Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημά μου τώρα αποτελείται από τα εξής:

τετραπύρηνο επεξεργαστή (q6600), motherboard MSI MS 7360, 6gb ram -800άρες-, τροφοδοτικό 550w μάρκας HEC και κάρτα γραφικών nvidia 8600 gt και οθόνη LG L222WS. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μου έρθει μία ATI 7870 -μετά από επιστροφή ελαττωματικής κάρτας- η οποία θα προστεθεί στο σύστημα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώς είμαι ανάμεσα σε τρεις δρόμους:

α. Αναβάθμιση υπολογιστή με αγορά mobo, cpu και μνήμες

β. Αγορά νέου υπολογιστή -εκτός από κάρτα γραφικών, οθόνη και περιφερειακά-

γ. Αναμονή κανένα χρόνο ακόμα για αγορά νέου μηχανήματος

Η χρήση του υπολογιστή είναι gaming, προγραμματισμός, λίγο photoshop...

Δεν προτίθεμαι να προχωρήσω σε αλλαγή οθόνης -μέγιστη ανάλυση της υπάρχουσας 1680x1050 στις 22 ίντσες. Τα παιχνίδια με τα οποία ασχολούμαι είναι rpg -skyrim, witcher 2- strategy, adventures και λίγο με fps...

Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου ο υπολογιστης σου "παιζει ακομα μπαλιτσα" και με την νεα καρτα γραφικων δεν θα χρειαζεσαι αμεση αναβαθμιση σε κατι, με εξαιρεση το τροφοδοτικο (ποσο μαλλον με την 7870 πανω).. Αληθεια, την cpu την εχεις ανεβασει καθολου ή τρεχει στοκ?

Δημοσ.

Απλα (οπως καταλαβαινεις κι εσυ) η καρτα γραφικων ειναι τουλαχιστον 2 σκαλοπατια πιο πανω απ'το υπολοιπο συστημα.. Αν παρεις ενα αξιολογο τροφοδοτικο κ μια καλη ψυκτρα, μπορεις να φτασεις σχετικα ευκολα τα 3gh με τον συγκεκριμενο επεργαστη (ωστε να μην υπαρχει σοβαρο bottleneck), και να παρατεινεις την αγορα του νεου υπολογιστη σου για τα μεσα-τελη του 2013.. Αν αποφασισεις να παρεις τροφοδοτικο κ ψυκτρα, καλο θα ηταν να κανεις σοβαρες αγορες που θα σου μεινουν και για το επομενο συστημα.. :)

Δημοσ.

Dino, ειναι αξιοπιστα τα hec? Ρωταω εσενα επειδη προφανως εχεις ασχοληθει παραπανω και εισαι απο τους "παλιους" του site, κι επειδη προσωπικα δεν εχω δει κανενα τροφοδοτικο της εν λογω μαρκας.. Ευχαριστω!

Δημοσ.

Δεν είμαι απο τους παλιούς αλλά και να ήμουνα δεν θα είχε κάποια βαρύτητα η γνώμη μου λόγω παλαιότητας.

Τα hec είναι πολύ αξιόπιστα τροφοδοτικά και έχω και προσωπική εμπερια απ αυτα. Το συγκεκριμένο είναι λίγο παλιό και όχι τόσο ισχυρό συγκρινόμενο με καινούρια αλλά θα τα βγάλει πέρα μια χαρά και άνετα πιστεύω.

Αν θυμάμαι καλά η μητρική σου δεν προσφερεται για o/c. Θα κόψει λίγο ο στοκ q6600 την 7870 αλλά όχι τόσο που να αξίζει αλλαγή μξητρικής σε αυτήν την πλατφόρμα, πόσο μάλλον αγορά καινούριου σετ ή υπολογιστή.

Μείνε όπως είσαι είναι η γνώμη μου και στο μέλλον βλέπεις.

Δημοσ.

Η HEC είναι κατασκευάστρια εταιρία PSUs και μάλιστα από τις καλές. Δεν είναι κορυφαία, αλλά είναι πάρα πολύ καλή. Εδώ και χρόνια έχει σταματήσει το Retailing και φτιάχνει μόνο OEM προϊόντα.

To τροφοδοτικό σου στα νιάτα του (θα το έχεις καμιά 7ετία) θα ήταν υπεραρκετό. Να ξέρεις όμως πως τα PSUs γερνάνε με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται η απόδοσή τους (γιαυτό λέμε να υπάρχει πάντα αρκετός "αέρας" στην απαιτούμενη δύναμη). Πιστεύω όμως ότι θα είσαι εντάξει. Απλά νομίζω πως έχει ένα PCIex και η 7870 θέλει δύο. Το άλλο θα το κάνεις με αντάπτορα. Μάλλον αυτό έχεις και έχει δύο.

Θα συμφωνήσω με την σαύρα. Το PCακι σου μια χαρά είναι. Ειδικά αφού δεν είσαι πωρωμένος με FPS.

Δημοσ.

ρε παιδιά, έχω χρόνια να ασχοληθώ, έχω μείνει στον P4 775 και τότε βγαίνανε οι DDR2

σήμερα είμαστε στα i3, i5, i7, s1155, gtx 560-660, pcie-3(in-coming) αυτά που ισχύουν σήμερα πιστεύετε ότι θα αλλάξουν σύντομα αυτά?

δηλαδή σε 1 χρόνο ο i3 θα είναι σαν τον Pentium 4?

με απλά λόγια, τι χρόνο ζωής έχουν αυτά.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω κι εγω παιδια για τις πληροφοριες περι ΗEC! Οσο για την ουσια του ποστ, νομιζω πως ολοι συγκλινουμε στο οτι δεν χρειαζεται να πας σε καινουριο pc.. :)

Δημοσ.

επανέρχομαι με δύο ακόμα ερωτήσεις...

1, Αξίζει να βάλω άλλα 2 gb ram?

2. Αν θέλω να προσθέσω έναν σκληρό ακόμα, προς τα που πρέπει να προσανατολιστώ;

Δημοσ.

επανέρχομαι με δύο ακόμα ερωτήσεις...

1, Αξίζει να βάλω άλλα 2 gb ram? Όχι.

2. Αν θέλω να προσθέσω έναν σκληρό ακόμα, προς τα που πρέπει να προσανατολιστώ; Aν δεν χρειάζεσαι την χωρητικότητα, πάρε ssd. Το best buy αυτήν την περίοδο είναι ο intel 520 120gb στα 100 ευρώ και ο intel 330 180GB στα 125 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...