panvas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Το προβλημα μου ειχε παρουσιαστει πολυ καιρο πριν,αλλα λογο απουσιας μου,το αφησα το pc στην τυχη του!!Στην αρχη υπεθεσα οτι εφταιγε η GPU,αλλα αφου ξαναγυρισα μονιμα Αθηνα κ βρηκα την ορεξη να ασχοληθω το προβλημα εστιαζεται στις Ram[αυτες που εχω υπογραφη(οχι μεμονομενα σε καποια απ'ολες)] ή στην μητρικη,υποθεσεις κανω γι΄αυτο ανοιγω το θεμα και ζηταω τα φωτα σας!!!Οταν αγορασα το pc ειχα πανω 2Gb kit,μετα απο ενα χρονο αποφασισα να προσθεσω αλλα 2Gb,ολα δουλευαν μια χαρα απλα ειχα 32bit Windows και αποφασισα να βαλω 64bit γιατι δν μου διαβαζε και τα 4Gb!! Οταν λοιπον εκανα το format(το οποιο καθυστερουσε δραματικα) στο τελευταιο restart πριν μπω στο περιβαλλον των win7 μου πεταγε blue screen με το παραπανω μηνυμα!!Οπως ειπα εντελως ανιδεα λογο Ati μπροστα υπεθεσα οτι ηταν η καρτα γραφικων(θα μου πειτε αφου το σκεφτηκες με βαση το ATI γιατι να μην ειναι πχ το chipset της mobo??δικιο θα εχετε!)!!Τεσπα σημερα αφου το πηρα αποφαση επιτελους,μετα απο ενα χρονο +,ειπα να βγαλω τις RAM και να δω αν θα φιλοτιμηθει να δουλεψει το συστημα!!Οντως εβγαλα το δευτερο kit που ειχα παρει ενα χρονο μετα και δουλεψε χωρις προβλημα,για οση ωρα το δουλεψα τελος παντων.Λεω μετα να δοκιμασω να βαλω το δευτερο kit και μολις παει να μπει στα win βαραει επανεκκινηση χωρις blue screen κλπ,οκ λεω εδω ειμαστε teamgroup εγγυηση , μετα δοκιμαζω μια μια τις ram απο το kit αυτο στα slots και ανοιγε μια χαρα το pc λεω αφου δεν φταινε αυτες μπορει να εχει θεμα το ενα απο τα δυο slots δοκιμαζω μια μια στο αλλο slot ανοιγε κ παλι χωρις προβλημα!!Λεω μηπως εχουν προβλημα αυτες οι δυο σαν dual channel(??) τις βαζω στην θεση των αλλων που ειχα απο την αρχη,παιζουν κανονικα,βαζω τις αρχικες στα slot που ειχα τις καινουργιες...kinder εκπληξη blue screen παλι!!!Υποθετω χωρις να ξερω κ πολλα πολλα,οτι το προβλημα το εχει η μητρικη ή κατι παιζει οταν δουλευουν κ οι 4ρις σε dual channel ισως δεν το εκφραζω καλα λογο απειριας!!!Τα φωτα σας μπας κ βγαλω ακρη μιας κ θα θελα να δω μια φορα το ρημαδι το pc μου με 4Gb ram πανω!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Επειδη αν καταλαβα καλα εχεις τεσσερα modules το πιο πιθανο είναι να ζορίζεται πολυ ο mc οταν είναι και τα τεσσερα πανω και να χρειάζεται να τους δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα!! Κατα τα αλλα προτείνεται και πολυωρο bootable memtest σε καθε module ξεχωριστά!
panvas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εδω τωρα ερχονται τα δυσκολα για εμενα οχι τοσο με το memtest που ειχα κανει ουτως ή αλλως,εχοντας βεβαια κ τις 4ρις πανω κ οχι μια μια χωριστα!!!Επειδη δν εχω παιξει κ πολυ με bios και ρευματακια,θα ηθελα οδηγιες για το πως κ ποσο θα τα πειραξω ουτως ωστε να μην κανω καμια λαλακια κ τα καταστρεψω ολα(εαν ειναι <<εφικτο>> κατι τετοιο )!!!Η mobo ειναι της υπογραφης Asus m2a-mvp δεν θυμαμαι κ ποσο καιρο πισω της εχω κανει update!!!Σε ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση σου!!!! ΥΓ καλα καταλαβες ειναι 4 modules του 1gb εκαστο!! με timings 5-5-5-15 στα 800mhz
panvas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μπορει να βοηθησει καποιος,στο τι πρεπει να κανω με τα voltage??Plz
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Αν εβαζες μερικές φοτο απο το bios να δουμε τι επιλογες σου δίνει θα βοηθούσε παρα πολυ!
panvas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω κατα ποσο βοηθουν οι εικονες(ο θεος να τις κανει).Ελπιζω τουλαχιστον να βοηθησουν ουτως ωστε να προσθεσω τις καταληλες με την βοηθεια σας!!Και οποια δεν χρειαζεται να την αφαιρεσω ωστε να μην τρωω τσαμπα χωρο στο νημα!! Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2012 από panvas
GothmogGr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Στο advanced δειξε μα τι έχει μεσα στα jumper free, cpu και chipset
panvas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Οριστε ελπιζω να βοηθουν!! Δυστυχως ψαχνοντας βρηκα το ιδιο προβλημα σε ξενο forum : http://www.sevenforu...-install-3.html !!Αν υπαρχει θεμα που το παραθετω ας αφαιρεθει ή το αφαιρω κ ο ιδιος,ευχαριστω!!! Για να μην γραφω συνεχεια κ γεμιζω το νημα προσθετω κ αυτο που αναφερει καποιος σαν λυση,να δοκιμασω;;: 've had the same problem for the last six months and have lost hours of my life trying to fix it: but I finally did, here was my situation: My SPECS AMD Athlon X2 6000+ @ 3.0 GHz 4 GB 800 MHz DDR2 RAM in dual-channel mode (2 x 2GB) - Slot 1 and Slot 2 ASUS M2A-MVP motherboard GeForce 8800 GT Windows Vista Home Premium 64-bit with SP1 (Similar eh?) Situation: So with 4 gb RAM (2 sticks) installed, I couldn't install, boot or run Vista x64. With 2 gb everything was fine. First thing I tried: Ram was bad? Unlikely, although that was what most of the suggestions were in almost all the forums I went to. But a quick way to try it was just to swap between the two sticks to see if the system booted or ran on the 1 stick of 2 gb ram. Second thing: BIOS, this was important, especially for certain motherboards (ASUS being one of them). So I updated it. For ASUS I found the auto-updater useless, have to do it the old fashion way (with the ROM in CD or something and flash it, I did it a while back so don't know the procedure but its easy to find online) Third thing: The KB929777 patch is useless for people who already have SP1 (already installed). And is useless anyways because you can't install it when you have 4 gb in the system (since you can only go to safe mode: and it won't let you install in safemode). And you can't install it when you only have 2 gb in the system. Fourth thing: Tinkering with RAM settings, I'm not smart enough, so I didn't even try that. And people always suggest to reduce/underclock the RAM but never tell you how; and searching online for how to underclock RAM is almost impossible to understand. Fifth thing (and the successful method): Trial and error with BIOS memory settings: For my motherboard at least M2A-MVP, I went into BIOS and went into North-bridge configuration --> Memory Configuration --> and DISABLED RAM remapping. AND THEN THERE WAS LIGHT. I've read a couple of theards saying that its the opposite but for me it worked. I was taking a risk, because I probably could have screwed my whole system up, but its your risk. Everything works, and I hope this helps you on your quest.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα