vergogc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Χαιρετω το φορουμ! Επανερχομαι να ενημερωσω το θεμα μετα απο 7 μηνες. Τελικα μετα την 6μηνη πρακτικη στην Deloitte, μου προσφεραν συμβολαιο εργασιας και εχω ξεκινησει κανονικα. Σκεφτομαι τον Δεκεμβριο να μπω να δωσω καποιο κεφαλαιο του ACCA, απλα δεν ειμαι σιγουρος απο ποια περνω απαλλαγη και ποια οχι. Εγω οπως εχω αναφερει και παραπανω εχω τελειωσει το τμημα Οικονομικης Επιστημης με κατευθυνση Οικονομικής Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Που στα αγγλικα το μεταφραζει Financial economics Μπαινοντας στην ιστιοσελιδα ειδα οτι δεν εχει επιλογη Economics αλλα Finance αλλα που στην σημειωση (notes) αναφερει οτι συμπεριλαμβανει και Economics and Finance. Με αυτες τις παραμετρους παιρνω απαλλαγη απο τα 3 πρωτα κεφαλαια (F1,F2,F3). Εχει κανεις προσωπικη εμπειρια απο απαλλαγη απο ACCA με τα παραπανω κριτηρια? Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2015 από vergogc
wizzy Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά θα σου πω ότι ο καλύτερος σύμβουλος για το θέμα (ποιες και πόσες απαλλαγές δικαιούσαι) είναι το κολλέγιο που θα κάνεις τα μαθήματα του ACCA.
chrisxkar Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 το μονο που ξερω οπως και σε εμας ειναι οτι στα μαθηματα βαρυτητας δεν υπαρχουν απαλλαγες πχ λογιστικη ακομα και τα ατομα που ειχαν ηδη μεταπτυχιακο δεν πηρανε.Οι απαλλαγες ειναι σε μαθηματα τυπου διεθνες εμποριο,το αντιστοιχο αστικο δικαιο,μαθηματικα κτλ http://www.soel.gr/el/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD ποιο ευκολα περνεις στα μαθηματα υποβαθρου στα υπολοιπα ζοριζουν τα πραγματτα
in2dark Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Ξερει κανεις πως γινεται να μην πληρωσω τα κερατιατικα του σοελ? Θελω να παρω το acca μονο για χρηση στην αγγλια...
chrisxkar Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Ξερει κανεις πως γινεται να μην πληρωσω τα κερατιατικα του σοελ? Θελω να παρω το acca μονο για χρηση στην αγγλια... δυστηχως δεν γνωριζω εχω την εντυπωση πως το νταβατζιλικη (την δυνατοτητα να παρεχει πιστοποιηση δηλαδη) την εχει μονο το σοελ για αυτο και χρεωνουν κατι χαζα ποσα.Επισης αν παρεις απαλλαγη και παλι πληρωνεις το κοστος της εξετασης του μαθηματος ασχετος αν δεν το δωσεις
in2dark Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Εβαλα uk address και μαλλον θα το γλιτωσω...μολις μαθω ενημερωνω
Titanomaxos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Με πτυχιο economics και μεταπτυχιακο finance and banking (απο ΑΣΟΕΕ) ποσα μαθημτα γλυτωνεις ? ..ρωταει ενας φιλος! Που μπορουμε να το δουμε ?
chrisxkar Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 θα ελεγα να παρετε τηλεφωνο στο ΙΕΣΟΕΛ και να ρωτησετε για οποιο μεταπρυχιακο προγραμμα σας ενδιαφερει(ΜΕΤΚΕΛ,JES,ACCA) ποια ειναι τα μαθηματα συνολο αριθμου και ποια μπορουν να παρουν απαλλαγη.Ειναι διαφορετικος ο αριθμος των μαθηματων για το καθενα οποτε σαφη απαντηση δεν θα παρετε χωρις να εποικηνωνησετε απευθειας μαζι τους. Αλλα αν κρινω απο το ΜΕΤΚΕΛ τα παιδια που ειχαν μεταπτυχιακο πηραν απαλλαγη σε πχ 7 απο τα 24 και τα παιδια που ειχαν μονο πτυχιο πηραν 4 στα 24. Μην περιμενουν επειδη εχουν μεταπτυχιακο να τους αναγνωριστουν τα μισα μαθηματα... Ειναι επαγγελματικος τιτλος οποτε ειναι σφυχτα τα πραγματτα
JohnJohn3484 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Έχω ξεκινήσει το acca και τώρα διαβάζω για να δώσω τα ελληνικά μαθήματα του νομικού κύκλου. Υπάρχουν κάπου παλιά θέματα πέρα απ αυτά που έχει στη σελίδα του soel;
ElonTheCat Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα! χρειάζεται κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα για το ACCA ή μπορεί να προετοιμαστεί μόνος του; Και πόσο είναι το συνολικό κόστος;
wizzy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Από εμπειρία η παρακολούθηση μαθημάτων είναι υποχρεωτική - εάν θέλεις να περάσεις τις εξετάσεις.
leoroni92 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Με συστηματικό διάβασμα τα καταφέρνεις και χωρίς παρακολούθηση
naftis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι γεγονός ότι το ACCA έχει καλό όνομα στην Ελλάδα παρόλο που είναι και για απόφοιτους λυκείου στην Αγγλία. Το ACCA στην Βρετανία σε αριθμό μελών είναι ισοδύναμο με το CIMA (Chartered Institute of Management Accountants). Στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι το οποίο είναι παράξενο αλλά έχει μια εξήγηση. Στο LinkedIn εαν κάποιος ζητήσει για Location Greece και την λέξη ACCC και CIMA στο profile αντίστοιχα θα πάρει 1700 περίπου μέλη του ACCA και περίπου 70 μέλη του CIMA. Δηλαδή 1700 περίπου άτομα έχουν την λέξη ACCA στο προφίλ τους γιατί κάνουν σεμινάρια ή είναι πιστοποιημένοι κλπ. Το CIMA θα δώσει όπως είπα περίπου 70. Αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει σε προσωπικό επίπεδο, μεγάλες επενδύσεις σε προσπάθεια, κόστος, χρόνο κλπ για τον έλεγχο του πλούτου (ACCA, ελεγκτές) και ελάχιστες προσωπικές επενδύσεις σε παραγωγή πλούτου (CIMA managerial accountants). Εξηγείτε αυτό γιατί προωθείτε από τις ελεγκτικές εταιρείες που είναι κυρίως από UK. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται η χώρα μας; μάλλον όχι. Έχουμε μεγάλη ανάγκη για παραγωγή πλούτου, αύξηση παραγωγικότητας, καλύτερης οργάνωσης κλπ. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι το ACCA είναι ελάχιστα γνωστό στην κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επίσης πόσο αναγνωρισμένο θα είναι όταν το UK φύγει από την ΕΕ; Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από naftis
rg550 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, wizzy είπε Από εμπειρία η παρακολούθηση μαθημάτων είναι υποχρεωτική - εάν θέλεις να περάσεις τις εξετάσεις. 3 ώρες πριν, leoroni92 είπε Με συστηματικό διάβασμα τα καταφέρνεις και χωρίς παρακολούθηση 2 ώρες πριν, wizzy είπε Ναι, ΟΚ, ό,τι πεις. Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου στη μέση. Στα F1-F9 είναι δυνατό να διαβάσει κάποιος μόνος του και να μη χρειαστεί μαθήματα, αλλά αυτο εξαρτάται και απο άλλα πράγματα. Πχ. εργαζεσαι; μπορείς να δαπανήσεις Χ ώρες για να διαβάσεις μόνος σου; Αυτές τις ώρες θα διαβάζεις όντως ή θα χαζεύεις με το οτιδήποτε άλλο; Επίσης, το background σου σε βοηθα ή οχι; Γιατι πχ. το F7 Financial Reporting, αν δεν το έχεις δουλέψει ή δεν το έχεις διδαχθεί, δεν θα την παλέψεις μόνος σου. Γενικά νομιζω είναι δυσκολο κάποιος εργαζόμενος να τα περάσει όλα με τη μια και να μη χρειαστεί μάθημα έστω και σε ενα F. Στα P, χρειάζεσαι σίγουρα μαθήματα. Είναι αρκετά πιο δύσκολα σε επίπεδο εξετάσεων. Απο προσωπική εμπειρία, το P2, το οποίο έχει μέσα πολύ "βαρύ" consolidation. Αποφάσισα να μη πάω για μαθημα και να το βγάλω μόνος μου, μιας και αυτό το κομμάτι είναι και το αντικέιμενο της δουλειάς μου.. Ε, κόπηκα! 😁 (τραγικό, το ξέρω) Γενικά οι εξετασεις του ACCA έχουν πολλά κολπάκια, τα οποία δεν θα τα βρείς διαβάζοντας μόνος σου, και έτσι θα χάσεις πόντους οταν πας να δώσεις. Τα μαθήματα κοινώς δεν θα σου καλύψουν μόνο την ύλη του εκαστοτε paper, θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσεις την εξέταση. Γενικά να ξέρετε (όσοι δεν έχετε ασχολήθεί ακόμα), ότι οι εξετάσεις του ACCA δεν εχουν καμία σχέση με τις ακαδημαικού τύπου εξετάσεις των Πανεπιστημίων. 1 ώρα πριν, naftis είπε την Ελλάδα συμβαίνει κάτι το οποίο είναι παράξενο αλλά έχει μια εξήγηση. Στο LinkedIn εαν κάποιος ζητήσει για Location Greece και την λέξη ACCC και CIMA στο profile αντίστοιχα θα πάρει 1700 περίπου μέλη του ACCA και περίπου 70 μέλη του CIMA. Δηλαδή 1700 περίπου άτομα έχουν την λέξη ACCA στο προφίλ τους γιατί κάνουν σεμινάρια ή είναι πιστοποιημένοι κλπ. Το CIMA θα δώσει όπως είπα περίπου 70. Αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει σε προσωπικό επίπεδο, μεγάλες επενδύσεις σε προσπάθεια, κόστος, χρόνο κλπ για τον έλεγχο του πλούτου (ACCA, ελεγκτές) και ελάχιστες προσωπικές επενδύσεις σε παραγωγή πλούτου (CIMA managerial accountants). Εξηγείτε αυτό γιατί προωθείτε από τις ελεγκτικές εταιρείες που είναι κυρίως από UK.π Επίσης πόσο αναγνωρισμένο θα είναι όταν το UK φύγει από την ΕΕ; Η διαφόρα που αναφέρεις μεταξύ ACCA και CIMA, νομίζω οτι είναι καθαρα marketing. Κοινώς το ACCA απλά προβάλεται περισσότερο. Επίσης, το ACCA έχει Auditing που δεν έχει το CIMA. Για αυτό και το προτιμούν οι ελεγκτικές. Αλλά και πάλι εξαρτάται σε τι πόστο εισαι στη ελεγκτική, καθώς μια τέτοια εταιρεία δεν απασχολέι αποκλειστικά και μόνο ελεγκτές. Μια χαρά αναγνωρισμενο παγκοσμίως θα είναι. Δεν αντλεί την αξία του απο το γεγονός οτι το UK ανήκει (ακόμα) στην ΕΕ. Εκτος αν εννοεις αναγνωρισμενο τύπου ΔΟΑΤΑΠ, Ελληνικό Δημόσιο κτλ. Γιατι σε αυτη τη περ'ιπτωση δεν υπάρχει καμια αναγνώριση και ούτε υπήρξε ποτέ. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από rg550
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα