Vertigomn Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Έχω Vista και Win7 στα δύο laptop και προσπαθώ να συνδεθώ στον windows server του site, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Βάζω σωστά στοιχεία, αλλά δε δείχνει να συνδέεται στον σέρβερ. Έχω ψάξει και διαβάσει διάφορα, ότι τα Vista home basic και τα αντίστοιχα Win7 δε σου επιτρέπουν να συνδεθείς, πρέπει να είναι premium έκδοση κτλ κτλ, άλλα πάλι λένε ότι γίνεται με κάποια προγράμματα/ρυθμίσεις. Δοκίμασα και κατέβασα αρκετά προγράμματα: tightvnc, ultravnc, visionapp remote desktop 2010, μόνο μερικά από αυτά, τζίφος με όλα. Πήγα να δοκιμάσω και το vmware, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για την έκδοση. Το σημείο-κλειδί, για το οποίο και οι "αισιόδοξες" αναφορές στο νετ δε δείχνουν πως το λύνεις είναι αυτό στις ρυθμίσεις των windows, όπου δε μου βγάζει option για 'remote desktop' για να την ενεργοποιήσω. Μπορεί κάποιος χριστιανός να βοηθήσει; Έπηξα στην πληροφορία και δεν μπορώ να βρω άκρη. Αν χρειαστεί, θα αγοράσω να εγκαταστήσω ένα λειτουργικό win xp πχ που είναι φτηνό τώρα, αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. δικό μου pc ( reference από ίντερνετ
hawkpilot Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα, Αν καταλαβαίνω καλά, προσπαθείς να συνδεθείς με remode desktop στα 2 laptop? Αν ναι, το rdp είναι ενεργοποιημένο από την professional έκδοση και πάνω - από το 1ο screenshot φαίνεται ότι στα vist@ έχεις home basic, οπότε έχασες... Καλησπέρα. Έχω Vista και Win7 στα δύο laptop και προσπαθώ να συνδεθώ στον windows server του site, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Βάζω σωστά στοιχεία, αλλά δε δείχνει να συνδέεται στον σέρβερ. Έχω ψάξει και διαβάσει διάφορα, ότι τα Vista home basic και τα αντίστοιχα Win7 δε σου επιτρέπουν να συνδεθείς, πρέπει να είναι premium έκδοση κτλ κτλ, άλλα πάλι λένε ότι γίνεται με κάποια προγράμματα/ρυθμίσεις. Δοκίμασα και κατέβασα αρκετά προγράμματα: tightvnc, ultravnc, visionapp remote desktop 2010, μόνο μερικά από αυτά, τζίφος με όλα. Πήγα να δοκιμάσω και το vmware, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για την έκδοση. Το σημείο-κλειδί, για το οποίο και οι "αισιόδοξες" αναφορές στο νετ δε δείχνουν πως το λύνεις είναι αυτό στις ρυθμίσεις των windows, όπου δε μου βγάζει option για 'remote desktop' για να την ενεργοποιήσω. Μπορεί κάποιος χριστιανός να βοηθήσει; Έπηξα στην πληροφορία και δεν μπορώ να βρω άκρη. Αν χρειαστεί, θα αγοράσω να εγκαταστήσω ένα λειτουργικό win xp πχ που είναι φτηνό τώρα, αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. δικό μου pc ( reference από ίντερνετ
Vertigomn Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Γεια σου hawkpilot. Όχι.Προσπαθώ είτε με το ένα, είτε με το άλλο laptop, να συνδεθώ σε windows server όπου γίνεται host ένα site.
hawkpilot Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μπορείς να ανεβάσεις screenshot των ρυθμίσεων του server (ποιον έχεις?)? Γεια σου hawkpilot. Όχι.Προσπαθώ είτε με το ένα, είτε με το άλλο laptop, να συνδεθώ σε windows server όπου γίνεται host ένα site.
