ArisEcon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω όσους δουλεύετε στο εξωτερικό, ποιά ήταν η εμπειρία σας με την αναζήτηση δουλειάς. Σας έτυχε να σας ρωτήσουν ποτέ σχετικά με την στρατιωτική θητεία? Τι απαντήσατε?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Στις 15/7/2018 στις 2:47 ΜΜ, kprimax είπε Καλή σας μέρα! Παρακαλώ αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος. Ο γιος μου τελείωσε πληροφορική και εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Αγγλία , σε μεγάλη εταιρία και με πολύ καλό μισθό και προοπτικές εξέλιξης. Η αναβολή του τελειώνει στα μέσα του 2019. Ρώτησα στη στρατολογία και μου είπαν ότι για να πάρει και άλλη αναβολή πρέπει να κάνει διδακτορικό, πράγμα που δε μπορεί να γίνει. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει αναβολή; Δεν υπάχει περίπτωση να επιστρέψει, αν δεν πάρει αναβολή θα βγει ανυπότακτος, όχι ότι τον απασχολεί, αλλά αν μπορεί να το τρενάρει γιατί όχι. Με προοπτική στο μέλλον να πάρει απαλλαγή. Αν κάποιος μπορεί να δώσει συμβουλές , υπόχρεος... Θα πάρει και 6.000 πρόστιμο το οποίο πρέπει να πληρωθεί (εγώ είμαι στο εξωτερικό 6 χρόνια ανυπότακτος και έχω πληρώσει δύο πρόστιμα, 12.000 αλλά δεν με απασχολεί τόσο διότι ο μισθός μου είναι αρκετά ικανοποιητικός). Φαντάζομαι δεν θα έχει άλλο πρόβλημα. Στα 7 χρόνια παίρνει χαρτί μονίμου κατοίκου και δεν τον ενοχλούν άλλο. 36 λεπτά πριν, ArisEcon είπε Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω όσους δουλεύετε στο εξωτερικό, ποιά ήταν η εμπειρία σας με την αναζήτηση δουλειάς. Σας έτυχε να σας ρωτήσουν ποτέ σχετικά με την στρατιωτική θητεία? Τι απαντήσατε? Όχι, δεν γνωρίζουν την Ελληνική νομοθεσία και γενικά δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα. Είναι προσωπικό σου ζήτημα. Προσωπικά δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ για το στρατό στο εξωτερικό.Καλή τύχη!
LongTom Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, ArisEcon είπε Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω όσους δουλεύετε στο εξωτερικό, ποιά ήταν η εμπειρία σας με την αναζήτηση δουλειάς. Σας έτυχε να σας ρωτήσουν ποτέ σχετικά με την στρατιωτική θητεία? Τι απαντήσατε? Κανένας δεν ξέρει ότι υποχρεούται κάποιος να πάει στρατό και έτσι κανείς δεν ρωτάει. Φυσικά μπορείς να το αναφέρεις εάν έχεις κενό στο βιογραφικό και θέλεις να αναφέρεις τι έκανες τον χρόνο τούτο, ή από την άλλη εάν έκανες κάτι σχετικό στον στρατό - ή μπορείς να το "πουλήσεις" ως τέτοιο - με την θέση που κάνεις αίτηση. Ειδάλλως είναι κυριολεκτικά μη ζήτημα.
JimTrvos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 27 και μόνοιμος κάτοικος Γερμανίας. Το 2014 είχα πάρει αναβολή μέχρι το 2019 επειδή σπούδαζα στη Ελλάδα. Το 2017, καθώς τελείωσα τις σπουδές μου, έφυγα για Γερμανία. Έκανα πρακτική για 2 χρόνια σε μια εταιρία στην Γερμανία και βρήκα μια καλή ευκαιρία/δουλειά και σύντομα θα αρχίσω να δουλεύω. Γενικά είμαι ασχέτος τι πρέπει να κάνω και τι επιπτώσεις θα έχει. Με το στρατό που η αναβολή μου λύγει φέτος τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να σταματήσω και να χάσω την δουλειά, να φύγω απο την Γερμανιά και να επιστρέψω στην Ελλάδα; Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω? Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω και να ζείσω στην Ελλάδα για τουλάχιστον τα επόμενα χρόνιας μιας και μου αρέσει η δουλειά και η ζωή που έχω αυτή τη στιγμή στο εξωτερικο.
tsipakis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 να τελειωσεις με τον στρατο και μετα ολα τα αλλα . μην ακους τον καθε μπαχαλακη εδω μεσα που σου λενε φυγε και ασε τον στρατο Στις 15/7/2018 στις 2:47 ΜΜ, kprimax είπε Καλή σας μέρα! Παρακαλώ αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος. Ο γιος μου τελείωσε πληροφορική και εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Αγγλία , σε μεγάλη εταιρία και με πολύ καλό μισθό και προοπτικές εξέλιξης. Η αναβολή του τελειώνει στα μέσα του 2019. Ρώτησα στη στρατολογία και μου είπαν ότι για να πάρει και άλλη αναβολή πρέπει να κάνει διδακτορικό, πράγμα που δε μπορεί να γίνει. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει αναβολή; Δεν υπάχει περίπτωση να επιστρέψει, αν δεν πάρει αναβολή θα βγει ανυπότακτος, όχι ότι τον απασχολεί, αλλά αν μπορεί να το τρενάρει γιατί όχι. Με προοπτική στο μέλλον να πάρει απαλλαγή. Αν κάποιος μπορεί να δώσει συμβουλές , υπόχρεος... ντροπή
Sethiros Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, JimTrvos είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 27 και μόνοιμος κάτοικος Γερμανίας. Το 2014 είχα πάρει αναβολή μέχρι το 2019 επειδή σπούδαζα στη Ελλάδα. Το 2017, καθώς τελείωσα τις σπουδές μου, έφυγα για Γερμανία. Έκανα πρακτική για 2 χρόνια σε μια εταιρία στην Γερμανία και βρήκα μια καλή ευκαιρία/δουλειά και σύντομα θα αρχίσω να δουλεύω. Γενικά είμαι ασχέτος τι πρέπει να κάνω και τι επιπτώσεις θα έχει. Με το στρατό που η αναβολή μου λύγει φέτος τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να σταματήσω και να χάσω την δουλειά, να φύγω απο την Γερμανιά και να επιστρέψω στην Ελλάδα; Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω? Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω και να ζείσω στην Ελλάδα για τουλάχιστον τα επόμενα χρόνιας μιας και μου αρέσει η δουλειά και η ζωή που έχω αυτή τη στιγμή στο εξωτερικο. Μην χάσεις καμία ευκαιρία που σου δίνεται για να πας να υπηρετήσεις σε μια χαβούζα που υπάρχει για να συντηρεί το εθνικό φαντασιακό των Τουρκοελλήνων και των Ελληνοτούρκων. Να μείνεις στη Γερμανία και αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσεις Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, βλέπεις τι θα κάνεις. 10 λεπτά πριν, tsipakis είπε να τελειωσεις με τον στρατο και μετα ολα τα αλλα . μην ακους τον καθε μπαχαλακη εδω μεσα που σου λενε φυγε και ασε τον στρατο ντροπή Μπάρμπα, το makeleio είναι αλλού. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Sethiros 1
BTL Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 NP, όσο εισαι ανυπότακτος δεν μπορεί να μείνεις Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύετερο απο 30 ημέρες ετησίως.
Μάκαρος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, JimTrvos είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 27 και μόνοιμος κάτοικος Γερμανίας. Το 2014 είχα πάρει αναβολή μέχρι το 2019 επειδή σπούδαζα στη Ελλάδα. Το 2017, καθώς τελείωσα τις σπουδές μου, έφυγα για Γερμανία. Έκανα πρακτική για 2 χρόνια σε μια εταιρία στην Γερμανία και βρήκα μια καλή ευκαιρία/δουλειά και σύντομα θα αρχίσω να δουλεύω. Γενικά είμαι ασχέτος τι πρέπει να κάνω και τι επιπτώσεις θα έχει. Με το στρατό που η αναβολή μου λύγει φέτος τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να σταματήσω και να χάσω την δουλειά, να φύγω απο την Γερμανιά και να επιστρέψω στην Ελλάδα; Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω? Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω και να ζείσω στην Ελλάδα για τουλάχιστον τα επόμενα χρόνιας μιας και μου αρέσει η δουλειά και η ζωή που έχω αυτή τη στιγμή στο εξωτερικο. Θα κυρηχθεις ανυποτακτος εξωτερικου. Μην σε νοιαζει καν. Το μονο "θεμα" που θα υπαρξει ειναι οτι θα μπορεις να ερχεσαι Ελλαδα μονο 30 μερες το χρονο. Στα 33 σου θα μπορεις να τον εξαγορασεις οποτε και τελειωνεις μια και καλη. Edit: Κατι που ξεχασα ειναι οτι θα εχεις και ενα προστιμο 6000 ευρω επειδη εισαι ανυποτακτος. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από Μάκαρος
tsipakis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Sethiros είπε Μην χάσεις καμία ευκαιρία που σου δίνεται για να πας να υπηρετήσεις σε μια χαβούζα που υπάρχει για να συντηρεί το εθνικό φαντασιακό των Τουρκοελλήνων και των Ελληνοτούρκων. Να μείνεις στη Γερμανία και αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσεις Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, βλέπεις τι θα κάνεις. Μπάρμπα, το makeleio είναι αλλού. μιλησε ο αφανταρος αμουστακος με μυαλο 15αρη Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από tsipakis
JimTrvos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, BTL είπε NP, όσο εισαι ανυπότακτος δεν μπορεί να μείνεις Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύετερο απο 30 ημέρες ετησίως. 1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε Θα κυρηχθεις ανυποτακτος εξωτερικου. Μην σε νοιαζει καν. Το μονο "θεμα" που θα υπαρξει ειναι οτι θα μπορεις να ερχεσαι Ελλαδα μονο 30 μερες το χρονο. Στα 33 σου θα μπορεις να τον εξαγορασεις οποτε και τελειωνεις μια και καλη. Edit: Κατι που ξεχασα ειναι οτι θα εχεις και ενα προστιμο 6000 ευρω επειδη εισαι ανυποτακτος. Οι 30 μερες δεν ειναι προβλημα για μενα μιας και τα τελευταια 2 χρονια, δε παιζει να εχω μεινει για πανω απο 2 βδομαδες στην Ελλαδα, και αυτες οι μερες ηταν μονο και μονο για να δω τους γονεις μου. Απλα ποια ειναι η διαδικασια γι' αυτο? Θα πρεπει να παω καπου και να δηλωσω "ζω εξωτερικο, δε μπορω να υπηρετησω αυτη τη περιοδο" και εκεινοι θα με κυρηξουν ανυποτακτο? Τα 6.000 θα πρεπει να τα πληρωσω κατευθειαν ή μολις επιλεξω να ξαναζησω στην Ελλαδα?
tsioulak Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Επισης ξεχνας το δημοσιο και για την Ελλαδα και για τις χωρες της ΕΕ οσο εισαι ανυποτακτος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις