Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το πράγμα έχει ως εξής:

Έχω δύο 6870 σε CrossFire και παίζω σε 2560*1440.

Το ερώτημα είναι: αξίζει να τις δώσω και να πάω σε 7950;

Απ' ότι είδα μ' ένα googlάρισμα, οι απόψεις διίστανται, ακόμα και στο θέμα απόδοσης. Κάποιοι λένε δαγκωτό 7950, άλλοι λένε ότι χάνεις ελάχιστα με την 7950, αλλά κερδίζεις αλλού.

Να επαναλάβω πως μιλάμε για 2560*1440, καθώς σε χαμηλότερη ανάλυση δε θα το σκεφτόμουν καν να κάνω κάποια αλλαγή.

Επίσης, να επισημάνω πως όσον αφορά στην 7950, αναφέρομαι σε μια απ' τις δύο υλοποιήσεις της XFX, δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω πάνω από ~80€ απ' την τσέπη μου για άλλη υλοποίηση, αν αποφασίσω να πάω σε 7950.

Άρα γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι δε με ενδιαφέρει να πάω σε κάτι πιο δυνατό από 7950, καθαρά λόγω τιμής.

Δημοσ.

Θα πηγαινα σε single card solution ακομα και αν οι διαφορες στην αποδοση ειναι μικρες και απτην τσεπη μου χρειαζοταν να βγαλω εως 80 ευρω. Παροτι οι 6870 scal-αρουν πολυ καλα.

Υποθετω επισης οτι επειδη παιζεις σε υψηλη αναλυση το 1gb ram των 6870 τα βρισκει ζορικα σε αρκετα παιχνιδια (btw ασχετος οντας, στο crossfire αθροιζεται η ram και των 2 καρτων?)

Δημοσ.

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι κατά κύριο λόγο μ' έπιασε το μικρόβιο της αναβάθμισης.

Εννοώ, ότι αυτό που λες με το 1GB VRAM ναι μεν ισχύει σε τέτοιες αναλύσεις, αλλά στα πολύ απαιτητικά παιχνίδια, και με full settings, π.χ. στο Crysis 2 με DX11, high textures κ.λπ.

Δηλαδή μια χαρά το έπαιξα με 2-3 settings στο High-Very High και όχι όλα στο Ultra.

Οπότε αν μία 7950 είναι καλύτερη σε αυτές τις περιπτώσεις, λέω να την προτιμήσω. Γιατί κατά τ' άλλα το 6870 CrossFire μια χαρά σκοτώνει ακόμα.

Όχι, δεν προστίθεται η VRAM.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας για την HD 7950 όπως λέει και ο MiDi_MiLiZ επειδή έχει 3GB και σε βοηθάει πολύ

στην ανάλυση 2560*1440 που θες να παίζεις να παιχνίδια σου

Δημοσ.

Εμενα παντως στον o/c 2500k, η 6870 με gta iv τα βρισκει οχι απλως σκουρα αλλα καταμαυρα, αν παω να ανεβασω details ιδιαιτερα στο distance. Και φταιει η ram της σε συνδυασμο με την αναλυση μου (1900χ1200). Θελω να πω οτι αν πας για αναβαθμιση, αφου παιζεις σε τετοιες αναλυσεις το πρωτο πραγμα που πρεπει να δεις, για να εισαι και λιγακι futureproof ειναι η vram, αρα πας για 7950. Αλλιως θα ελεγα να μεινεις οπως εισαι και αστο για πιο μετα! Απο τυπικη ισχυ και clocks εισαι παραπανω απο κομπλε για το επομενο διαστημα, αυτο που θα σε "τραβηξει πισω" και θα σου κανει bottleneck πρωτο-πρωτο, ειναι η vram.

Δημοσ.

Ισχύει και αυτό με το optimization του GTA IV που είναι άθλιο.

Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα κρατάνε καλά οι 6870 και μπορώ να τις σπρώξω σε καλές τιμές, σε λίγους μήνες ποιος ξέρει τι γίνεται. Βέβαια μπορεί να 'χει πέσει και η τιμή της 7950.

Τέλος πάντων, τελικά η 7950 είναι λίγο κάτω από τις δύο 6870 αν εξαιρέσουμε VRAM, micro-stuttering κ.λπ.; Γιατί θα είναι λίγο κάπως να δώσω χρήματα για να πάω σε κάτι έστω και ελάχιστα υποδεέστερο.

Άντε να τα δώσω για να πάω σε κάτι με ίδιες επιδόσεις, και ειδικά με την προϋπόθεση ότι εκεί που χρειάζεται θα κάνει τη διαφορά, δηλαδή σε 1440p και στα παιχνίδια που απαιτούν πολλή VRAM.

Δημοσ.

Το θέμα για εμένα δεν είναι το ένα καρέ.Είναι θέμα φιλοσοφίας.Θες τις Χ επιδόσεις ανεξάρτητα από κατανάλωση, αξιοπιστία, θόρυβο, συμβατότητα και λοιπά;Πας σε 2 x6870.Θες να έχεις μια κάρτα με αυτονόητα μεγαλύτερη συμβατότητα αδιαφορώντας για το Χ-1% επιδόσεων;Πας σε 7950.Απλά.

Επιπλέον μην ξεχνάς ότι με τον καιρό η ψαλίδα των επιδόσεων για τις νέες κάρτες ανοίγει συγκριτικά με τις προηγούμενες.Στις τελευταίες γενιές της amd τουλάχιστον ισχύει.Εγώ θα σου έλεγα κυρίως να δεις τι παιχνίδια παίζεις και πόσο ασυγκράτητος είσαι.Αν πχ θες να παίζεις όλα τα τελευταία παιχνίδια με το που βγαίνουν χωρίς να παίζεις με τα νεύρα σου, προτιμάς μονή κάρτα θαρρώ.Αν πάλι δε σε νοιάζει ή είσαι τυχερός και δεν αντιμετωπίζεις το παραμικρό, καλά είσαι κι όπως είσαι.Απλά δες λίγο και το θέμα της μεταπώλησης.Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να δώσεις ούτε και τις 6870 μεταγενέστερα, πάντως σίγουρα μια νέα κάρτα με εγγύηση θα φύγει πιο εύκολα.Και αυτή βέβαια θα έχει πέσει αρκετά σε τιμή, δεν το συζητάμε.Εγώ πάντως συνολικά θα σου πρότεινα λίγη υπομονή ακόμα.

Δημοσ.

Εντάξει, δεν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω κάτι, υπομονή υπάρχει άπλετη :-)

Απλά προσπαθώ να δω τι παίζει ακριβώς με τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη.

Αυτό που λες με την ψαλίδα που ανοίγει δεν το ξέρω, ή δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Αναφέρεσαι σε πρώιμους οδηγούς στις καινούριες σειρές που δεν αποδίδουν τα μέγιστα;

Επίσης, το θέμα αφορά καθαρά τα 2560*1440 και τα παιχνίδια που «διψάνε» για VRAM, καθώς στα υπόλοιπα οι 6870 μια χαρά κρατάνε.

Δημοσ.

Εννοώ ότι οι 7ρες σε ένα χρόνο από σήμερα δε θα έχουν τις ίδιες διαφορές ποσοστιαία σε σχέση με τις 6ρες όπως δεν είχαν και οι 6ρες σε σχέση με τις 5ρες. Ναι, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση στις κάρτες της amd με τον καιρό από τους οδηγούς της γιατί δίνει έμφαση στις νέες αρχιτεκτονικές της (και λογικό είναι).Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που ανακοίνωσε πως στις σειρές 5χχχ και πίσω θα ανανεώνονται οι οδηγοί στο διπλάσιο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις 6 και 7...Δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος να δώσω συμβουλή για αναμονή μιας και ο ίδιος δεν άντεξα πριν λίγο καιρό, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε τις επόμενες σειρές.

