Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ΙΚΕΑ, δημοφιλής εταιρεία επίπλων ανακοίνωσε την αντικατάσταση ολόκληρου του εξοπλισμού της που περιέχει φωτισμό αποκλειστικά με λάμπες LED μέχρι το 2016. Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι είναι η πρώτη που θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση, με κινητήριο μοχλό για την απόφαση αυτή να είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΙΚΕΑ οι λάμπες LED στα προϊόντα της υπόσχονται τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής, προδιαγραφές που ταιριάζουν με το σχεδιασμό της βραβευμένης LED λάμπας της Philips. Βέβαια η τελευταία έχει σχετικά υψηλό κόστος το οποίο κυμαίνεται από $20 μέχρι και $60 δολάρια.

screen-shot-2012-10-01-at-9-49-44-am.png?w=604&h=318

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται παράλληλα με την ιδιαίτερα αυξημένη χρήση των LED λαμπτήρων ανά τον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τελευταία στατιστικά λίγο λιγότεροι από τους μισούς Αμερικνούς διαθέτουν τουλάχιστον έναν στο σπίτι του, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Κινέζους και τους Σουηδούς είναι 80% και 61% αντίστοιχα.

Link.png Site: gigaom.com

Δημοσ.

αν καποιος σκεφτει το ποσο κακο κακουν στην υγεια οι λαμπες οικονομιας τοτε ειναι μια πολυ καλη κινηση. για περισσοτερα dw.

Δημοσ.

Αρκεί τα κόστη να είναι προσεγγίσιμα και για την σημερινή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων!

Το λέω γιατί, καλώς ή κακώς, τυχαίνει εδώ και χρόνια πια, πολλά σπίτια να έχουν στην ηλεκτρική τους εγκατάσταση, αρκετούς λαμπτήρες πράγμα που, αυτομάτως, θα σήμαινε ένα σεβαστότατο κόστος στην περίπτωση που θα ήθελαν αντικατάσταση με κάτι που θα κόστιζε ακριβά ανά μονάδα.

Δημοσ.

Γιατί οι λάμπες οικονομίας κάνουν κακό στην υγεία;

Βασικά μόνο ανα σπάσουν ξέρω ότι κάνουν κακό λόγω βαρέων μετάλλων που εισπνέονται μετά.

Αλλιώς γιατι κάνουν κακό;

Δημοσ.
Γιατί οι λάμπες οικονομίας κάνουν κακό στην υγεία;

Βασικά μόνο ανα σπάσουν ξέρω ότι κάνουν κακό λόγω βαρέων μετάλλων που εισπνέονται μετά.

Αλλιώς γιατι κάνουν κακό;

Οι λαμπτήρες οικονομίας καινέ περίπου 5 φορές οσο μια λάμπα led ιδίας φωτεινότητας. Επίσης διαρκουνε πχ 20 χρονιά. Πολ/σια απο λάμπες οικονομίας. Μονό που στοιχίζουν (αδικαιολόγητα) ακριβά. Γι αυτο όλοι θα στραφούν μελλοντικά σε led, και όχι επειδή οι άλλες κάνουν κακό στην υγεία.

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Αυτό με την κατανάλωση των LED σε σχέση με τις κλασσικές λάμπες οικονομίας δεν ισχύει. Αν δεις, μία LED Philips των 8 Watt αποδίδει 350 lumens, δηλαδή 44 lumens/watt, ενώ η αντίστοιχη οικονομίας 435 lumens, ήτοι 54 lumens/watt.

• Like 2
Δημοσ.
Αυτό με την κατανάλωση των LED σε σχέση με τις κλασσικές λάμπες οικονομίας δεν ισχύει. Αν δεις' date=' μία LED Philips των 8 Watt αποδίδει 350 lumens, δηλαδή 44 lumens/watt, ενώ η αντίστοιχη οικονομίας 435 lumens, ήτοι 54 lumens/watt.

Ειδικός δεν ειμαι, αλλά χοντρικά κάπου εκεί πίστευα ότι είναι η διαφορά. Συγκρίνοντας στο νετ, βλέπω άλλες τιμες lumens για τις λάμπες led σε σχέση με αυτά που γράφεις. Πχ πάρε αυτο: http://www.ledmania.gr/el/smd-leds/e27/9-watt-led-360-60-smd-5050-e27.html

9w 900-1000 lumens. Τώρα αν αυτά που γραφούν δεν ισχύουν τι να σου πω..

Εχω την εντύπωση ότι η philips που αναφέρεις έχει πολύ παλαιά τεχνολογία. Έχουν εξελιχθεί απο τότε.. Μη κοιτάς μάρκα.

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα από το να έχουμε υδράργυρο στο σπίτι μας ακόμα και αν υπάρχει οι CFL έχουν πρόβλημα μόνο όταν σπάνε.

Εμένα άλλο με απασχολεί: ποια είναι η θερμοκρασία χρώματος των λαμπών αυτών; Ελπίζω να μην είναι πολύ ψυχρές.

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση καλύτερα από το να έχουμε υδράργυρο στο σπίτι μας ακόμα και αν υπάρχει οι CFL έχουν πρόβλημα μόνο όταν σπάνε.

Εμένα άλλο με απασχολεί: ποια είναι η θερμοκρασία χρώματος των λαμπών αυτών; Ελπίζω να μην είναι πολύ ψυχρές.

Κοιτα το link που δίνω παραπάνω. Θα δεις ότι βγαίνουν και στους 2 τύπους που αναφέρεις αναλόγως τι προτιμάς. Επίσης μη ξεχνάμε ότι έχουν διάρκεια ζωής πολύ μεγαλη. Και οσο παιρναει ο καιρός θα βελτιώνονται στα πάντα τα νεα μοντέλα. Πραγματικά είναι το απόλυτο μέλλον στη λάμπα.

Δημοσ.

Αυτό με την κατανάλωση των LED σε σχέση με τις κλασσικές λάμπες οικονομίας δεν ισχύει. Αν δεις, μία LED Philips των 8 Watt αποδίδει 350 lumens, δηλαδή 44 lumens/watt, ενώ η αντίστοιχη οικονομίας 435 lumens, ήτοι 54 lumens/watt.

Νομίζω ότι τα Lumens δεν μετράνε την κατανάλωση αλλά την παραγωγή φωτός. Ουσιαστικά το πόσο φωτεινή είναι η πηγή που μετριέται στην μονάδα αυτήν. Επίσης στην Ελλάδα δεν συμφέρει να προβείς σε αγορά ακόμα διότι μία Λάμπα LED είναι πανάκριβη. Εγώ συγγεκριμένα αγόρασα από eBay με 3,5€ περίπου το σποτάκι 4,1W για 450lm (109λμ/watt ) και έχω δεί τεράστια διαφορά στην οικονομία που προσφέρουν σε σχέση με τα κλασικά σποτ. Επίσης η ποιότητα του φώτος που προσφέρουν είναι πολυ καλύτερη από τις κλασικές λάμπες οικονομίας (πιο ξεκούραστο, πιο φωτεινό, πιο καθαρό). Ναι είναι αλήθεια οι λάμπες με τεχνολογία LED μπορούν να κάνουν οικονομία μέχρι και 60% σε σχέση με τις οικονομίας που αργούν να αποδώσουν, και 90% με τις κλασικές λάμπες που έχει και είχε ο καθένας στο σπίτι του.

Οσον αφορά το χρώμα (Θερμοκρασία φωτός) της λάμπας:

Νομίζω οτι υπάρχουν αυθονες επιλογές που μπορεί να κανει ο καθένας. Εγω θα πρότεινα εάν είναι για σπίτι μια λάμπα που έχει απόδοση 3000 - 3500 Κ που είναι το κλασικό Warm White ( Ζεστό λευκό ).

Διορθώστε με εάν κάνω λάθως οσον αφορά τα Lumens

• Like 1
Δημοσ.

