Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε φίλοι συμ-φορουμίτες!

Εχω την ακόλουθη μητρική http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-b75m-d3vrev_11/download/bios με την έκδοση bios να είναι το F5.

1.Χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση στα bios?

2.Σε τι θα έχω όφελος αν τι κάνω??

και

3.Αν τι κάνω πώς θα το γίνει και θα κάνω update μια-μια version??

Δημοσ.

Γενικά ισχυει ο κανονας..στη μητρικη αν δεν εχουμε προβλημα δεν κανουμε αναβαθμιση BIOS γιατι είτε θα ειναι το ιδιο είτε θα προκαλεσει καποιο προβλημα

Βελτιωση δε θα δεις..

Απο κει και περα αν θες να εχεις το νεωτερο BIOS το ανανεωνεις για ψυχολογικους λόγους..

Εμενα η ιδια μητρικη μια φορα στο τοσο (μηνα-διμηνο) για καποιο λόγο κανει corrupted το Bios και το επαναφερει απτο UEFi..Δυο φορες το εχει κανει και τις δυο φορες περασα σε νεωτερο Bios μπας και στρωσει

Ουτε overclock παιζει ουτε τιποτα..Anyway δεν ειναι τρομερο μιας και επανερχεται..

Δημοσ.

Εγώ κάνω κάθε bios update αλλά παίρνω και την ευθύνη για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να το προτείνω σε κάποιον αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

οχι ρε συ να το ρίξω και σε σένα αν ήσουν σπίτι και το έκανες εσύ τότε ναι :whistle: .κατα τ αλλα αν κατάλαβα καλά αν δεν συντρέχει λόγος δεν πειράζουμε τπτ. απλώς στο site παρατήρησα Improve system/keyboard compatibility και έλεγα μήπως τα χρειάζεται.thanks

Δημοσ.

Αν αντιμετωπίσεις ποτέ κάποιο πρόβλημα, κάνε. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Η πιθανότητα να γίνει η στραβή είναι απειροελάχιστη, αλλά υπάρχει. Αντίθετα -αν δεν έχεις ήδη κάποιο πρόβλημα- δεν θα έχεις κάποιο όφελος.

Λόγοι που μου έρχονται για να κάνεις bios update:

Πρόβλημα - δεν έχεις.

Καλύτερο overclocking- δεν σε αφορά με τη μητρική/επεξεργαστή που έχεις

Hackintosh και συμβατότητα - πάλι δεν σε αφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Σε καποιες περιπτώσεις είχαμε και αντικατάσταση ολόκληρου του Bios με UEFI ...

Επίσης καποιες φορες είχαμε βελτιωση του boot time σε καποιο νεωτερο Bios..

Μιλαω γενικά στους λογους που ανεφερε πριν ο δεινοσαυρος.. Εσενα δε σε αφορα,απο τη στιγμη που δεν εχεις προβλημα..

Απο κει και περα αν θες κάνεις αναβαθμιση..Πλεον ειναι πολύ απλη διαδικασια και γινεται ακόμα και μεσα απτα windows απτο ειδικο προγραμμα της gigabyte. Μόνο φροντισε να χεις τον υπολογιστη σε Ups και 99.99% εισαι οκ..Προσωπικά δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα και εχω κανει Update σε πολλα Pc..

Δημοσ.

Δε μιλησα για Update Μεσω windows απο Legacy σε uefi..Συμπληρωσα απλως στους λογους που ανεφερες 2 επιπλεον λογους..

Απο κει και περα , μιλησα για windows στη συγκεκριμενη περιπτωση του φιλου.. Σιγουρα δεν ειναι ο σωστος τροπος αλλα ειναι πιο ευκολος,και τα windows Πλεον δε κρασαρουν για πλακα...ΑΝ εχει καποιο προβλημα η εγκατασταση ή το hardware ή το εχεις παρακανει με το overclock το ξερεις απο πριν οτι ισως σου κολλησει :) Επιπλεον η μητρικη του φιλου εχει dual bios αρα οχι δε την εβαψε ακομα και αν κρασαρει το συστημα ενω κανει bios update..

Σαφως και ο αλλος τροπος ειναι λιγο πιο ασφαλης,αλλα και μεσω @bios δεν εχεις προβλημα 99% + δεν ασχολεισαι καθολου..Απλως πατας ενα κουμπι και η ενημερωση γινεται..Για αρχαριους ειναι σαφως καλυτερη μεθοδος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...