Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δοκιμασες να μπεις στο router και να βαλεις το strenght signal στο maximum? πολλα ειναι εξ αρχης στο medium.αυτο βεβαια στο οριακο σημα..

Δημοσ.

δοκιμασες να μπεις στο router και να βαλεις το strenght signal στο maximum? πολλα ειναι εξ αρχης στο medium.αυτο βεβαια στο οριακο σημα..

Το έχω βάλει ήδη στο maximum και επίσης απο radio type 80211 b+g το έβαλα σκέτο g γιατί κάπου διάβασα ότι είναι ποιο ισχυρό έτσι το σήμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και τι channel εισαι?11?

Ναι 11 που το ξέρεις; χαχα! :-D

Διάβασα σε αναζήτηση ότι το Radio type 802.11 n ότι έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, αξίζει να αγοράσω το παρακάτω access point ή να αγοράσω καινούργιο ADSL Router?

http://www.getitnow....5/prod903876pp/

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορείς να μου στείλεις καμιά σελίδα με repeater πχ από e-shop για να το παραγγείλω;

το repeater πιάνει το σήμα ασύρματα και το στέλνει ακόμα παραπέρα;;;;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612441

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612428

ναι αυτο κανει

τα περισσοτερα τα βλεπω ηδη στο max να ειναι οταν μιλαμε για 100Mw 20 dbm.και συνηθως πανε πιο χαμηλα δυστυχως αν καποιος θελει.πχ 70 και 50 Mw αντιστοιχα.medium ,low.

Το έχω βάλει ήδη στο maximum και επίσης απο radio type 80211 b+g το έβαλα σκέτο g γιατί κάπου διάβασα ότι είναι ποιο ισχυρό έτσι το σήμα!

λιγο θα στο αλλαξει.αν το βαλεις μονο b θα γινει πιο αργο αλλα ισως εχεις καλυτερο σημα.εχει πετυχει σε μερικα ατομα.δοκιμασε το.

και τι channel εισαι?11?

το channel συνηθως δεν θα σου αυξησει εμβελεια απλα θα διορθωσει προβληματα αποσυνδεσεων αν υπαρχουν παρεμβολες.

Ναι 11 που το ξέρεις; χαχα!

Διάβασα σε αναζήτηση ότι το Radio type 802.11 n ότι έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, αξίζει να αγοράσω το παρακάτω access point ή να αγοράσω καινούργιο ADSL Router?

http://www.getitnow....5/prod903876pp/

τα περισσοτερα ρουτερ ειναι 11 απο default και μετα 1 η 6.

ναι τα n παιζουν πιο μακρια συνηθως οπως και πιο γρηγορα λογω πολλαπλων κεραιων αλλα δεν ειναι σιγουρο.και αυτα βεβαια 100 Mw ειναι.δοκιμασε b για αρχη.υπαρχουν και πιο δυνατα access points που ειναι πιο πολλα Mw πχ airlive.

το ρουτερ που εβαλες στο Link ειναι σκετο ρουτερ οχι adsl router αρα προυποθεται οτι κρατας το ρουτερ που εχεις ηδη.μια λυση παντως και φτηνη ειναι και το 701nd σαν repeater.αλλιως θα μπορουσες να δοκιμασεις με σκετο ρουτερ της airlive που ειναι πιο δυνατο.της cyta δεν μπορεις να το καταργησεις ετσι και αλλιως γιατι θα χασεις το τηλεφωνο αμα το αλλαξεις οποτε σιγουρα θες η repeater η πιο δυνατο access point.το tp link 701nd kai 801 nd παιζουν και σαν access point περα απο repeater.apla παρε το 801nd που εχει 2κεραιες και αν δεν φτασει το σημα κανονικα τοτε βαλτο σαν Repeater.εκτος αν πας σε air live Που και αυτο παιζει σαν access point και σαν repeater και αμα του αλλαξεις firmware παιζει και παραπανω Mw.σε καποια δεν χρειαζεται καν αλλαγη για λιγα παραπανω Mw.Νομιζω ειχα δει να παιζει 300Mw Με default europe firmware.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απλά να πω εγώ οτι είχα το 801nd και ***ΜΟΝΟ*** όταν του έβαλα το τελευταίο firmware κατάφερε να λειτουργήσει σωστά.Το αναφέρω γιατί ο λόγος που βρέθηκα στο thread αυτό είναι επειδή έκανα search για τη συσκευή να δω τί παίζει μήπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει..

Τελικά πριν αναζήτησω βοηθεια έκανα το update και όλα καλά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί μπορώ να συνδεθώ πάνω του μόνο με ethernet.. και όχι με wireless (στην ίδια ΙΡ πάντα)..Δηλαδή αν χρειαστεί να κάνω κάποια αλλαγή θα πρέπει να το κατεβάσω από τον όροφο ώστε να το συνδέσω με ethernet στο laptop.... :-/

Δημοσ.

Απλά να πω εγώ οτι είχα το 801nd και ***ΜΟΝΟ*** όταν του έβαλα το τελευταίο firmware κατάφερε να λειτουργήσει σωστά.Το αναφέρω γιατί ο λόγος που βρέθηκα στο thread αυτό είναι επειδή έκανα search για τη συσκευή να δω τί παίζει μήπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει..

Τελικά πριν αναζήτησω βοηθεια έκανα το update και όλα καλά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί μπορώ να συνδεθώ πάνω του μόνο με ethernet.. και όχι με wireless (στην ίδια ΙΡ πάντα)..Δηλαδή αν χρειαστεί να κάνω κάποια αλλαγή θα πρέπει να το κατεβάσω από τον όροφο ώστε να το συνδέσω με ethernet στο laptop.... :-/

γενικα και εγω ειμαι υπερ οτι παιρνω να του περναω το τελευταιο firmware γιατι συνηθως διορθωνει προβληματα παρα να κανει προβλημα καπου.β.για να καταλαβω.το εχεις βαλει σαν universal repeater και ενω εχεις ιντερνετ ασυρματα απο αυτο δεν μπορεις να μπεις στο μενου του?τι Ip εχεις βαλει στο tp link και τι Ip εχεις στον ρουτερ γιατι κατι μυριζομαι εκει.και σε τι Mode παιζει το tp link??
Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει κάθε πιθανή ρύθμιση και είχα διάφορα θέματα.. Βασικά εκτός από το πάνω κάτω (όροφο), θέλω να συνδέσω και ένα σπίτι από απέναντι, το οποίο κατάφερνε μεν να συνδεθεί τις μισές φορές (παρόλο που τα windows έδειχναν 2 μπάρες απ'τις 5 σήμα), αλλά από αυτές τις μισές φορές, τις άλλες μισές δεν είχε internet (μόνο local network).

Τελοσπάντων, το έχω βάλει τώρα universal repeater και έχω δηλώσει προφανως την MAC address του SAGEM που έδινε (τουλάχιστον πριν 4 χρόνια) η ΟΤΕΝΕΤ. ΙΡ του router είναι 192.168.1.1 και του TPLink είναι η "μαμα" ΙΡ, δηλαδή η .254

Όταν λες σε τί mode παίζει το ΤΡlink?

Διευκρίνηση. Το laptop είναι ακριβώς δίπλα απτο sagem του Ote. Άρα συνδέομαι σίγουρα σε αυτό. Το ότι λειτουργεί (πλέον) ΚΑΙ το tplink, το διαπίστωσα με το.. Iphone! Πολύ απλά πριν βαλω το tplink στον πάνω όροφο δεν είχα wifi σήμα, ενώ τώρα πάω δίπλα του και το iphone έχει σήμα, σημα καμπάαααααανα. :D

Ping λοιπόν δεν μπορώ να κάνω από το laptop...!

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει κάθε πιθανή ρύθμιση και είχα διάφορα θέματα.. Βασικά εκτός από το πάνω κάτω (όροφο), θέλω να συνδέσω και ένα σπίτι από απέναντι, το οποίο κατάφερνε μεν να συνδεθεί τις μισές φορές (παρόλο που τα windows έδειχναν 2 μπάρες απ'τις 5 σήμα), αλλά από αυτές τις μισές φορές, τις άλλες μισές δεν είχε internet (μόνο local network).

Τελοσπάντων, το έχω βάλει τώρα universal repeater και έχω δηλώσει προφανως την MAC address του SAGEM που έδινε (τουλάχιστον πριν 4 χρόνια) η ΟΤΕΝΕΤ. ΙΡ του router είναι 192.168.1.1 και του TPLink είναι η "μαμα" ΙΡ, δηλαδή η .254

Όταν λες σε τί mode παίζει το ΤΡlink?

Διευκρίνηση. Το laptop είναι ακριβώς δίπλα απτο sagem του Ote. Άρα συνδέομαι σίγουρα σε αυτό. Το ότι λειτουργεί (πλέον) ΚΑΙ το tplink, το διαπίστωσα με το.. Iphone! Πολύ απλά πριν βαλω το tplink στον πάνω όροφο δεν είχα wifi σήμα, ενώ τώρα πάω δίπλα του και το iphone έχει σήμα, σημα καμπάαααααανα.

Ping λοιπόν δεν μπορώ να κάνω από το laptop...!

ωραια παμε ενα ενα.οι Ip ειναι σωστες και το Universal repeater ειναι σωστο.το tp link παιζει αφου εχεις σημα.αν τωρα εισαι ασυρματα με το λαπτοπ σου διπλα στο Tp link θα πρεπει α.να μπορεις να μπεις στο sagem κανονικα β.θα πρεπει να μπορεις να μπαινεις και στο tp link κανονικα και θα πρεπει να μπορεις να τα κανεις Ping και τα 2.

δεν ξερω αλλα νομιζω θα παιξει παλι κανονικα αν εισαι και με καλωδιο πανω στο tp link.οπως και το αναποδο.αν εισαι με καλωδιο η ασυρματα στο sagem θα πρεπει να κανεις Ping και τα 2 ρουτερ και να μπαινεις και στα 2 ρουτερ στο μενου.τωρα για το σπιτι απεναντι εκει θα βολευε να εβαζες καμια κεραια me panel κατευθυντικη για να δεις αν θα παιξει πιο σταθερα.επισης αλλαξε καναλι και στο ρουτερ και στο tp link υποχρεωτικα μηπως παιξει πιο σταθερα το απεναντι σπιτι.εννοειται οτι στο tp link ο dhcp θα ειναι κλειστος και μιλαμε γιια Universal repeater και οχι σκετο repeater.

