Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχύει. Το πιστοποιητικό τύπου Α λέει μόνο οτι έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, δεν λέει πως. Οποιοσδήποτε εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτα άλλο πέραν αυτού του πιστοποιητικού. Πλην σωμάτων ασφαλείας φυσικά.

Δεν το ήξερα, thanks. Δεν ξέρω αν συμφωνώ αλλά οκ :)

• Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν το ήξερα, thanks. Δεν ξέρω αν συμφωνώ αλλά οκ  :)

Γιατι δεν συμφωνείς; Πιστεύεις ότι ο καθε εργοδότης περιμένει ένα Ι5 για να κρινει την ψυχικη υγεία κάποιου;

Δημοσ.

μπα, και στο επομενο θέμα τα ίδια θα γράφεις ;)

Λογικό είναι να γράφω κάποια πράγματα που πιστεύω νομίζω. Αν αλλάξω γνώμη επίσης λογικό είναι να το γράψω όπως και να γράψω κάτι και να πω ότι γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος. Δίκαιο το βρίσκω!

(Νομίζω ότι με έχεις παρεξηγήσει, εσύ και κάποιοι άλλοι ίσως! :) ).

Δημοσ.

ναι, όταν κάποιος ρωτάει τι ισχύει δεν γράφουμε τι νομίζουμε, ειπαμε ανωνυμες συμβουλές αλλά μην γράφει ο καθένας ό,τι κατεβάσει η γκλάβα του. Δεν σε έχω παρεξηγήσει, don't worry, απλά έχεις νοοτροπία εβδομηντάχρονου.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια μην το γυρίσουμε στις προσωπικές αποψεις κτλπ, γιατι ειναι κριμα να κλείσει αυτο το thread. Ισως μπορει να βοηθήσει κάποιους. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι δεν συμφωνείς; Πιστεύεις ότι ο καθε εργοδότης περιμένει ένα Ι5 για να κρινει την ψυχικη υγεία κάποιου;

Αν κάποιος αποφύγει μια σοβαρή του υποχρέωση ουσιαστικά με απάτη (να το παίξει τρελός ας πούμε) τότε ίσως αυτό είναι και ένα μικρό κριτήριο για την αξιοπιστία του γενικά. Θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε έναν εργοδότη πχ γιατί ίσως θα έκανε και κάτι αντίστοιχο στη δουλειά.

Μπορεί βέβαια να μην έχει και καμία σχέση αλλά με στοιχεία και ενδείξεις το πάμε συνήθως :)

(Προσωπικά πιστεύω ότι θα το θεωρούσα μείον, αν υπήρχε τρόπος να το ξέρω).

ναι, όταν κάποιος ρωτάει τι ισχύει δεν γράφουμε τι νομίζουμε, ειπαμε ανωνυμες συμβουλές αλλά μην γράφει ο καθένας ό,τι κατεβάσει η γκλάβα του. Δεν σε έχω παρεξηγήσει, don't worry, απλά έχεις νοοτροπία εβδομηντάχρονου.

Δεν έδωσα συμβουλή ρε συ, μια γνώμη έγραψα πάνω στην κουβέντα! Συμφωνώ όμως με τον hliatstsek και το σταματάω :)

Δημοσ.

Δηλαδή αν δεν θέλει κάποιος να πάει σε αυτό το μπο@δελο τον ΕΣ με "απάτη" όπως λες είναι αναξιόπιστος? Και εγώ δεν θα αφηνα τις σπουδές μου για να πάω , προτιμώ να βγω ανυπότακτος

Και στην τελική τι έκανε το ελληνικό κράτος για μένα? Εκτός από απάτες , μνημόνια , κλεψιές κατεστραμμένο σύστημα υγείας και πολλά άλλα.

Και προς το παιδί που είναι γερμάνια , άπλα γραφτους και μην ξαναπατάς το πόδι σου σε αυτήν τη χώρα, δεν χάνεις και τιποτα

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μόλις διάβασα όλες τις συμβουλές σας και σας ευχαριστώ.

Αλλά αυτό που με στεναχωρεί ομως και δεν εχει διευκρινιστει είναι το ότι δεν τελείωσα την πρώτη σχολή μου που φαίνεται μέσα δύο χαρτί της αναβολης και τι να κάνω γιαυτό! !!!

Ο Βασίλης 29 μου έγραψε ότι για αυτούς(για το στρατό δλδ) δεν έκανα καλή χρήση της αναβολης οπότε είναι σαν να μην έχω σπουδασει οπότε όσα χαρτιά και αν τους πάω από την Γερμανική σχολή μπορεί να τα απορριψουν μάλλον,αν δεν δουν το πτυχιο της πρώτης.

Γιατί στην πίσω σελίδα το γράφει καθαρά ότι θελουν το πτυχιο για να σου δώσουν και άλλη αναβολη.

Πως μπορώ να το παράκαμψω αυτό μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν ξερετε;;;;;;;;;

ΣΕ όλα τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα, ακόμα και το θέμα της ασφάλειας μου στην επιχείρηση μου είναι 100% νόμιμο.

Δεν ρισκαραμε με τον αδερφό μου τίποτε, είμαστε απο την πρωτη μερα που ηρθαμε και οι δύο στην ΑΟΚ (ο κρατικός οργανισμός υγειας)και δεν υπάρχει κανένα προβλημα.

Μόνο τι να κάνω με το πτυχιο που δεν έχω από το ΙΕΚ.

Θα μου το ρωτήσουν αυτό είτε στη Πρεσβεια είτε στη Στρατολογια αν πάρω τηλεφωνο;;;;

Μόνο αυτό θέλω να μου διευκρινισετε αν ξέρετε γιατί είναι και το μόνο μου πρόβλημα.

Να το ρισκάρω και να πω την αλήθεια ή να το κρύψω κάπως; ;;

Σας ευχαριστώ! !!!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μόλις διάβασα όλες τις συμβουλές σας και σας ευχαριστώ.

Αλλά αυτό που με στεναχωρεί ομως και δεν εχει διευκρινιστει είναι το ότι δεν τελείωσα την πρώτη σχολή μου που φαίνεται μέσα δύο χαρτί της αναβολης και τι να κάνω γιαυτό! !!!

Ο Βασίλης 29 μου έγραψε ότι για αυτούς(για το στρατό δλδ) δεν έκανα καλή χρήση της αναβολης οπότε είναι σαν να μην έχω σπουδασει οπότε όσα χαρτιά και αν τους πάω από την Γερμανική σχολή μπορεί να τα απορριψουν μάλλον,αν δεν δουν το πτυχιο της πρώτης.

Γιατί στην πίσω σελίδα το γράφει καθαρά ότι θελουν το πτυχιο για να σου δώσουν και άλλη αναβολη.

Πως μπορώ να το παράκαμψω αυτό μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν ξερετε;;;;;;;;;

ΣΕ όλα τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα, ακόμα και το θέμα της ασφάλειας μου στην επιχείρηση μου είναι 100% νόμιμο.

Δεν ρισκαραμε με τον αδερφό μου τίποτε, είμαστε απο την πρωτη μερα που ηρθαμε και οι δύο στην ΑΟΚ (ο κρατικός οργανισμός υγειας)και δεν υπάρχει κανένα προβλημα.

Μόνο τι να κάνω με το πτυχιο που δεν έχω από το ΙΕΚ.

Θα μου το ρωτήσουν αυτό είτε στη Πρεσβεια είτε στη Στρατολογια αν πάρω τηλεφωνο;;;;

Μόνο αυτό θέλω να μου διευκρινισετε αν ξέρετε γιατί είναι και το μόνο μου πρόβλημα.

Να το ρισκάρω και να πω την αλήθεια ή να το κρύψω κάπως; ;;

Σας ευχαριστώ! !!!

Κοίτα, για να σε βοηθήσω στο μέτρο που μπορώ. Αν δεν έχεις πτυχίο προσπάθησε να πάρεις μια βεβαίωση από το ΙΕΚ που ήσουν που να λέει οτι σπούδαζες εκεί μέχρι το τάδε χρονικό διάστημα. Πες στον στρατό οτι διέκοψες τις σπουδές σου και έχεις μια βεβαίωση οτι σπούδαζες μέχρι τότε. Αρκετοί φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ συνηθίζουν να διακόπτουν τις σπουδές για να πάνε στρατό πριν τελειώσουν, αυτοί παίρνουν βεβαίωση της σχολής τους οτι σπούδαζαν και διέκοψαν προσωρινά για να υπηρετήσουν στον στρατό, τώρα στην δική σου περίπτωση που διέκοψες πριν πάρεις πτυ΄χιο και μετά άφησες αρκετό χρονικό διάστημα και έφυγες έξω..... πιθανότατα θα σου πουν για κακή χρήση αναβολής, οι συνέπειες δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, κάποιοι παραπάνω μήνες θητείας οι οποίοι εξαγοράζονται νομίζω με 80-90 ευρώ ανά μήνα. Αυτά με δεδομένο οτι δεν έχει τελειώσει η αναβολή, αν λήξει και δεν πας είναι άλλες οι συνέπειες.

Παρατάσεις αναβολών για σπουδές πλην του διδακτορικού δεν δίνονται, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ισχύει η πρώτη αναβολή που σου δίνεται. Αν καταφέρεις και τελειώσεις τις σπουδές σου στην Γερμανία πριν το όριο καλώς διαφορετικά δεν θα σου δώσουν παράταση, πιθανόν να χρειαστεί να μεταφράσεις και στα ελληνικά βεβαίωση της γερμανικής σχολής οτι σπουδάζεις τώρα εκεί.

