Προς το περιεχόμενο

Η Sharp ξεκινά την παραγωγή 5" ιντσών οθόνης με 443PPI για smartphones


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Sharp έχει ξεκινήσει την παραγωγή οθονών υψηλής ευκρίνειας 1080p για smartphones για μέγεθος οθόνης 5" ιντσών. Συγκεκριμένα οι οθόνες αυτές θα είναι ανάλυσης 1920x1080 pixel, με ιδιαίτερα αυξημένη πυκνότητα στα 443 PPI. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε πλήρεις ρυθμούς μέσα στο μήνα, ενώ ακόμη δε γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι πρώτες συσκευές που θα τις ενσωματώνουν. Αναφέρεται ότι το ανθρώπινο μάτι δύσκολα ξεχωρίζει τη διαφορά σε πυκνότητα μεγαλύτερη των 300 PPI, όμως το όριο αυτό καθορίζεται και από την απόσταση. Δεδομένου όμως ότι οι συγκεκριμένες οθόνες προορίζονται για smartphones, είναι αμφίβολο το κατά πόσο οι χρήστες θα παρατηρήσουν μεγάλες διαφορές.

 

Η εταιρεία το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται έντονα με την έρευνα σε θέματα αύξησης της ποιότητας των οθονών που παράγει, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την τεχνολογία IGZO με τρία μεγέθη 10" (2560 x 1600), 7" (1280 x 800) και 32" (3840 x 2160) ιντσών. Έχει παρουσιάσει μάλιστα και μια οθόνη -πρωτότυπο 6.1" ιντσών με την τεχνολογία IGZO και η ανάλυσή της ήταν 2560x1600 pixel ή αλλιώς 498ppi.

 

Link.png Site: neowin.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστος...;)

Ασχετα οτι σε smartphones δεν θα αλλαξει πολυ η ευκρινεια αλλα οκ...

να ηταν απο 200ppi σε 350 να πω οκ μαγκες μπραβο...

Αλλα απο 300 σε 450 τι να το κανεις?ματια εχουμε οχι μικροσκοπιο! xD

Ασχετα η ισχυ που θα χρειαστει για να δωσουν τα κινητα γραφικα σε 1080 αναλυση....:P

Anyway,σε tablet ή οθονες/τηλεορασεις παντως θα ειναι οντως πολυ χρησιμη τεχνολογια αυτη!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η retina από πολύ κοντά δεν είναι τέλεια.

 

Εγώ πάντως δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω pixels όχι μόνο στην retina αλλά και στο galaxy s3, μάλλον αναφαίρεσαι στην αδυναμία του ανθρώπινου ματιού που θολώνει το αντικείμενο όταν κοιτάμε κάτι από πολύ κοντά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο κάποιο σημείο και πέρα οχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά κάνει κακό να αυξάνεις την ανάλυση. Γιατί χρειάζεσαι περισσότερα resources (cpu, μνήμη, backlight κλπ) για να την οδηγήσεις.

Άρα στην ουσία είναι απλά το marketing και οχι η πραγματική βελτίωση που οδηγεί στη συνεχή αυξηση των ppi. Είναι απλά η νεα μόδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολοι αυτοι που εχουν κανει πιπιλα το γνωστο ppi-αποσταση- διακριτικη ικανοτητα ματιου κλπ κλπ ας σταματησουν να λενε περι αχρηστου spec οταν ακουνε για FullHD σε 5' οθονες.

 

εξηγω. φανταστειτε το εξης. λευκο φοντο, και μια μαυρη καθετη γραμμη αποτελουμενη απο μαυρα pixel , δηλαδη "ΠΛΑΤΟΥΣ" ενος pixel .αυτη λοιπον τη γραμμη, φανταστειτε οτι "την κοβουμε" καπου στο μεσον της και το κατω μισο, το μετατοπιζουμε ενα pixel δεξια.

 

αυτη τη διαφορα (το σπασιμο της γραμμης επι της ουσιας) το ανθρωπινο ματι σε "retina" συνθηκες (300 ppi και αντιστοιχη αποσταση) μπορει να την διακρινει (aka ειναι μεγαλυτερη απο την αντιληπτικη ικανοτητα του οφθαλμου).και οχι μονο ειναι διακριτη, αλλα ο εγκεφαλος την ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ κιολας.

στις ιδιες συνθηκες, αν ενεργοποιησεις anti-aliasing filter ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.

 

συνεπως εχει και παραεχει νοημα, περαν του μαρκετινγκ, να ανεβουν τα ppi.

το θεμα ειναι λιγο πιο περιπλοκο απο "απλες βουλιτσες σε μια οθονουλα".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά τρίχες είναι αυτά για την ρετίνα. Ειδικά όταν υπάρχει κίνηση είναι εύκολο να καταλάβεις το aliasing. Και δεν έχω και 20/20 όραση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως λέω: "Έλεος!!!"

 

Δηλαδή, αν μη τι άλλο, απ' τη τσέπη μας θα κλιθούμε να πληρώνουμε αυτό το "κάτι παραπάνω" για αυτήν την, τελείως περιττή (για την συντριπτικότατη πλειοψηφία), τελειότητα.

Βέβαια, δε θα είναι η 1η φορά που συμβαίνει κάτι σχετικό αλλά πολύ δε πάει πια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...