Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είχα αφήσει το λαπτοπ να κατεβάζει ένα βράδυ και να κλείσει αυτόματα όταν τελείωνε μόνο του .

το πρωί πήγα να το ανοίξω αλλά τπτ . τα windows είχαν κολλήσει στο φόρτωμα. έκανε chkdsk αλλά τπτ . τον έβγαλα και τον έβαλα σε μια εξωτερική θήκη . μπορώ να εξερευνήσω σχεδόν τα πάντα εκτός από τον φάκελο που είχα τα αρχεία μου μέσα . μου βγάζει αυτό

post-200402-0-66195300-1349037886_thumb.jpg

και δεν μπαίνει στον φάκελο.

έκανα από το error checking των windows αλλά @@ δεν βοήθησε .

δοκίμασα και ένα read+ WRITE+ read test αλλά τπτ και αυτό (κόλλησε βασικά και δεν προχωρούσε ενώ το άφησα πολλές ώρες )

προσπάθησα με το Pandora Recovery αλλά τπτ (ξαναδοκιμάζω τώρα μπας και....)

μπορώ να κάνω τπτ για να βγάλω τα αρχεία μου??? :cry:

και ένα screenshot από το hd sentinel

post-200402-0-01849900-1349037851_thumb.jpg

edit: το health του σκληρού έχει πάει από το 75% στο 36% από χτές που προσπαθώ να τον σώσω και έχει σταθεροποιηθεί εκεί

edit2: τπτ το Pandora recovery (μπαινει στον φάκλεο που θέλω αλλά δεν βλέπει αρχεία). δοκιμαζω με recover my files τώρα...

Επεξ/σία από grouspen
Δημοσ.

Active File Recovery από τον θείο. Άστο να διαβάσει τον δίσκο μετά σώσε τα αρχεία :D

το έβαλα να κάνει superscan. βγαζεί πολλά cannot read sector... :-(

o σκληρός είναι 250γβ 5400ρπμ σε εξωτερική usb θήκη . πόσες ώρες(μέρες) λες να κάνει ?

Δημοσ.

το έβαλα να κάνει superscan. βγαζεί πολλά cannot read sector... :-(

o σκληρός είναι 250γβ 5400ρπμ σε εξωτερική usb θήκη . πόσες ώρες(μέρες) λες να κάνει ?

Επειδή είναι μικρός ο δίσκος όχι πολύ αλλά και πάλι. Άστο στην ησυχλια του :P

Δημοσ.

Για ποιο λόγο θες να κάνεις ανάκτηση αφού είναι πράγματα που κατέβασες από το ιντερνέτ;;;;

Αν διαβάζει τον υπόλοιπο δίσκο πάρε τα αντίγραφα ασφαλείας σου και κάνε to disk->Surface Test->Reinitialize disk surface από το sentinel,θα σβήσει τα πάντα από τον δίσκο σου,αλλά θα μάθεις πόσα από αυτά τα weak sector είναι bad sector ή ακόμα και μπορούν να βγούν όλα καλά,αφού weak μπορούν να βγούν και από κόλλημα των windows,κολλάει σαν software δεν γράφει στον δίσκο στην προβλεπώμενη ώρα και βγαίνει weak,ακόμα και το crc μπορεί να είναι επειδί γράφτηκε λάθος η πληροφορία για τον ίδιο πάντα λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είναι μικρός ο δίσκος όχι πολύ αλλά και πάλι. Άστο στην ησυχλια του :P

από χτες είναι και όπως φαίνεται έχει πολύ μέλλον ακόμα

edit: όλο το βράδυ έκανε για να φτάσει στο 6% (εκεί που υπήρχε το πρόβλημα λογικά). από της 12 το μεσημέρι μέχρι τώρα έφτασε στο 34% . πάει καλύτερα τώρα

Για ποιο λόγο θες να κάνεις ανάκτηση αφού είναι πράγματα που κατέβασες από το ιντερνέτ;;;;

Αν διαβάζει τον υπόλοιπο δίσκο πάρε τα αντίγραφα ασφαλείας σου και κάνε to disk->Surface Test->Reinitialize disk surface από το sentinel,θα σβήσει τα πάντα από τον δίσκο σου,αλλά θα μάθεις πόσα από αυτά τα weak sector είναι bad sector ή ακόμα και μπορούν να βγούν όλα καλά,αφού weak μπορούν να βγούν και από κόλλημα των windows,κολλάει σαν software δεν γράφει στον δίσκο στην προβλεπώμενη ώρα και βγαίνει weak,ακόμα και το crc μπορεί να είναι επειδί γράφτηκε λάθος η πληροφορία για τον ίδιο πάντα λόγο.

