Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω ένα σύστημα που αποτελείται από έναν Q8300, P5E (-> rampage formula), 4Gb ddr2, 4870 512Gb και ένα 22άρι 1680x1050 monitor. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα enermax 535w.

Αν και δεν παίζω συχνά πλέον παιχνίδια, όταν ξεκινάω κάποιο παιχνίδι που στρεσάρει την 4870, μετά από λίγο σβήνει η οθόνη και κολλάει ο υπολογιστής. Δοκίμασα ένα stress test (FurMark) και μετά από λίγα δευτερόλεπτα συμβαίνει το ίδιο. Ψάχνοντας λίγο είδα ότι μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι το τροφοδοτικό δεν παρέχει αρκετό ρεύμα στην κάρτα γραφικών.

Καθώς λοιπόν με ενοχλούσε από καιρό και η υψηλή κατανάλωση της 4870, σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα. Στόχος είναι η τουλάχιστον ισάξια επίδοση της καινούριας κάρτας καθώς και η χαμηλότερη κατανάλωση. Το budget πρέπει να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, μέχρι τα 100€. Το μάτι μου πάει στις 7750 και παίζει και στις 7770 οι οποίες όμως ξεφεύγουν στην τιμή. Κοιτάω και τα μεταχειρισμένα αλλά πιστεύω ότι οι τιμές είναι λίγο άγριες εκεί.

Υπάρχει εναλλακτική που δεν έχω δει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Ανδρέας

Επεξ/σία από the_ar
Δημοσ.

Ανδρεα καλησπερα.

η καρτα σου μπας και σβηνει λογω θερμοκρασιων και οχι τροφοδοτικου?για κοιταξε το λιγο.

επισης στα επιπεδα της 4870 ειναι η 5770-6770 οπου φυσικα και καινε λιγοτερο.

η 7770 ειναι αρκετα καλυτερη καρτα.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τελικά, μάλλον οι θερμοκρασίες ήταν το πρόβλημα. Έβαλα άλλη πάστα, καθάρισα και τον ανεμιστήρα και πλέον δεν κολλάει το pc. Οπότε και η αναβάθμιση αναβάλλεται επ' αόριστον.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Ανδρέας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...