gnetakias Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα, εχω ενα λαπτοπ samsung και θελω να παρατεινω την ζωη της μπαταριας οσο πιο πολυ γινετε. βρηκα το προγραμμα που αναφερω στο τιτλο και θα ηθελα να ρωτησω αν το χει δουλεψει κανεις η αν ξερει καποιος αν οντως κανει δουλεια. Συνοπτικα το προγραμμα εχει 2 επιλογες. Η πρωτη ειναι η νορμαλ η οποια αφηνει την μπαταρια να φορτισει ως το 100% και η δευτερη τν γεμιζει ως 80-85%. Τι γνωριζετε γ αυτο;
irahara Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Υποτίθεται ότι αν τον έχεις συνέχεια στο ρεύμα με την δεύτερη επιλογή θα διατηρηθεί σε καλύτερη κατάσταση η μπαταρία. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Αντίθετα αν είχες dell ή sony θα μπορούσες να ρυθμίσεις εσύ πότε θα ήθελες να φορτίσει η μπαταρία πράγμα πολύ σημαντικότερο από την επίλογη φόρτισης στο 80%. Την ζημιά στην μπαταρία την κάνουν οι συχνές επαναφορτίσεις και η υψηλή θερμοκρασία. Οι επαναφορτίσεις είναι συχνές διότι και 10 λεπτά να χρησιμοποιήσεις την μπαταρία αν τον συνδέσεις στο ρεύμα η μπαταρία ξαναφορτίζεται. Εγώ χρησιμοποιώντας το προγραμματάκι της Dell αν και χρησιμοποιώ συχνά την μπαταρία από τότε που το αγόρασα (2 χρόνια) η απόδοση της είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αντίθετα του αδελφού μου αν και νεότερο (Acer) επειδή δεν έχει καποιο προγραμματάκι σαν τα παραπάνω σε 1 χρόνο έπεσε σχεδόν στο μισό. Δυστυχώς αντίστοιχη εμπορική εφαρμογή δεν υπάρχει.
panosno1com Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 δλδ της dell ειναι ενσωματωμενο; στο bios ας πουμε? ツ Insomniⓐ App!☜
gnetakias Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Υποτίθεται ότι αν τον έχεις συνέχεια στο ρεύμα με την δεύτερη επιλογή θα διατηρηθεί σε καλύτερη κατάσταση η μπαταρία. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Αντίθετα αν είχες dell ή sony θα μπορούσες να ρυθμίσεις εσύ πότε θα ήθελες να φορτίσει η μπαταρία πράγμα πολύ σημαντικότερο από την επίλογη φόρτισης στο 80%. Την ζημιά στην μπαταρία την κάνουν οι συχνές επαναφορτίσεις και η υψηλή θερμοκρασία. Οι επαναφορτίσεις είναι συχνές διότι και 10 λεπτά να χρησιμοποιήσεις την μπαταρία αν τον συνδέσεις στο ρεύμα η μπαταρία ξαναφορτίζεται. Εγώ χρησιμοποιώντας το προγραμματάκι της Dell αν και χρησιμοποιώ συχνά την μπαταρία από τότε που το αγόρασα (2 χρόνια) η απόδοση της είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αντίθετα του αδελφού μου αν και νεότερο (Acer) επειδή δεν έχει καποιο προγραμματάκι σαν τα παραπάνω σε 1 χρόνο έπεσε σχεδόν στο μισό. Δυστυχώς αντίστοιχη εμπορική εφαρμογή δεν υπάρχει. χμμ, αρχισα να το δουλεω το προγραμμα της samsung και επειδη ειμαι φοιτητης τωρα και πιο πολυ το δουλευω σπιτι με ρευμα εχω επιλεξει την 2η επιλογη και στο εικονιδιο της φορτισης γραφει οτι δεν φορτιζει. Θα προτεινες να εβγαζα την μπαταρια οταν δουλευω με ρευμα; Παντως η μπαταρια δν εχει ζεσταθει καθολου τοση ωρα που εχω ανοικτο το λαπτοπ οποτε φανταζομαι πως κανει δουλεια το προγραμμα.
doakes Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Η καλυτερη λυση για τη μακροζωια της μπαταριας ειναι να το χρησιμοποιεις μονο με τον φορτιστη οταν δουλευει με ρευμα.Αν εχεις συχνα διακοπες ρευματος η αυξομειωσεις τασης στην περιοχη σου κι ανησυχεις μη σου καψει τη μητρικη του τοτε παρε ενα UPS.
irahara Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Την μπαταρία δεν την έχω βγάλει ποτέ. Πράγματι υπάρχει στο bios μία επιλογή που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την φόρτιση. Υποθέτω ότι το προγραμματάκι της Dell τροποποιεί την επιλογή αυτή μέσα από τα windows. Όσο και αν έψαξα, για ubuntu δεν υπάρχει αντίστοιχο προγραμματάκι της Dell.
gnetakias Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Εχω αλλη μια απορια για τις μπαταριες, εγω εδω κανα 3 βδομαδες χρησιμοποιω το λαπτοπ μονο με πριζα. εχω βγαλει την μπαταρια. υπαρχει καμια επιπτωση στην μπαταρια ; εννοω θα μεινει οπως την αφησα;
doakes Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Θα αρχισει να ξεφορτιζει σιγα σιγα.Oταν δεν την χρησιμοποιεις για πολυ καιρο πρεπει πρωτα να την φορτιζεις σε ενα επιπεδο 40-60% πριν την αποθηκευσεις. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2012 από doakes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα