Demon13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Κοροιδα οι παππουδες στο παραπανω βιντεο και ''εξυπνοι'' οι δοσιλογοι και οι μαυραγοριτες... Μην πιάνεις στο στόμα σου τους μακαρίτες. Τον φασισμό και την σβάστικα πολέμησαν νομίζω, ενώ σήμερα κάποιοι την φιλάνε, βάζοντας και την Ελληνική σημαία παραδίπλα.(όπως και οι δοσίλογοι τότε) Ξαναλέω, μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου νεκρούς ούτε να τους μεταχειρίζεσαι σαν επιχείρημα ή σαν να είσαι ο εκπρόσωπος τους. Παντελώς ανήθικο. (Στο υποθετικο σεναριο οτι ζούσαν, δεν ξέρεις τι θα λέγαν, δεν σου ανήκουν)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 sarcasm detection fail...
qsis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μην πιάνεις στο στόμα σου τους μακαρίτες. Τον φασισμό και την σβάστικα πολέμησαν νομίζω, ενώ σήμερα κάποιοι την φιλάνε, βάζοντας και την Ελληνική σημαία παραδίπλα.(όπως και οι δοσίλογοι τότε) Ξαναλέω, μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου νεκρούς ούτε να τους μεταχειρίζεσαι σαν επιχείρημα ή σαν να είσαι ο εκπρόσωπος τους. Παντελώς ανήθικο. (Στο υποθετικο σεναριο οτι ζούσαν, δεν ξέρεις τι θα λέγαν, δεν σου ανήκουν) Πολέμησε το φασισμό ή Ελλάδα του Μεταξά;Απλά υπερασπίστηκε τα εδάφη της κάτι που πρέπει να είναι σε θέση να ξανακάνει ανά πάσα στιγμή 1
CROM271 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μην πιάνεις στο στόμα σου τους μακαρίτες. Τον φασισμό και την σβάστικα πολέμησαν νομίζω, ενώ σήμερα κάποιοι την φιλάνε, βάζοντας και την Ελληνική σημαία παραδίπλα.(όπως και οι δοσίλογοι τότε) Ξαναλέω, μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου νεκρούς ούτε να τους μεταχειρίζεσαι σαν επιχείρημα ή σαν να είσαι ο εκπρόσωπος τους. Παντελώς ανήθικο. (Στο υποθετικο σεναριο οτι ζούσαν, δεν ξέρεις τι θα λέγαν, δεν σου ανήκουν) Να μην πιασω στο στομα μου τους ηρωες που εδωσαν την ζωη τους να υπερασπιστουν την πατριδα τους? Οποτε μπορω θα τους πιανω στο στομα μου και θα τους μνημονευω. Προσπαθεις να ''πολιτικοποιησεις'' το θεμα μαλλον αλλα την απαντηση στην εδωσε ο ηδη παραπανω. Οταν ερχεται η ωρα που να υπερασπιστεις την πατριδα σου δεν κοιτας τι ιδεολογια εχει ο εχθρος. Ή την σβαστικα εχει σαν εμβλημα ή το σφυροδρεπανο το καθηκον σου ειναι ενα και δεν αλλαζει...
Orpheas1992 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Η αληθεια ειναι καπου στη μεση οπως παντα....εννοειται οτι πρεπει να ειναι σε θεση η χωρα να υπερασπιστει τα εδαφη της (που μακαρι να μπορουσαμε να συμβιωνουμε ολοι χωρις τετοιους διαχωρισμους).Το θεμα ειναι οτι ο στρατος πλεον ειναι ενα καταλοιπο παλιας φιλοσοφιας γιατι στις συγχρονες κοινωνιες οι πολεμοι εχουν αποκτησει αλλη υποσταση. Αμα μπουν οι Αλβανοι στην Ηπειρο και αρχισουν να σκοτωνουν κοσμο στα Γιαννενα, να παμε και μεις να πολεμησουμε να υπερασπιστουμε και τα εδαφη και τον κοσμο.... Οταν η Γερμανια με τα μνημονια σου παιρνει την εδαφικη κυριαρχια στα χαρτια για πλακα με οικονομικο πολεμο, και 10 χρονια στρατο να εχεις παει δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Δεν θα χεις γερμανικη σημαια στην Ακροπολη αλλα οταν τα οφελη και η οικονομικη εκμεταλλευση της χωρας αποφερουν κερδη σε αλλο κρατος, δεν αλλαζουν και πολλα...
