Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ειχαν αυτην την αποψη και οι παππουδες σου ακομα θα μιλουσες τουρκικα ή βουλγαρικα ή κατι αλλο τελοσπαντων...

Δεν με νοιάζει τι γλώσσα μιλάω, αυτά είναι για εσας και τα μυαλά που κουβαλάτε. (Το καλύτερο είναι να μιλάς πολλές γλώσσες, όχι όποια σε έμαθε η μαμα)

Εμένα ξέρεις τι μου αρέσει; Να ζω!

• Like 2
  • Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

διότι είναι γνωστό πως η Ελλάδα έφτασε στο σημερινά της σύνορα με νικηφόρους επεκτατικούς πολέμους. Ε!;!

Το γεγονος οτι ειχε βοηθεια απο εξωτερικες δυναμεις δεν σημαινει πως οι ελληνες δεν πολεμησαν. Αν καθομασταν στα αυγα μας να ζησουμε τη ζωουλα μας ακομα σκλαβωμενοι θα ειμασταν...

Δεν με νοιάζει τι γλώσσα μιλάω, αυτά είναι για εσας και τα μυαλά που κουβαλάτε. (Το καλύτερο είναι να μιλάς πολλές γλώσσες, όχι όποια σε έμαθε η μαμα)

Εμένα ξέρεις τι μου αρέσει; Να ζω!

Επομενως φανταζομαι αν ζουσες π.χ. το 1940 που μπουκαραν οι Ιταλοι και οι αλλοι ηταν στα βουνα, εσυ θα εκανες... τον Αλεκο. Και μετα οταν μπηκαν οι Γερμανοι θα εκανες οτι μπορουσες για να ζησεις καλυτερα.

Οχι πως δεν υπηρχαν και τετοιοι...

Θα μαθαινες και Ιταλικα απταιστα. Τα δε γερμανικα φαρσι...

Δημοσ.

Μπα...άτομα του δικιάς σου ιδεολογίας τα κάναν αυτά και ακόμα τους αναπολούν. Τα γερμανικά τα ξέρετε χωρίς να έχουμε Γερμανούς,,,που να είχαμε ε;

Δημοσ.

όταν διαβάζω σε συζητήσεις για τη θητεία επιχειρήματα για τους προγόνους που πολεμησαν, έκαναν το ένα το άλλο, πιστευω ότι σας τελειωσαν τα σοβαρά επιχειρήματα και το ρίξατε στους συναισθηματισμούς. 

• Like 2
Δημοσ.

Μπα...άτομα του δικιάς σου ιδεολογίας τα κάναν αυτά και ακόμα τους αναπολούν. Τα γερμανικά τα ξέρετε χωρίς να έχουμε Γερμανούς,,,που να είχαμε ε;

Ποιας ακριβως ιδεολογιας?

Ανεφερες πως δεν θελεις σαν ''σκλαβο'' να σε παρουν στον πολεμο και πως αυτο που σου αρεσει ειναι να ζεις (σε ποιον δεν αρεσει αραγε???)

Και σου θετω ενα απλο ερωτημα. Τι θα εκανες αν ζουσες το 1940 ή αν μπουκαραν ας πουμε οι Τουρκοι τωρα. Θα θεωρουσες τον εαυτο σου σκλαβο που θα σε παρουν να υπερασπιστεις την πατριδα σου? Θα εφευγες για...Παρισι αφηνοντας αλλους να κανουν την βρωμικη δουλεια? Θα προσπαθουσες να ''ζησεις'' καλυτερα παση θυσια με ολα τα συνεπακολουθα?

Τι θα εκανες για πες μας...

Δημοσ.

Ανεφερες πως δεν θελεις σαν ''σκλαβο'' να σε παρουν στον πολεμο και πως αυτο που σου αρεσει ειναι να ζεις (σε ποιον δεν αρεσει αραγε???)

Και σου θετω ενα απλο ερωτημα. Τι θα εκανες αν ζουσες το 1940 ή αν μπουκαραν ας πουμε οι Τουρκοι τωρα. Θα θεωρουσες τον εαυτο σου σκλαβο που θα σε παρουν να υπερασπιστεις την πατριδα σου? Θα εφευγες για...Παρισι αφηνοντας αλλους να κανουν την βρωμικη δουλεια? Θα προσπαθουσες να ''ζησεις'' καλυτερα παση θυσια με ολα τα συνεπακολουθα?

Τσάμπα θα πάει η ερώτηση.

• Like 1
Δημοσ.

τουλάχιστον, θα μάθαινα πως το ερωτηματικό στα ελληνικά ειναι το ακόλουθο σύμβολο ;

Πάμε και στο επιχείρημα: Ανέλιξη ή αν προτιμάς εξέλιξη:

πχ Από τον πόλεμο πήγαμε στη διπλωματία. Από τις μεγάλες ιδέες πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ.

Αλλά γάμα το μωρέ, φάνταρια οι 300 του λεωνίδα, φαντάρια οι αρβανίτες του 1821, φαντάρια το 1940, φαντάρια το 67, φαντάρια το 2013... Πιστοί στην παράδοση. 

• Like 3
Δημοσ.

τουλάχιστον, θα μάθαινα πως το ερωτηματικό στα ελληνικά ειναι το ακόλουθο σύμβολο ;

Σωπα! Μου την ειπες τωρα? Δεν βαζω και τονους. Παλιοτερα εγραφα και σε μια περιεργη γλωσσα που λεγοταν greeklish. Ασε τραγωδια...

Εσυ πως οι προτασεις ξεκινανε με κεφαλαιο δεν το ξερεις?

πχ Από τον πόλεμο πήγαμε στη διπλωματία. Από τις μεγάλες ιδέες πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ.

Α επομενως οι πολεμοι τελειωσαν οριστικα. Σε 5, 10, 50, 100 χρονια δεν προκειται να ξαναγινει πολεμος δηλαδη... Μπες στη σειρα για την γλαροσουπα...

Δημοσ.

Ξέρεις τι σημαίνει λιποτάκτης; Ή μήπως το μπερδεύεις με το ανυπότακτος; Οι κατοικοι εξωτερικού μπορούν να έρχονται ελλάδα μέχρι 30 μέρες το χρόνο χωρίς πρόβλημα σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Μέχρι 6 μήνες το χρόνο.

Της εθνικιστικής ιδεολογίας.

Βλέπω πολλά αν μαζεμένα, το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει εμπλακεί σε πόλεμο με αλλοεθνείς εδώ και 70 χρόνια. Και αν, ού μη γένοιτο, γίνει κάτι τέτοιο είναι ότι πιο θλιβερό υπάρχει να σκοτώνεις άνθρωπο, ακόμα και αυτόν που θέλει να σε σκοτώσει. Γι' αυτό διαφωνώ με τα εθνικιστικά πανηγύρια και τις εθνικιστικές μνήμες που ηρωοποιούν τον σκοτωμό, ή τον τραγικοποιούν ανάλογα με τον αποδέκτη. Οι πόλεμοι είναι τραγωδίες που χείχνουν ότι το είδος έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει κάποιο σημείο σοβαρής εξέλιξης η οποία θα έρθει με αλλαγή της σκέψης.  Εσύ, φίλε, είσαι της παλιάς σχολής. Μπορούμε να ξοδέψουμε λίγα λεπτά τη μέρα για την πρόοδο της ανθρωπότητας αντί να σκεφτόμαστε τις "έχθρες μας", αυτή είναι η καινούρια σχολή σκέψης. Διαφορετικά μπορεί και να μην επιζήσουμε.

Δημοσ.

Ποιας παλιας σχολης και κουραφεξαλα μου λες ρε φιλε.

Δηλαδη τι ειπα εγω? Πως ο πολεμος ειναι καλος και αντε να κανουμε κανενα ντου να παρουμε την Κωνσταντινουπολη?

Ασφαλως και θελω την ειρηνη και ασφαλως οι πολεμοι ειναι τραγωδια. Μην προβαλλεις σαν επιχειρηματα αυτονοητα πραγματα...

Αλλο αυτο ομως αλλο να παραμυθιαζομαι σαν εσενα πως θα σταματησουν ποτε οι πολεμοι.

Ασφαλως και θελω την ειρηνη αλλα αν ερθει ο αλλος να με σκλαβωσει δεν θα τον υποδεχτω με λουλουδια αλλα θα του αλλαξω τον αδοξαστο.

Εσυ αν θες παιξτο ειρηνιστης και κατσε να γινεις χανουμακι αν μπουκαρουν π.χ. οι Τουρκοι.

Οσο για το γεγονος οτι δεν εχουμε εμπλακει σε πολεμο εδω και 70 χρονια δεν λεει απολυτως τιποτα. Το 1996 αν θυμασαι πηγε να γινει συρραξη με αφορμη κατι...βραχακια. Φαντασου να υπαρξει κανενας πιο ουσιαστικος λογος.

Δημοσ.

Μπηκαν οι Αμερικανοι τοτε στην μεση αλλιως .... και τοτε στην πρωτη γραμμη ηταν τα στελεχη του ΠΝ μεσα στις φρεγατες και οι βατραχανθρωποι στην βραχονησιδα οχι οι απλοι στρατιωτες που λενε μερικοι οτι θα τους παρουν με την μια για πολεμο χαχαχαχ. 

Αλλη βλακεια και αυτη στο μεταξυ ειχε κατεβασει η ελληνικη στρατιωτικη ηγεσια ολο τον στολο :/

Δημοσ.

Ασφαλως και θελω την ειρηνη αλλα αν ερθει ο αλλος να με σκλαβωσει δεν θα τον υποδεχτω με λουλουδια αλλα θα του αλλαξω τον αδοξαστο.

Εσυ αν θες παιξτο ειρηνιστης και κατσε να γινεις χανουμακι αν μπουκαρουν π.χ. οι Τουρκοι.

και για να μην γίνεις χανουμάκι, έκανες τη φιλιππινέζα στους καραβανάδες.

Αν μπουκάρουν με αρματα και f16 εσύ θα τους σταματήσεις με το 1 ειδον, 2 ειδον που καναμε στον στρατό; Δεν ξέρω που νομιζετε ότι υπηρετήσετε μερικοι και τι ικανοτητες νομιζετε ότι αποκτησατε, αλλά βάζω στοιχημα ότι ούτε σε κυνήγι αγριογουρουνου δεν μπορειτε να ανταποκριθείτε. Εκτός αν θελεις να κάνεις τον μαρτυρα, κρέας για τα κανονια.

Δεν ξέρω αν τελικά θέλουν να μας την πέσουν, προσωπικά δεν το πιστευω, αλλά αν ήταν σοβαρο το ενδεχόμενο γιατι η θητεία ειναι τόσο για τον πουτσο; Ακόμα και αν μας θέλουν για να έχουν πολλά θυματα να δειχνουν στους ξένους, βολευουν τους δικούς τους στις βυσματικές μονάδες και στις λέσχες και οι άλλοι θα ειναι απλά παραπλευρες απωλειες.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω οτι ο στρατος επρεπε να εχει πολυ καλυτερη εκπαιδευση. Να ηταν 6 μηνες π.χ. αλλα αυτους τους 6 μηνες να σε τεντωναν σε βολες κλπ...

Αλλα τουλαχιστον αδερφε αν γινει πολεμος ξερω πως πυροβολαει το ατιμο το G3 και ξερω να το λυνω και να το δενω. Αυτα τουλαχιστον τα μαθαινουν ολοι οσο ''γιωταδες'' και να ειναι.... Και σε καποια σωματα μαθαινεις πολυ περισσοτερα. Εγω που ημουν πυροβολικο ξερω να τα χρησιμοποιω σχεδον ολα π.χ. Και οι βολες που εχω κανει ηταν παρα πολλες...

Εστω και αυτο καλυτερο ειναι απο το να με πανε στον πολεμο, μου δωσουν το G3 και λεω απο μεσα μου τι στο διαολο ειναι αυτο το μαραφετι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...