Vertigomn Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Τι ρυθμίσεις εννοείς; Έχω την ip και το pass του σέρβερ. Το ερώτημα είναι, γίνεται η σύνδεση από vista/win7;
hawkpilot Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Φυσικά και γίνεται. Αν δε μπορείς, προφανώς υπάρχει θέμα είτε με τις ρυθμίσεις του server είτε με τις ρυθμίσεις του router πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο server. Δεν απάντησες, ποιον server έχεις. Τι ρυθμίσεις εννοείς; Έχω την ip και το pass του σέρβερ. Το ερώτημα είναι, γίνεται η σύνδεση από vista/win7;
hawkpilot Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Εννοώ version - πχ έχεις Windows 2003 Server standard x86 ή Windows 2008 Server R2 standard x64? Τι εννοείς ποιον;
Bspus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ο web server εχει καρτα δικτυου με σταθερη public IP, η βρισκεται πισω απο καποιο router/firewall? Στη δευτερη περιπτωση μαλλον θα χρειαστει ρυθμιση στο router/firewall για port forwarding Στο web server ειναι ενεργοποιημενο το remote desktop connection? Αν ειναι 2003 δεξι κλικ my computer - properties - remote. Αν ειναι 2008 computer - properties - advanced system settings - remote Αυτα τα βηματα ειναι απαραιτητα για να μπορει καποιος να συνδεθει στο σερβερ με remote desktop Σχετικα με τον client τωρα. Τα home windows ποτε δεν ειχαν τη δυνατοτητα να γινουν terminal servers, δηλαδη καποιος να συνδεθει ΣΕ αυτους με remote desktop. Νομιζω οτι δεν περιλαμβανουν ομως ουτε και το προγραμμα που χρειαζεται για να συνδεθουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ σε καποιον αλλον. Πιθανως να δουλεψει ετσι απλα το mstsc.exe που θα βρεις στον server σου στο windows\system32. Απλα αντεγραψε το και τρεχτο στο λαπτοπ να δουμε αν δουλευει. Οι professional εκδοσεις το εχουν επισης. Αν δεν δουλευει το mstsc μπορεις παντα να βαλεις vnc η αλλο παρομοιο προγραμμα που δουλευει σε home windows, αλλα θα πρεπει να βαλεις τη server version στο server και μετα να συνδεθεις με την client version απο τον client. Και παλι πρεπει να γινουν ενδεχομενες ρυθμισεις port forwarding στην οποια πορτα χρησιμοποιει το προγραμμα κτλ Τελος μπορεις να κατεβασεις το teamviewer και να ξεχασεις τα παντα περι home - port forwarding και τα σχετικα. To εγκαθιστας στο σερβερ, βαζεις σταθερο password. To εγκαθιστας/τρεχεις απο το λαπτοπ και μπαινεις
Vertigomn Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 @hawkpilot windows server 2003 @Bspus Κάνοντας αυτά που λες μου βγαίνει η επιλογή Remote Assistance, όχι όμως και Remote Desktop. Κοίτα τις πρώτες φωτογραφίες που έχω ανεβάσει. Έχω δοκιμάσει και τα vnc, tightnvc, κτλ Το teamviewer όχι, γιατί είναι για επικοινωνία ανάμεσα σε pc, όχι pc με σέρβερ. Κάνω λάθος;
Bspus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 @Bspus Κάνοντας αυτά που λες μου βγαίνει η επιλογή Remote Assistance, όχι όμως και Remote Desktop. Κοίτα τις πρώτες φωτογραφίες που έχω ανεβάσει. Έχω δοκιμάσει και τα vnc, tightnvc, κτλ Το teamviewer όχι, γιατί είναι για επικοινωνία ανάμεσα σε pc, όχι pc με σέρβερ. Κάνω λάθος; Ti απ'ολα δοκιμασες? Οι φωτογραφιες που εχεις δειχνουν οτι λειπει η δυνατοτητα το vista home να γινει terminal server. Δηλαδη καποιος αλλος να συνδεθει απομακρυσμενα σε αυτο το μηχανημα. Αλλα το ξεραμε ηδη αυτο. Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο Στα windows 2003 αποκλειεται να λειπει αυτη η επιλογη. Μετα το μονο που χρειαζεσαι ειναι το client software και σου ειπα τι να δοκιμασεις να αντιγραψεις μπας και δουλεψει. Δεν αναφερεις καθολου τι ισχυει για το router/firewall για να δουμε αν χρειαζεται port forwarding. Τα vnc κλπ θα δουλεψουν επισης αν λυσεις το θεμα με τα firewall/port forwarding Το teamviewer μια χαρα θα δουλεψει σε οποιαδηποτε περιπτωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα