Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Πως σας φαινονται τα αποτελεσματα του vertex 2 μου? Ειναι οκ ή χαμηλες οι επιδοσεις?

post-182562-0-88088600-1349175917_thumb.png

Αυτο το pciide ειδα οτι λεει bad και ακολουθησα αυτον τον οδηγο αλλα οταν πηγαινε να μπει στα windows ελεγε boot disk failure και ετσι εκανα load defaults στα bios για να μπορεσω να μπω στα windows.

Oδηγος (εφτασα μεχρι το βημα 7)

''1) Ανοίγεις την registry μέσα στα windows (Start-->Run--> Regedit).

2) Από την αριστερή πλευρά Πηγαίνεις: HKEY_LOCAL_MACHINE--> System--> CurrentControlSet--> Services--> msahci.

Από την δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κλειδί που λέγεται Start. Λογικά έχει value 3. Κάνε το διπλό κλικ και το 3 κάνε το 0.

3) Από την αριστερή πλευρά Πηγαίνεις: HKEY_LOCAL_MACHINE--> System--> CurrentControlSet--> Services--> IastorV.

Από την δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κλειδί που λέγεται Start. Λογικά έχει value 3. Κάνε το διπλό κλικ και το 3 κάνε το 0.

4) Κλείσε registry, κάνε restart.

5) Μπες μέσα στο BIOS. Πήγαινε στο μενού Integrated Peripherals--> On Chip ATA Devices. Εκεί μέσα έχει μία επιλογή που λέγεται On Chip SATA controller. Τώρα πρέπει να λέει IDE. Κάνε το AHCI.

6) Κάνε Save and Exit από το BIOS.

7) Άφησε τον υπολογιστή να μπει στα Windows.

8) Θα σου βρει καινούριες συσκευές. Ξανά κάνε restart.

9) Πήγαινε εδώ: http://downloadcente....?DwnldID=21852

Στην 3η επιλογή κάνε κλικ στο download και κατέβασε τον driver.

Τρέξε τον driver για να εγκατασταθεί.

Κάνε ξανά restart και όταν μπεις πάλι στα Windows τρέξε πάλι το AS SSD Benchmark.

Δώσε μας ένα νέο screenshot να δούμε αν όλα πήγαν σωστά.

Όλα τα παραπάνω θα τα ακολουθήσεις με την προυπόθεση πως τον SSD τον έχεις κουμπωμένο σε ΜΩΒ θύρα πάνω στην μητρική σου και όχι σε γαλάζια.''

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μα ocz εχω..(εκτος και αν το sandforce που λες δεν ειναι ssd...χαχα)

Τι καταλαβαινεις απο το απο πανω τεστ γιατι δεν καταλαβα και πολλα.

Εdit:

Sandforce ειναι τυπος ssd σκληρων σωστα?

Δημοσ.

Sandforce είναι ο controller του δίσκου.

Μπακαλίστικα η πρώτη εικόνα (που είναι λάθος) σου λέει read 55 write 113 και η δεύτερη read 234 write 232

Πέφτει κοντά στις θεωρητικές ταχύτητες που δίνει η ocz.

Δημοσ.

Αρα ειμαι οκ? Γιατι ειδα σε καποια θεματα να προσπαθουν (με τον οδηγο που εδωσα πιο πανω) να φτιαξουν αυτο το pciide: bad και λενε οτι οταν αυτο ειναι bad κοβει αποδοση απο τον ssd.

Σε ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια σου.

Δημοσ.

Απο ταχύτητες καλά είσαι, το pciide δεν έχω ιδέα τι είναι. Επειδή με μπέρδεψε λίγο ο οδηγός που λες, απο το bios το έβαλες σε ahci αφού άλλαξες τη registry;

Δημοσ.

Αλλαξα στη registry αυτες τις 2 επιλογες που λεει απο 3 σε 0 και μετα εκανα restart.

Υστερα μπηκα στα bios και αλλαξα στο μενου Integrated Peripherals απο ide σε ahci αλλα μετα δεν ξεκιναγε ο υπολογιστης και ελεγε boot disk failure και ετσι εκανα στα bios, load defaults. Εννοειτε οτι ηταν πρωτη boot device ο vertex που εχει τα windows.

YΓ.

Εγω στο ''HKEY_LOCAL_MACHINE--> System--> CurrentControlSet'' εβρισκα CurrentControlSet001 και CurrentControlSet002 και αυτα που λεω οτι απο 3 τα εβαλα 0 τα εκανα στο CurrentControlSet001.

Δημοσ.

Χαχαχα. Τυφλος....

Ναι εχει.

Να το προσπαθησω να δουμε λες?

Εdit:

Εκει οι τιμες ειναι 0. Δεν ξερω αν αλλαξαν αφου πειραξα το CurrentControlSet001 αλλα τωρα που πηγα να δω στο CurrentControlSet ειναι 0 το start και στο msahci και στο IastorV.

Διαβαζω και εδω τωρα κατι παρομοιο με διαφορετικα αποτελεσματα σε as ssd και σε atto.

• Super Moderators
Δημοσ.

αφού άλλαξες στο registry το key άλλαξες και μετά στο bios από ide σε ahci σωστά? έχεις βάλει drivers για το chipset της μητρικής?

Δημοσ.

Oχι, δεν εβαλα drivers, δεν αναφερθηκε καπου στον οδηγο και δεν ειμαι γνωστης επι του θεματος.

Τι λες οτι πρεπει να κανω? (και αν πρεπει μιας και μπορει να ειναι εικονικα τα αποτελεσματα του as ssd και να ειμαι οκ).

• Super Moderators
Δημοσ.

βάλε τους drivers της intel για το chipset, Intel chipset device software λέγεται αν θυμάμαι καλά στο site της...

Δημοσ.

Φιλε thresh ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευεις οτι ετσι οπως ειμαι, κοβει αποδοση ουσιαστικα απο τον vertex 2 μου ή οτι απλα το as ssd δεν μετραει σωστα λογω του sandforce και θα μπορεσω και να μην μπλεξω να κανω ολη τη διαδικασια ωστε απο ide να γινει ahci.

Πηρα σημερα και τον samsung 830 για 2ο ssd για τα προγραμματα και παιχνιδια. Χρειαζεται να κανω κατι για εκεινον?

Λεω να κανω απεγκατασταση τα προγραμματα απο τον 750 αρη με το revo uninstaller ωστε να μην μεινουν καταλοιπα απο τα προγραμματα - παιχνιδια κλπ και υστερα να βαλω στη θεση του τον samsung και να τα ξαναπερασω ενα ενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...