλιως...

Το point: Αφου και παλι εναντια θα ειστε, αφου παντα θα βρισκετε δικαιολογιες για να αποριψετε κατι που δεν γουσταρετε για ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ λογους, γιατι το (και μας) κουραζετε? :)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εγω δεν παω στρατό, δεν σημαίνει ότι ο απέναντι μου θα κάνει και την δική μου θητεία. Με λίγα λόγια, είτε εγω πάω στρατό είτε δεν πάω, ο τύπος στην Θράκη που ουτε καν γνωρίζω ή με γνωρίζει, την ίδια θητεία θα κάνει.

Έχεις πάει στρατό; Αν έχεις πάει (και δεν ήσουν καραβύσμα ξέρω 'γω) τότε θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει. Μπορεί η ποσότητα της θητείας να μην αλλάζει, αλλά η ποιότητά της σίγουρα αλλάζει. Απλά μαθηματικά είναι, σε ένα στρατόπεδο έχεις x υπηρεσίες και y κόσμο να τις εκτελεί. Αν είχες 2y κόσμο να εκτελεί τις ίδιες x υπηρεσίες, τότε η θητεία θα κυλούσε πολύ ομαλότερα για όλους, πιο ξεκούραστα, με περισσότερες εξόδους κλπ.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ, όποιος έχει τη δυνατότητα να μην πάει, ας μην πάει. Όχι για ψευτοεπαναστατικές δικαιολογίες τύπου προσβόλης της αξιοπρέπειας κι άλλες τέτοιες πίπες, αλλά γιατί ο καθένας οφείλει να κάνει το καλύτερο δυνατόν που μπορεί για τον εαυτό του, ανά πάσα στιγμή. Επομένως, καθαρά συμφεροντολογικά αν το δούμε, ο στρατός ποτέ δεν θα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του. Άρα όποιος μπορεί να μην πάει και δεν θέλει να πάει, ας το αποφύγει.

Επίσης, ο πιο εύκολος τρόπος αποφυγής της θητείας είναι το I5, πλέον το δίνουν σαν καραμελά. Πας, το παίζεις θλιμένος και καθαρίζεις.

Επεξ/σία από Malthador
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...