Α, επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει και μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι στα παιχνίδια που βγαίνουν ας πούμε ένα 6μηνο μετά τις νέες κάρτες, οι καινούριες έχουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν αισθητό προβάδισμα σε σχέση με την αντίστοιχης δυναμικής κάρτα της προηγούμενης γενιάς.Δεν είναι κάποιο νομοτελειακό γεγονός, πάντως το έχω παρατηρήσει και είναι πιθανό να συμβεί και με τις 7ρες.Μάλλον θα είναι προσαρμοσμένες καλύτερα στα δεδομένα των πιο σύγχρονων παιχνιδιών, τα οποία θα εκμεταλλεύονται καλύτερα την αρχιτεκτονική τους.

Δημοσ.

Φανταζομαι αναφερεσαι σε αυτή:

http://www.skroutz.g...dition-3GB.html

Η 7950 σιγουρα αποτελει καλύτερη λυση, τοσο λογω της περισσοτερης VRAM όσο και λογω καλύτερης συμβατότητας με τα παιχνιδια σε σχεση με το Crossfire. Ας μην ξεχναμε και το micro-shuttering.

Παρόλα αυτα όμως τελικά η βελτίωση που θα δεις στις επιδόσεις ειναι μικρή και δεν αξίζει να δωσεις 300 ευρω. Αν θες πολύ να αναβαθμίσεις μαζεψε κι αλλα χρηματα και αγορασε αυτη την 7970:

http://www.skroutz.g...R797OC-3GD.html

Δημοσ.

Δε νομίζω πως αξίζει η 7970, καθώς διάβασα ότι με ένα καλό κλοκάρισμα στην 7950, η διαφορά μεταξύ τους είναι στα 3-5% υπέρ της πρώτης.

Η λογική είναι να δώσω τις 6870 στα ~230€ και να βάλω τα υπόλοιπα για μια κάρτα σαν την 7950.

Μάλλον όμως θα ακολουθήσω τις συμβουλές των συμφορουμιτών και θα περιμένω να δω τις επόμενες σειρές.

Απλά μέχρι τότε οι 6870 θα πιάνουν λιγότερο απ' όσο πιάνουν τώρα, και η αντίστοιχη κάρτα της σειράς 8**0 πιθανόν να κοστίζει περισσότερο απ' ότι η 7950 σήμερα.

Δημοσ.

Απλά μέχρι τότε οι 6870 θα πιάνουν λιγότερο απ' όσο πιάνουν τώρα, και η αντίστοιχη κάρτα της σειράς 8**0 πιθανόν να κοστίζει περισσότερο απ' ότι η 7950 σήμερα.

Κι εγώ έτσι λέω... Αλλά ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.insomnia....on-hd-8-series/

Βέβαια αν ισχύσει κάτι τέτοιο, οι τιμές των μεταχειρισμένων θα πάνε στον πάτο του βαρελιού

http://www.techpowerup.com/172312/AMD-quot-Oland-quot-Radeon-HD-8800-Series-SKUs-Unveiled.html

Δημοσ.

Φανη μεινε οπως εισαι.απλα σε επιασε το μικροβιο.και ποσο ποια να πεσουν οι 6870?εδω ακομη οι 5850 πουλιουνται 90 - 100.πρωτα θα πεσουν εκεινες και μετα οι δικες σου.

Δημοσ.

Πριν αγορασω την 7950 ειχα σε crossfire μια 6970 και μια unlocked 6950 σε 6970 δηλαδη αρκετα δυνατοτερες καρτες απο τις δικες αλλα δεν εχω μετανιωσει στιγμη για την αλλαγη. Εχω λιγοτερο θορυβο, καιω λιγοτερο ρευμα,δεν χρειαζεται να εγκαθιστω profiles για να παιξουν και οι δυο καρτες . Τα παιχνιδια ειναι ποιο ομαλα στο gameplay .Τα περι vram στην αναλυση που παιζεις στο ανεφεραν τα παιδια παραπανω. Αρα για μενα 7950 που κλοκαρει για πλακα....

Sent from my GT-I9300 using Insomnia

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...