Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Crom271 ας είσαι ότι γουστάρεις. Μαζευτείτε εσύ και όλοι οι όμοιοι σου και ορμάτε με τις ξιφολόγχες. Εσάς που σας αρέσουν τα g3 ας πεθάνετε, τους υπόλοιπους αφήστε μας απέξω πλζ.

Κανένας δεν "μπουκάρει", από εσάς κινδυνεύουμε.

(μάλλον κάνω βλακεία που απαντάω)

• Like 2
  • Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να γινοταν πιο καλή εκπαιδευση επρεπε να κάνουν και πιο σοβαρή επιλογή στο ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν, τώρα ειναι κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημονα, βεβαια αυτο βολευει τους βλαχοδημαρχους και τα σουβλατζιδικα. Και φυσικά θα πρέπει να ειναι εκει με τη θεληση τους, αν ο άλλος δεν ενδιαφερεται να μάθει κάτι δεν προκειται να μάθει όσο και να τον τεντώσεις και όσες καμπάνες και να του ρίξεις. 

Το να κάνεις μερικές βολές με το τυφεκιο και να μάθεις να το λυνεις και να το δενεις δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο, αντι για 9 μήνες θα μπορουσες να το μάθεις και σε μερικά σαββατοκυριακα σε ένα στρατοπεδο.

Οι κληρωτοί δεν περνάνε κανένα σχολειο, ούτε καν το σχολειο μαχητη που ειναι το πιο ευκολο σχολειο που κάνουν οι εποπ πχ. Τα πεν/κεν κτλ ειναι απλα να ειχαμε να λεγαμε.  Για τιποτα παρελάσεις και αγηματα σκίζονταν να τις κανουμε τελεια, όταν ήταν για επιχειρησιακη εκπαιδευση ήταν σκετα παπατζιλίκια.

Δημοσ.
Αλλο αυτο ομως αλλο να παραμυθιαζομαι σαν εσενα πως θα σταματησουν ποτε οι πολεμοι.

Αν δε σταματήσουν οι πόλεμοι, αν δηλαδή δεν ξεφύγουμε από το στάδιο του βίαιου πιθήκου, θα σταματήσει το είδος. Με την πρόοδο της τεχνολογίας θα έχουμε όλο και πιο καταστροφικά όπλα και όλο και πιο πολλές πιθανότητες να πλήξουμε σοβαρά τον εαυτό μας και τον πλανήτη. Τέλος πάντων, οραματιστείτε εσείς τους εχθρούς Τούρκους, που έχουν ολόιδια φάτσα και συμπεριφορά με τους Έλληνες πολλοί από αυτούς, και ας ορματιστούμε εμείς πώς θα γίνει να εξελιχθούμε.

Δημοσ.

Crom271 ας είσαι ότι γουστάρεις. Μαζευτείτε εσύ και όλοι οι όμοιοι σου και ορμάτε με τις ξιφολόγχες. Εσάς που σας αρέσουν τα g3 ας πεθάνετε, τους υπόλοιπους αφήστε μας απέξω πλζ.

Κανένας δεν "μπουκάρει", από εσάς κινδυνεύουμε.

(μάλλον κάνω βλακεία που απαντάω)

Παραποιεις την πραγματικοτητα. Εγω τι νομιζεις παρακαλαω να γινει πολεμος να βγω με το G3 και να θερισω Τουρκους?

Αν ομως καποιος επιτεθει στην πατριδα μου θα την υπερασπιστω.

Εσυ τι θα κανεις? Ακομα δεν απαντησες, στο υποθετικο εστω, ερωτημα μου.

Πες τι θα κανεις μην ντρεπεσαι...

Το να κάνεις μερικές βολές με το τυφεκιο και να μάθεις να το λυνεις και να το δενεις δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο, αντι για 9 μήνες θα μπορουσες να το μάθεις και σε μερικά σαββατοκυριακα σε ένα στρατοπεδο.

Οι κληρωτοί δεν περνάνε κανένα σχολειο, ούτε καν το σχολειο μαχητη που ειναι το πιο ευκολο σχολειο που κάνουν οι εποπ πχ. Τα πεν/κεν κτλ ειναι απλα να ειχαμε να λεγαμε.  Για τιποτα παρελάσεις και αγηματα σκίζονταν να τις κανουμε τελεια, όταν ήταν για επιχειρησιακη εκπαιδευση ήταν σκετα παπατζιλίκια.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου συγκεκριμενο κομματι, οπως ειπα και στο προηγουμενο post.

Απο την αλλη, απο ολοτελα καλη και η Παναγιωτενα οπως ειπα και πριν...

Αν δε σταματήσουν οι πόλεμοι, αν δηλαδή δεν ξεφύγουμε από το στάδιο του βίαιου πιθήκου, θα σταματήσει το είδος. Με την πρόοδο της τεχνολογίας θα έχουμε όλο και πιο καταστροφικά όπλα και όλο και πιο πολλές πιθανότητες να πλήξουμε σοβαρά τον εαυτό μας και τον πλανήτη. Τέλος πάντων, οραματιστείτε εσείς τους εχθρούς Τούρκους, που έχουν ολόιδια φάτσα και συμπεριφορά με τους Έλληνες πολλοί από αυτούς, και ας ορματιστούμε εμείς πώς θα γίνει να εξελιχθούμε.

Χαιρω πολυ χαιροπολουλος παλι...

Κατι σου ειπα πριν για τα επιχειρηματα σου. Το επιχειρημα σου ειναι πως ο πολεμος ειναι κακος και δεν πρεπει να γινεται? Σοβαρα μιλαμε τωρα?

Δημοσ.

Εσυ τι θα κανεις? Ακομα δεν απαντησες, στο υποθετικο εστω, ερωτημα μου.

Πες τι θα κανεις μην ντρεπεσαι...

Να σου απαντησω εγω: Θα σε καμαρωνουμε (απο μακρια εννοειται, ορισμενοι θελουμε να ζησουμε κιολας)

Αν ομως καποιος επιτεθει στην πατριδα μου θα την υπερασπιστω.

Oποτε μπορω να κοιμηθω ξεγνοιαστος?

• Like 5
Δημοσ.

ps3 παίζω καλα εγώ, δεν νομίζω να με θέλετε...  :-D Εσάς που σας αρέσει ορμάτε.

Εγώ θα κάτσω σπίτι. Οταν χάσουμε, φαντάζομαι οι Τουρκοι δεν θα μου κάνουν τίποτα μια που δεν τους πολέμησα. το ξαναείπα παραπίσω. Ούτε μέρα στον ΕΣ.

Αν κερδίσουμε, η περίπτωση είναι πιο απίθανη απο το να μας κάνουν ντου οι Τούρκοι οπότε.....

Δημοσ.

Αυτα επιλογες ειναι παιδες...

Καποιοι πολεμουσαν το '40 στα βουνα και καποιοι φορουσαν κουκουλες για να σωσουν το τομαρι τους...

Δημοσ.

Απο την αλλη, απο ολοτελα καλη και η Παναγιωτενα οπως ειπα και πριν...

καλύτερα το ολοτερα, για χίλιους και δυο λόγους...
Δημοσ.

Πραγματικά τωρα, σε περίπτωση που γινει πόλεμος πιστευετε οτι θα βγαλουν στη μαχη τους απλους στρατιώτες που κανουν την θητεία τους? Πιστεύεις chrom οτι σε αυτη τν περίπτωση θα βγάλουν εσενα κ εμενα και τον καθε εναν απο εμας που κάνουμε το 9μηνο μας να πολεμήσουμε? Ας είμαστε σοβαροί...

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι αποπροσανατολισμός το να συζητάμε αν είμαστε αρκετά μάχιμοι οι "απλοί στρατιώτες", αν θα στεκόμασταν στον πόλεμο ή ό,τι άλλο.

Αυτά είναι άσχετα με την ουσία του θέματος: η ουσία του θέματος είναι πως η στράτευση είναι μία υποχρέωση που επιβάλει η χώρα στους άντρες πολίτες της και η αποφυγή της, εφόσον δε συντρέχει πραγματικός και ουσιώδης λόγος, συνιστά επιλεκτική ανταπόκριση στις υποχρεώσεις έναντι της χώρας.

Όπως, λοιπόν, ο τάδε χρήστης θεωρεί ότι ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου ή ο δείνα χρήστης θεωρεί πως η εναλλακτική θητεία είναι χρονικά άδικη, έτσι κι εγώ θα θεωρήσω πως οι φόροι δεν αξιοποιούνται σωστά, θα δηλώσω αρνητής φορολόγησης, και μια χαρά. Επιλεκτική ανταπόκριση στις υποχρεώσεις μου.

Και, βασικά, με τη λογική "δε στρατεύομαι", "δεν πληρώνω", "δεν ρε παιδί μου", κάποιος άλλος θα την πληρώσει. Όπως την πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια κάποιος άλλος, χάρη στα παραθυράκια και το πρακτικά ακαταδίωκτο που παρέχει στους "δεν" το αποσαθρωμένο σύστημα, το οποίο αρκείται στο να απομυζεί τους συνεπείς.

Λοιπόν, δεν είναι το θέμα μας αν παρέχει ουσιαστική εκπαίδευση ο στρατός. (Θα έπρεπε να παρέχει; Ναι, όμως τότε είναι βέβαιο πως κάποιος θα έβγαινε και θα έλεγε "κουραζόμαστε, κινδυνεύουμε, οι ιμπεριαλιστές, μπήξε-δείξε"). Το θέμα είναι ότι σου θέτει η χώρα μια υποχρέωση και εσύ την αποφεύγεις. Γιατί δε σου το επιτρέπει η ιδεολογία σου, έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις, βαριέσαι, φοβάσαι, οτιδήποτε.

Κι όχι απλά την αποφεύγεις, αλλά διαιωνίζεις και το μύθο πως, επειδή απέφυγες την υποχρέωση, δεν έγινε και τίποτε, κανείς δε ζημιώθηκε, τσιριμπίμ-τσιριμπόμ. 

Είναι μία υποχρέωση. Την αποφεύγεις. Ούτε "δεν εκπαιδευόμαστε καλά", ούτε "δεν είμαστε μάχιμοι". Αλλιώς, δηλώνουμε όλοι αρνητές φορολόγησης, γιατί το κράτος δε διαχειρίζεται καλά τους φόρους, και να δω αυτοί που νομίζουν ότι είμαστε άσχημα τώρα, τι θα λένε μετά.

• Like 5
Δημοσ.

Έλεος με αυτή την καραμέλα με την Τουρκία. Εάν μας επιτεθεί έχει τελειώσει από το ΝΑΤΟ, από την ένταξη στην ΕΕ και ίσως και από τον χάρτη. Σοβαρά οι δυτικές δυνάμεις θα αφήσουν μια "μουσουλμανική χώρα" να μπουκάρει στην Ευρώπη; Απορώ ποιος τα πιστεύει αυτά. Μικρός επαγγελματικός στρατός άρτια εκπαιδευμένος με μικρότερο κόστος που να μπορεί να αξιοποιηθεί. Εάν διαλυθεί η ΕΕ και το ΝΑΤΟ (πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά ποτέ απίθανο) τότε ξανασυζητάμε την υποχρεωτική στράτευση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η "καραμέλα", αμφισβητεί την κατάσταση στο Αιγαίο, ο δε Ερντογάν προχθές αμφισβήτησε ακόμη και την ύπαρξη της Κύπρου (δικαίως τον ρώτησε με άρθρο της Τουρκάλα δημοσιογράφος, "αφού δεν υπάρχει Κύπρος, τι δουλειά έχουν 40.000 στρατιώτες σου εκεί", αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Η δε Τουρκία, φοβάται τόσο πολύ το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ώστε ο Ερντογάν σηκώνεται και φεύγει όταν του θέτουν "προσβλητικές ερωτήσεις", οραματίζεται μια κοινωνία όπου "ε, δε γίνεται να αφήνουμε αγόρια και κορίτσια μαζί στις ίδιες φοιτητικές εστίες", χειροκροτά τις φασκιωμένες βουλευτίνες του στα έδρανα, βομβαρδίζει απροκάλυπτα τα εδάφη άλλης χώρας (όπου βρίσκονται στρατεύματα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.) και γενικά έχει απόλυτη συναίσθηση της τεράστιας αξίας που έχει η γεωοπολιτική της θέση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η Τουρκία θα μπουκάρει αύριο-μεθαύριο (αλήθεια, τι έγινε εκείνη η ψυχή ο Δραμινός πυροσβέστης που είχε εσωτερική πληροφόρηση για επικείμενο ντου ένα καλοκαίρι πέρυσι-πρόπερσι, δε θυμάμαι...) αλλά είναι λάθος να πιστεύουμε πως ο κίνδυνος της Τουρκίας είναι ανύπαρκτος ή "καραμέλα".

Και πάλι, όλα αυτά είναι άσχετα με το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει επεκτατικές βλέψεις. Παρόλα αυτά η προβοκάτσια και οι απειλές της είναι εφάμιλες με αυτές της Βόρειας Κορέας. Η Τουρκία έχει πάρα πολλούς εχθρούς δίπλα της και αν ανοίξει ένα άσκοπο μέτωπο με την Ελλάδα όχι μόνο θα τους επιτεθούν από παντού αλλά θα έχουν και εσωτερικές αναταραχές, αφού δεν έχουν ένα σοβαρό σχέδιο αφομοίωσης των Κούρδων με σκοπό να τους κάνουν να αισθάνονται Τούρκοι πολίτες. Εμείς αντίθετα, δεν έχουμε σοβαρές απειλές. Τα Σκόπια και η Αλβανία έχουν πενιχρό στρατό και υποδομές ενώ η Βουλγαρία είναι στην ΕΕ. Η μόνη μας αμυδρή απειλή είναι η Τουρκία που στη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Στην τωρινή γεωπολιτική κατάσταση ναι θέλω να πιστεύω πως το θέμα της Τουρκίας είναι καραμέλα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Αν δε με απατά η μνήμη μου, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία ήταν μέλη του ΝΑΤΟ (επομένως, "σύμμαχοι") όταν συνέβησαν τα Ίμια. Είδες εσύ κανένα δισταγμό από πλευράς τους; 

Η Κύπρος, την ύπαρξη της οποίας αμφισβητεί δημόσια η σημερινή κυβέρνηση της Τουρκίας, είναι μέλος της Ε.Ε. Είδες εσύ καμία οργισμένη αντίδραση των εταίρων μας;

Για να μην αναφερθώ καν στον ΟΗΕ (σε αυτό το θέατρο σκιών, στο οποίο μάλιστα κάποιοι εναποθέτουν -σοβαρά, φοβάμαι- τις ελπίδες τους) και ξεφύγουμε τελείως. 

Η Τουρκία, η οποία "δεν μπορεί να κάνει τίποτε", στέλνει στρατεύματα στο Ιράκ, βομβαρδίζει τις Κουρδικές περιοχές, αξιώνει (και αποσπά) αποζημιώσεις και συγγνώμες από ισχυρότατο σύμμαχο των ΗΠΑ (Ισραήλ) και διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο στην περιοχή. Το να τη θεωρούμε ένα ξεδοντιασμένο λιοντάρι που απλά βρυχάται, είναι τόσο λάθος, όσο το να πιστεύουμε πως θα ξυπνήσουμε αύριο και θα δούμε την Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη.

Και θα επαναλάβω, όλα αυτά είναι άσχετα με το θέμα μας.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...