leoroni92 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, wizzy είπε Από εμπειρία η παρακολούθηση μαθημάτων είναι υποχρεωτική - εάν θέλεις να περάσεις τις εξετάσεις. Και εγώ μιλάω 100% από προσωπική εμπειρία αλλά και από άλλους του χώρου.
wizzy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, rg550 είπε […] Γενικά να ξέρετε (όσοι δεν έχετε ασχολήθεί ακόμα), ότι οι εξετάσεις του ACCA δεν εχουν καμία σχέση με τις ακαδημαικού τύπου εξετάσεις των Πανεπιστημίων. […] Αυτό ακριβώς. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θα κάνει μαθήματα για το ACCA (ή το ACA) για να μάθει λογιστική ή/και ελεγκτική, πλανάται πλάνη οικτρά. Στα μαθήματα θα πάει για να μάθει όλους εκείνους τους τρόπους (tips) για να περάσει τις εξετάσεις. Λογιστική ή/και ελεγκτική θα μάθει κατά τη διάρκεια της εργασίας του πριν και μετά την απόκτηση της πιστοποίησης. 9 ώρες πριν, leoroni92 είπε Και εγώ μιλάω 100% από προσωπική εμπειρία αλλά και από άλλους του χώρου. ΟΚ, κοίτα, δεν θα "τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε" τώρα. Εάν είναι αυτή η εμπειρία σου, καλώς. Η δική μου είναι εντελώς διαφορετική.
leoroni92 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, wizzy είπε Αυτό ακριβώς. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θα κάνει μαθήματα για το ACCA (ή το ACA) για να μάθει λογιστική ή/και ελεγκτική, πλανάται πλάνη οικτρά. Στα μαθήματα θα πάει για να μάθει όλους εκείνους τους τρόπους (tips) για να περάσει τις εξετάσεις. Λογιστική ή/και ελεγκτική θα μάθει κατά τη διάρκεια της εργασίας του πριν και μετά την απόκτηση της πιστοποίησης. ΟΚ, κοίτα, δεν θα "τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε" τώρα. Εάν είναι αυτή η εμπειρία σου, καλώς. Η δική μου είναι εντελώς διαφορετική. Για να το διορθώσω , εξαρτάται και απο το χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις για διάβασμα!
naftis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2018 στις 11:30 ΜΜ, rg550 είπε Η διαφόρα που αναφέρεις μεταξύ ACCA και CIMA, νομίζω οτι είναι καθαρα marketing. Κοινώς το ACCA απλά προβάλεται περισσότερο. Επίσης, το ACCA έχει Auditing που δεν έχει το CIMA. Για αυτό και το προτιμούν οι ελεγκτικές. Αλλά και πάλι εξαρτάται σε τι πόστο εισαι στη ελεγκτική, καθώς μια τέτοια εταιρεία δεν απασχολέι αποκλειστικά και μόνο ελεγκτές. Μια χαρά αναγνωρισμενο παγκοσμίως θα είναι. Δεν αντλεί την αξία του απο το γεγονός οτι το UK ανήκει (ακόμα) στην ΕΕ. Εκτος αν εννοεις αναγνωρισμενο τύπου ΔΟΑΤΑΠ, Ελληνικό Δημόσιο κτλ. Γιατι σε αυτη τη περ'ιπτωση δεν υπάρχει καμια αναγνώριση και ούτε υπήρξε ποτέ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι δύο διαφορετικοί οργανισμοί με περίπου 100 χρόνια ιστορίας ο καθένας. Το ACCA είναι ειδικά για Auditing σε ελεγκτικές εταιρείες. Το CIMA είναι για επιχειρήσεις. Ο προσανατολισμός είναι διαφορετικός, βέβαια υπάρχουν λογιστές με ACCA που δουλεύουν σε επιχειρήσεις και σπάνια συναντάει κανείς με CIMA σε ελεγκτικές.. Τυπικά είναι αναγνωρισμένο σε όλη την ΕΕ υπό τον όρο της αμοιβαίας αναγνώρισης λόγω σχετικών οδηγιών. Στην πράξη είναι σπάνιο στην Γερμανία ή την Γαλλία την Αμερική κλπ... Μπορείς να το ψάξεις σε σχετικές ιστοσελίδες και στο wikipedia. Η ιστοσελίδα https://jobs.accaglobal.com/searchjobs/?LocationId=127&keywords=acca&radiallocation=5&countrycode=GB&Page=4 έχει αγγελίες από Γερμανία για λογιστές, αλλά αυτές δεν αναφέρονται σε Auditing! Το παλεύουν αλλά δεν τους βγαίνει... Από Ελληνικό Δημόσιο κλπ συμφωνώ μαζί σου. Κλείνοντας αν το ψάξει κανείς το θέμα φαίνεται ότι είμαστε λογιστική αποικία των Βρετανών 🙂 και ένα σχόλιο με αγγελία από Γερμανία: https://www.quora.com/Can-an-ACCA-get-jobs-in-Germany καταλήγει ως εξής: "Emphasis is on University education and not on professional certifications or Brands. ACCA obviously wont be a disadvantage but might not be much of an advantage either." Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από naftis
NospaHa7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Γεια σας είμαι φοιτητης οικονομικών επιστημών 4ο έτος και τελειώνω τις σπουδές μου τον Ιούνιο και επειδή ψάχνομαι για μεταπτυχιακό είδα το μεταπτυχιακό για να γίνω ορκωτός λογιστής.Ισχυει για την Ελλάδα αυτό που λέγατε ότι μπορείς να πιάσεις δουλειά Σε εταιρία ελεγκτική και να σου πληρώσει αυτή το μεταπτυχιακό για να παρεις το χαρτί; Ευχαριστώ πολύ και συγχωρέστε με δεν ξέρω πολλά επι του θέματος όποτε αν έχω γράψει κάτι λάθος διορθώστε με !
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα! Δουλευω σε ελεγκτικη εταιρεια εδω και ενα μηνα . Σκεφτομαι να ξεκινησω τα μαθηματα στο ΙΕΣΟΕΛ, απλα εχω το εξης διλημμα: Να ξεκινησω ΜΕΤΚΕΛ η JES( METKEΛ κ ΑCCA) ? Δεδομενου οτι το επιπεδο αγγλικων μου ειναι Β2, εχοντας σκοπο να αποκτησω και C2 (αργοτερα).Ρωταω απο την αποψη πως θα μπορω να ανταπεξελθω στα μαθηματα του ΑCCA . Γενικα οποιος μπορεί και ξερει ας μου δωσεις καποιες βασικες πληροφοριες ( π.χ. οι παρακολουθησεις ειναι και τα δυο προγραμματα? για τα ελληνικα κ τ αγγλικα μαθηματα?, το προγραμμα JES στο πληρωνει η εταιρεια? ποσο διαβασμα απαιτει το jes σε ημερησια βαση?) Ευχαριστωωωω!!
leoroni92 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, kostis94 είπε Καλησπέρα! Δουλευω σε ελεγκτικη εταιρεια εδω και ενα μηνα . Σκεφτομαι να ξεκινησω τα μαθηματα στο ΙΕΣΟΕΛ, απλα εχω το εξης διλημμα: Να ξεκινησω ΜΕΤΚΕΛ η JES( METKEΛ κ ΑCCA) ? Δεδομενου οτι το επιπεδο αγγλικων μου ειναι Β2, εχοντας σκοπο να αποκτησω και C2 (αργοτερα).Ρωταω απο την αποψη πως θα μπορω να ανταπεξελθω στα μαθηματα του ΑCCA . Γενικα οποιος μπορεί και ξερει ας μου δωσεις καποιες βασικες πληροφοριες ( π.χ. οι παρακολουθησεις ειναι και τα δυο προγραμματα? για τα ελληνικα κ τ αγγλικα μαθηματα?, το προγραμμα JES στο πληρωνει η εταιρεια? ποσο διαβασμα απαιτει το jes σε ημερησια βαση?) Ευχαριστωωωω!! Ρώτα την εταιρεία σου αν σου καλύπτει το πρόγραμμα. Αν σου αρεσει το επαγγελμα , βλεπεις οτι ανταποκρίνεσαι και ΘΕΣ να αποκτησεις τη πιστοποιηση τοτε θα το καταφέρεις χωρίς να είσαι fluent στα αγγλικά. Καλύτερα ACCA -JES ( περισσότερο αναγνωρισμένo στον ιδιωτικό τομέα από οτι το METKEΛ) και αν θες αργότερα και μεταπτυχιακό , μπορείς να δώσεις 9 μαθήματα στο καποδιστριακό και να πάρεις αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό στην ελεκγτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα