stavros123 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Σκέφτομαι να βάλω μνήμη στον laptop μου και έχω το εξής διλήμμα: Να βάλω μνήμες 2 x 4Gb ή να βάλω 1 x 8Gb. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει το πλεονέκτημα ότι μένει το ενα slot ελευθερο για μελλοντική χρήση, αποδίδει ομώς το ιδιο με το 2x4; Επίσης αν πάρω 2 μνημες 1x8 ειναι ακρίβως το ιδιο με το να πάρω 1 μνήμη 2x8 (μήπως υπαρχει καποια διαφορά στο hardware) ; Ας μην αναλωθούμε στο αν χρειάζομαι 16Gb. Το θέμα ισχύει και για λιγοτερα Gb. Τέλος να πω πως από θέμα κόστους οι 2 x 4Gb εχουν περίπου ιδια αξία με την 1 x 8Gb. Ευχαριστώ
stavros123 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Υποστηρίζει dual channel; ναι το υποστηρίζει
Hyphen Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 θα παρεις φυσικα 2x4 γιατι το dual channel λειτουργει καλυτερα απο οτι μια ram και μονοι της.για παραδειγμα οταν εχεις dual αν δωσεις εντολη για μια εργασια οι 2 ram συνεργαζονται και μοιραζουν τις εργασιες ετσι γινεται πολυ καλυτερα η επιδοση σου.
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ναι ε? Κάτι σαν RAID-0 δηλαδή... Τι μαθαίνει κανείς βραδιάτικα... Ξέρω κι εγώ ένα. Ότι σύμφωνα με τους Maya, σε 3 μήνες θα έχουμε την καταστροφή του κόσμου Και λίγο σοβαρά.Τα single/double/triple/quad channel δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ακόμα ένα μαρκετίστικο κόλπο. Πληροφοριακά να ξέρεις, ότι μπορεί ανάλογα με την εφαρμογή/game οι επιδόσεις ακόμα και να πέφτουν σε dual κλπ channel παρά να αυξάνονται. Ούτως ή άλλως όμως το +/- είναι τόσο μικρό που μπορεί να θεωρηθεί και στατιστικό λάθος. πχ αν τρέξεις 3 φορές 3dMark συνεχόμενα, στο ίδιο rig χωρίς να κάνεις καμία αλλαγή, θα πάρεις 3 παρόμοια αλλά διαφορετικά νούμερα. Πάρε τον φθηνότερο συνδυασμό που θα βρεις. Η μόνη σημασία που έχουν τα set των μνημών, είναι στο OCing και μάλιστα στο extreme OC. Τα σετ έχουν τεσταριστεί κατά την διάρκεια των quality tests στην γραμμή παραγωγής, ότι συνεργάζονται μαζί άψογα. Ενώ αν πάρεις ένα stick τώρα και ένα αργότερα, μπορεί να πέσεις σε κομμάτια που στο τρελό ζόρι και στα σφιχτά timings να μην δουλέψουν καλά. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν πάρεις 2 κομμάτια που βγήκαν ακριβώς το ένα μετά το άλλο από την μηχανή που τα παράγει. 2
Latency Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 όταν έχουμε 2*Χ, σε τι Mode μπορεί να τρέξουν, εκτός από Dual Channel Νομίζω υπάρχει και Dual Core για τις μνήμες, τι είναι αυτό? και όταν έχουμε 2*xGB συνήθως που τις βάζουμε? Dual channel ή D core
stavros123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Απο ότι καταλαβα οι απόψεις διίστανται. από τιμές πάντως ειμαστε στα ίδια περίπου http://www.skroutz.gr/s/447450/Corsair-CMSX8GX3M1A1600C10-8GB-DDR3.html http://www.skroutz.gr/s/419110/Corsair-Vengeance-8GB-High-Performance-Laptop-Memory-Upgrade-Kit-CMSX8GX3M2A1600C9.html
