deesnider Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Εξηγώ: Έχω μια ταινία σε avi και τους υπότιτλους σε ξεχωριστό srt (εννοείται με ίδιο όνομα και τα δύο αρχεία). Ξεκινώντας την αναπαραγωγή στο pc, όλα πάνε φυσιολογικά. Από ένα σημείο και μετά όμως και μέχρι το τέλος της ταινίας, οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται... Ανοίγω το srt με το notepad και βλέπω το κείμενο σε κάποια από τα χρονικά σημεία, στα οποία υπάρχει το πρόβλημα. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία, δε βλέπω κάτι περίεργο στον υπότιτλο. Οι χρόνοι που αναφέρονται σε κάθε γραμμή, είναι ακριβώς αυτοί στους οποίους ακούγεται η αντίστοιχη ομιλία στην ταινία. Όμως παραμένουν αόρατοι! Φαντάζεστε τι μπορεί να φταίει; υ.γ. Το κακό είναι ότι ψάχνοντας στα σχετικά sites, δε βρίσκω κάποια άλλη έκδοση υποτίτλων για τη συγκεκριμένη ταινία, ώστε να τη δοκιμάσω. Η μόνη που φαίνεται να υπάρχει, είναι αυτή που ήδη έχω (την κατέβασα ούτως ή άλλως, αλλά η συμπεριφορά είναι η ίδια...) EDIT: Το βρήκα!!! Αυτός ο μπαγλαμάς που έφτιαξε το srt, σε κάποια σκόρπια σημεία είχε αφήσει δύο κενά μεταξύ των σειρών, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται οι υπότιτλοι από 'κείνα τα σημεία κι έπειτα...
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δεν φταίει αυτό. Έβαλα σε ένα αρχείο υπότιτλων 2 και 3 κενά ανάμεσα στους διαλόγους και μου τους εμφάνιζε κανονικά.
parsifal Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δε σημαίνει ότι δεν φταίει αυτό στην περίπτωσή του. Διαφορετικός player, ή ακόμη και διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου player δεν αποκλείεται να παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά. Και αυτό γιατί μπορεί στον κώδικά τους να χρησιμοποιούν διαφορετική subtitle library ή διαφορετικό revision της ίδιας στο οποίο διορθώθηκε κάποιο bug, υπεισήλθε κάποιο bug ή απλά χαλάρωσε η ανοχή του κώδικα σε malformed SRTs (ή το ανάποδο).
deesnider Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Εγώ χρησιμοποιώ το gom, ο οποίος μ' έχει βολέψει πολύ. Άλλον player (εκτός του wmp που έχει απομείνει από την εγκατάσταση των windows) δεν έχω εγκατεστημένο, οπότε δε μπορώ να κάνω δοκιμή. Πάντως, όταν «διόρθωσα» τα κενά, οι υπότιτλοι έπαιξαν χωρίς πρόβλημα στο gom. (Πριν από τη διόρθωση, ούτε στο wmp έπαιζαν.)
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Συμφωνώ. Αλλά το δοκίμασα σε mp-hc, vlc, km και wm μέσω vobsub και σε κανένα δεν είχα πρόβλημα. EDIT: Α, gom. Και σκέφτηκα να πω ότι κάτι gom κτλ ούτε τα δίνω σημασία.!
kostas_dr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι καλό; Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και καιρό μόνο το vlc.
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Για συζήτηση σχετικά με τους video players, υπάρχει ήδη επισημασμένο θέμα στην παρούσα ενότητα. Εκεί μπορείς να διαβάσεις τί προτιμούν αρκετά μέλη του forum και για ποιον λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα