Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Εδώ και ένα μήνα έβαλα στο PC μου μια 2η gtx285 που πήρα απο ένα φίλο.

Στην αρχή όλα φαινόντουσαν καλά αλλά πριν 2 μέρες που έβαλα να δω ένα βίντεο στο vlc με ενεργό το sli το pc crashαρε. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά στο nvidia panel δε φαινόταν η δεύτερη κάρτα. Αρχικά δοκίμασα να απεγκαταστήσω τους οδηγούς και να τους ξαναπεράσω και ενώ όλα δούλεψαν σωστά, την επόμενη φορά που άνοιξα το pc η ανάλυση ήταν στο 800x600 και τα windows ξεκίνησαν να ψάχνουν οδηγούς για τις κάρτες. Αφού ξαναπεράστηκαν και όλα καλά "ξανά" την επόμενη φορά πάλι τα ίδια!!

Κατέληξα στη λύση του format και ενω για 2 μέρες έβλεπα και τις 2 κάρτες, σήμερα το pc κάποια στιγμή κόλλησε και όταν του έκανα reset(γιατί δεν γινόταν κάτι άλλο) απ το κουμπί η ανάλυση είχε πέσει πάλι στο 800x600.

Στην αρχή πίστευα οτι ή κάποιον ιό είχε το video που προσπάθησα να δω στο vlc ή οτι το vlc αντιμετόπιζε πρόβλημα με το sli ενεργό. Τώρα μετά το format δεν ξέρω τι να υποθέσω καθότι δεν είμαι και ειδικός!

Αν έχετε κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει περιμένω τις απόψεις σας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. Τα specs του pc είναι: μητρική asus p6t deluxe, ram 12gb ddr3 1333mghz, 2x gtx285(η μια ASUS η δευτερη gigabyte), cpu i7 920 2,67ghz, σκληρός 600gb, τροφοδοτικο cougar 1000w, windows 7 pro 64bit.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Εδώ και ένα μήνα έβαλα στο PC μου μια 2η gtx285 που πήρα απο ένα φίλο.

Στην αρχή όλα φαινόντουσαν καλά αλλά πριν 2 μέρες που έβαλα να δω ένα βίντεο στο vlc με ενεργό το sli το pc crashαρε. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά στο nvidia panel δε φαινόταν η δεύτερη κάρτα. Αρχικά δοκίμασα να απεγκαταστήσω τους οδηγούς και να τους ξαναπεράσω και ενώ όλα δούλεψαν σωστά, την επόμενη φορά που άνοιξα το pc η ανάλυση ήταν στο 800x600 και τα windows ξεκίνησαν να ψάχνουν οδηγούς για τις κάρτες. Αφού ξαναπεράστηκαν και όλα καλά "ξανά" την επόμενη φορά πάλι τα ίδια!!

Κατέληξα στη λύση του format και ενω για 2 μέρες έβλεπα και τις 2 κάρτες, σήμερα το pc κάποια στιγμή κόλλησε και όταν του έκανα reset(γιατί δεν γινόταν κάτι άλλο) απ το κουμπί η ανάλυση είχε πέσει πάλι στο 800x600.

Στην αρχή πίστευα οτι ή κάποιον ιό είχε το video που προσπάθησα να δω στο vlc ή οτι το vlc αντιμετόπιζε πρόβλημα με το sli ενεργό. Τώρα μετά το format δεν ξέρω τι να υποθέσω καθότι δεν είμαι και ειδικός!

Αν έχετε κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει περιμένω τις απόψεις σας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ. Τα specs του pc είναι: μητρική asus p6t deluxe, ram 12gb ddr3 1333mghz, 2x gtx285(η μια ASUS η δευτερη gigabyte), cpu i7 920 2,67ghz, σκληρός 600gb, τροφοδοτικο cougar 1000w, windows 7 pro 64bit.

Βάλε ένα πρόγραμμα να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες των καρτών και κάνε και ένα καλό καθάρισμα στο κουτί σου.

Δημοσ.

Καθάρισμα έχω κάνει πολύ πρόσφατα και οι θερμοκρασίες των καρτών με βάση το gpu-z κειμένονται σε χαλαρούς ρυθμόυς γύρω στους 50c ενώ μετά απο κάποιο παιχνίδι γύρω στους 70c με 80c με τις 2 κάρτες να έχουν 10 βαθμούς διφορά μεταξύ τους.

Δημοσ.

Δοκίμασε με την κάθε κάρτα ξεχωριστά και δες αν σου κάνει τα ίδια με κάποια από τις δύο. Αν παίζουν κανονικά, μπορεί να έχεις θέμα με το PSU σου

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα.

Εδώ και μια εβδομάδα τσέκαρα την απόδοση του υπολογιστή. Όλα καλά μέχρι χθες όπου μετά από 1-2 ώρες gaming και αφού είχα σταματήσει το παιχνίδι και σέρφαρα στο internet το pc κόλλησε. Μετά ξανά δεν αναγνώριζε τη 2η κάρτα. Ξαναπέρασα τους οδηγούς, είδε την κάρτα και το άφησα να λειτουργεί με απενεργοποιημένο το sli αλλά ύστερα από κάποια ώρα χωρίς gaming ή κάτι ιδιαίτερο ξανακόλλησε.

Σήμερα το απόγευμα είχα ξανά ένα κόλλημα. Μετά το reset η ανάλυση ήταν χαμηλή αλλά μετά απο μια κανονική επανεκκίνηση όλα φαίνονται καλά.

Οι θερμοκρασίες των καρτών παραμένουν φυσιολογικές.

Είναι λογικό τη μια στιγμή να δουλεύουν όλα καλά και την άλλη όχι;

Επίσης κάτι που παρατήρησα είναι οτι τα windows μου λένε να εγκαταστήσω έναν οδηγό για power management αλλά το link της ASUSTEK που μου δίνουν μου κατεβάζει οδηγό για επεξεργαστή AMD ενώ έχω intel και δεν τον αναγνωρίζει. Μήπως και αυτό έχει να κάνει με τη τροφοδοσία του συστήματος γενικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...