Προς το περιεχόμενο

DIY! Mac mini + ssd + ram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται σκέφτομαι να αναβαθμίσω (μόνος) το mac mini (3,1 - Late 2009) µου με αυτόν τον Link.png Site: SSD και αυτή τη Link.png Site: RAM , αλλά επειδή είναι πολύ ιδιότροπη η κατασκευή του δε θέλω να στηριχθώ μόνο στα βίντεο του youtube.

To έχει κάνει κανείς; (Πιστεύω σίγουρα, αφού στο insomnia τα mini έχουν πάθει Link.png Site: "χειρότερα" :P )

Παρατηρήσεις, συμβουλές, σχόλια, όλα ευπρόσδεκτα :D

Δε διαφημίζω το συγκεκριμένο μαγαζί, απλά το συγκεκριμένο βολεύει στη περιοχή μου.

Δημοσ.

Χαίρεται σκέφτομαι να αναβαθμίσω (μόνος) το mac mini (3,1 - Late 2009) µου με αυτόν τον Link.png Site: SSD'>http://www.you.gr/b2...B5FADD']SSD και αυτή τη Link.png Site: RAM'>http://www.you.gr/b2...47CE53']RAM , αλλά επειδή είναι πολύ ιδιότροπη η κατασκευή του δε θέλω να στηριχθώ μόνο στα βίντεο του youtube.

To έχει κάνει κανείς; (Πιστεύω σίγουρα, αφού στο insomnia τα mini έχουν πάθει Link.png Site: %22χειρότερα'>http://www.insomnia....39;]"χειρότερα" :P )

Παρατηρήσεις, συμβουλές, σχόλια, όλα ευπρόσδεκτα :D

Δε διαφημίζω το συγκεκριμένο μαγαζί, απλά το συγκεκριμένο βολεύει στη περιοχή μου.

καλησπερα

ριξε μια ματιά εδώ

υπαρχει και βίντεο

η διαδικασια για τις μνημες ειναι παρα πολύ απλη πλεον..εαν εχεις το τελευταιο η προτελευταιομοντελο

τωρα για τον δισκο θελει μια προσχοη ιδιαιτερα στο μερος που πρεπει να βγαλεις τη κεραια απο το μπροστα μερος και να τραβηξεις απο την άλλη την logic board λιγακι εηξω..και οχι εντελως..ετσι ωστε να εχεις χωρο για να κανεις την δουλεια σου

χρειαζεσαι επισης και ενα sata για να συνδεσεις τον δευτερο δίσκο

Δημοσ.

καλησπερα

ριξε μια ματιά εδώ

υπαρχει και βίντεο

η διαδικασια για τις μνημες ειναι παρα πολύ απλη πλεον..εαν εχεις το τελευταιο η προτελευταιομοντελο

τωρα για τον δισκο θελει μια προσχοη ιδιαιτερα στο μερος που πρεπει να βγαλεις τη κεραια απο το μπροστα μερος και να τραβηξεις απο την άλλη την logic board λιγακι εηξω..και οχι εντελως..ετσι ωστε να εχεις χωρο για να κανεις την δουλεια σου

χρειαζεσαι επισης και ενα sata για να συνδεσεις τον δευτερο δίσκο

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση :D

3 πράγματα να διευκρινήσω μόνο.

1. Σκέφτομαι να μη κρατήσω τον παλιό δίσκο (δλδ αντικατάσταση) άσε που για 2ο δίσκο, απ'ότι έχω ψάξει μέχρι στιγμής, πρέπει να αφαιρέσω το dvd και είναι ακόμα μεγαλύτερη διαδικασία :P

2. Δεν έχω το mini με το νέο form factor, αλλά το παλιό που θέλει "μιστρί" για να ανοίξει :P

3. Επιπλέον sata καλώδιο θα χρειαστώ ακόμα και αν δεν βάλω 2ο δίσκο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου :D

Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση :D

3 πράγματα να διευκρινήσω μόνο.

1. Σκέφτομαι να μη κρατήσω τον παλιό δίσκο (δλδ αντικατάσταση) άσε που για 2ο δίσκο, απ'ότι έχω ψάξει μέχρι στιγμής, πρέπει να αφαιρέσω το dvd και είναι ακόμα μεγαλύτερη διαδικασία :P

2. Δεν έχω το mini με το νέο form factor, αλλά το παλιό που θέλει "μιστρί" για να ανοίξει :P

3. Επιπλέον sata καλώδιο θα χρειαστώ ακόμα και αν δεν βάλω 2ο δίσκο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου :D

ααα εχεις το παλιο

οποτε άκυρο !!