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο και ρώτα για το πτυχίο του ΙΕΚ. Στο στρατολογικό γραφείο Αθηνών που υπάγομαι εγώ μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά ότι δεν θα τους ένοιαζε αν ήταν να πάρεις επιπλέον αναβολή. Γενικά αυτό με την κακή χρήση της αναβολής είναι κάπως παρωχημένο. Πια δεν τους ενδιαφέρει και θεωρούν από μόνοι τους ότι αν έχεις αναβολή μέχρι τότε θα την εξαντλήσεις όλη. Αλλιώς όλοι όσοι τελειώνουν τη σχολή και έχουν 2,3 χρόνια αναβολής την οποία δεν διακόπτουν, θα είχαν θέμα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις συμβουλές σας!

Δεν θα είχα κανενα πρόβλημα να συνεχίσω στο ΙΕΚ ενα ακομα χρονο αν ο πατέρας μου δεν έχανε την δουλειά του. Απλά δεν μπορουσε άλλο να την πληρώνει κάθε μήνα (250€).

Γιαυτό φύγαμε Γερμανία.

Αλλά από το πρώτο μήνα που ηρθα πήγα στο γερμανικο ινστιτουτο οπότε 3 χρόνια τώρα πάω συνέχεια σχολείο και ταυτόχρονα και στη δουλειά μου.

Καθόλου δεν έκατσα.

Γιαυτό τώρα τον Απρίλιο τελειώνω την υποχρεωτική εκπαίδευση και το Σεπτέμβριο αρχίζει η γερμανική σχολή μου.

Λοιπόν θα επικοινωνήσω σήμερα κιόλας με τη Πρεσβεία ή το στρατολογικό όποιον βρω και θα το λύσω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρησιμοτατες συμβουλές που μου δώσατε.

Θα σας ενημερώσω για ότι μου πουν .

Καλή σας μέρα! !!!!!!!

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα σας,

εχω διαβασει οτι τον τελευταιο καιρο γινει πιο αυστηροι οι ελεγχοι σε αεροδρομια κλπ και θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος κατα ποσο αυτο επηρεαζει τον ελεγχο των 30 ημερολογιακων ημερων για τους ανυποτακτους εξωτερικου και ειδικοτερα για τις μετακινησεις μεσω σενγκεν (με ταυτοτητα). 

ευχαριστω

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλή σας μέρα!

Παρακαλώ αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος.

Ο γιος μου τελείωσε  πληροφορική και εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Αγγλία , σε μεγάλη εταιρία και με πολύ καλό μισθό και προοπτικές εξέλιξης. Η αναβολή  του τελειώνει στα μέσα του 2019. Ρώτησα στη στρατολογία και μου είπαν ότι για να πάρει και άλλη αναβολή πρέπει να κάνει διδακτορικό, πράγμα που δε μπορεί να γίνει. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει αναβολή;  Δεν υπάχει περίπτωση να επιστρέψει, αν δεν πάρει αναβολή θα βγει ανυπότακτος, όχι ότι τον απασχολεί, αλλά αν μπορεί να το τρενάρει γιατί όχι. Με προοπτική στο μέλλον να πάρει απαλλαγή. Αν κάποιος μπορεί να δώσει συμβουλές , υπόχρεος...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kprimax είπε

Καλή σας μέρα!

Παρακαλώ αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος.

Ο γιος μου τελείωσε  πληροφορική και εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Αγγλία , σε μεγάλη εταιρία και με πολύ καλό μισθό και προοπτικές εξέλιξης. Η αναβολή  του τελειώνει στα μέσα του 2019. Ρώτησα στη στρατολογία και μου είπαν ότι για να πάρει και άλλη αναβολή πρέπει να κάνει διδακτορικό, πράγμα που δε μπορεί να γίνει. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει αναβολή;  Δεν υπάχει περίπτωση να επιστρέψει, αν δεν πάρει αναβολή θα βγει ανυπότακτος, όχι ότι τον απασχολεί, αλλά αν μπορεί να το τρενάρει γιατί όχι. Με προοπτική στο μέλλον να πάρει απαλλαγή. Αν κάποιος μπορεί να δώσει συμβουλές , υπόχρεος...

Μπορεί να δηλώσει σε καμία ειδικότητα σε δημόσιο ΙΕΚ πχ μαγειρική κάτι ( δεν έχουν δίδακτρα τα δημόσια ΙΕΚ ) να πάρει βεβαίωση σπουδών και να πάρει αναβολή , δεν ξέρω βέβαια εφόσον έχει ήδη πτυχίο αν η στρατολογία θα το δεχτεί αλλά πολλοί αυτό κάνουν με το ΙΕΚ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...