Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα πίνω όλα και ακόμα να σε φτάσω.

δεν έχεις καταλάβει καν, τι σημαίνει ανυπότακτος εξωτερικού.

διάβασε τα links απo στρατολογία.

φέτος όλα αυτά που έγραψα.

φυσικά τα θεωρώ τίποτα, από τη στιγμή που δε μένεις στη χωρα.

Δηλαδή τι θα σου πούνε? μην πας αύριο στη δουλειά σου, έλα στο στρατόπεδο?

a k το να οδηγάς πιωμένος είναι έγκλημα από μονο του.... η αναστολή μας μάρανε...

μπεις βγείς είναι το ίδιο..

όλα τα ξέρετε ρε γαμώ...

μάλλον δεν το αντέχεις, άστο , δε με φτάνεις :-D

ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε..

δικαστήρια, ποινές με αναστολή, πρόστιμα κλπ. δε νομίζω ότι ο μέσος πολίτης τα θεωρεί "τίποτα".

ή τουλάχιστον δεν θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να μπλέξει απλώς και μόνο για να αποφύγει τη θητεία.

τουλάχιστον δε νομίζω το θέμα του φίλου να είναι αυτό (προς το παρόν)..

Εγώ θα πρόσεχα τι κάνω μόνο και μόνο για να μην μπλέξω με τη γαμημένη την ελληνική γραφειοκρατία αν μη τι άλλο.

Έχω δει και πως δουλεύουν τα προξενεία και οι πρεσβείες και στο εξωτερικό , και δεν θα το 'λεγα "τίποτα" να τραβιέμαι με τους εκεί μαλάκες γραφειοκράτες . Και με κάτι κουλά του στυλ "έχουν πάει για φαγητό τώρα, σήμερα είναι η αργία της χέστρας της μεγαλοπρεπούς" και διάφορα τέτοια.

Κι επειδή ο μέσος έλληνας που θα πάει έξω για δουλειά , θεωρεί ότι θα ξαναγυρίσει πολλές φορές πίσω, είτε προσωρινά για να δει συγγενείς και φίλους, είτε μόνιμα, καλό είναι να είναι νοικοκύρης μ΄αυτά..

Δημοσ.

kfyros, ειλικρινά η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει ο tsakonas. Και επειδή έχω εμπειρία από προξενεία και πρεσβείες της Ελλάδας, γενικά ο υπεύθυνος της στρατολογίας στις προξενικές αρχές, βοηθάει τον πολίτη και δεν προσπαθεί να μαζέψει φαντάρια ή να κάνει δύσκολη τη ζωή του οποιοδήποτε. Για παράδειγμα, ξέρω άνθρωπο που είχε 6.5 χρόνια εργασίας και 2-3 μήνες ανεργίας και χρειαζόταν 3-4 μήνες έστω στην ανεργία για να πάρει επ' αόριστον αναβολή ως κάτοικος εξωτερικού, και ο πρόξενος έβαλε απο μόνος του ότι το άτομο είχε μεταναστεύσει 3 μήνες νώριτερα για να συμπληρωθούν τα 7 χρόνια.

Και στο αεροδρόμιο, σε σταματούν υπογράφεις την υπεύθυνη δήλωση και πας στο καλό.

Για εμένα και αρκετούς άλλους το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν έχεις κάποιο περιουσιακό στοιχείο επομένως με τη δίκη και το πρόστιμο μπορούν να το δημεύσουν για 6-7Κ ευρά και να το μάθεις όταν ξαναπάς στην Ελλάδα για διακοπές κανά χρόνο αργότερα...

Κατά τα άλλα, ναι ο νόμος υφίσταται, αλλά στην πράξη δεν υποχρεώνουν και αν το σκεφτείς δεν μπορούν να υποχρεώσουν και κανέναν να υπηρετήσει.

Οσο για τους λόγους που να μην υπηρετήσει κάποιος, είναι πολλοί και διάφοροι. Προσωπικά, το θεωρώ χαμένο χρόνο, αλλά όταν μου ήρθε την τελευταία φορά να παρουσιαστώ και ενώ ήξεραν τις 10ετείς σπουδές μου στην ωκεανογραφία και τεράστια μυωπία με έστειλαν θήβα (την προηγούμενη ήταν αεροπορία στρατού), γέλασα με τη βλακεία που τους δέρνει. Ειλικρινά, έχω εκατοντάδες μέρες στη θάλασσα και επιχειρησιακή εμπειρία, για να δεχτώ απλά να συλλέγω γόπες σε προβλεπέ στρατόπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
... αλλά όταν μου ήρθε την τελευταία φορά να παρουσιαστώ και ενώ ήξεραν τις 10ετείς σπουδές μου στην ωκεανογραφία και τεράστια μυωπία με έστειλαν θήβα (την προηγούμενη ήταν αεροπορία στρατού), γέλασα με τη βλακεία που τους δέρνει. ...

