dimitris2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Αν και έχουν παρουσιαστεί στην αγορά ως οι συσκευές που θα φέρουν την εποχή που θα διαδεχθεί τους παραδοσιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με τελευταία έρευνα τα Ultrabooks δεν έχουν ακόμη την αναμενόμενη απήχηση στους καταναλωτές. Περίπου 10.3 εκατομμύρια συσκευές της κατηγορίας βρέθηκαν αυτό το χρόνο στα ράφια των καταστημάτων, αριθμός χαμηλότερος τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τον αναμενόμενο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία IHS iSupply, με την ίδια να αναφέρει ότι το λανθασμένο μάρκετινγκ και οι μη ελκυσιτκές τιμές έχουν απωθήσει τους καταναλωτές από την αγορά των Ultrabooks.Ως παράδειγμα λανθασμένου μάρκετινγκ η IHS αναφέρει τη συνεχή αναφορά της Intel στον ορισμό του Ultrabook και στην προσπάθειά της να τονίσει στους καταναλωτές το τι είναι και τι δεν είναι ένα Ultrabook. Όσον αφορά την τιμολόγηση η εταιρεία τονίζει ότι ο μέσος όρος των $1000 δολαρίων είναι αρκετά υψηλός, και μόνο εάν οι τιμές έπεφταν στα $600 με $700 δολάρια τα Ultrabooks μπορούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Παρ' όλα αυτά η εταιρεία προβλέπει μια μικρή αύξηση του μεριδίου των Ultrabooks στην αγορά του επόμενους μήνες, ύστερα από την κυκλοφορία των Windows 8 από τη Microsoft και του Haswell μικροεπεξεργαστή της Intel στα μέσα του 2013. Η IHS καταλήγει ότι ίσως οι υβριδικοί συνδυασμοί των tablet μαζί με πληκτρολόγια που προσπαθούν να προωθήσουν οι κατασκευαστές το τελευταίο χρονικό διάστημα να δώσουν και μια αντίστοιχη ώθηση στην αγορά των Ultrabooks. Site: bgr.com
CosmosKGR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Εγώ λέω και πως και πολύ άργησε να αρχίσει να διακρίνεται μια κάμψη στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων γενικότερα! Πολύ φοβάμαι ότι, σχετικά σύντομα, θα επεκταθεί ανησυχητικά το φαινόμενο, σε όλο και περισσότερα είδη. Πέρα απ' όλα τ' άλλα, κάπου έχει ξεφύγει η σχέση παραγωγής όλο και νεότερων στάνταρς, τεχνολογιών ανά τομέα και προϊόντων, με τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών. Με λίγα λόγια, πόσο σύντομα πια θα θέλουν (ικανοποιητικά πολλοί για τις αγορές) να αναβαθμίζουν κάτι που, κατά τ' άλλα, κάνει σχεδόν απροβλημάτιστα τη δουλειά τους;! Έχει αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αυτό το ερώτημα ως ασυναίσθητος εσωτερικός προβληματισμός του καθενός, ιδιαίτερα κάτω από τις νέες (παγκόσμιας οπτικής) οιοκονομικές πιέσεις. 3
arxaggelos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Εννοείται ότι με τέτοιες τιμές που έχουν δεν πρόκειται να πουλήσουν. 1
aer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 @CosmosKGR Να μία φράση: "Με λίγα λόγια, πόσο σύντομα πια θα θέλουν (ικανοποιητικά πολλοί για τις αγορές) να αναβαθμίζουν κάτι που, κατά τ' άλλα, κάνει σχεδόν απροβλημάτιστα τη δουλειά τους;!" που κρύβει μεσα της όλη τη σοφία του καπιταλισμού. Βέβαια έχω την εντύπωση ότι αυτό έχει ήδη γίνει στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Για τα Ultrabooks θεωρώ ότι η σχέση τιμής/χρησιμότητας είναι απαγορευτική για το μεσο χρηστη οπότε μεταπηδάει στον εξειδικευμένο χρήστη ο οποίος μπορεί να το αγοράσει και να το χρησιμοποιήσει κατάλληλα αλλά αυτός έχει μικρό πληθυσμό σε αντίθεση με το μέσο χρήστη που έχει μεγάλο. Θα πει καποιος τότε μα το ίδιο ισχύει και για το iphone αλλά εκεί το μαρκετινγκ έχει μετατρέψει κατι εξειδικευμένο σε κάτι για το μεσο χρήστη. Ιδού η μαγκιά της apple λοιπόν. Μαρκετινγκ μαζί με τεχνολογία λοιπόν είναι η απάντηση σωστά τα λεει 4
Voodooman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχώς για αυτούς, μάλλον κάτι τους ξέφυγε στο συνδυασμό software-hardware. Μέχρι και το 2005 ίσως, υπήρχε software που συνεχώς έσπρωχνε το hardware. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει υπερεπάρκεια επεξεργαστικής ισχύος και έτσι η ανάγκη για καλύτερο hardware έχει πέσει κατακόρυφα. Ακόμη και ένας "πεταμένος" Ε6600 κάνει αξιοπρεπώς την πλειοψηφία των πραγμάτων που ζητάει ο μέσος χρήστης. Πάντα θα υπάρχουν οι πορωμένοι που θα θέλουν περισσότερο, γρηγορότερο, καλύτερο hardware. Ο αριθμός αυτός όμως έχει μειωθεί δραματικά και δεν νομίζω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μόνο της παγκόσμιας ύφεσης. Το ίδιο και τα ultrabooks. Φυσικά και θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο, αλλά αφού μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά με ένα laptop των €400 και από τη στιγμή που δεν μου περισσεύουν, λυπάμαι, αλλά δεν θα μπορέσω. Θα μπορούσα να δώσω άλλα €100 για την εμφάνιση και την φορητότητα, αλλά με τίποτα τα ποσά που ζητούν τώρα. 2
Radiatedsoul Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 με 1000€ αγοραζεις apple που ειναι και η πρωτοπορος στα ultrabooks 3
kostas_dr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Υπερβολική η τιμή. Ειδικά την σημερινή εποχή που κυνηγάς το ευρώ με το ντουφέκι, και δεν το πετυχαίνεις κιόλας!
MORFEAS1975 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 ο κοσμος δεν εχει λεφτα δεν μπορουν να το καταλαβουν καποιοι ?? και πιο φθηνα να ηταν δεν θα πουλουσαν.υπαρχει παγκοσμια κριση και πλέον τίθεται για πολυ κοσμο θεμα επιβιωσης.
kifinas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρά λεφτά έχει ο κόσμος. Απλά τώρα τα δίνει σε tablet και smartphone. 5
tolis_01 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρά λεφτά έχει ο κόσμος. Απλά τώρα τα δίνει σε tablet και smartphone. Το αυτό. Σαν να λέμε ότι 700 ευρώ είναι καλά για κινητό τηλέφωνο ενώ 900 είναι πολλά για λάπτοπ. Η συντριπτική πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού δεν είναι nerd. Δεν το ενδιαφέρει καμία νέα πλατφόρμα της intel, η αύξηση επιδόσεων ή κάτι παρόμοιο. Εξάλλου με το λαπτοπ δεν πουλάς μούρη 2
Nomedor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Τα παιδιά εκεί πέρα έχουν χάσει την μπάλα μου φαίνεται. Κι εγώ θα έπαιρνα ένα ultrabook αν είχε καλό δείκτη τιμής απόδοσης αλλά εκεί που παίζουν τώρα να τα χαίρονται μόνα τους τα παλικάρια μου. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι μειωμένο βάρος και αισθητική. Αλλά αν νομίζουν ότι αυτό αρκεί για να διπλασιάσουν την τιμή τότε καλά έπαθαν και έφαγαν τα μούτρα τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούν να ακολουθήσουν την πολιτική της Apple ειδικά τη στιγμή που έχει αποτύχει. Αν η πλειοψηφία του κόσμου προτιμούσε τα φανταχτερά και πανάκριβα/υπερτιμημένα προϊόντα τότε δεν θα είχαν επικρατήσει τα οικονομικά pc με windows μέχρι σήμερα.
Nomedor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Τα παιδιά εκεί πέρα έχουν χάσει την μπάλα μου φαίνεται. Κι εγώ θα έπαιρνα ένα ultrabook αν είχε καλό δείκτη τιμής απόδοσης αλλά εκεί που παίζουν τώρα να τα χαίρονται μόνα τους τα παλικάρια μου. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι μειωμένο βάρος και αισθητική. Αλλά αν νομίζουν ότι αυτό αρκεί για να διπλασιάσουν την τιμή τότε καλά έπαθαν και έφαγαν τα μούτρα τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούν να ακολουθήσουν την πολιτική της Apple ειδικά τη στιγμή που έχει αποτύχει. Αν η πλειοψηφία του κόσμου προτιμούσε τα φανταχτερά και πανάκριβα/υπερτιμημένα προϊόντα τότε δεν θα είχαν επικρατήσει τα οικονομικά pc με windows μέχρι σήμερα.
TheAccountant Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Εχω την εντονη εντυπωση πως τα ultrabook θα πεσουν αρκετα στις τιμες πλεον, γιατι με τα Win8 γινονται obsolete technology... Και εξηγουμαι: Πλέον εχουμε τα tablets... σε ολες τις γευσεις, με ολα τα λειτουργικα, ακομα ποιο φορητα, ακομα ποιο πρακτικα, με ακομα μεγαλυτερες αυτονομιες και με ενα keyboard dock... voila εχεις και ενα ultrabook.... Κατα συνεπεια τι εμεινε στα ultrabooks? Μονο μια καλη τιμή και ισως τιποτα ποιο βαρβατα specs να τα σπρώξουν. 1
kfyros Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 τα ultrabooks έχουν κι άλλα προβλήματα. το βασικό είναι η επεκτασιμότητα.. θες ethernet; αντάπτορας.. θες πάνω από μια usb? αντάπτορα. σε πολλά, θες κανονικό Usb ; αντάπτορα (έχουν micro usb μόνο).. θες esata; πάρε τα ....... μου. μικρές οθόνες στα περισσότερα και πάει λέγοντας. άσε που είναι κι εύθραστα.. Κι όλα αυτά πανάκριβα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα