BasilisKailas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά είναι το πρώτο μου post(αν και περιπλανιέμαι καιρό στο forum για να λύσω τις απορίες μου) και χρειάζομαι βοήθεια γιατί σκέφτομαι να πραγματοποιήσω αναβάθμιση! Το σύστημά μου: gpu: Gts 450 1gb ddr5 cpu: Dual core 2140 1.6 Ghz ram: ddr2 667 Hz mobo: asus p5n-e sli τροφοδοτικό : 500W (η μάρκα ήταν κάποια φθηνή, όπως Turbo-Χ η κάποια παρόμοια) αρκετά παλιό αλλά με την κάποια αναβάθμιση πιστεύω ότι αντέχει 1-2 χρόνια ακόμα! Αυτό που δεν έχω ψάξει καθόλου είναι τι ακριβός παίζει με την χρήση του τροφοδοτικού. Από ότι φαίνεται το τροφοδοτικό είναι επαρκές αυτή την στιγμή και οι ερωτήσεις που προσπαθώ να μάθω είναι οι εξής: 1) αν αναβαθμίσω την cpu μου με την core 2 quad Q6600 (g0 h B3) ή με την core 2 duo e8600 το τροφοδοτικό θα είναι επαρκές? Αν όχι πόσα W πρέπει να είναι το καινούργιο που θα βρω? 2) Αν (εφόσον έχω αναβαθμίσει πρώτα την cpu) θελήσω να αναβαθμίσω και την ram σε 6gb των 800Hz θα χρειαστεί κάποια περαιτέρω αναβάθμιση το τροφοδοτικό? Και αν ναι πόσα W πρέπει να είναι το τροφοδοτικό για όλες τις αλλαγές? Όλες οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες! Ευχαριστώ πολύ!
phanispal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Κατά πάσα πιθανότητα δε θα 'χεις πρόβλημα με τις αλλαγές στις οποίες σκέφτεσαι να προβείς, αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως την κατάσταση του τροφοδοτικού, την πραγματική χωρητικότητά του, πόσα Αmperes δίνει στις γραμμές που χρειάζεται, αν θα κλοκάρεις κ.λπ. Κάτι που θέλω να ρωτήσω όμως, είναι αν έχεις βρει μεταχειρισμένα τους επεξεργαστές και τη μνήμη και σε τι τιμές, για να δούμε αν συμφέρει να ασχοληθείς. Επίσης, δες πόσα Α βγάζει το τροφοδοτικό σου σε κάθε γραμμή.
BasilisKailas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση! Αν δεν χρειαστεί να αλλάξω τροφοδοτικό δεν θα προβώ σε κλοκάρισμα (ούτε είχα προβεί ποτέ) Άρα αφού έχει ελπίδες να αντέξει τότε πιστεύω αξίζει να το δοκιμάσω πρώτα και ύστερα με το καλό αν η απόδοση είναι ανεπαρκείς θα κοιτάξω στο μέλλον για αναβάθμιση τροφοδοτικού! Τα Amperes δεν ξέρω τι ακριβώς είναι Επεξεργαστή ή μνήμη δεν βρήκα ακόμα! Από παλιά post οι τιμές που διαπίστωσα είναι για την quad q6600 g0 (apo 50-65 εγώ την έβαλα αγγελία στα 55) για την e8600 η τιμή μου είναι άγνωστη! Τώρα για τις ram ένας φίλος μου είπε ότι αν του δώσω χρόνο θα μπορέσει να μου βρει γύρω στα 30 ευρώ 4 ή 6gb 800hz (επίσης είχα ακριβές 667hz αξίζει να τις κρατήσω και να συμπληρώσω άλλα 4gb σε παρόμοιες μνήμες?) Συγνώμη αν κάνω ερωτήσεις που δεν αφορούν το αρχικό post αλλά δεν είμαι και πολύ ψαγμένος!
phanispal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Βασικά πού δε σε καλύπτει το σύστημά σου όπως είναι τώρα;
BasilisKailas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Άσχολουμαι με παιχνίδια αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίζω με χαμηλές-μέτριες επιδόσεις, οπότε αποφάσισα να μην αγοράσω καινούργιο σύστημα. Ο επεξεργαστής είναι αρκετά μικρός για κάτι τέτιο.
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Καταρχάς και μαμώ τα Nick To PSU σου έχει ένα ταμπελάκι πάνω που λέει πληροφορίες. Είτε βγάλε μια pic όσο πιο καθαρή μπορείς και ανέβασέ την (το καλύτερο) είτε πες μας τι γράφει εκεί που λέει +12V (Μπορεί να έχει +12V1, ..V2, ...)