Η τεράστια μυωπία μου θυμίζει αυτούς που θέλουν να πάρουν απαλλάγη λόγω "πλατυποδίας".

Αν η μυωπία σου δε σε εμποδίζει να είσαι ο έλληνας κουστώ φαντάζομαι μια θητεία μπορείς να την κάνεις, όσο για το αν θα είναι σε ναυτικό ή ΣΞ αυτό το συζητάμε.

• Like 1
Δημοσ.

κάνε το κόπο να έρθεις 2-3 φορές σε ενάμιση χρόνο και πάρε Ι5 για ψυχολογικούς λόγους.

Μπορείς να μάθεις για άτομα που έχουν πάρει. Ούτε πρόστιμα ούτε τίποτα θα χρειαστεί να πληρώσεις.

Μπορείς να ξεκινήσεις και από τώρα. Τρεις αναβολές νομίζω απαιτούνται μέχρι να πάρεις το οριστικό χαρτί.

Δημοσ.

Η τεράστια μυωπία μου θυμίζει αυτούς που θέλουν να πάρουν απαλλάγη λόγω "πλατυποδίας".

Αν η μυωπία σου δε σε εμποδίζει να είσαι ο έλληνας κουστώ φαντάζομαι μια θητεία μπορείς να την κάνεις, όσο για το αν θα είναι σε ναυτικό ή ΣΞ αυτό το συζητάμε.

Ε ναι, δεν μπορω να φορεσω το 90% των παπουτσιων λογω πλατυποδιας και θα πρεπει να την βγαλω και με τα αρβυλα του ΕΣ

Δημοσ.

Για εμένα και αρκετούς άλλους το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αν έχεις κάποιο περιουσιακό στοιχείο επομένως με τη δίκη και το πρόστιμο μπορούν να το δημεύσουν για 6-7Κ ευρά και να το μάθεις όταν ξαναπάς στην Ελλάδα για διακοπές κανά χρόνο αργότερα...

δίκη δεν γίνεται, ειναι διοικητικό πρόστιμο. Να σου κατασχεση για το προστιμο του στρατού μου φαινεται απίθανο, γιατί το πρόστιμο διαγράφεται αυτόματα με την απαλλαγή/εκπλήρωση των στρ. υποχρεώσεων.

Oι επιτπώσεις που έχεις ειναι δεν βγάζεις φορολογική ενημεροτητα, και δυσκολίες σε μεταβιβάσεις, κληρονομιές, κτλ.

Δημοσ.

η τεραστια μυωπια μπορει να σημαινει απαλλαγη απο νυκτερινες υπηρεσιες, αρα σκοπιες

βεβαια μια τετοια περιπτωση που ειχαμε τον εγραφαν κανονικα και φυλουσε κανονικα

η δικαιολογια ηταν οτι σαν βοηθος περιπολαρχη εχει τον περιπολαρχη για να βλεπει μακρια

Ειλικρινά, έχω εκατοντάδες μέρες στη θάλασσα και επιχειρησιακή εμπειρία, για να δεχτώ απλά να συλλέγω γόπες σε προβλεπέ στρατόπεδο.

http://www.youtube.com/watch?v=8YSYTcDc4uo

μαλλον πρεπει να πας μονο και μονο για αυτο το λογο:P

Ε ναι, δεν μπορω να φορεσω το 90% των παπουτσιων λογω πλατυποδιας και θα πρεπει να την βγαλω και με τα αρβυλα του ΕΣ

υπαρχουν και τα αθλητικα

Δημοσ.

Συμφωνώ και επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του tsakona.

Να προσθέσω στους φίλους που εξέφρασαν ότι "όταν πηγαίνεις στο στρατό προσφέρεις στην πατρίδα", στην πατρίδα προσφέρεις από τη στιγμή που γίνεσαι μέλος της κοινωνίας που ανήκεις, και βοηθάς με την προσφορά σου στο κοινωνικό σύνολο σαν πολίτης και σαν επαγγελματίας (όποιο επάγγελμα κι αν είναι αυτό). Χωρίς να θέλω να κάνω προσωπική επίθεση σε κάποιον, στις ειδικές δυνάμεις που υπηρέτησα, συνήθως άτομα που πίστευαν πως προσφέρουν στην πατρίδα μέσα από τη θητεία τους, ήταν άτομα που το σπουδαιότερο πράγμα που είχαν κάνει στη ζωή τους ήταν ότι "πάλιωσαν"...

Δημοσ.

το προσφερεις στη πατριδα ειναι πολυ σχετικο

εκει που σιγουρα προσφερεις ειναι στους συμπολιτες γιατι τα στρατοπεδα εχουν αναγκη απο κοσμο και δε φαινονται ουτε να κλεινουν ουτε να μειωνονται οι αναγκες τους

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι περίπου στην ίδια θέση με τον φίλο που άνοιξε το θέμα.

Προς το παρόν έχω αναβολή και ψάχνω για δουλειά έξω με σκοπό να μην πάω στρατό.

Τι απαντάω όμως σε σχετικές ερωτήσεις του εργοδότη;

Πχ. δεν είναι παράνομο να μην πας στρατό; πότε θα πας;

Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος;

Δημοσ.

Είμαι περίπου στην ίδια θέση με τον φίλο που άνοιξε το θέμα.

Προς το παρόν έχω αναβολή και ψάχνω για δουλειά έξω με σκοπό να μην πάω στρατό.

Τι απαντάω όμως σε σχετικές ερωτήσεις του εργοδότη;

Πχ. δεν είναι παράνομο να μην πας στρατό; πότε θα πας;

Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος;

Σε έχει ρωτήσει κανείς ή υποθέτεις ότι θα σε ρωτήσουν;

Δημοσ.

Εχω δει σε κάποιες εταιρίες που πήγα να κάνω application έχουν τετοιου τύπου ερωτήσεις.

Οπότε αν πεις ψέμματα στην αίτηση και γίνει κάτι μετά υποθέτω την έβαψες.

Αύριο θα μιλήσω με εναν ξένο recruiter για μια δουλειά οπότε σκέφτομαι τι θα πω αν ρωτήσει.

Δημοσ.

Όντως είναι πολυ σχετικό "το προσφέρεις στην πατρίδα" gsis αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να ίσχύει ο δεύτερος λόγος σου χωρίς να αποδεχτείς την εγκυρότητα σε ένα βαθμό της προσφοράς στην πατρίδα. Γιατί χωρίς αυτήν την αποδοχή τότε η αλληλεγγυη στα συφάνταρα εξισώνεται με οποιαδήποτε εθελοντική συμμετοχή σε καποιά κοινωνική ομάδα που κάνει μια εργασία αμμισθί με στόχο το ευρύτερο κοινωνικό όφελος όπως το αντιλαμβάνεται αυτή.

insomniak παλικάρι μου, μην κάνεις το λάθος και δεν πας στρατό με την ειδικότητα που έχεις. Ένας ωκεανός μαλακίας γεμάτος μαργαριτάρια σε περιμένει να τον χαρτογραφήσεις όπου και αν σε στείλουν.

kapodistrias, πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, αν ο μελλοντικός εργοδότης σου δεν σκοπεύει να σε χρησιμοποιήσει και για δραστηριότητες του στην Ελλάδα, τι μπορεί να τον ενδιαφέρουν οι στρατιωτικές σου εκκρεμότητες σε μιαν άλλη χώρα; Ακόμη και στην χειρότερη των περίπτωσεων δεν είναι δα ότι βγαίνει και κάνα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ειναι μια προφύλαξη από την περίπτωση του να σε προσλάβουν, να σε εκπαιδεύσουν, να την κάνεις εσυ για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα ξέρω γω και να μην σε αφήσουν να φύγεις μετά από την χώρα, αλλά για να ισχύει αυτο πρέπει να τους έχουν κάτσει πολλές τέτοιες φάσεις, πράγμα που φαίνεται απίθανο, για τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον. Λόγω Σένγκεν πολύ δύσκολα μπορείς να κρατήσεις κάποιον που θέλει να φύγει, εκτός ποια αν τους παίρνουν και τους χώνουν κατευθείαν σε ένα στρατόπεδο. Μήπως ρωτάνε γενικά αν έχεις στρατιωτική εκπαίδευση; Άμα πεις και την ακριβή διατύπωση της ερώτησης που συνάντησες μπορεί κάποιος να καταλάβει καλύτερα τους πιθανούς λογους που ρωτάνε και να προτείνει μια πιθανή απάντηση.

Δημοσ.

Πήγα να κάνω μια αίτηση στη Cisco ή στην Deutsche telecom δεν θυμάμαι τώρα. Έπρεπε να συμπληρώσω στο σύστημα της εταιρίας κάποια στοιχεία. Και έφτασα στις εξής *απαραίτητες* ερωτήσεις όπου τα παράτησα:

-Απαιτεί η χώρα σας στρατιωτικές υποχρεώσεις; Ναι/οχι

-Έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις; Είχε νομίζω Ναι/Οχι/Αναβολή και κάτι άλλα.

Όταν είπα σε ελληνική εταιρία με γραφεία στο εξωτερικό οτι θα είμαι ανυπότακτος μου είπαν και πάλι είναι ρίσκο και μου είπαν να πάω πρώτα στρατό. Αλλά τώρα θα μιλήσω εξ'ολοκλήρου με εξωτερικό.

Προφανώς, μπορει να το συζητάμε μεταξύ μας αλλά πως πείθεις έναν ξένο οτι δεν υπακούς στου νόμους κτλ? Εγώ εκεί κολλάω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...