Demon13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Να μην πιασω στο στομα μου τους ηρωες που εδωσαν την ζωη τους να υπερασπιστουν την πατριδα τους? Οποτε μπορω θα τους πιανω στο στομα μου και θα τους μνημονευω. Κοροιδα οι παππουδες στο παραπανω βιντεο και ''εξυπνοι'' οι δοσιλογοι και οι μαυραγοριτες... Καμία μνημόνευση δεν βλέπω εδώ. Μεταχείριση νεκρών σαν επιχείρημα βλέπω. Πολέμησε το φασισμό ή Ελλάδα του Μεταξά; Απλά υπερασπίστηκε τα εδάφη της κάτι που πρέπει να είναι σε θέση να ξανακάνει ανά πάσα στιγμή Η έννοια της λέξης "φασισμός" σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Το ουσιαστικό "φασισμός" και το επίθετο "φασίστας" χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, εκτός από τον αρχικό ορισμό, την εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύσσεται από τους Γερμανούς Ναζιστές και άλλους και που προτείνει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό, που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, "κατώτερα" έθνη και φυλές), και σε μια πολύ ευρύτερη λανθασμένη έννοια, προσδιορίζοντας ως "φασισμό" γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι). http://el.wikipedia.org/wiki/Φασισμός
qsis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Καλά ο όρος φασισμός στις μέρες μας έχει γίνει καραμέλα από πολλούς (αριστερών κυρίως πεποιθήσεων) που τον χρησιμοποιούν με το παραμικρό με αποτέλεσμα όταν μιλούν για κανονικούς φασίστες να μην τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Το ότι κάτι γράφεται στη Wikipedia δε σημαίνει ότι ισχύει, ο φασισμός σημαίνει συγκεκριμένο πράγμα
CROM271 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Καμία μνημόνευση δεν βλέπω εδώ. Μεταχείριση νεκρών σαν επιχείρημα βλέπω. Καλα μας δουλευεις ρε φιλαρακι? Εγραψες το εξης τραγικο Και ποιοι θα μείνουν να πολεμήσουν; Εμείς (εσείς μάλλον) τα κορόιδα, και οι "έξυπνοι" θα την κάνουν. Και σου απαντησα με αυτο. Ετσι. Κοροιδα αυτοι που θα πολεμησουν για την διασφαλιση της πατριδας και της ελευθεριας και ''εξυπνοι'' οι δειλοι, αυτοι που θα υποταχθουν, που θα συνεργασθουν και θα σκυψουν το κεφαλι στον εχθρο για να σωσουν το τομαρι τους. Κοροιδα οι παππουδες στο παραπανω βιντεο και ''εξυπνοι'' οι δοσιλογοι και οι μαυραγοριτες... Οι ηθικες αξιες στο μεγαλειο τους... Μου αρεσει κιολας πως κατηγορεις τους υπουργους και επιχειρηματιες που θα στειλουν τα παιδια τους εκτος ελλαδας ενω και εσυ θα κανεις ακριβως το ιδιο... Αν εγω κανω μεταχειριση νεκρων εσυ κανεις βεβηλωση νεκρων με το να αναφερεις σαν κοροιδα αυτους που πολεμησαν και σκοτωθηκαν για την ελευθερια της πατριδας τους. Εγω υμνο τιμης τους αποδιδω...
headbanger Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 πέρα από τις πολιτικές φανφάρες, σαν άνθρωπος θα σου γράψω το εξής: Πήγα και το γούσταρα. και ΟΒΑ έκανα΄ αίτηση να μείνω. Αν είχα επαγγελματική ευκαιρία θα κοιτούσα την πάρτη μου. Και μην ακούσω μλκιες για ουτοπικά σενάρια περί εκπαίδευσης, γιατί πιο πολλές βολές έκανα με δίκανο και κυνηγετικό όπλο παρά με στρατιωτικό τουφέκιο. Το θυμάμαι νοσταλγικά, ειδικά τους μήνες που πέρασα στο γαμόνησο, αλλά θα πρότεινα τέτοια εποχή αν έχεις επαγγελματική ευκαιρία μην το αμελήσεις.
