DeathGuard Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι "ελαφρώς άσχετο"? Έχω αναβολή ως το 15.Αν τελειώσω φέτος την σχολή και πάω φαντάρος το 15 αντί να κόψω κατευθείαν την αναβολή, τι κυρώσεις θα έχω? Edit: Βρήκα αυτό στη στρατολογία 8. Πότε δικαιούμαι αναβολή σπουδών και πόσο διαρκεί αυτή; Αναβολή σπουδών δικαιούσαι εφόσον είσαι μαθητής ή σπουδαστής: α. Λυκείων ή σχολείων δεύτερης ευκαιρίας ή Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 21ου έτους (έτος γεν. + 20) β. ΙΕΚ ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 24ου έτους (έτος γεν. + 23) γ. Ανώτερης ή ανώτατης σχολής για κύριες ή μεταπτυχιακές σπουδές και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 28ου έτους (έτος γεν. + 27) δ. Για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 31ου έτους (έτος γεν,. + 30). Σημείωση : Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να εξαντλήσεις το χρονικό διάστημα της αναβολής σπουδών που σου έχει χορηγηθεί ακόμη και αν έχεις ολοκληρώσει νωρίτερα τις σπουδές σου.
beastgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Είμαι περίπου στην ίδια θέση με τον φίλο που άνοιξε το θέμα. Προς το παρόν έχω αναβολή και ψάχνω για δουλειά έξω με σκοπό να μην πάω στρατό. Τι απαντάω όμως σε σχετικές ερωτήσεις του εργοδότη; Πχ. δεν είναι παράνομο να μην πας στρατό; πότε θα πας; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Φίλε δεν ασχολείται κανείς στο εξωτερικό με τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Είναι ερώτηση για τα τυπικά. Εντάξει προφανώς αν τους πεις ότι δεν έχει πάει και πρέπει να πας μπορεί να μπουν σε σκέψεις αλλά γιατί να τους το πεις; Υπόψην δουλευω cisco οπότε μη μασάς κάνει αίτηση και πες ότι είναι ολοκηρωμένες οι υποχρεώσεις σου.
Tazman_NeW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Απιστευτο 6 σελιδες για το πως μπορουμε να αποφυγουμε τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις μας , ετσι manual not to do army Γνωμη μου και ξερω οτι θα σου (σας) φανει τουλαχιστον γελοια ειναι να πας . Ειναι μια εμπειρια ζωης και καλο ειναι μερικες φορες να λεμε περισοτερο ναι παρα οχι 1
DeathGuard Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Είναι υποχρέωση και ευθύνη σου να πας να μαζεύεις γόπες,να βαράς προσοχή σε αγράμματους και να φυλάς ερημιές για 9 μήνες... Μάλιστα. Συγγνώμη για το εκτός θέματος.
vergogc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Απιστευτο 6 σελιδες για το πως μπορουμε να αποφυγουμε τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις μας , ετσι manual not to do army Γνωμη μου και ξερω οτι θα σου (σας) φανει τουλαχιστον γελοια ειναι να πας . Ειναι μια εμπειρια ζωης και καλο ειναι μερικες φορες να λεμε περισοτερο ναι παρα οχι Εδω δεν εχουμε να φαμε, και θα κατσουμε να τα ξυσουμε 9μηνες?Ακομα και 1 μεροκαματο να καταφερω να κανω καθε μηνα, θα κερδιζα κατι, παρα να ειμαι μεσα και να τα ξυνω.... 1
kapodistrias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Απιστευτο 6 σελιδες για το πως μπορουμε να αποφυγουμε τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις μας , ετσι manual not to do army Γνωμη μου και ξερω οτι θα σου (σας) φανει τουλαχιστον γελοια ειναι να πας . Ειναι μια εμπειρια ζωης και καλο ειναι μερικες φορες να λεμε περισοτερο ναι παρα οχι Έχεις καταλάβει τι γίνεται γύρω σου; Με τι ρυθμούς αλλάζουν τα δεδομένα σε εργασία κτλ; Σε 9 μήνες η ανεργία μπορεί να έχει αυξηθεί και άλλο. Οι "καλες" χώρες σιγα σιγά γεμίζουν καθώς όλοι μεταναστεύουν εκεί. Ποιος εργοδότης θα σε πάρει όταν θα έχεις σαπίσει στο στρατό και θα έχεις ξεχάσει πράγματα; 1
Tazman_NeW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Είναι υποχρέωση και ευθύνη σου να πας να μαζεύεις γόπες,να βαράς προσοχή σε αγράμματους και να φυλάς ερημιές για 9 μήνες... Μάλιστα. Συγγνώμη για το εκτός θέματος. Εδω δεν εχουμε να φαμε, και θα κατσουμε να τα ξυσουμε 9μηνες?Ακομα και 1 μεροκαματο να καταφερω να κανω καθε μηνα, θα κερδιζα κατι, παρα να ειμαι μεσα και να τα ξυνω.... . Έχεις καταλάβει τι γίνεται γύρω σου; Με τι ρυθμούς αλλάζουν τα δεδομένα σε εργασία κτλ; Σε 9 μήνες η ανεργία μπορεί να έχει αυξηθεί και άλλο. Οι "καλες" χώρες σιγα σιγά γεμίζουν καθώς όλοι μεταναστεύουν εκεί. Ποιος εργοδότης θα σε πάρει όταν θα έχεις σαπίσει στο στρατό και θα έχεις ξεχάσει πράγματα; Δικαιολογιες υπαρχουν πολλες διαλεγεις μια και παιρνεις ,η μαλλον και φευγεις....
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 δεν υπάρχει καν αυτο το διλημμα, μια επιλογή ειναι και τίποτα παραπάνω.
vergogc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 . Δικαιολογιες υπαρχουν πολλες διαλεγεις μια και παιρνεις ,η μαλλον και φευγεις.... Δικαιολογιες υπαρχουν οταν ξερεις οτι και ανεργος να μεινεις, εχεις μαμακα και μπαμπακα να σε κρατανε σπιτι και να σε χαρτζιλικονουν για να βγαινεις με την γκομενα! Οταν ομως ξερεις οτι οι γονεις σου πλεον δεν εχουν να φανε για τον εαυτο τους, τοτε απλα εισαι αναγκασμενος να κανεις κατι που εσας προφανως σας φαινεται παραλογο.....ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ ΣΤΟΝ Ε.Σ! 1
qsis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 το σωστο θα ηταν να δινεται στο στρατιωτη ενα ικανοποιητικο ποσο ωστε να μη χρειαζεται να επιβαρυνει τη τσεπη του ή την οικογενεια του το ακομα πιο σωστο θα ηταν να του δινεται μισθος κανονικος, αλλα με αυτη τη λογικη θα επρεπε να ειχαμε και επαγγελματικο στρατο κατι που για τα οικονομικα δεδομενα της χωρας ειναι ανεφικτο οπως και να χει παντως ειναι απαραδεκτο ο αλλος να στριμωχνεται οικονομικα για να κανει αυτο που κατα τα αλλα ειναι υποχρεωση του και εχω δει πολλα παιδια να στριμωχνονται πολυ ασχημα και ή να ειναι τρακαδοροι (που οσο σπαστικο και να ειναι για τους υπολοιπους ειναι απο μια αποψη δικαιολογημενο ) ή λογω περηφανειας να περνουν παρα πολυ δυσκολα δυστυχως ο στρατος δε σου παρεχει τα απαραιτητα (απο ρουχα μεχρι φαγητο) για να μη χρειαζεσαι να βαλεις το χερι στη τσεπη και αν θες να εισαι και λιγο πιο ανθρωπινα πρεπει να βαλεις πολυ βαθια το χερι στη τσεπη 1
Tazman_NeW Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δικαιολογιες υπαρχουν οταν ξερεις οτι και ανεργος να μεινεις, εχεις μαμακα και μπαμπακα να σε κρατανε σπιτι και να σε χαρτζιλικονουν για να βγαινεις με την γκομενα! Οταν ομως ξερεις οτι οι γονεις σου πλεον δεν εχουν να φανε για τον εαυτο τους, τοτε απλα εισαι αναγκασμενος να κανεις κατι που εσας προφανως σας φαινεται παραλογο.....ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ ΣΤΟΝ Ε.Σ! Ωραια τα λες και εγω μαζι σου ειμαι πηγαινε για δουλεια , οπως γραφεις στο αρχικο μηνυμα εχεις και 4 χρονια !!!! ακομα αναβολη. Που ειναι το προβλημα σου?Εισαι νομιμα καλυμμενος μεχρι το 2016, απο εκει και υστερα βλεπεις τι κανεις....4 χρονια δεν ειναι και λιγα, πολλα πραγματα αλλαζουν. Εγω διαφωνω με αυτα που γραφονται (σηκω και φυγε και μην ξαναρθεισ,αλλαξε ιθαγενεια ,εχω πλατυποδια ,δεν μου πανε τα χακι και αλλα) δηλαδη τροποι για να ξεγελασεις το συστημα και οχι να το αντιμετωπισεις....ενταξει το συστημα ειναι για τον π...λο δεν ελεγχει τιποτα και ολοι κανουμε οτι γουσταρουμε. Ωραια για να κανουμε δηλαδη το σωστο θα πρεπει να εχουμε και καποιον πανω απο το κεφαλι μας με τον βουρδουλα ? Γι αυτο οταν παμε ολοι εξωτερικο ειμαστε νομοταγεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Το πρόστιμο σίγουρα ισχύει, το έχω φάει εγώ και μου έχει έρθει και το ραβασάκι από την ΔΟΥ Πάντως 99% μπορείς να το διαγράψεις αν βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ΔΕΝ το έχεις πληρώσει. Το ψάχνω ακόμα το θέμα, δεν είναι και εύκολο να πάρεις ξεκάθαρες απαντήσεις από την ελληνική δημόσια διοίκηση. Φίλε έχεις βγάλει άκρη τελικά με το θέμα αυτο?
C0uP_d3_GrAcE Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Παιδια ειμαι στην ιδια κατασταση! Εχω αναβολη ακομα μεχρι το 2017 (31/12/2016) Ακομα εχω ενα μαθημα στη σχολη (ΑΤΕΙ) και δουλευω Ελλαδα (με χιλια ζορια με αυτα τα χρηματα συντηρω εμενα και γονεις που ειναι στα ορια της φτωχειας) και θελω μολις τελειωσω μεσα στο 2014 να φυγω εξω ειτε για master και δουλεια μετα για να στελνω λεφτα απο κει εδω στους δικους μου! Ουτε μπορω να πω παω τωρα γιατι χανω δουλεια, ουτε να γυρισω αν φυγω! Επισης, δεν ειναι οτι το αμελησα επιτιδες και αρχισα δουλεια (ηταν ευκαιρια χωρις να το σκεφτει κανεις καλα καλα και λογω κρισης την επιασα) ΒΟΗΘΕΙΑ?? ;/
Typhoon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Φίλε έχεις βγάλει άκρη τελικά με το θέμα αυτο? Όχι ακόμα, αλλά είμαι στα πρόθυρα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στην πρεσβεία στο Δουβλίνο και έβγαλα το πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού, το οποίο και απέστειλε ο πρόξενος στο στρατολογικό γραφείο με φαξ. Μου είπε ότι γενικά θα πάρει γύρω στις 3 εβδομάδες να απαντήσουν, μπορεί να ζητήσουν διευκρινήσεις (περί της εργασίας μου στο εξωτερικό) και ότι θα μεριμνήσουν μόνοι τους ώστε να διαγραφεί το πρόστιμο στη ΔΟΥ (ποιός περίμενε τέτοιο αυτοματισμό από το ελληνικό δημόσιο...). Οπότε είμαι στην αναμονή προς το παρόν, αλλά τα μηνύματα μέχρι στιγμή είναι ευοίωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις