Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα απο επισκεψη της σχολης στο οικονομικο επιμελητηριο ενημερωθηκαμε οτι απο το προγραμμα σπουδων μας μπορουμε να τυχουμε εως και 22/30 μαθηματα απαλλαγης, (προφανως το μετρησε σε ενοτητες, γιατι το soel.gr εχει 16 γενικες κατηγοριες)

οπως επισης και απαλλαγες με μεταπτυχιακα (κυριως λογιστικης και ελεγκτικης στο εκπα)

το mba δεν εχει καμια σχεση με το επαγγελμα του ορκωτου ελεγκτη λογιστη οποτε δεν βλεπω το λογο να το κρινω θετικα ή αρνητικα

για αλλες θεσεις σε προοριζει το ενα, για αλλες το αλλο

ωστοστο το θεμα νομιζω ειναι για το acca

edit

επισης εψαξα λιγο στο accaglobal, τα αποτελεσματα ηταν τα εξης απλα

δεν ειναι περασμενα ονομαστικα τα τμηματα μας ειναι ομως γενικα της Ελλαδος με προυποθεσεις

απαλλαγες κυριως παιρνουν αει/τει και τα μαστερ

οποιος κανει major στο accounting (απο οτι καταλαβα major ειναι η κατευθυνση)

απαλλασσεται απο τα 4 πρωτα του acca

οποιος κανει minor σε accounting και major σε οτιδηποτε αλλο

(παραδειγμα, λογιστικης και χρηματοοικονομικης με κατευθυνση χρηματοοικονομικης)

απαλλασσεται απο τα 3 πρωτα, το ιδιο και οποιος εχει σπουδες στα finance (ή finance συνδυασμενα με κατι αλλο)

τελος οποιος σπουδασε καθαρη διοικηση επιχειρησεων ή οικονομικα και τα συναφη απαλλασσεται μονο απο το πρωτο

πιο συνοπτικα, εχει τρομερη σημασια η κατευθυνση σου (εμεις στην ΑΣΟΕΕ παιρνουμε στο 3ο ετος, οι υπολοιποι δεν ξερω)

γενικα

αν εισαι κατευθυνση λογιστικης γλιτωνεις 4

αν εισαι κατι αλλο με δευτερευουσα εξειδικευση λογιστικης γλιτωνεις 3

αν εισαι κατευθυνση χρηματοοικονομικων γλιτωνεις 3

οτιδηποτε αλλο οικονομικης φυσεως (εννοειται οχι μαρκετινγκ και τετοια) γλιτωνεις 1

ε οποτε αν εισαι απο το λοχρη απαλλασσεσαι απο 4 ή 3 αναλογος την κατευθυνση

απο οδε 4 ή 1

απο οικονομικο 3 ή 1 (τα 3 αυτα τμηματα για ασοεε που ξερω)

αν εισαι τει λογιστικης 4

αν εισαι χρηματοοικονομικης και τραπεζικης πειραια 3

και παει λεγοντας

Επεξ/σία από dota-basher
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οποτε παιδια με το jes-acca αν απαλλασσεσαι απο το f4-δικαιο πρεπει τελικα να το δωσει στα ελληνικα ουτως ή αλλως, ή η απαλλαγη αφορα και την ελληνικη βερσιον?

ευχαριστω

Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει οτι είναι πανάκριβο, και οτι η κάθε εξέταση είναι κάπου στα 500 ευρώ συν 100 ευρώ τα συγγράμματα.

Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει ακριβώς επί της τιμής?

Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει οτι είναι πανάκριβο, και οτι η κάθε εξέταση είναι κάπου στα 500 ευρώ συν 100 ευρώ τα συγγράμματα.

Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει ακριβώς επί της τιμής?

Προφανώς δεν αναφέρεσαι στο κόστος της εξέτασης αλλά σε μαθήματα.

Dates and Fees

Δημοσ.

Ξέρει κανείς κατά πόσο αλλάζει η ύλη από χρονιά σε χρονιά.

Είδα σε ένα βιβλίο την ύλη του F9. Ήταν του 2010 και μου φάνηκε αρκετά βατή an όχι εντελώς γνώριμη από το CFA

Παίζει να έχει αλλάξει σημαντικά μέχρι σήμερα ?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Μια ερώτηση. Είμαι άνεργος, πτυχ. Οικ.Επιστ. Παν. Πατρών με 4 χρόνια εμπειρία σε λογιστήριο και σκέφτομαι να ξεκινήσω το Acca. Ποιές ενότητες μου προτείνετε για ξεκίνημα (F1,F2;) και γενικά πως να οργανώσω το διάβασμα; past papers, βιβλία και τι άλλο χρειάζομαι για να ασχοληθώ σε αυτή τη φάση μόνος μου;

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Μια ερώτηση. Είμαι άνεργος, πτυχ. Οικ.Επιστ. Παν. Πατρών με 4 χρόνια εμπειρία σε λογιστήριο και σκέφτομαι να ξεκινήσω το Acca. Ποιές ενότητες μου προτείνετε για ξεκίνημα (F1,F2;) και γενικά πως να οργανώσω το διάβασμα; past papers, βιβλία και τι άλλο χρειάζομαι για να ασχοληθώ σε αυτή τη φάση μόνος μου;

χαιρεται συναδελφε, οντας ακομα φοιτητης δεν εχω εμπειρια στο θεμα αν και το ψαχνω, στην πατρα δεν ξερω τις κατευθυνσεις του τμηματος σου, τι εχεις παρει?

αν πηρες κατευθυνση λογιστικης (major) τοτε εξαιρεσαι απο τα 4 πρωτα

αν πηρες κατευθυνση με οτιδηποτε + βοηθητικα λογιστικη εξαιρεισαι απο τα 3 πρωτα

αν πηρες κατευθυνση χρηματοοικοκονομικης, ή τραπεζικης ή κατι τετοιο, παλι τα 3 πρωτα

αν εισαι καθαρα οικονομικα εξαιρεισαι μονο απο το πρωτο

kata τα αλλα. γενικα με τη σειρα πας νομιζω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.internship.aueb.gr/docitem.php?id=124

σελιδες 14-15 , επειδη καποιος αμφισβητησε τη γνωση μου στις εξαιρεσεις  :mellow:

αν και ειμαι βεβαιος οτι σε μερικα μπορεις να παρεις μερικες εξαιρεσεις ακομα (οχι πανω απο 4 στο συνολο) αναλογα με την κατευθυνση 

δηλαδη λογικα, αν εισαι πχ οικονομικο με κατευθυνση χρηματοοικονομικων, το λεει ρητα στον ιστοτοπο του acca οτι τα "major" χρηματοοικονομικων εχουν απαλλαγες απο 3 και οχι 1

τελος παντων

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας..στοχος μου ειναι να μπω σε καποια ελεγκτικη εταιρεια..αν δεν το καταφερω τοτε θα παω στο μεταπτυχιακο τμημα ΙΕΣΟΕΛ.. ομως η δικια μου απορια ειναι αλλη: ποσο δυσκολο ειναι το τεστακι για να μπουμε στην εταιρεια; δινουμε ενα τεστ και 2 συνεντευξεις..ειναι δυσκολο; ξερει κανενας??

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς κατά πόσο αλλάζει η ύλη από χρονιά σε χρονιά.

Είδα σε ένα βιβλίο την ύλη του F9. Ήταν του 2010 και μου φάνηκε αρκετά βατή an όχι εντελώς γνώριμη από το CFA

Παίζει να έχει αλλάξει σημαντικά μέχρι σήμερα

Γνωρίζει κανείς κατά πόσο διαφέρει η ύλη του ACCA απο έτος σε έτος; Αν κάποιος  έχει βιβλία του 2009 (απο έναν φίλο) μπορεί να ανταποκριθεί στις εξετάσεις διαβάζοντας αυτά;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εε παίδες μια ερώτηση.

Κοιτάζω τα computer based exam centers αλλα δεν βλέπω Greece ανάμεσα σε αυτά?

What gives?

Thanks

Δημοσ.

Εε παίδες μια ερώτηση.

Κοιτάζω τα computer based exam centers αλλα δεν βλέπω Greece ανάμεσα σε αυτά?

What gives?

Thanks

Ναι όντως ... άλλη μια ευκαιρία για ένα ταξιδάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...