Πλεονεκτήματα LED έναντι CFL

- πολύ καλύτερη χρωματική απόδοση

- δυνατότητα dim

- δεν φθείρονται με το συνεχές άναμμα-σβήσιμο

- μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

- ελαφρά καλύτερη κατανάλωση

- δεν περιέχουν ατμούς υδραργύρου όπως ορισμένες παλιές CFL.

Μειονεκτήματα:

- Υψηλό κόστος. Τίποτε άλλο.

Edit:

Όποιος ενδιαφέρεται για την "ποιότητα" του φωτός και μόνο δεν έχει άλλη λύση από τις απλές λάμπες πυρακτώσεως ή κάποιες καλές λάμπες αλογόνου. Οι λάμπες LED και πολύ περισσότερο οι CFL απέχουν αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν LED που δίνουν οποιοδήποτε χρωματικό συνδυασμό (φάσμα) θέλεις αλλά ακόμα είναι υπερπανάκριβα. Μάλλον όμως θα έρθουν καλπάζοντας κάποια στιγμή ακόμα και σε κινηματογραφικά-φωτογραφικά στούντιο αφού έχει πέσει χρήμα στην έρευνα και ανάπτυξη τους (θα γλιτώσουμε και τους καύσωνες στα στούντιο). Το πότε δεν το γνωρίζω.

Προς το παρόν τα πρώτα μάλλον θα είναι ελαφρώς ενοχλητικά από άποψη ποιότητας φωτισμού για χρήση κυρίως φωτός σε δωμάτια αλλά ίδωμεν.

Δημοσ.

Edit:

Όποιος ενδιαφέρεται για την "ποιότητα" του φωτός και μόνο δεν έχει άλλη λύση από τις απλές λάμπες πυρακτώσεως ή κάποιες καλές λάμπες αλογόνου. Οι λάμπες LED και πολύ περισσότερο οι CFL απέχουν αρκετά.

Και οι LED έχουν και το πρόβλημα της εστιασμένης δέσμης. Οι CFL τουλάχιστον δίνουν διάχυτο φως όπως οι incandescent. Βάλτο κι αυτό στα αρνητικά των LEDs στο post σου.

:P

Δημοσ.

http://www.designrec...comp chart.html

hyperspaced

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι μιλάτε για μικρή διαφορά στην κατανάλωση των δύο τεχνολογιών; Εκτός αν μιλάμε για τις συγγεκριμμένες που λανσάρει η PHILIPS.

Τουλάχιστον όσον αφορά τα Σποτάκια εγώ έχω δεί μεγάλες διαφορές οπου κερδίζουν τα Spot Led. Τα σποτ που έχω στο σπίτι είναι 4.1Watt x60 SMD LED και τα αντικατέστησα από σποτ 40W πυρακτώσεως και 12Watt CFL.

Το φώς που έχω είναι ίσως καλύτερο και η κατανάλωση όχι ελαφρώς καλύτερη αλλά πολύ καλύτερη.

Το μόνο κακό είναι η γωνία φωτισμού αλλά τα έχω βάλει έτσι για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η κατανάλωση σαφώς συγριτικά με άλλους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μετρημένους στις καμένες KWh...

Πάντα φιλικά.....

http://search.eim.ebay.gr/?kw=smd+led+spot&el=0&en=50&elc=92&ep=1&es=21

Δημοσ.

Και οι LED έχουν και το πρόβλημα της εστιασμένης δέσμης. Οι CFL τουλάχιστον δίνουν διάχυτο φως όπως οι incandescent. Βάλτο κι αυτό στα αρνητικά των LEDs στο post σου.

:P

Αυτό διορθώνεται εύκολα και δεν είναι πρόβλημα. Εξάλλου οι LED και οι πυρακτώσεως (εν αντιθέσει με τις CFL) ξεκινούν από σχεδόν σημειακή πηγή φωτός.

Τον φακό μπροστά ο κατασκευαστής μπορεί να τον βγάλει ή να τον τροποποιήσει. Στην περίπτωση της ΙΚΕΑ βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...