mentoras99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 http://www.macuser.gr/retina-macbook-pro-palm-rest-14209/ Εγω, που δεν εχω αυτο το mbp αλλα προηγουμενο, οταν τελειωνω τη δουλεια μου και κλεινω τον υπολογιστη, πριν κατεβασω την οθονη να 'πεσει' πανω απο το πληκτρολογιο, βαζω παντα το μικρο λεπτο επιπεδο κομματι της πλαστικης προστατευτικης μεμβρανης, που ειχε το μηχανημα απο οταν το αγορασα. Για να μην υπαρχει περιπτωση να ακουμπησει η οθονη πανω στα πληκτρα και λερωθει. Εδω τι εννοει το αρθρο? Οτι αυτο πλεον απαγορευεται?
ilpap Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Σύσταση είναι όχι απαγόρευση! Αλλά αναφέρεται μόνο στο retina.
xtraktor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 σύσταση απο τη εταρεια..αλα οπως αναφερθηκε μιλαει για τη γενια των retina macbooks και οχι για το δικο σου
mentoras99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Ναι, αυτο ρωταω: απο δω και περα (καποια στιγμη μπορει να αποκτησω νεο mbp), απαγορευει να το κανει καποιος? Συσταση οπως πολυ σωστα ελεχθη, αλλα αναρωτιεμαι αν οντως πειραζει και μπορει να δημιουργησει προβλημα ενα τοσο λεπτο φυλλο μεμβρανης. Απλα οταν το βαζω, και θα θελω παντα να το βαζω και σε μελλοντικα mbp, αισθανομαι περισσοτερο ασφαλης οτι δεν θα βρωμισει η οθονη. Εξαλλου, και στα παλιοτερα mbp, υποτιθεται οτι υπαρχει αποσταση μεταξυ οθονης και πληκτρολογιου. Αλλα ομως καλυτερα το προλαμβανειν, παρα το θεραπευειν. Τωρα η apple λεει στοπ σε αυτο.
NiCk_ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Απλα οταν το βαζω, και θα θελω παντα να το βαζω και σε μελλοντικα mbp, αισθανομαι περισσοτερο ασφαλης οτι δεν θα βρωμισει η οθονη. Προτιμώ να αισθάνομαι περισσότερο ασφαλής για το ότι δεν θα πάθει ζημιά η οθόνη μου παρά με το αν θα βρωμίσει το palm area .. My 2 cents
mentoras99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ε, κι εγω αυτο λεω. Αλλα το θεμα ειναι οτι σου λεει οτι μπορει να κανεις ζημια στην οθονη.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς εννοεί να μην βάλεις το δικό σου πανάκι υφασματακι κλπ που μπορεί να είναι παχύ και να δημιουργήσει πρόβλημα.. αν βάζεις την λεπτή μεμβράνη που ήταν συνοδευτικό του υπολογιστή σου σε αυτό το σημείο επίσης προφανώς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα..
georgeadams Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 http://www.macuser.g...alm-rest-14209/ Εγω, που δεν εχω αυτο το mbp αλλα προηγουμενο, οταν τελειωνω τη δουλεια μου και κλεινω τον υπολογιστη, πριν κατεβασω την οθονη να 'πεσει' πανω απο το πληκτρολογιο, βαζω παντα το μικρο λεπτο επιπεδο κομματι της πλαστικης προστατευτικης μεμβρανης, που ειχε το μηχανημα απο οταν το αγορασα. Για να μην υπαρχει περιπτωση να ακουμπησει η οθονη πανω στα πληκτρα και λερωθει. Εδω τι εννοει το αρθρο? Οτι αυτο πλεον απαγορευεται? Το άρθρο μιλάει για κάποιες πλαστικές μεμβράνες που καλύπτουν το πληκτρολόγιο (και γενικά όλη τη γύρω επιφάνεια) για να προστατεύουν από φθορές και νερό. Προφανώς, επειδή στο Retina MacBook Pro η απόσταση μεταξύ οθόνης (όταν αυτή είναι κλειστή) και πληκτρολογίου είναι πολύ μικρή, υπάρχει φόβος αν χρησιμοποιείς τέτοια προστατευτικά. Αν το "πανάκι" που βάζεις είναι αυτό που είχε μέσα στη συσκευασία του το MacBook, προφανώς το πάχος του είναι μελετημένο από την Apple να μην εμποδίζει το σωστό κλείσιμο της οθόνης, οπότε δεν έχεις πρόβλημα. . Προσωπικά πάντως, μου θυμίζει αυτούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους χωρίς να βγάζουν τη ζελατίνα που είχε κατά τη συσκευασία, ή τις γιαγιές που βάζουν σεμεδάκι πάνω στην LCD TV (με τη γωνία του να πέφτει στο μέσω της οθόνης).
mentoras99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Οχι να το παινευτω, αλλα οταν πουλαω μηχανημα, κι ας το εχω χρονια, αυτος που αγοραζει παθαινει την πλακα του γιατι το εχω σαν καινουριο (παροτι το χρησιμοποιω καθημερινα), λες και το αγορασα χτες! Anyway, τα mac κοστιζουν μια μικρη περιουσια, κι εγω προσωπικα οτι μπορει να το προφυλαξει, το κανω. Την μεμβρανη μεταξυ πληκτρολογιου-οθονης, την θελω να την βαζω, κι αφου συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει προβλημα, ολα καλα.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Έτσι ! και εγώ το ίδιο κάνω,και μ'αρεσει και με ικανοποιεί,πάντα όμως έχω στο μυαλό μου και την ισορροπία του ποιος "υπηρετεί" ποιον..
mentoras99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ξερεις τι γινεται? Δεν ειναι οτι το παρακανω, αλλα θελω εγω ο ιδιος για τον εαυτο μου, να εχω ενα πεντακαθαρο laptop. Χωρις σκονες, δαχτυλιες κλπ. Ε, αυτο θελει καποια προσοχη, που το βαζεις, πως το χειριζεσαι. Με λιγη προσοχη, μπορεις να το καταφερεις. Ειχα παει σε φιλο που ειχε το air, και ειχε πονεσει η ψυχη μου. Στιγματα στην οθονη, ξυσιματα το κελυφος, σκονες - τριμματα στο πληκτρολογιο, οτι θες! Ε οχι, δεν θα μπορουσα ουτε να το ακουμπησω. Τετοιο μηχανημα και να το χεις 'πεταμενο' 'οπως λαχει' και οτι του συμβει. Τι να πω... Παντως αυτο με την οθονη , εχει βαση. Παλια , σε προηγουμενο mbp που ειχα, οταν στην αρχη δεν εβαζα το πανακι ενδιαμεσα, η οθονη κατα καιρους εμφανιζε διαφορα. Επειδη δεν ακουμπω ποτε την οθονη, πιστευω ηταν απο την επαφη της με τα πληκτρα. Και δεχομαι οτι η apple εχει κανει τα καλυτερα της και δεν ακουμπα μεν, αλλα πχ. και μια πιεση απο τη δικη μου μερια, θα μπορουσε να το κανει να ακουμπησουν μεταξυ τους.. Γι αυτο ανοιξα κι αυτο το θεμα, επειδη με ενδιαφερει και εχει καποια βαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα