Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eυχαριστω παρα πολυ ολους σας! Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, και ποιος ξερεις μπορει σε 4 χρονια να εχει καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια! :-D

• Like 1
  • Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eυχαριστω παρα πολυ ολους σας! Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, και ποιος ξερεις μπορει σε 4 χρονια να εχει καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια! :-D

Μολις έβαλα το νερό για τη σούπα και άρχισα να ξεπουπουλιάζω τον γλάρο.

• Like 17
Δημοσ.

Υπάρχει καλύτερη λύση από την παραπάνω.

Τράβα Καναδά. Σε 4 χρόνια συνεχή παραμονή και εργασία εκεί, κάνε αίτηση για ιθαγένεια. Θα χρειαστεί να πέρασεις εξετάσεις, αλλά δεν είναι και τίποτα μία εβδομάδα διάβασμα.

Γίνε Καναδός. Πάρε Καναδικό διαβατήριο. Με αυτά απαιτείς από το ΥΠΕΣ μέσω της Πρεσβείας, να σε διαγράψουν από Έλληνα και τέλος.

Μην δεχτείς να τους αφήσεις να έχεις διπλή ιθαγένεια.

Θα σου κοστίσει λιγότερο από εξαγορά θητείας, και θα έχεις το κεφάλι σου στα 28-29.

Βέβαια, το να θελήσεις να γίνεις Έλληνας μετά, θα πας να υπηρετήσεις στον ΕΣ. Και θα χρειάζεσαι βίζα για να μείνεις Ελλάδα πάνω από το χρονικό όριο που είναι για αλλοδαπούς.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει καλύτερη λύση από την παραπάνω.

Τράβα Καναδά. Σε 4 χρόνια συνεχή παραμονή και εργασία εκεί, κάνε αίτηση για ιθαγένεια. Θα χρειαστεί να πέρασεις εξετάσεις, αλλά δεν είναι και τίποτα μία εβδομάδα διάβασμα.

Γίνε Καναδός. Πάρε Καναδικό διαβατήριο. Με αυτά απαιτείς από το ΥΠΕΣ μέσω της Πρεσβείας, να σε διαγράψουν από Έλληνα και τέλος.

Μην δεχτείς να τους αφήσεις να έχεις διπλή ιθαγένεια.

Θα σου κοστίσει λιγότερο από εξαγορά θητείας, και θα έχεις το κεφάλι σου στα 28-29.

Βέβαια, το να θελήσεις να γίνεις Έλληνας μετά, θα πας να υπηρετήσεις στον ΕΣ. Και θα χρειάζεσαι βίζα για να μείνεις Ελλάδα πάνω από το χρονικό όριο που είναι για αλλοδαπούς.

Καταρχήν για να γίνεις Καναδός δεν αρκούν τέσσερα χρόνια συνεχούς παραμονής, πρέπει να αποκτήσεις και την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου Καναδά πρώτα. Σχετικά με το να ζητήσεις να σε διαγράψουν από έλληνα, μου φαίνεται εντελώς υπερβολικό. Ασχολούμαι με θέματα ιθαγένειας και μετανάστευσης εδώ και χρόνια και διατηρώ και μερικά ανάλογα sites και η γνώμη μου είναι ότι η ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ανευ αξίας, ειδικά όταν δεν έχεις άλλη ιθαγένεια ΕΕ/ΕΟΧ. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν δεν θες να πας στρατό και δεν πας, δεν έγινε δα και τίποτα. Το δικαίωμα της διαμονής και εργασίας σε 30 χώρες ΕΕ/ΕΟΧ δεν είναι και για πέταμα.

• Like 7
Δημοσ.

Φιλε μου ημουν στην ακριβως ιδια φαση με σενα ενα χρονο πριν. Προσωπικη συμβουλη επειδη το ψιλοεψαξα το θεμα.

Αμα ερχεσαι Καναδα ψαχνοντας για δουλεια ή για τον οποιοδηποτε αλλο λογο,κατσε χαραμισε 9 μηνες απο την ζωη σου σε αυτη την ^$%^%&^% που λεγεται στρατος να ξεμπερδευεις και εισαι κομπλε.

Αμα ερχεσαι συστημενος για δουλεια με προοπτικη να μεινεις,ελα στα καπακια και μην πας στρατο καν.Ειναι τοσο μπουρδελο η ολη φαση και το ελεγκτικο μας συστημα που δεν θα εχεις προβλημα.

Οσο για την ελληνικη υπηκοοτητα(σε περιπτωση που παρεις την καναδεζικη) μην κανεις κανα αστειο και ζητησεις διαγραφη.Ειναι πολυ σημαντικο προνομιο να μπορεις να δουλεψεις σε οποια χωρα της Ε.Ε θες.

Απο οτι ειπες ερχεσαι καρφωτος οποτε ελα εδω,ξεκινα δουλεια,φτιαξου και μην ασχοληθεις με στρατο κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Α μεσα στο μυαλο ηταν κατι παρομοιο που σκεφτομουν χθες.Εγω εχω προσωρινη αναβολη για ι5 που λυγει το μαιο οποτε λογικα θα πρεπει να μπω αυγουστο.

Και το ερωτημα ειναι πες γυνετε η καλη και παω εξωτερικο αν δεν μπορεσω να κατεβω ελλαδα για χψ λογους και θεωρηθω λυποτακτης οταν ερθω ξανα με τι πρωτη ευκαιρεια και ειμαι ακομα στη κατηγορια ι5 πληρωνω καποιο προστιμο ή διαγραφετε αφου δεν ειμαι υποχρεως θητειας.

Σε σχετικη ερωτηση σχετικα με 2 μηνες φυλακη λογω κακης χρησης αναβολης (ασχετα αν ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να κοψω εγω την αναβολη οταν παρω πτυχιο τεσπα) μου ειπαα αν τελικα απαλαγω δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Ισχυει το ιδιο και με τη λιποταξια ???

Δημοσ.

δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να συμβει αυτο

Α μεσα στο μυαλο ηταν κατι παρομοιο που σκεφτομουν χθες.Εγω εχω προσωρινη αναβολη για ι5 που λυγει το μαιο οποτε λογικα θα πρεπει να μπω αυγουστο.

Και το ερωτημα ειναι πες γυνετε η καλη και παω εξωτερικο αν δεν μπορεσω να κατεβω ελλαδα για χψ λογους και θεωρηθω λυποτακτης οταν ερθω ξανα με τι πρωτη ευκαιρεια και ειμαι ακομα στη κατηγορια ι5 πληρωνω καποιο προστιμο ή διαγραφετε αφου δεν ειμαι υποχρεως θητειας.

Σε σχετικη ερωτηση σχετικα με 2 μηνες φυλακη λογω κακης χρησης αναβολης (ασχετα αν ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να κοψω εγω την αναβολη οταν παρω πτυχιο τεσπα) μου ειπαα αν τελικα απαλαγω δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Ισχυει το ιδιο και με τη λιποταξια ???

αμα εισαι για Ι5 γιατι δεν περιμενεις να παρεις κανονικα την απαλλαγη σου και σκεφτεσαι παραξενα σεναρια ?

παντως αν δεν εχεις τοσο σοβαρο οικονομικο προβλημα , πηγαινε σαν αοπλος (Ι4, Ι3 αοπλο).. δε θα κανεις και τιποτα βαρβατο στη θητεια σου , ουτε θα φερθεις σα παρτακιας προς τους υπολοιπους συμπολιτες σου κυριως (ασε τη "πατριδα")

καλως ή κακως αυτη η χωρα δε μπορει να εχει κανονικο επαγγελματικο στρατο, εχει αυτο το πραγμα, το οποιο το τρωμε οι περισσοτεροι στα μαπα και μπορει να το φαμε με πιο ασχημο τροπο οταν δεν υπαρχει κοσμος επειδη τη κοπαναει απο δω κι απο κει

Δημοσ.

δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να συμβει αυτο

αμα εισαι για Ι5 γιατι δεν περιμενεις να παρεις κανονικα την απαλλαγη σου και σκεφτεσαι παραξενα σεναρια ?

παντως αν δεν εχεις τοσο σοβαρο οικονομικο προβλημα , πηγαινε σαν αοπλος (Ι4, Ι3 αοπλο).. δε θα κανεις και τιποτα βαρβατο στη θητεια σου , ουτε θα φερθεις σα παρτακιας προς τους υπολοιπους συμπολιτες σου κυριως (ασε τη "πατριδα")

καλως ή κακως αυτη η χωρα δε μπορει να εχει κανονικο επαγγελματικο στρατο, εχει αυτο το πραγμα, το οποιο το τρωμε οι περισσοτεροι στα μαπα και μπορει να το φαμε με πιο ασχημο τροπο οταν δεν υπαρχει κοσμος επειδη τη κοπαναει απο δω κι απο κει

Λεω αν μου δωθει η ευκαιρια να φυγω και η δουλια δεν μπορει να περιμενει, το δεκεμβρη κατεβαινει ενας ξαδερφος απο αγγλια και παιζει να φυγω μαζι του μετα τις γιορτες αν βεβαια εχω τα λεφτα.

Στο αλλο θεμα εκτος τις διαφωνιας μου με το στρατο δεν νομιζω να μπορω να ζησω στο παριβαλλον του στρατου, πχ πολυ ζεστη, τρεξιματα κλπ κλπ.

Δημοσ.

Λεω αν μου δωθει η ευκαιρια να φυγω και η δουλια δεν μπορει να περιμενει, το δεκεμβρη κατεβαινει ενας ξαδερφος απο αγγλια και παιζει να φυγω μαζι του μετα τις γιορτες αν βεβαια εχω τα λεφτα.

Στο αλλο θεμα εκτος τις διαφωνιας μου με το στρατο δεν νομιζω να μπορω να ζησω στο παριβαλλον του στρατου, πχ πολυ ζεστη, τρεξιματα κλπ κλπ.

αν εχεις καποια δουλεια στα σκαρια ειναι αλλο θεμα

στο θεμα της διαφωνιας σου, πιστεψε με εγω δεν αντεχα ουτε μια μερα με τη παραλλαγη και σε καποιες φασεις ειχα και αρκετα δυσκολες στιγμες (κυριως λογω της διαφωνιας μου με αυτη τη μαλακια, αλλα και για καποια θεματα υγειας που μου προεκυψαν εκει μεσα ) και γενικα ειμαι απο τους πρωτους που ειναι κατα της υποχρεωτικης θητειας, ομως δε μπορει να γινει διαφορετικα και δε το θεωρησα ποτε σωστο απεναντι σε τοσους που εχουν παει και θα πανε να προσπαθησω να το αποφυγω

αυτο βεβαια ειναι και προσωπικη αποψη του καθενος και φυσικα σεβομαι τα πιστευω του καθενος (βεβαια θα κρινω και το καθενα με βαση τις επιλογες του, αυτο νομιζω ειναι δικαιωμα μου) , απο την αλλη ομως ειναι κατι που περναει τελειωνει οπως και να χει , οσο αργα και αν περνανε οι μερες και σε καποια πραγματα αποδεικνυεται και καλο για το χαρακτηρα σου.

και στη τελικη ξεφορτωνεσαι μια σημαντικη εννοια

δε λεω οτι μου προσεφερε κατι ουσιαστικο ο στρατος και μακαρι να μην ειχα πατησει ποτε το ποδι μου, ομως καποια πραγματα πρεπει να συμβουν. ειναι και αυτη μια διαδικασια που απαιτειται απο σενα απο αυτη τη κοινωνια.

παρολο που δε μου αρεσε καθολου και αφου πλεον γνωριζω και τι περιλαμβανει το "μενου" , ομολογω οτι ακομα και αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και να το αποφυγω, θα ξαναπηγαινα

ας κανω πρωτα αυτο που υποτιθεται οτι ειναι το χρεος μου προς τη κοινωνια οσο βλακωδες και ηλιθιο και αν ειναι αυτο (γιατι ειναι ο,τι πιο βλακωδες και ηλιθιο θα κανεις ποτε στη ζωη σου, αν τελικα πας ) και μετα ας κατσω να παραπονεθω για οτιδηποτε γυρω μου ειναι στραβο και ασχημο

οπως λενε και στο στρατο "πρωτα εκτελεις και μετα βγαινεις παραπονουμενος"

Δημοσ.

αν εχεις καποια δουλεια στα σκαρια ειναι αλλο θεμα

στο θεμα της διαφωνιας σου, πιστεψε με εγω δεν αντεχα ουτε μια μερα με τη παραλλαγη και σε καποιες φασεις ειχα και αρκετα δυσκολες στιγμες (κυριως λογω της διαφωνιας μου με αυτη τη μαλακια, αλλα και για καποια θεματα υγειας που μου προεκυψαν εκει μεσα ) και γενικα ειμαι απο τους πρωτους που ειναι κατα της υποχρεωτικης θητειας, ομως δε μπορει να γινει διαφορετικα και δε το θεωρησα ποτε σωστο απεναντι σε τοσους που εχουν παει και θα πανε να προσπαθησω να το αποφυγω

αυτο βεβαια ειναι και προσωπικη αποψη του καθενος και φυσικα σεβομαι τα πιστευω του καθενος (βεβαια θα κρινω και το καθενα με βαση τις επιλογες του, αυτο νομιζω ειναι δικαιωμα μου) , απο την αλλη ομως ειναι κατι που περναει τελειωνει οπως και να χει , οσο αργα και αν περνανε οι μερες και σε καποια πραγματα αποδεικνυεται και καλο για το χαρακτηρα σου.

και στη τελικη ξεφορτωνεσαι μια σημαντικη εννοια

δε λεω οτι μου προσεφερε κατι ουσιαστικο ο στρατος και μακαρι να μην ειχα πατησει ποτε το ποδι μου, ομως καποια πραγματα πρεπει να συμβουν. ειναι και αυτη μια διαδικασια που απαιτειται απο σενα απο αυτη τη κοινωνια.

παρολο που δε μου αρεσε καθολου και αφου πλεον γνωριζω και τι περιλαμβανει το "μενου" , ομολογω οτι ακομα και αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και να το αποφυγω, θα ξαναπηγαινα

ας κανω πρωτα αυτο που υποτιθεται οτι ειναι το χρεος μου προς τη κοινωνια οσο βλακωδες και ηλιθιο και αν ειναι αυτο (γιατι ειναι ο,τι πιο βλακωδες και ηλιθιο θα κανεις ποτε στη ζωη σου, αν τελικα πας ) και μετα ας κατσω να παραπονεθω για οτιδηποτε γυρω μου ειναι στραβο και ασχημο

οπως λενε και στο στρατο "πρωτα εκτελεις και μετα βγαινεις παραπονουμενος"

Δεν ειναι μονο τα πιστευω μου που θα κανουν δυσκολη τη ζωη μου στο στρατο αλλα και η υγεια μου.Εχω παρει ι5 προσωρινο λογω νοσογονου παχυσαρκιας οποτε καταλαβαινεις τι παιζει.
Δημοσ.

ε για αυτο σου λεω οτι και να μπεις δε θα κανεις κατι τρομερα επιπονο σε οτι αφορα το σωματικο σκελος

ουτε να περπατησεις χλμ με τα κωλοαρβυλα προκειται ουτε να καθεσαι με νταλα ηλιο και ψωλοκρυο ορθιος να διαλυεις τα ποδια σου

ισως ουτε καν κουβαλημα

τωρα αν καθαρισεις κανα δισκο , μαζεψεις τιποτα σκουπιδια και κανεις τιποτα κακους υπνους σα θαλαμοφυλακας δεν ειναι και τοσο τρομερο

ο,τι και να κανεις ενδεχεται να ειναι πολυ χρησιμο για τους υπολοιπους

γνωρισα παιδια στο στρατο με πολυ σοβαρα προβληματα υγειας καποιοι απο τους οποιους περνουσαν πολυ δυσκολα βεβαια, αλλα αρκετοι απο αυτους τη παλευαν αρκετα αξιοπρεπως και δεν επικαλουνταν συνεχως τα προβληματα τους.

υπηρχαν βεβαια και αυτοι που δεν εκαναν το παραμικρο, κλαιγονταν και ηθελαν απλα να φαινεται οτι υπηρετησαν , αλλα αυτο ειναι κυριως και θεμα χαρακτηρα.

οπως και να χει παντως ολοι εχουν κατι να προσφερουν και δεν ειναι ειναι υπερανθρωποι οσοι πηγαν.

αν βεβαια εχεις καποιο πολυ σοβαρο προβλημα και δε γινεται τελικα να υπηρετησεις , δε μπορει να σε κατηγορησει κανεις για αυτο.

το θεμα ομως ειναι να κανεις αυτο που σε κανει να αισθανεσαι καλα.. αν δε θες με τιποτα να πας κι εγω μαζι σου, αν ομως το βλεπεις εστω και λιγο οπως σου εγραψα πιο πανω, ισως τελικα νιωσεις καλυτερα που δεν εβαλες πανω απο ολους τον εαυτο σου :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...