είναι 70-90γβ . ποιος τα ξανακατεβάζει τώρα (και λόγο χρόνου αλλά επειδή δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα εκεί μέσα) ....

Επεξ/σία από grouspen
Δημοσ.

και κάτι ακόμα . τον έκανα reinitialize disk surface από το hd sentinel. και έφτιαξε .

μπορώ όμως να τον εμπιστευτώ ξανά?

ή

να χτυπήσω έναν τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320788&sid=1 για το λαπτοπ?

(υπόψιν είναι 4ετίας+κάτι άρα δεν χρειάζεται sata3 ssd κτλ . Παίζει να είναι sata 1 κιόλας το λαπτοπ αλλά κλειν σιγά , και με sata 1 καλύτερος θα είναι ο ssd)

ίσα ίσα δλδ να δώσω μια τόνωση στις επιδόσεις του και να βάλω σε μια εξωτερικη θήκη αυτόν που έχω τώρα.

υγ. printscreen από hd sentinel , crystal , atto (τυπικά για να δείτε και να μου πείτε τη γνώμη σας )

post-200402-0-53975700-1349188348_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα πώς όχι. Έχει πρόβλημα η πλακέτα για αυτό και δεν μπορεί να σου κάνει τα ίδια. Μην πάρεις τον ssd αυτόν είναι Agility 2.

Κοίτα στις προσφορές για τον ιντελ τον 330 στα 120 gb , sta 80 ευρώ από msystems

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα πώς όχι (ότι δεν μπορώ δλδ να τον εμπιστευτώ ξανά, οκ εδώ). Έχει πρόβλημα η πλακέτα για αυτό και δεν μπορεί να σου κάνει τα ίδια (εδώ μου τα μπερδεύεις λίγο , κάντα λίγο λιανά ).

Μην πάρεις τον ssd αυτόν είναι Agility 2 (το ξέρω ότι ειναι ο 2 αλλά εκτός της χαμηλής τιμής το λαπτοπ δεν μπορεί να ωφεληθεί από κάτι πιο γρήγορο. έκτός και αν το λες για άλλο λόγο πχ αξιοπιστία κτλ)

Κοίτα στις προσφορές για τον ιντελ τον 330 στα 120 gb , sta 80 ευρώ από msystems

( :huh: δεν το βρίσκω . πάνω από 70-80 δεν χαλάω γιατί δεν αξίζει , έχω ένα λαπτοπ ακόμα και έναν σταθερό.)

Δημοσ.

Ναι αυτό με την πλακέτα συμβαίνει συχνά , δηλαδή χαλάει η πλακέτα(για τον οποιαδήποτε χ , υ λόγο ) και για αυτό σου βγάζει προβλήματα και σου λέει error communicating Κ.λ.π.

Απλώς δεν σου προτείνω τον συγκεκριμένο λόγω αξιοπιστίας(μπορεί ναι έχει εγγύηση και και αλλά με καταλαβαίνεις τι εννοώ) και απλά το e-shop θέλει να ξεστοκάρει :/

Τελείωσε η προσφορά από msystems δυστυχώς.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24816&cat=6

Καλύτερα σε αυτόν αν θες 120gb. Μην σκεφτείς για 20 ευρώ να πάρεις τον 2 , μπορεί να βρίζεις όπως και εγώ το e-shop.

Δημοσ.

βασικά μιας και δεν το βιάζομαι ιδιαίτερα θα το αφήσω για τώρα . και θα μαζέψω για έναν καλό ssd για τον σταθερό (120-180γβ) και να βάλω των 60αρι που έχω στον σταθερό στο λαπτοπ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...