BasilisKailas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 grafei kai to montelo tou panw den to eixa paratirisei! einai tis chieftec :gps-500ab a 500w +5v +3.3v +12V1 +12v2 -12v3 -12v +5vSb 26A 28A 16A 18A 18A 0.5A 2A
MetalGearFan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 λίγο άσχετη ερώτηση. αν το τροφοδοτικό είναι σηκώνει το σύστημα αλλά είναι στο όριο, υπάρχει κίνδυνος ?
ati8assos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρά επαρκές είναι το τροφοδοτικό σου, από τα πιο τίμια για τα λεφτά του, αντέχει και αλλαγή επεξεργαστή και επιπλέον μνήμη και κλοκάρισμα του Q6600 αν τελικά τον επιλέξεις. Τα 500W που δίνει είναι πραγματικά και όχι “μαϊμού”. Για να έχεις μια εικόνα σου λέω πως η κάρτα σου έχει max κατανάλωση 106 W, ο Q6600 ελαφρά κλοκαρισμένος στα 3-3,2 περί τα 150 W, μητρική με μνήμες, σκληρούς κλπ περί τα 60W. Το maximum της κατανάλωσης του συστήματος άντε βαριά βαριά να φτάνει τα 320-330 W. Σημ. Με τα χρόνια χρήσης υπάρχει μια πτώση στην απόδοση των τροφοδοτικών οπότε υπολόγιζε ένα 10-15% κάτω από τα ονομαστικά watt. Αν επιλέξεις τελικά τον Q6600, θα χρειαστείς και καλή ψήκτρα γιατί είναι “ζεστός” επεξεργαστής.
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σωστός ο προλαλήσαντας. Η Chieftec δεν κοροϊδεύει. λίγο άσχετη ερώτηση. αν το τροφοδοτικό είναι σηκώνει το σύστημα αλλά είναι στο όριο, υπάρχει κίνδυνος ? Αυτό είναι σχετικό. Καταρχάς τι εννοούμε όριο. Αν φτάνει και είναι επαρκές, θα δουλεύει στο 100%, αλλά θα δουλεύει. Απλά με την πάροδο του χρόνου, όταν θα χάνει σιγά-σιγά την απόδοσή του, θα πέσει κάτω από το όριο και θα αρχίσουν τα προβλήματα. Και ποια είναι αυτά. Με την πλειάδα των PSUs, δεν θα κινδυνέψει. Θα αρχίσουν τα κολλήματα, τα restarts, τα BSODs αλλά το υπόλοιπο HW θα είναι εντάξει. Θα σου λέει με άλλα λόγια. Μπάρμπα, θέλω αλλαγή. Με κάποια ανώνυμα, κινέζικα της σειράς, μπορείς να έχεις σοβαρό θέμα. Κάποια στιγμή ένας πυκνωτής θα σκάσει και είτε θα σου κάψει κι άλλα πράγματα στο PC αφού δεν υπάρχει προστασία σε αυτά τα τροφοδοτικά, είτε θα πάρει και φωτιά. Και καλά αν είσαι παρόν... Αν δεν είσαι? Σίγουρα τα Chieftec δεν ανήκουν στην 2η κατηγορία.
BasilisKailas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια! Μου είρθαν αρκετά μηνύματα για τον επεξεργαστή q6600 αλλά είναι από καινούργια members και είναι η πρώτη μου αγορά μεταχειρισμένων και δεν ξέρω πόσο εμπίστο θα βγει! Αν κάποιος μπόρει να με ενημερώσει μέσω μηνυμάτων με το τι πρέπει να προσέξω καλοδεχούμενος Ευχαριστώ και πάλι!
rounsmith Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σωστός ο προλαλήσαντας. Η Chieftec δεν κοροϊδεύει. Αυτό είναι σχετικό. Καταρχάς τι εννοούμε όριο. Αν φτάνει και είναι επαρκές, θα δουλεύει στο 100%, αλλά θα δουλεύει. Απλά με την πάροδο του χρόνου, όταν θα χάνει σιγά-σιγά την απόδοσή του, θα πέσει κάτω από το όριο και θα αρχίσουν τα προβλήματα. Και ποια είναι αυτά. Με την πλειάδα των PSUs, δεν θα κινδυνέψει. Θα αρχίσουν τα κολλήματα, τα restarts, τα BSODs αλλά το υπόλοιπο HW θα είναι εντάξει. Θα σου λέει με άλλα λόγια. Μπάρμπα, θέλω αλλαγή. Με κάποια ανώνυμα, κινέζικα της σειράς, μπορείς να έχεις σοβαρό θέμα. Κάποια στιγμή ένας πυκνωτής θα σκάσει και είτε θα σου κάψει κι άλλα πράγματα στο PC αφού δεν υπάρχει προστασία σε αυτά τα τροφοδοτικά, είτε θα πάρει και φωτιά. Και καλά αν είσαι παρόν... Αν δεν είσαι? Σίγουρα τα Chieftec δεν ανήκουν στην 2η κατηγορία. Και σπάνεις περιπτώσεις Thermaltake που σκάνε κυριολεκτικά(βάζω ρεύμα στο τροφοδοτικό με το καλώδιο και αρχίζουνε οι εκρήξεις , λες και ημουνα στην ανάσταση , και μετά το magic black smoke). ! Ευτυχώς δεν ακούμπαγα το κουτί , και βρίζω τον ηλεκτρολόγο ούτε ο ρελές δεν έπεσε...
sarakinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Τόσα χρόνια κινέζικα τροφοδοτικά είχα ποτέ δεν έσκασε πυκνωτής. Στο corsair έσκασε Just for the record
ninos30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ναι παιδιά. Αστοχίες υλικού πάντα συμβαίνανε και πάντα θα συμβαίνουνε. Σας πήρε όμως άλλο HW μαζί το PSU?
phanispal Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Επίσης, αν υπολογίσεις το extra κόστος που έδινες στη ΔΕΗ τόσα χρόνια λόγω χαμηλού efficiency των κινέζικων τροφοδοτικών, μόνο κερδισμένος δε βγήκες που τα χρησιμοποιούσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα