Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, προς το παρον ο η/υ που εχω δεν παρουσιαζει ιδιαιτερα προβληματα (Ε8400, 8800GTS, 4GB RAM, Asus P5K, Corsair TX650W, XP-ναι, ακομα με αυτα ειμαι). Απλα καποιες φορες αν τρεχουν ταυτοχρονα παιχνιδι, web-radio, καμια 10αρια tabs στον chrome τρωει καποια κολληματα και αργει πολυ στην αποκριση (alt-tab απο το παιχνιδι και μετα αργει στη μεταβαση απο tab σε tab στον chrome.

Γενικα η χρηση ειναι ψιλοχαλαρη, διαδικτυο, games (παντα το πιο καινουριο total war btw), μουσικουλα, ταινιες και τα γνωστα, απλα ειναι πολυωρη, σβηνει αργα το βραδυ και αναβει νωρις το πρωι.Επιπλεον, σκοπος ειναι, εφοσον βρισκεται στο σαλονι, να μπορει να συνδεεται με την τηλεοραση για ταινιες και με το στερεοφωνικο για ηχο. Πχ. να παιζει ταινια απο το pc στην τηλεοραση και να ακουγεται ο ηχος απο tv και στερεοφωνικο μαζι (δεν ξερω αν γινεται, γι'αυτο και ειμαι εδω). Επιπλεον η οθονη αυτη τη στιγμη ειναι 24", στοχος ειναι να αγοραστει μια των 27".

 

1)Υπαρχει λογος να αλλαξω τον η/υ αμεσα η μπορω να περιμενω?

2)Με βαση αυτη τη χρηση τι μου προτεινετε? (Προτιμω intel -δεν εχω λογο, βιτσιο ειναι).

3)Κουτι υπαρχει, η κατ'εμε θερμαστρα, απ'τα πρωτα Cosmos ασημι χωρις παραθυρα.

4)Να περιεχεται λειτουργικο αν γινεται.

5)Κατα προτιμηση απο ενα καταστημα.

6)Αν παρω το πιο φτηνο κουτι και μου τα συναρμολογησουν, ειναι ευκολο μετα να τα μεταφερω στο υπαρχον? Δεν θελω βασικα να μπλεξω με το κουμπωμα του επεξεργαστη που κατι εχω διαβασει για παστες και σπασμενα pins και δεν εχω ορεξη να το διακινδυνευσω.

7)Το μεγιστο κοστος ειναι στα 1100ευρω, αλλα δεν θα με χαλαγε και μια προταση γυρω στα 700, επισημαινοντας τις βασικες διαφορες στο αποτελεσμα (οχι στις επιδοσεις, στο αποτελεσμα χρησης, απο επιδοσεις τι να καταλαβω? δεν εχω γνωμη και γνωση).

8)Αν μπει SSD δισκος στη συνθεση, επηρεαζεται η διαρκεια ζωης του απο MMO-games, και συγκεκριμενα το WoW? Κατι για εγγραφες κτλ. διαβαζα, αλλα οπως ειπα, δεν εχω ιδεα.

9)Αφορα μονο το κουτι η βοηθεια που ζηταω, απλα αναφερω την οθονη των 27" ως πιθανη μελλοντικη αγορα, ωστε να υποστηριζεται απο το συστημα..

10)Δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω με o/c.

11) Κατι διαβασα για hardware και ασυμβατοτητα με linux, τα οποια προτιθεμαι να δοκιμασω καποια στιγμη, οποτε θα ηθελα να μην προκληθει προβλημα λογω καποιων pc components.

Αυτα, ευχαριστω εκ των προτερων για ολες τις απαντησεις.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα αν θέλεις και οθόνη μέσα στο μπάτζετ αυτό. Με 700 και την οθόνη μέσα δεν γίνεται τίποτα. Έχε υπόψιν σου ότι για να πάρεις σωστή 27αρα (με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920 χ 1080) το κόστος ανεβαίνει πολύ (ούτε τα 1100 φτάνουν) και δεν στο προτείνω.

Δημοσ.

Δες το #9, εγινε εδιτ για διευκρινιση :) Προστεθηκαν και αλλα 2 σημεια (10-11) για μια οσο το δυνατον πληρεστερη περιγραφη.

Edit: Προστεθηκαν μητρικη και τροφοδοτικο στην περιγραφη.

Δημοσ.

Επισης αν θελεις να την βγαλεις φθηνά ... και μιας και ο 8400 αντεχει ακομη ... μπορεις να κινηθεις προς αγορά μονο καρτας γραφικών και ssd (μπορει και τροφοδοτικό μιας και δεν μας αναφερεις πιο εχεις), να κλοκαρεις επεξεργαστή κοντα στα 4 (εφοσον το επιτρεπει η μητρική σου την οποια επισης δεν μας ανεφέρεις) και εννοειται να βαλεις win7 64bit απο κανενα θειο!

 

Ετσι θα παρεις μια μικρή παραταση για 1-2 χρονια.

Δημοσ.

Θα υποστηρίζεται μια χαρά από το σύστημα. Πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις windows? Aν ναι, δες το παρακάτω + αυτόν http://www.visionstu...&step=undefined τον ssd.

 

Aν βγάλεις το κόστος των windows πέφτεις 100 ευρώ και αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking άλλα 100.

post-228313-0-85413500-1349185063_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσθεσα μητρικη και τροφοδοτικο στην περιγραφη. Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω με o/c εκτος αν ειναι κατι πολυ ευκολο (η εικονα που εχω για το o/c ειναι κατι φωτο με ανοιχτα κουτια, κυλινδρους και καπνους), σε γενικες γραμμες παντως οχι, δεν παιζει να ασχοληθω σε νεο μηχανημα με o/c. Οποτε πως γλιτωνω τα 100 ευρωπουλα?

Τελος windows μπορω να βρω απο θειο, απλα ελεγα οτι η δυνατοτητα που θα δινεται να αναβαθμισεις σε 8 με αρκετα χαμηλο κοστος ειναι αρκετα συμφερουσα, οποτε γιατι οχι?

Δημοσ.

Απο τροφοδοτικο εισαι υπερκαλυμμενος... και επισης η P5K ειναι επαρκης για oc ... το οποιο δεν πρεπει να φοβάσαι ..εδω ειμασε να σε βοηθησουμε... και οχι δεν εχει να κανει μονο με κανιστρα και υγρα αζωτα!! :P :P

 

Εγω στην θεση σου δεν θα αλλαζα ολοκληρο το συστημα... εκτος και αν μιλαμε για το μικροβιο της αναβαθμισης οποτε παω πασο!

Δημοσ.

Συμπερασματικα, μπορω:

1)να μεινω ως εχω

2)να βαλω εναν ssd και αλλη καρτα γραφικων στο υπαρχον συστημα με windows7, να κανω ενα απλο o/c και να ειμαι κομπλε, οπως προτεινει ο gothmog

3)να αγορασω την προαναφερομενη συνθεση με τον προτεινομενο ssd στα 1033+126=1160 (+εξοδα αποστολης)

4)να αγορασω την προαναφερομενη συνθεση χωρις λειτουργικο και τροφοδοτικο =967ευρω (+εξοδα αποστολης)

 

Τελος μου εξηγεις αυτο σε παρακαλω δεινοσαυρε "...και αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking [πεφτεις] άλλα 100"

Επισης, αν καταλαβα καλα μια συνθεση στα 700ευρω δεν αξιζει να την αγορασω δεδομενης της τωρινης μου συνθεσης?

Δημοσ.

Τελος μου εξηγεις αυτο σε παρακαλω δεινοσαυρε "...και αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking [πεφτεις] άλλα 100"

Επισης, αν καταλαβα καλα μια συνθεση στα 700ευρω δεν αξιζει να την αγορασω δεδομενης της τωρινης μου συνθεσης?

 

 

Περνεις επεξεργαστή χωρις το Κ το οποιο το μονο παραπανω που προσφέρει ειναι η δυνατότητα oc και μητρική χωρίς το Ζ το οποίο επίσης αναφέρεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να κλοκάρουν...

 

Οχι πλήρης σύνθεση στα 700 ευρώ δεν αξίζει βαση του συστήματος που έχεις τώρα!

Δημοσ.

Τροφοδοτικό δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις σε καμία περίπτωση, ενώ ssd παίρνεις σε κάθε περίπτωση. Άρα:

 

1) Παίρνεις ssd και κάρτα όπως είσαι

2) Παίρνεις την παραπάνω σύνθεση όπως είναι (1060 ευρώ + μεταφορικά)

3) Παίρνεις την παραπάνω σύνθεση χωρίς windows (960 + μεταφορικά)

4) Παίρνεις την παραπάνω σύνθεση με windows και χωρίς ο/c (860 + μεταφορικά)

5) Παίρνεις την παραπάνω σύνθεση χωρίς windows και χωρίς o/c (760 + μεταφορικά)

 

Τα μεταφορικά είναι γύρω στα 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

 

Αν δεν σε ενδιαφέρει το ο/c πας σε αυτόν τον επεξεργαστή http://www.visionstu...&step=undefined και αυτήν τη μητρική: http://www.visionstu...&step=undefined χωρίς να χάσεις καθόλου σε επιδόσεις.

Δημοσ.

Απο τροφοδοτικο εισαι υπερκαλυμμενος... και επισης η P5K ειναι επαρκης για oc ... το οποιο δεν πρεπει να φοβάσαι ..εδω ειμασε να σε βοηθησουμε... και οχι δεν εχει να κανει μονο με κανιστρα και υγρα αζωτα!! :P :P

 

Εγω στην θεση σου δεν θα αλλαζα ολοκληρο το συστημα... εκτος και αν μιλαμε για το μικροβιο της αναβαθμισης οποτε παω πασο!

+++++ συμφωνω ουτε εγω θα αλλαζα το συστημα εχει ψωμια ακομα απλως θα εβαζα win 7 64bit σε ssd και θα πεταγε για αυτα που ζητας τωρα εαν σε φαγουριζει να δωσεις το χιλιαρικακι η παραπανω συνθεση ειναι μια χαρα μονο που εγω θα εβαζα τον i7 3770 s1155

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας :-) Ηθελα να δω τι επιλογες εχω, μιας και το συνολικο budget ειναι περιπου 2000ευρω. Μαλλον θα υπερισχυσει αυτο "1) Παίρνεις ssd και κάρτα όπως είσαι", με windows7 απο θειο, αφου πρεπει να παρω και τηλεοραση (επιλογες μεταξυ 600 και 1700 ευρω, οποτε οτι γλιτωσω απο το pc παει εκει). Κατεβαινω στο αλλο subforum τωρα να ρωτησω, οποτε να αποφασισω εντελως και για τα δυο.

Ευχαριστω και παλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...