Luciddream Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 οι απόψεις δεν διίστανται καθόλου... όπως τα λέει ο ninos είναι. σε ένα game π.χ η διαφορά θα είναι 2-3 fps παραπάνω με dual channel και στο λέω γιατι είχα μητρική που μια δούλευε και μια δεν δουλευε σε dual. το 1χ8 το μόνο που θα σε ζορίσει παραπάνω (γενικά όχι μόνο στο λάπτοπ) είναι στην τροφοδοσία που χρειάζεται το κάθε stick ξεχωριστά αλλα και ο controller για να τα "δουλέψει" edit: νόμιζα εννούσες 1gb * 8 και έγραψα το παραπάνω. αν είναι 1x8gb είναι μια χαρά
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ΌΧΙ δεν διίστανται. Η δικιά μου είναι η σωστή! Έτσι από περιέργεια, στο laptop τι σκοπό έχεις και "μπορεί" να χρειαστείς 16GB RAM?... EDIT Σωστός ο Lucidream. Ηθελα να το πω κι εγώ και το ξέχασα. Τα παραπάνω sticks ζορίζουν περισσότερο τον IMC. οπότε πάνε στην λύση του ενός. Να έχεις και την προοπτική των 16 ρε παιδάκι μου 1
stavros123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω για τις απαντήσεις. Έτσι από περιέργεια, στο laptop τι σκοπό έχεις και "μπορεί" να χρειαστείς 16GB RAM?... δουλευω πολύ με βιρτσουαλ μασινια, αυτα που χρειαζομαι σίγουρα είναι τα 8, τα 16 ειναι η υπερβολή που δεν θα γίνει τώρα αλλά θα έχω την επιλόγη αφου τελικά θα πάρω την 1x8
ninos30 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ωραίος. Επιτέλους και ένας που ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει. Από τι τα σηκώνεις? 7αρια ή 2008Server?
stavros123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ωραίος. Επιτέλους και ένας που ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει. Από τι τα σηκώνεις? 7αρια ή 2008Server? από 7αρια τα σηκώνω, 64bit φυσικά και έχω μέσα xp-άρες που τα χρησιμοποιώ για την δουλεία μου
Sofakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδία ξαναφέρνω το θέμα στην επιφάνεια γιατί ψάχνω εκ των υστέρων διευκρινήσεις. Έχω την μητρική intel dp55wb και ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση στο pc δεν γνώριζα την διαφορά μεταξύ dual και single channel και κινήθηκα με μοναδικό κριτήριο την συμβατότητα με την μητρική και την τιμή. Προτίμησα Kingston γιατί ήμουν ευχαριστημένος από την εώς τώρα χρήση τους.Το θέμα μου είναι ότι αγόρασα και έβαλα 2 από τις Site: KINGSTON KVR13N9S8/4 4GB DDR3 1333MHZ PC3-10600 σύνολο 8gb σύμφωνα με τα παραπάνω δεν είναι τόσο μεγάλο λάθος αλλά αν έχω την δυνατότητα να τις επιστρέψω και να βάλω dual σετ θα το προτίνατε ή τσάμπα κόπος?σε κάτι τέτοιο ας πούμε Site: KINGSTON KVR13N9S8HK2/8 8GB (2X4GB) DDR3 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT Είναι κρίμα τόσα λεφτά έριξα για την αναβάθμιση αν θα έχει διαφορά και το προτείνετε να το κοιτάξω. Επί της ουσίας τώρα έχω καλύτερο cas latency αν τις γυρίσω σε dual τι θα κερδίζω;
ninos30 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Επειδή ζήτησες την γνώμη μου μέσω pm Τζάμπα κόπος. Εξάλλου σε dual channel θα παίξεις αφού πήρες δύο sticks... Ξεκινώντας το post message πρέπει να δεις κάτι τέτοιο: (εκεί που λέει Memory Information) Η μόνη διαφορά όταν αγοράζεις ένα Kit, είναι ότι "και καλά" σε διασφαλίζουν ότι τα δύο sticks είναι απόλυτα συμβατά μεταξύ τους ώστε να πετύχεις μεγαλύτερο OCing. Αλλά καμία από τις δύο μνήμες που αναφέρεις δεν είναι για OCing. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα