Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου δεινεται μια ευκαιρια σε 6 μηνες απο τωρα, που θα παρω και το πτυχιο μου, να φυγω για εξωτερικο!

Ομως δεν εχω κανει στρατο ακομα, και εχω παρει αναβολη μεχρι τα 28 μου! Ειμαι 24ετων! Εγω ομως αν φυγω, που το πιο πιθανο ειναι οτι φευγω! Δεν θα μπορεσω να γυρισω πισω και να παρουσιαστω!

Σε αυτες τις εποχες που ζουμε, μου δινεται η ευκαρια εγω να παω για δουλεια εξω και να την αφησω να παει χαμενη? Γιατι αμα παω, δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησω για να γυρισω να κανω 9 μηνες στρατο. Ειναι ευκαρια που δεν πεταγεται.........τι μπορει να γινει? Καποια επιπλεον αναβολη?

Δημοσ.

Μην χασεις την ωρα σου με τον ΕΣ. Πηγαινε στην δουλεια σου, διακοπουλες ελλαδα και εισαι οκ. Ποτε δεν τσεκαρουν οτιδηποτε και δεν μπορουν να σου κανουν κατι

• Like 6
Δημοσ.

Μην χασεις την ωρα σου με τον ΕΣ. Πηγαινε στην δουλεια σου, διακοπουλες ελλαδα και εισαι οκ. Ποτε δεν τσεκαρουν οτιδηποτε και δεν μπορουν να σου κανουν κατι

Διαβασα καπου οτι υπαρχει προστιμο 6000ευρω, οπως και επισης οτι δεν σου ανανεωνουν το διαβατηριο αν χρειαστεις!

• Like 2
Δημοσ.

Μην τους χαρίσεις ουτε μέρα απο τη ζωή σου. Οχι σαν κι εμάς τους μαλάκες.

Αν ήμουν στη θέση σου ουτε ζωγραφιστό δε θα με έβλεπαν.

• Like 9
Δημοσ.

Απλά φύγε, όταν γυρίσεις, αν γυρίσεις, πες ένα "oops" και ή πλήρωσε η υπηρέτησε.

Να πληρωσω? Γινεται εξαγορα της θητειας?

Δημοσ.

Εγγυημενο αυτο? Και αν ακολουθηθουν οι απολυτες συμβουλες σου απο τον ts και "την φαει", δινεις 6χιλιαρικα εσυ για τη σιγουρια σου?

http://pliroforiesot.../blog-post.html

• Like 1
Δημοσ.

Διαβασα καπου οτι υπαρχει προστιμο 6000ευρω, οπως και επισης οτι δεν σου ανανεωνουν το διαβατηριο αν χρειαστεις!

Ειναι παρανομο να μην σου δωσουν διαβατηριο.

Εστω οτι πας σε 6 μηνες δηλαδη 2013. Βγαζεις διαβατηριο οταν ειναι να τελειωσει η αναβολη σου (ωστε δεν χρειαζεται να μπλεξεις καν με πρεσβεια). Αυτο θα το εχεις αλλα 5 χρονια. Εχουμε 8μιση χρονια με διαβατηρια κανονικα. Μετα ετσι και αλλιως βγαινεις ανυποτακτος εξωτερικου. Αν εισαι και μεσα στην ΕΕ δεν θες καν διαβατηριο.

http://omhroi.gr/ για πιο πολλα.

Δημοσ.

Ειναι παρανομο να μην σου δωσουν διαβατηριο.

Εστω οτι πας σε 6 μηνες δηλαδη 2013. Βγαζεις διαβατηριο οταν ειναι να τελειωσει η αναβολη σου (ωστε δεν χρειαζεται να μπλεξεις καν με πρεσβεια). Αυτο θα το εχεις αλλα 5 χρονια. Εχουμε 8μιση χρονια με διαβατηρια κανονικα. Μετα ετσι και αλλιως βγαινεις ανυποτακτος εξωτερικου. Αν εισαι και μεσα στην ΕΕ δεν θες καν διαβατηριο.

http://omhroi.gr/ για πιο πολλα.

Eιναι για Καναδα, οχι Ε.Ε !

Ο ανυποτακτος εξωτερικου, τι διαφορα εχει με τον ανυποτακτο εσωτερικου?

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι. Και εγώ στις ΗΠΑ είμαι από το 1999, και στρατόπεδο δεν σταματάει μπροστά μου ούτε στην κόλαση.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι εχεις δικαιωμα να ερχεσαι μεχρι 29 μερες τον χρονο απο οτι ξερω. Δεν μπορουν να σε συλλαβουν κλπ κλπ. Οχι πως κοιτανε τις μερες. Ειμαι ανυποτακτος απο το 2009. Ποτε μου δεν ειχα προβλημα.

Δημοσ.

Λοιπόν αδερφέ,

Τα λινκς του μιντι είναι αυτά που πρέπει να ξέρεις αυτήν τη στιγμή, αλλά επειδή η νομοθεσία αλλάζει τακτικά πρέπει να την ελέγχεις μόνος σου. Αυτό θα το κάνεις κατεβάζοντας το ΦΕΚ απο το stratologia.gr που είναι το επίσημο σάιτ της στρατολογίας. Για να καταλάβεις πόσο συχνά αλλάζει η νομοθεσία, όταν με κάλεσαν πρώτη φορά, η διάρκεια της θητείας ήταν 2 χρόνια, την τελευταία φορά θα υπηρετούσα λιγότερο απο 6 μήνες και κατ' εξαίρεση στον τόπο διαμονής, χωρίς να έχω βύσμα.

Ο τρόπος να αποφύγεις τον στρατό λόγω εργασίας στο εξωτερικο και να μην πληρώσεις ή να μην έχεις υποχρεώσεις απεναντί του είναι ο ακόλουθος:

1. Φεύγεις όσο γρηγορότερα γίνεται για να έχεις αναβολή, χωρίς να δηλώσεις στη στρατολογία ότι τελειώσεις τις σπουδές σου.

2. Η πρόσληψη στο εξωτερικό πρέπει να είναι με αποδεικτικά (μη δουλεύεις μαύρα δλδ), πάντα ζήτάς απο τον εργοδότη σου γράμμα που αναφέρει τη διάρκεια εργασίας) κι αν ο πρώτος εργοδότης σου είναι καλός άνθρωπος ζήτα μερικούς μήνες νωρίτερα.

(3. Κάποιοι δηλώνονται στο ελληνικό προξενείο, γω δεν το έκανα και δε με επηρέασε καθόλου)

4. Στα 28 σου, εγγράφεσαι σε κάποιο μεταπτυχιακό, σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό και καταθέτεις τα χαρτιά για αναβολή μέχρι τα 30 σου λόγω σπουδών.

5. Αν στα 30 έχεις μαζέψει 7 χρόνια μείον 6 μήνες (ο νόμος δικαιολογεί να είσαι ανεργός 6 μήνες) πασ με όλα σου τα χαποδεικτικά στο προξενείο και ετοιμάζεις την αίτηση αναβολής ωσ κάτοικος εξωτερικού, αλλά την καταθέτεις στο γραφείο στρατολογίας που ανήκεις, περίπου μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία που παρουσιάζεσαι, όχι στο προξενείο, διότι είναι πολύ χρονοβόρο.

Καταθέτοντας την τελευταία στιγμή κερδίζεις αυτόματα αναβολή για την επόμενη σειρά.

Σε περίπτωση άρνησης, η απάντηση τους έρχεται αιτιολογημένη, συνήθως είναι κάποια τυπικότητα, πχ η στρογγυλή σφραγίδα του προξενείου δεν είχε πολύ μελάνι ή δεν έχεις συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο.

Στη δεύτερη περίπτωση περιμένεις να σε ξανακαλέσουν και εξουσιοδοτείς κάποιον που εμπιστεύεσαι πως δε θέλει να σε στείλει στο στρατό (πχ όχι τον στρατόκαβλο μπάρμπα σου) και που έχει άπλετο χρόνο (πχ τον συνταξιούχο αναρχικό αλλά λιγομίλητο πατέρα σου). Στην περίπτωση που με τη νέα αναβολή συμπληρώνονται τα 7 χρόνια, παίρνεις αναβολή, αλλά το άτομο που θα στείλεις πρέπει να επιμείνει για άμεση επιβεβαίωση εκείνη τη στιγμή.

Αν δεν συμπληρώνονται τα 7 χρόνια, θα κάνει αίτηση αναβολής για προσωπικούς λόγους, συνήθως παίρνεις 6 μήνες αναβολή.

Εεεε μετά απο αυτό είσαι 31-32 και ξανά κάνεις αίτηση για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Αν δε θες να μπλεξεις με όλα αυτά τους γραφεία στον μπουτσο σου ακολουθώντας τη συμβουλή του Τούφα. Αν στα 32 δεν πάρεις πάλι αναβολή και δε θες να εχεις καμία υποψρέωση, θα σαι κοτζαμ γάιδαρος, πήγαινε στρατό.

Τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι:

1. Ακολουθείς το νόμο

2. Είσαι τυπικός μέχρι αηδίας, σωστές μεταφράσεις, σφραγίδες, ζητάς αριθμούς πρωτόκολλου

3. Δε χάνεις την υπομονή σου, ακολουθούν το γράμμα του νόμου και εκεί βασίζεσαι.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...