Προς το περιεχόμενο

Τριπλό boot


NikosKallithea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aς ρωτήσω και εσάς μετα απο την προτροπή του φιλου @TheELF μήπως βγάλω κανένα συμπέρασμα :-D

 

Τι εχω:

Εχω ενα υπολογιστή που εχει επάνω xp στον c:\ και ubuntu στον e:\ (εγκατεστημένα μέσα από το περιβάλλον των xp)

 

Η επιλογη δηλαδη για το απο που θα μπουταρει την δεινει το αρχείο "boot.ini"

 

 

Τι θελω:

Θέλω να προσθέσω ενα ακόμα δίσκο με win 7 και αυτός θα είναι ο c:\ οπότε οι υπάρχοντες δίσκοι θα πάρουν κάποια άλλα γράμματα

 

Με ποιον τρόπο θα επιλέγω από ποιον δίσκο να ξεκινήσω τα υπάρχοντα λειτουργικά και το νέο (τα 7αρια)

 

 

Σημ

Μπορώ να κανω και νεα εγκατάσταση των Ubuntu ή Linuxmint, δεν εχω πρόβλημα με αυτό αν βολεύει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτο ειναι μια λυση αλλα πρέπει να εισαι πανω απο το μηχάνημα και να πατας φ8, καπως αβολο.

 

Kαποτε ειχα παιξει με ενα πρόγραμμα το bootmagic (νομιζω) αλλα δεν θυμαμαι πως δούλευε και αν υπάρχει ακομα ή αν παίζει με linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορείς να κάνεις setup τα 7 στο δίσκο και μετά να κάνεις chainload τα 7 στον grub, δεν ξέρω λεπτομέριες γιατί εγώ είμαι παιδί του single boot.

 

Για την ψυχική ηρεμία που προσφέρει το F8 δεν το θεωρώ και τόσο άβολο να το πατάς κάθε φορά. Ασε που και στον grub δε θα επιλέγεις κάθε φορά μια επιλογή? το ίδιο είναι αλλά τα έχεις όλα ξέχωρα και δεν επηρεάζει το ένα το άλλο.

Εκτός και αν θες να αλλάζεις συχνά από το ένα στο άλλο, αν δεν θες και μπαίνεις συνέχεια στο ένα αλλά με τα άλλα παίζεις τότε το default boot θα είναι αυτό που θα δουλεύεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν θα βαλεις τα 7, για να εκκινησουν, θα χρειαστουν τον ntldr των 7. Αυτος με τη σειρα του θα μπει στον mbr του σκληρου, αντικαθιστοντας τον ntldr των xp και, κατα πασα πιθανοτητα, θα παρει τα entries του αυτοματα. Grub δεν εχεις και οπως εισαι, δυσκολα θα αποκτησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο που οπως ειναι τωρα, το ubuntu ειναι βαλμενο μεσα στα xp. Οχι απλα στον ιδιο σκληρο, μεσα στο ιδιο partition με τα xp, βαλμενο σε ενα δικο του φακελο, ο οποιος εχει βαφτιστει "partition" απο το wubi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβασα και το αλλο θεμα που εχεις στο υποφορουμ των windows. Οκ, το ubuntu δεν ειναι στο ιδιο partition, ουτε στον ιδιο σκληρο με τα xp, αλλα κρεμεται απο τα xp για να δουλεψει. Σαν ενα ακομα προγραμμα, μονο που ειναι εγκατεστημενο αλλου.

Μεσα στον e: εχεις λογικα ενα φακελο ubuntu, που περιεχει ολα τα αρχεια του κλπ, και ο ntldr εκκινει απο αυτον, οποτε αν θες και grub και ολα τα συναφη μια καθαρη λυση παιζει.

 

Κανεις απεγκατασταση του ubuntu μεσα απο τα xp, ωστε ο e: να σου μεινει κενος. Βαζεις κανονικα τα 7 σε οποιον δισκο θες, αν και θα ηταν καλυτερα να τα βαλεις σε αυτον που ειναι 1ος στη σειρα εκκινησης. Τελος, βαζεις το ubuntu με κανονικη εγκατασταση στον σκληρο που θες. Η εγκατασταση θα αναλαβει τα υπολοιπα, δηλαδη το να εχεις 3 επιλογες για 7, xp και ubuntu στην εκκινηση και στο ιδιο μενου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε @jim_p αν κατάλαβα καλα έχοντας 2 δίσκους στον ενα χπ στον αλλο 7 και κάνοντας τελευταία μια καθαρή εγκατάσταση των ubuntu, σε τρίτο δίσκο αυτά θα βρουν στην εκκίνηση και τα υπόλοιπα λειτουργικά και θα τα "βγάλουν" σε μενού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...