V for Vagelis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 2 απορίες σχετικά με το θέμα: Οσοι ειστε ανυπότακτοι εξωτερικού, σας ήρθε πρόστιμο; Αν μετά από μερικά χρόνια ανυποταξίας κάποιος αποκτήσει την ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου εξωτερικού, το πρόστιμο αυτό διαγράφεται;
herctrap Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καλημέραδιάβασα μέχρι την σελίδα 7 Είμαι 23 σπουδάζω σε ΤΕΙ και έχω αναβολή μέχρι το 2018Η κοπέλα μου με αμερικάνικο και ελληνικό διαβατήριο παράτησε τις σπουδές της και έφυγε για Αμερική Ο μόνος τρόπος που έχω βρει εδώ για να βγάζω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να μπορέσω να χτίσω μια μέρα οικογένεια είναι να δουλεύω σαν σερβιτόρος 12-13 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα για 5 μήνες συνεχόμενα, έτσι δεν χτίζεις οικογένεια. Περιουσιακά στοιχειά δεν υπάρχουν. Ούτε οι γονείς μου μπορούν να με βοηθήσουν. καλύπτω μόνος μου όλα τα έξοδα από τα 18 μου Έτοιμη δουλειά για μένα στην Αμερική υπάρχει κατά τον Σεπτέμβριο. Ξέραμε ότι θα παντρευτούμε κάποια στιγμή αλλά θα γίνει λίγο πιο βιαστικά και πρόχειρα ( πολιτικός γάμος ) στην Αμερική κατά τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να αποκτήσω την Visa και Working Visa. Δεν μπορώ να χάσω την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται γιατί θέλω να μαζέψω πάλι χρήματα. Θέλω κάθε χρόνο να έρχομαι για τουλάχιστον ένα μήνα στην Ελλάδα. Δεν θέλω να αποφύγω τον στρατό Άκουσα ότι υπάρχει δυνατότητα να κάνεις δίμηνα κάθε χρόνο. Επίσης είμαι προστάτης και παντρεμένος με πολιτικό γάμο στην Αμερική, και με μόνιμη κατοικία στην Αμερική Τι επιλογές έχω? Ευχαριστώ πολύ
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα διάβασα μέχρι την σελίδα 7 Είμαι 23 σπουδάζω σε ΤΕΙ και έχω αναβολή μέχρι το 2018 Η κοπέλα μου με αμερικάνικο και ελληνικό διαβατήριο παράτησε τις σπουδές της και έφυγε για Αμερική Ο μόνος τρόπος που έχω βρει εδώ για να βγάζω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να μπορέσω να χτίσω μια μέρα οικογένεια είναι να δουλεύω σαν σερβιτόρος 12-13 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα για 5 μήνες συνεχόμενα, έτσι δεν χτίζεις οικογένεια. Περιουσιακά στοιχειά δεν υπάρχουν. Ούτε οι γονείς μου μπορούν να με βοηθήσουν. καλύπτω μόνος μου όλα τα έξοδα από τα 18 μου Έτοιμη δουλειά για μένα στην Αμερική υπάρχει κατά τον Σεπτέμβριο. Ξέραμε ότι θα παντρευτούμε κάποια στιγμή αλλά θα γίνει λίγο πιο βιαστικά και πρόχειρα ( πολιτικός γάμος ) στην Αμερική κατά τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε να αποκτήσω την Visa και Working Visa. Δεν μπορώ να χάσω την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται γιατί θέλω να μαζέψω πάλι χρήματα. Θέλω κάθε χρόνο να έρχομαι για τουλάχιστον ένα μήνα στην Ελλάδα. Δεν θέλω να αποφύγω τον στρατό Άκουσα ότι υπάρχει δυνατότητα να κάνεις δίμηνα κάθε χρόνο. Επίσης είμαι προστάτης και παντρεμένος με πολιτικό γάμο στην Αμερική, και με μόνιμη κατοικία στην Αμερική Τι επιλογές έχω? Ευχαριστώ πολύ Παρόμοια κατάσταση και εγώ, έφυγα εξωτερικό για εργασία και πλέον κλείνω κοντά 3 χρόνια εδώ (δεν έχω πάει στρατό). Μπορείς να μην πας καθόλου και να είσαι ανυπότακτος εξωτερικού αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι θα μπει πρόστιμο της τάξης των 6000 ευρώ απευθείας στην εφορία (αφού δεν θα έχεις παρουσιαστεί) το οποίο θα τοκίζεται όσο δεν το πληρώνεις. Αν το πληρώσεις μετά κάθεσαι (νόμιμα) στο εξωτερικό όσο θες και σε περίπτωση που γυρίσεις Ελλάδα για μόνιμα πρέπει να πας στρατό.. (εκτός αν είσαι 35+).
Papakaliati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν θελεις να πας στρατο επειδη εχεις βρει την ευκαιρια της ζωης σου αυριο και δεν μπορει να περιμενει καντο. Αμα ομως σε εναν χρονο βγεις εξω, τοτε δεν εχει νοημα να μην πας και να εχεις εναν μονιμο μπελα στο κεφαλι σου στα 35 σου. Ειναι πολυ ευκολο να συνδιασεις στρατο με τελευταιους μηνες των σπουδων σου . Και στην τελικη ακομη και ευκαιρια να εχεις κανει μερικους μηνες μεχρι να υλοποιηθει, να υπογραφεις συμβολαια ετσ. Πας στρατο και 2 βδομαδες πριν φυγεις κανεις διακοπη. Το εχει κανει φιλος μου με σπουδες, 2 μηνες πριν τελειωσει του εκατσε μια ευκαιρια, πηρε αναβολη και την εκανε για εξω. Τωρα ειναι εξωτερικο, και αντι να χασομερουσε 7 μηνες μεχρι να ερχοτανε η ωρα να παει εχει εκτισει σχεδον ολη την θητεια του.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν θελεις να πας στρατο επειδη εχεις βρει την ευκαιρια της ζωης σου αυριο και δεν μπορει να περιμενει καντο. Αμα ομως σε εναν χρονο βγεις εξω, τοτε δεν εχει νοημα να μην πας και να εχεις εναν μονιμο μπελα στο κεφαλι σου στα 35 σου. Ειναι πολυ ευκολο να συνδιασεις στρατο με τελευταιους μηνες των σπουδων σου . Και στην τελικη ακομη και ευκαιρια να εχεις κανει μερικους μηνες μεχρι να υλοποιηθει, να υπογραφεις συμβολαια ετσ. Πας στρατο και 2 βδομαδες πριν φυγεις κανεις διακοπη. Το εχει κανει φιλος μου με σπουδες, 2 μηνες πριν τελειωσει του εκατσε μια ευκαιρια, πηρε αναβολη και την εκανε για εξω. Τωρα ειναι εξωτερικο, και αντι να χασομερουσε 7 μηνες μεχρι να ερχοτανε η ωρα να παει εχει εκτισει σχεδον ολη την θητεια του. Ή αν έχεις τα 6 χιλιάρικα διαθέσιμα ;-)
Papakaliati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Ή αν έχεις τα 6 χιλιάρικα διαθέσιμα ;-) Τα οποια σε 8 χρονια δεν ξερεις αμα θαναι 6. Μπορει ναναι 16, 26 η 116...
Προτεινόμενες αναρτήσεις