Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι :)

Ποσό που διαθέτω: 300€

Χρήση υπολογιστή: Gaming, Internet, ταινίες

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσω: Κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχω μια 19άρα Viewsonic με ανάλυση 1440x900 (είμαι ευχαριστημένος). Σύντομα θα γίνει αγορά μιας 40άρας για το σαλόνι και θα βάλω στο PC την ήδη υπάρχουσα 32άρα LG που έχουμε. Ίσως κρατήσω και την Viewsonic ως 2η οθόνη για browsing. Η LG που έχουμε δεν είναι fullHD, οπότε θα παίζω σε ανάλυση 1366x768, κάτι το οποίο δε με πειράζει για το παρόν. Όταν θα υπάρξουν επιπλέον χρήματα, βλέπουμε. Την έχω δοκιμάσει σε games και έχω μείνει ευχαριστημένος πάντως (πολύ καλά χρώματα, δεν παρατήρησα ghosting ή κάτι παρόμοιο).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι: Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Μένω Χαλκίδα. Η αγορά θα γίνει από visionstudio.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Visionstudio όλα, εκτός από κάρτα γραφικών που τη βρήκα αλλού (εκτός και αν το παραπάνω κατάστημα μπορεί να μου την φέρει).

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Έχω ήδη Windows 7 64bit

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το σύστημα που έχω ήδη είναι το παρακάτω:

CPU: Core 2 Quad Q6600 @2.4GHz

MOBO: MSI G41M-P28

RAM: 1xKingston DDR3 4GB @1.333MHz

GPU: Radeon HD4870 1GB

PSU: 750W

Οθόνη: Viewsonic 19" - 1440x900 μέγιστη ανάλυση

HDD: 2xWD 500GB

Από το παραπάνω σύστημα, θα πουληθούν cpu, κάρτα γραφικών, ram και μητρική και στα λεφτά που θα πάρω θα προσθέσω κοντά στα 300€ (ανάλογα με το πόσα θα πάρω τελικά από την πώληση ίσως χρειαστούν και παραπάνω). Τα κομμάτια που σκέφτομαι να πάρω είναι τα παρακάτω:

CPU: Intel Core i5 3470 - 184.43€

Μητρική: Asrock Socket 1155 B75 Pro3-M - 68.07€

RAM: Corsair Vengeance 8GB - 41.73€

GPU: Radeon HD7850 ICEQ X 2GB - 229€

Σύνολο: 523.23€

Overclocking και crossfire δε με ενδιαφέρουν. Προτείνετε να αλλάξω κάτι από τις επιλογές μου; Λόγω budget δε μπορώ να πάω έτσι κι αλλιώς σε Z77 από μητρική. Το κουτί που έχω είναι ένα της multirama, δεν υπάρχει πια στο κατάστημα για να δω μοντέλο, αλλά είναι αυτό εδώ. Επέλεξα την mATX έκδοση της μητρικής γιατί δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαι ΟΚ από χώρο. Οι μνήμες που επέλεξα είναι κομπλέ; Προτείνετε να βάλω και έναν μικρό SSD αν βρω κάποια στιγμή τα χρήματα;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ζητάω συγγνώμη αν σας κούρασα.

Επεξ/σία από sweetemily
Δημοσ.

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να βάλεις μόνο κάρτα γραφικών και αυτό στην περίπτωση που πρόκειται να πας σε full hd. Από το Pixmania υπολόγισες μεταφορικά? Σε κάθε περίπτωση με τα ίδια χρήματα πάιρνεις από το visionstudio 7870 οπότε δεν την λέω καλή αγορά τη συγκεκριμένη 7850. Κάτω από 200 ευρώ παίζουν πλέον στην Ελλάδα.

Αν τώρα θες οπωσδήποτε να αναβαθμίσεις, δες αυτήν τη μητρική: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29322&cat=3&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined ή αυτή σε micro http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29580&cat=3&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined και σιγουρέψου ότι το κουτί σου χωράει την κάρτα σε μήκος.

7850: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30029&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2

7870: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29747&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3

Δημοσ.

Στα 236 ευρω βρίσκεις αυτη την 7870:

http://www.skroutz.g...-2GB-GDDR5.html

Και το visionstudio διαθέτει αυτη την 660 στα 217, η οποια είναι καλύτερη απο την 7850 ενω μενει λιγο πίσω απο την 7870 (υπάρχουν βέβαια και εξαιρεσεις στον κανόνα):

http://www.skroutz.g...660-2GB-OC.html

Διαλεξε μια απο αυτες τις δύο καρτες.

Και εγω παντως ειμαι της αποψης να αναβαθμίσεις όταν θα παρεις full HD monitor.

Δημοσ.

+1 και απο μενα για την μη αναβαθμιση ενος ήδη αρκετα ισχυρού 4πύρηνου συστήματος! Ακομη και μια νεα καρτα too much θα είναι για τις αναλύσεις που παίζεις!

Δημοσ.

Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με την ανάλυση, για αυτό και το ανέφερα. Απλά επειδή τώρα βρήκα τα χρήματα, σκέφτηκα να κάνω μια αναβάθμιση, γιατί μετά θα τα χαλάσω και δε ξέρω πότε θα είμαι πάλι σε θέση να μπορώ να την κάνω :P

Οθόνη θα πάρω κάποια στιγμή, ίσως μεταχειρισμένη από εδώ ή κάποια που θα μου προτείνετε εσείς. Απλά ήθελα να είμαι σε θέση όχι μόνο να παίζω games (μπορώ άνετα και τώρα, δεν αντιμετωπίζω κολλήματα ακόμα), αλλά και να μπορώ να κάνω record gameplay videos. Την 7870 την έβλεπα στα 257€ στο κατάστημα, για αυτό σκεφτόμουν να πάρω την 7850, αλλά τώρα που βλέπω ότι κάνει 237€, θα επιλέξω αυτήν αν τελικά γίνει η αναβάθμιση. Με βάλατε σε σκέψεις τώρα για να περιμένω, το μόνο μου κόλλημα είναι μη χαλάσω τα χρήματα :P

Δεινόσαυρε, η μητρική με B75 δεν αξίζει; Ρωτάω επειδή αυτή που προτείνεις κοστίζει λίγο παραπάνω. Θα μετρήσω τις διαστάσεις του κουτιού εσωτερικά να δω αν έχω χώρο να πάρω την "κανονική" και όχι την mATX όπως και να έχει. Πάντως, δε σκέφτομαι να κάνω overclock και τέτοια. Λέτε για την ώρα να αγοράσω με τα χρήματα που έχω κάρτα γραφικών και αργότερα να πουλήσω cpu, mobo κλπ και να πάρω τα υπόλοιπα μαζί και με οθόνη; Είδα που λέτε να πάρω πρώτα οθόνη, απλά βάζω και το recording μέσα που δε το ανέφερα πριν.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, εκτιμώ που σπαταλάτε τον χρόνο σας για να ασχοληθείτε :)

Δημοσ.

Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά είναι και καλύτερη. Κατά τα άλλα μόνο εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις καθώς όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς, ούτε τις ανάγκες σου, ούτε την τσέπη σου. Θα σου έλεγα να το σκεφτείς ξανά πάντως πριν πρχωρησεις.

Δημοσ.

Για να μη χαλάσω τα λεφτά και τελικά δε πάρω τίποτα, θα αγοράσω μόνο την κάρτα γραφικών (7870) και αργότερα αγοράζω και τα υπόλοιπα +οθόνη. Ευχαριστώ για την μεγάλη βοήθεια παιδιά :)

Δημοσ.

Βάλε και μια μνήμη 4gb ακόμα ;)

Κάτι τέτοιο θα γίνει :)

Εκτός και αν πάρω αργότερα 8GB στα 1600MHz, όταν πάρω και τα υπόλοιπα κομμάτια (μιας και θα πουλήσω αυτά που έχω).

Δημοσ.

Την 32άρα δε θα ήθελα να την πουλήσω, θα την έχω και για ταινιούλες για αυτό. Όσο για την κάρτα γραφικών, έχω κατασταλάξει στην 7870 για να είμαι καλυμμένος από GPU για περισσότερο καιρό.

Δημοσ.

Σε ποιο κατάστημα κοστίζει μόνο 160€; :o

Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω, είχα διαβάσει για προβληματικές πάστες στους ivy bridge και υπερβολικές θερμοκρασίες. Αυτό ίσχυε μόνο σε περίπτωση που κάνεις overclock ή γενικά; Ισχύει ακόμα;

Δημοσ.

Σε ποιο κατάστημα κοστίζει μόνο 160€; :o

Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω, είχα διαβάσει για προβληματικές πάστες στους ivy bridge και υπερβολικές θερμοκρασίες. Αυτό ίσχυε μόνο σε περίπτωση που κάνεις overclock ή γενικά; Ισχύει ακόμα;

Στο Amazon, αν μπορεις να την αγορασεις σε αυτη την τιμη μετραει, αλλιως μεινε με την 7870.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...