αν βγαλεις τον σκληρο που εχεις ηδη τοτε δεν χρειάζεσαι το εξτρα που αναφερα παραπάνω!

η διαδικασια παντως δεν απεχει και πολύ από αυτη του νέου!

εκτος βεβαια απο το "μυστρί" που ειπες και εσύ:D

ποιον SSD θα βαλεις μεσα?

Δημοσ.

Για αυτόν εδώ λέω http://www.ocztechno...d.html#overview

πώς σου φαίνετε; η ατυχία είναι που δεν έχω sata3 και χάνω 100+mb/sec στο write κοντά 200 στο read :/

πολύ καλος!

στο λινκ που σου εστειλα..στο βιντεο ειναι ο δισκος μου με vertex 3 σε sata 3 μηχανακι και παει...σφαιρα!

με benchmark

500read και write! :D :D

• Like 1
Δημοσ.

Σκοπεύω να κάνω ακριβώς την ίδα αλλαγή σύντομα, σε ακριβώς το ίδιο μηχάνημα. Όσον αφορά τον δίσκο, μάλλον θα παραγγείλω σε ένα φίλο από Αμερική (θα δώ και τί παίζει με την εγγύηση). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ταιριάζει οποιοσδηποτε δίσκος απλά να έχει interface SATA II και SATA III (με απώλειες στην ταχύτητα, προφανώς) ή πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο;

damn, έχουν πέσει οι μνήμες. Ψήθηκα για 8g :) Lomar όταν βεβαιωθείς ότι όλα παίζουν ΟΚ με τη μνήμη στέλνεις ένα πμ σε παρακαλώ;

Δημοσ.

Σκοπεύω να κάνω ακριβώς την ίδα αλλαγή σύντομα, σε ακριβώς το ίδιο μηχάνημα. Όσον αφορά τον δίσκο, μάλλον θα παραγγείλω σε ένα φίλο από Αμερική (θα δώ και τί παίζει με την εγγύηση). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ταιριάζει οποιοσδηποτε δίσκος απλά να έχει interface SATA II και SATA III (με απώλειες στην ταχύτητα, προφανώς) ή πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο;

damn, έχουν πέσει οι μνήμες. Ψήθηκα για 8g :) Lomar όταν βεβαιωθείς ότι όλα παίζουν ΟΚ με τη μνήμη στέλνεις ένα πμ σε παρακαλώ;

ολες οι τελευταιες γενιες υποστηριζουν sata 3 και sata 2 back wards compatible..

με τις απώλειες που επισυμανες και εσύ!

Δημοσ.

ok αν και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είναι αυτές.

παίζει αύριο (04.10) κατά της 3-5 το μεσημέρι να κάνω live-feed την "εγχείρηση", είδα διαφορά σε macbook φίλου και μου έπεσε το σαγόνι λέμε...

Δημοσ.

πάντως εύκολη υπόθεση ειναι μην φοβάσαι τίποτα, εγώ θα του άλλαζα τα άντερα ;)

κάτι ξέρεις και δε το λες :P το πιστεύω οτι είναι εύκολο, απλά είναι ο φόβος μια και πρόκειται για το μοναδικό μηχάνημά μου αυτή τη στιγμή (το λαπτοπ τα έφτυσε) και ήμουν μεταξύ hdd+ram για acer laptop 6ετίας (ενόψη στρατού) και στο mac mini. Αλλά επειδή με έχει καραβολέψει το macosx σε σχέση με ubuntu, debian, win7 είπα να τα πετάξω στο mac mini (με 8gb ram + ssd τρέχω 2vm άνετα).

Εδώ ο θρυλικός συμφορουμίτης έκανε απο 32-bit, 64-bit το mac mini του, στην ram και τον ssd θα κολώσουμε; :P το πρόβλημα όμως είναι να "πιάνουν" τα χέρια σου και εγώ είμαι σχετικά "ανάπηρος" :P

Δημοσ.

δεν ειναι πυρινική φυσική. εγώ θα του έβγαζα και το drive και θα του έβαζα και διπλό HDD.

για τους κάφρους ας πειραματιστούν και με 2x SSDs και raids : )

Δημοσ.

Δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμη πολύ δισκάκι για να τολμήσει κανείς τέτοια βήματα. Εξαρτάται και από τη χρήση του καθενός βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ 7 χρόνια χρήστης μακ μετά απο τα 5 μου ήταν άχρηστο (ασε που δεν βγάζανε χρονιά αυτά τα κατεστραμένα της apple ματσαχούτα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...