Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Αυτά τα πληρώνεις και αν θεωρηθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού? Αυτά τα πληρώνεις μόνο εάν δεν παρουσιαστείς στο στρατό την ημέρα που πρέπει χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος που να το δικαιολογεί (π.χ. αν είσαι Μ.Κ.Ε. τότε δεν έχεις υποχρέωση να παρουσιαστείς). Οπότε πρέπει να έχεις την ιδιότητα του Μ.Κ.Ε. πριν παρουσιαστείς στον στρατό..
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 5. Υπάρχει περιπτωση να καταργηθει ο στρατός αν βγει ΣΥΡΙΖΑ; Γενικά να καταργηθει όπως σε όλες τις προηγμένες δυτικές κοινωνίες; Εννοείς την θητεία ή γενικά τον Στρατό, γιατί εκτός την Κοστα Ρίκα νομίζω δεν υπάρχει άλλο κράτος χωρίς στρατο. (ίσως κανα νησάκι στον ειρηνικό αλλά που θα τελεί υπό τη στρατιωτική προστασία κάποιου άλλου, πχ Αυστραλίας.)
Eru Iluvatar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Καλώς, επειδή έχω διαβατήριο κι άλλης χώρας θα χρησιμοποιώ μόνο το άλλο όταν έρχομαι Ελλάδα, που σημαίνει πως αν δεν πάω στην αστυνομία ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να με βρουν λογικά. Αυτό που θέλω είναι να μην με αναγκάσουν να πάω στο στρατό με το έτσι θέλω ενώ είμαι στο αεροδρόμιο. Η θητεία είναι πολύ αναχρονιστική. Ο στρατός πρέπει να υπάρχει, αλλά να είναι μισθοφορικός. Και γενικά για τις σπουδές, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που χρειάζεται να πας στο στρατό το ίδιο διάστημα ανεξαρτήτου του επιπέδου σπουδών. Δεν το λέω ότι θέλω να έχω ειδικό treatment, αλλά τι πειθαρχία να μάθεις σε έναν 30-ρι που έχει ζήσει τόσα χρόνια έξω μόνος του και τι εντέλει θα αποκομίσεις. "Βύσμα" δεν υπάρχει, για αυτό έφυγα από τη χώρα.
LongTom Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Η θητεία είναι πολύ αναχρονιστική. Ο στρατός πρέπει να υπάρχει, αλλά να είναι μισθοφορικός. Και γενικά για τις σπουδές, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που χρειάζεται να πας στο στρατό το ίδιο διάστημα ανεξαρτήτου του επιπέδου σπουδών. Δεν το λέω ότι θέλω να έχω ειδικό treatment, αλλά τι πειθαρχία να μάθεις σε έναν 30-ρι που έχει ζήσει τόσα χρόνια έξω μόνος του και τι εντέλει θα αποκομίσεις. Μπα,δεν νομίζω.Πάντως ο σκοπός,θεωρητικά, του στρατού είναι να σε εντάξει σε κάποιο σχέδιο δράσης και να μάθεις την στρατιωτική πρακτική.Σε αυτά δεν έχει ιδιαίτερη σχέση τι έχεις βγάλει,πρέπει να γίνει από όλους ανεξαρτήτως υποβάθρου. Άλλη συζήτηση βέβαια,πάντως με τα διδακτορικά δεν είσαι τίποτα ιδιαίτερο για τον ΕΣ,αυτό που μετράει είναι το βύσμα(και κάποια ορισμένα επαγγέλματα που τους πήζουν,όπως μηχανικοί οχημάτων που περνάν την θητεία τους στον όρχο).
Eru Iluvatar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Απλως χρειάζεται να ερθω αλλη μια φορα στη χωρα.
dimitris-pil Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μην αγχώνεσαι. Και εγώ στις ΗΠΑ είμαι από το 1999, και στρατόπεδο δεν σταματάει μπροστά μου ούτε στην κόλαση. dreamercon θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια θέματα σχετικά με τις ΗΠΑ που ενδεχομένως να ξέρεις να μου απαντήσεις. στείλε μου στο email μου εάν μπορείς [email protected]
Fulgore Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 dreamercon θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια θέματα σχετικά με τις ΗΠΑ που ενδεχομένως να ξέρεις να μου απαντήσεις. στείλε μου στο email μου εάν μπορείς [email protected] Περιμενεις απαντηση απο post που ειχε ανοιχτει πριν απο 3.5χρονια?
Sgouros93 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω πελαγώσει. Ειμαι στη Γερμανία 3 χρόνια και μαζί με τον αδερφό μου έχουμε μια μικρή μπυραρία - εστιατόριο εδώ και 2 χρόνια που πάει πολυ καλά. Εγώ έχω την διαχείριση της αν και πιο μικρος γιατί ο αδερφος μου δεν ήξερε καθόλου γερμανικα οπότε είναι και στο όνομα μου. Στην Ελλάδα όταν ήμουν, πήγα μόνο τον ένα χρόνο απο τα δυο που επρεπε στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ όπου πήρα 4 χρόνια αναβολή δλδ μέχρι 30/12/2016 και δεν μπόρεσα να τελειώσω την σχολή μου λόγω ότι πατερας μου ήθελε να φύγουμε από Ελλάδα γιατί έχασε τη δουλειά του. Αυτά τα 3 χρόνια γράφτηκα σε ένα φροντιστήριο Γερμανικών για να πάρω το C2,για να μπορέσω να μπω σε μια σχολή και να συνεχίσω παράλληλα με τη δουλειά και τις σπουδές μου. Το περνω το C2 μου τελικά τον Απρίλιο και το Σεπτέμβρη ξεκινάνε τα μαθήματα στη σχολή μου για barcelor. Η διάρκεια της φοίτησης μου μέσα στη σχολή είναι 3 χρόνια και ύστερα θα πάω για Master. Έως εδώ όλα καλά ,όμως εγώ τον Δεκέμβριο πρέπει να πάω στρατό ή να πάρω κι άλλη αναβολή. Όμως το χαρτί της αναβολης μου λέει ότι πρέπει να δώσω το πτυχίο που πήρα από την ΣΒΙΕ και εγώ δεν το έχω γιατί την σταμάτησα κάτι που ο στρατός δεν το ξέρει και ούτε ότι είμαι Γερμανία. Τι πρέπει να κάνω μπορεί να μου πει αν ξέρει καποιος;;;; Αν δώσω μόνο την εγγραφή της Γερμανικης σχολής χωρίς να δώσω της ΣΒΙΕ θα μου δώσουν παράταση αναβολης λόγω σπουδων; Από την άλλη έχω και την επιχείρηση και είμαι μια χαρά, αν φύγω δεν ξέρω αν ο αδερφος μου θα τα καταφέρει μόνος του αν μου αρνηθούν την παράταση της αναβολης. Θέλω τόσο πολύ να μείνω εδώ και να σπουδάσω που έχω και την δουλίτσα μου,πέστε μου σας παρακαλώ πώς μπορώ να το πετύχω χωρίς να γίνω ανυποτακτος μια και δεν μπορώ να δηλώσω ακόμα μόνιμος κάτοικος είναι πολυ νωρίς, θέλω οπασδηποτε τα 4 χρόνια ακόμα. Σας ευχαριστώ!!!!
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Εφόσον δεν μπορείς να τους προσκομίσεις πτυχίο απο την 1η σχολή, για αυτούς είναι σαν να μην σπούδασες καν και έκανες κακή χρήση της αναβολής, έπρεπε να τους ενημερώσεις οτι σταμάτησες, παρατάσεις αναβολών για σπουδές δεν υπάρχουν πλέον, από φροντιστήρια δεν παίρνεις καμιά αναβολή.
Sgouros93 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη για την απάντηση σου αλλά δεν το ήξερα τότε για να το κάνω. Τι μου προτείνεις δηλαδή;;;;
Ψιτ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μαζεύεις και μεταφράζεις τα χαρτιά σου, που αποδεικνύουν πως ζεις, εργάζεσαι και σπουδάζεις στη Γερμανία. Τηλεφωνείς στο κοντινότερο σου προξενείο για ραντεβού, πας με όλα σου τα χαρτιά, πχ ελληνική ταυτότητα και λες: "Κυρ πρόξενε, σπουδάζω και δουλεύω εδώ και θέλω να πάρω αναβολή". Δε λες πολλά, δε χρειάζεται να ξέρει όλο το παρελθόν σου, ίσως σου κάνει κάποιες ερωτήσεις, εσύ θα απαντήσεις κάτι σαν "είχα αναβολή λόγω μεταδευτεροβάθμιων σπουδών στην Ελλάδα, αλλά εδώ πάω στο πανεπιστήμιο και θέλω αναβολή για το προπτυχιακό μου." Οποιαδήποτε απάντηση σου να είναι σύντομη και περιεκτική. Γενικά, στα προξενεία βοηθούν να πάρεις αναβολή εφόσον τυπικά μπορείς.
Sgouros93 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Ψιτ,σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου,είχα αρχισει να απογοητευομαι. Αύριο κιόλας θα αρχίσω να τα μαζεύω τα χαρτιά μου μήπως και προλάβω και τα πάω στο Προξενείο πριν το καθολικό Πάσχα που είναι την άλλη βδομάδα. Αν όχι αμεσως μετά, πιστεύω ότι έχω ακόμα λιγο χρόνο. Και πάλι Χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!
satafaka Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Γνώμη μου και χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου, εγώ θα έκανα το εξής (πήγα στρατό). Έρχεται το χαρτί σου να καταταγείς στο τάδε μέρος. Δεν κάνεις τίποτα μέχρι τότε, απλά περιμένεις να έρθει η σειρά σου. 1-2 μέρες πριν πας στο κέντρο εκπαίδευσης, έρχεσαι Ελλάδα. Πηγαίνεις να παρουσιαστείς την μέρα που πρέπει και από την πρώτη μέρα ζητάς αναβολή για προσωπικούς/ψυχολογικούς/οικογενειακούς/ζωδιακούς/τουτανχαμονικούς και ότι βάλει ο νους σου λόγους. Μπορείς να πεις: Δεν μπορώ να κάτσω δευτερόλεπτο άλλο εδώ γιατρέ, νομίζω θα αρπάξω κάνα όπλο και θα αρχίσω να κοπανάω. Γενικά μπορείς να πετάξεις ότι καλτίλα έχεις ακούσει για τα κουφά του στρατού. Μέσα στην ίδια μέρα ή σε 1-2 ΤΟ ΠΟΛΥ, παίρνεις αναβολή τουλάχιστον 6 μήνες από τον γιατρό (για ψυχολογικούς λόγους ας πούμε). Ανεβαίνεις Γερμανία κάνεις την ζωή σου και κάνεις repeat το παραπάνω όταν θα ξανα έρθει το χαρτί σου να παρουσιαστείς. Μπαίνεις, δηλώνεις τρελός, σε διώχνουν. Στις 3 φορές/αναβολές καίγεσαι. Δηλαδή τσιμπάς το Ι5 ψυχολογικό και ξεμπέρδεψες από τον στρατό, χωρίς πρόστημα, χωρίς πολύ βαβούρα, χωρίς να χάσεις πολλές μέρες της ζωής σου. Το πολύ να χάσεις 1-2 εβδομάδες στο σύνολο. Το παραπάνω δεν είναι επιστημονικό σενάριο αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα (σε 1 φίλο μου και 2 γνωστούς μου). Προσωπικά αν με ρωτάς, σε περίπτωση που 1 στο εκατομμύριο έπρεπε να ξαναπάω στρατό, το παραπάνω θα το έκανα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Αρκεί να κουβαλάς αρκετή τρέλα πάνω σου και να πιστείς και εσύ ο ίδιος. (Ο άλλος παρουσιάστηκε στο στρατό με το μηχανάκι, μόλις άνοιξε η πύλη μπούκαρε μέσα και έφυγε σούζα). 1
efo355 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Γνώμη μου και χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου, εγώ θα έκανα το εξής (πήγα στρατό). Έρχεται το χαρτί σου να καταταγείς στο τάδε μέρος. Δεν κάνεις τίποτα μέχρι τότε, απλά περιμένεις να έρθει η σειρά σου. 1-2 μέρες πριν πας στο κέντρο εκπαίδευσης, έρχεσαι Ελλάδα. Πηγαίνεις να παρουσιαστείς την μέρα που πρέπει και από την πρώτη μέρα ζητάς αναβολή για προσωπικούς/ψυχολογικούς/οικογενειακούς/ζωδιακούς/τουτανχαμονικούς και ότι βάλει ο νους σου λόγους. Μπορείς να πεις: Δεν μπορώ να κάτσω δευτερόλεπτο άλλο εδώ γιατρέ, νομίζω θα αρπάξω κάνα όπλο και θα αρχίσω να κοπανάω. Γενικά μπορείς να πετάξεις ότι καλτίλα έχεις ακούσει για τα κουφά του στρατού. Μέσα στην ίδια μέρα ή σε 1-2 ΤΟ ΠΟΛΥ, παίρνεις αναβολή τουλάχιστον 6 μήνες από τον γιατρό (για ψυχολογικούς λόγους ας πούμε). Ανεβαίνεις Γερμανία κάνεις την ζωή σου και κάνεις repeat το παραπάνω όταν θα ξανα έρθει το χαρτί σου να παρουσιαστείς. Μπαίνεις, δηλώνεις τρελός, σε διώχνουν. Στις 3 φορές/αναβολές καίγεσαι. Δηλαδή τσιμπάς το Ι5 ψυχολογικό και ξεμπέρδεψες από τον στρατό, χωρίς πρόστημα, χωρίς πολύ βαβούρα, χωρίς να χάσεις πολλές μέρες της ζωής σου. Το πολύ να χάσεις 1-2 εβδομάδες στο σύνολο. Το παραπάνω δεν είναι επιστημονικό σενάριο αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα (σε 1 φίλο μου και 2 γνωστούς μου). Προσωπικά αν με ρωτάς, σε περίπτωση που 1 στο εκατομμύριο έπρεπε να ξαναπάω στρατό, το παραπάνω θα το έκανα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Αρκεί να κουβαλάς αρκετή τρέλα πάνω σου και να πιστείς και εσύ ο ίδιος. (Ο άλλος παρουσιάστηκε στο στρατό με το μηχανάκι, μόλις άνοιξε η πύλη μπούκαρε μέσα και έφυγε σούζα). Τις δύο αναβολές τις δίνουν για πλάκα την τρίτη ποτέ όμως.
Sgouros93 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Προτιμώ πρώτα να μαζέψω τα χαρτιά μου, να τα μεταφρασω στα Ελληνικα και να τα πάω στην πρεσβεία. Ελπίζω πως θα μπορέσουν ετσι να μου δωσουν την αναβολή μου. Στο θέμα όμως να το παίξω τρελός, δεν τα πάω καλά. Φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσω να τους πεισω γιατί όταν λέω ψέμματα μου έρχετε γελιο. Ούτε τον εαυτό μου δεν πειθω, ειλικρινά! !! Πάντως σε ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις