Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μια αναβάθμιση που σκοπεύω να κάνω σε κάναν μήνα. Η χρήση του υπολογιστή για βαριές εργασίες προορίζεται πρωτίστως για video editing-encoding και δευτερευόντως για gaming. Το μπάτζετ σηκώνει μέχρι 600-650 ευρώ το πολύ.

CPU: Λόγω μπάτζετ αναγκαστικά θα πάω σε amd. Σκέφτομαι τον εξαπύρηνο FX-6200 στα 3.8GHZ. Θέλω να ρωτήσω, έχει ουσιώδεις διαφορές στην απόδοσή του από τον quad core 4100 ώστε να αξίζει το παραπάνω 40άρι? Από περιέργεια, με ποιον intel μπορεί να συγκριθεί? Κωδικοποιώ συχνά βίντεο και σπλιτάρω .avs σκριπτάκια στα cores του cpu. Σκέφτομαι ότι θα με βολέψει αρκετά αν απασχολώ τους 4 πυρήνες στο encoding π.χ & μου μένουν 2 για άλλες ελαφριές εργασίες (π.χ browsing).

MOBO: Έπειτα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στην Asus M5A97 R2.0, πιστεύω πως είναι ό,τι πρέπει σε σχέση χαρακτηριστικών-τιμής.

GC: Η οθόνη μου σηκώνει ανάλυση μέχρι 1680x1050 και δε σκέφτομαι να κάνω σύντομα upgrade. Επίσης, δεν παίζω ιδιαιτέρως βαριά και σύγχρονα παιχνίδια (μόνο pro & alice madness returns) & κάποια παλιά που τα σήκωνε άνετα και η πρώην vga μου (δυστυχώς τα 'φτυσε) οπότε δε θέλω να ανεβάσω πολύ το μπάτζετ στην κάρτα γραφικών, αλλά ούτε και να πάρω κάποια μέτρια. Σκέφτομαι ως μέση λύση την Asus Radeon HD7770 αν και δεν ξέρω πόση διαφορά έχει από την αντίστοιχη των 2GB με τους 2 ανεμιστήρες.

RAM: http://www.e-shop.gr...l?id=PER.549214

CPU Cooler: Έχω καλή ψύχτρα αλλά ένας βλαμμένος που μου την είχε βάλει πριν χρόνια τότε που δεν ήξερα τπτ από συναρμολόγηση και hardware μου κράτησε όλα τα βιδάκια και τις βάσεις (ακόμα και την πάστα και το ειδικό βουρτσάκι) και δεν παίζει να βρω κάποιο ανταλλακτικό για να τη βάλω σε am3+ σόκετ. Δε με πειράζει να σκάσω ένα 40άρι για μια καινούργια καλή. Θέλω την ZALMAN CNPS7X LED απλά με προβληματίζει κάπως το μέγεθός της. Δεξιά δεν παίζει να χτυπήσει το πρώτο μεμσλοτ λόγω υψηλής κουβέρτας της μνήμης γιατί δεν πιάνει τόσο χώρο, φοβάμαι μόνο μην την κόψουν οι πυκνωτές της μητρικής από το αριστερό μέρος που είναι και το μεγαλύτερο. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στη μητρική που έβαλα, αλλά στις περισσότερες για am3+ σόκετ που είδα. Θα πρέπει έτσι να μπει ανάποδα που θα είναι ξενέρα.

CASE: Καιρός & για ένα full tower που να έχει πολλούς χώρους και ικανοποιητικό airflow. Δίνω μεγάλη σημασία στην εμφάνιση όσο άχρηστο κι αν είναι αυτό σε κάποιους και το μόνο που με έχει συνεπάρει είναι το Thermaltake Level 10 GT. Καταλαβαίνω ότι έχει πολύ πλαστικό και η τιμή είναι υπερεκτιμημένη, ωστόσο λατρεύω τη μορφολογία του, τους απίστευτους χώρους και την πολύ καλή διαχείριση καλωδίων που έχει.

Δε θα χρειαστώ κάτι άλλο πέραν αυτών (προς το παρόν). Να σημειώσω ότι θα το στήσω μόνος κι ότι δε με ενδιαφέρει το OC.

Ευχαριστώ πολύ όποιον ασχοληθεί.

Δημοσ.

Δε νομίζω να χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι παραπάνω στο αρχικό μνμ. Απλά να προσθέσω ότι είμαι Αθήνα και δεν έχω πρόβλημα με το κατάστημα (αρκεί να μην είναι το Πλαίσιο) αν κι αυτό το βρίσκω περιττό να γραφεί.

Δημοσ.

σου κανει κοπο?τροφοδοτικο εχεις?εαν ναι πιο?hdd?δεν νομιζω οτι ειναιι ευκολο ο αλλος να σε βοηθισει με τις πληροφοριες που δινεις...

Δημοσ.

σου κανει κοπο?τροφοδοτικο εχεις?εαν ναι πιο?hdd?δεν νομιζω οτι ειναιι ευκολο ο αλλος να σε βοηθισει με τις πληροφοριες που δινεις...

Δε μου κάνει κόπο, αλλά δεν έχω να συμπληρώσω κάτι παραπάνω όπως είπα. Αυτά που αναφέρεις φαίνονται στην υπογραφή μου, αν τα χρειαζόμουν θα το έγραφα.

Δημοσ.

Μάλλον έχεις κάνει λάθος στο τίτλο. Ολική αναβάθμιση στο κουτί πρέπει να λέει.. ;)

Πέρα απ την πλάκα, για έμενα δεν αξίζει φίλε μου αυτό που σκέφτεσαι.. (αλλά δικά σου λεφτά είναι ότι θέλεις κάνεις)

Έχω πρόταση αλλά με άλλο κουτί.

Btw ποια προγράμματα χρησιμοποιείς για να ξέρουμε αν χρειάζεσαι κάρτα με "cuda".

Δημοσ.

Κι εγώ αυτήν την ψύχτρα σκεφτόμουν ως εναλλακτική λύση λόγω μικρότερου οριζόντιου όγκου, αν και δεν πρέπει να 'ναι τόσο δυνατή. Το κουτί δυστυχώς δε μου κάνει, είναι midi με ελάχιστους ανεμιστήρες, έχω ήδη ένα παρόμοιο. Btw, έχω χάσει τον μπούσουλα με τους amd cpu's. Π.χ ποια διαφορά έχει ο 8120 με τον 8150? Μήπως είναι υπερβολή τα 8 cores? Εξάλλου ποια προγράμματα ή παιχνίδια μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.

Έχω πρόταση αλλά με άλλο κουτί.

Btw ποια προγράμματα χρησιμοποιείς για να ξέρουμε αν χρειάζεσαι κάρτα με "cuda".

Μπορείς να προτείνεις ό,τι θέλεις, γι' αυτό άνοιξα και το θρεντ. :-)

Χρησιμοποιώ κυρίως AVPSMOD και VirtualDub με φιλτράκια avisynth για επεξεργασία βίντεο, κάποια είναι πολύ βαριά και με αδύναμο επεξεργαστή αργούν πολύ στην προεπισκόπηση της φιλτραρισμένης εικόνας. Δεν ξέρω βέβαια τι ρόλο παίζει η vga σε αυτό.

Δημοσ.

Π.χ ποια διαφορά έχει ο 8120 με τον 8150? Μήπως είναι υπερβολή τα 8 cores? Εξάλλου ποια προγράμματα ή παιχνίδια μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.

απολυτος καμια...απλα ο 8150 ειναι clockarismenos απο το εργοστασια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...