Δημοσ.

DHCP κλειστό ναι, Universal Repeater επίσης.

Το τεστ με το αν μπορώ να συνδεθώ και στα 2 θα το κάνω αύριο, έχω 1000 καλώδια πάνω στο laptop (σαν desktop replacement ουσιαστικά) συνεπώς καλύτερα αύριο!

Δες και ένα ping, μόλις τώρα!

C:\Users\nikos>ping 192.168.1.254

Pinging 192.168.1.254 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1924ms TTL=64

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Ping statistics for 192.168.1.254:

Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 1924ms, Maximum = 1924ms, Average = 1924ms

Reply from 192.168.1.4: Destination host unreachable.

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Προφανώς παίζει να μην το βλέπει λόγο απόστασης. Λογικό. Αλλά και όταν το σέταρα, που ήταν δίπλα μου, μόνο με ethernet μπορούσα να το σετάρω, σκέψου μόλις το έβγαλα απτο κουτί το είχα τρελάνει στα factory reset επειδή δεν μπορούσε να συνδεθεί. Είχα διαβάσει ότι η ΙΡ του είναι στο ίδιο δίκτυο με μένα, οπότε λεώ WTF, θα συνδεθεί. Τελικά έβαλα καλώδιο και όλα οκ. Το ρυθμίζω κυριλέ, βγάζω καλώδιο, πάλι τίποτα.

Παρ'όλα αυτά θα το πάω το laptop πάνω αυριο για τεστ γιατί όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχω βάλει το firmware, τώρα που το έβαλα δεν έχω κάνει δοκιμές, μόνο με ethernet.

Οσο για το απέναντι σπίτι.. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια κεραία? Και πώς συνδέεται? Αν δεν θες να δώσεις link μαγαζιού, δώσεμου απλα ένα μοντέλο να το googlαρω εγω!

Δημοσ.

ναι τα n παιζουν πιο μακρια συνηθως οπως και πιο γρηγορα λογω πολλαπλων κεραιων αλλα δεν ειναι σιγουρο.

Σαφώς και έχουν μεγαλύτερη κάλυψη (παίζουν μακριά όπως λες)... Όχι γιατί υπάρχουν "περισσότερες" κεραίες αλλά για άλλο λόγο.

Παραδείγματα:

έχω ένα wireless router με αποσπώμενες κεραίες με RP-SMA υποδοχές. Το ρουτεράκι μου είναι 802.11g. Βάζω 2 κεραίες πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενδυναμώσω την "ευαισθησία" που λαμβάνω σήμα. Με άλλα λόγια δυναμώσει/μεγαλώσει η ικανότητα λήψης σημάτων στην περιοχή κάλυψης μου όπου είναι πάντα συγκεκριμένη... Το 802.11g δεν έχει mimo τεχνικές *εκτός και αν είναι εκτός στάνταρτ όπως κάποιες τεχνολογίες της broadcom, της atheros η άλλων (super-g, 125 High Speed Mode κ.α)

Φαντάσου το SETI. Εκεί έχουν συστοιχίες με ραδιοτηλεσκόπια, τα οποία, δουλεύοντας όλα μαζί, δεν πάνε απλά πιο "μακριά", απλά είναι σε θέση να εντοπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία σήματα στην περιοχή δράσης τους (καλύπτουν την απόσταση μέχρι εκεί που επιτρέπει η τεχνολογία εκπομπής/λήψης (το πρωτόκολλο) που χρησιμοποιούν).

Έχουμε raid στο pc μας. Μπακάλικα τι είναι το... raid? έχουμε συστοιχία όμοιων η ανόμοιων δίσκων οι οποίοι φαίνονται σαν "ένας", αυξάνοντας χωρητικότητα, διόρθωση λαθών καθώς και αύξηση επιδόσεων. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι η συστοιχία raid να κάνει τους δίσκους να γυρνάνε πιο γρήγορα η να ξεπεράσουν την ακτίνα δράσης τους, δλδ την ανώτερη ταχύτητα του SATAIII

Γυρνάμε στα 802.11 ασύρματα δίκτυα. To 802.11n πιάνει μακρύτερα όπως σωστά λες, όχι λόγω των πολλαπλών κεραιών, αλλά λόγω του περιορισμού του πρωτοκόλλου του, όπου το ορίζει σε 70 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, και 250 για εξωτερικούς σε αντίθεση με του 802,11g που είναι 38 μέτρα για εσωτερικούς χώρους και 140 για εξωτερικούς αντίστοιχα.

Όσο για τις πολλαπλές κεραίες στο 802,11n όπως είπαμε δεν αυξάνουν την εμβέλεια, αλλα την ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Χρησιμοποιώντας πολλαπλά streams στην ίδια συχνότητα, αυξάνουν το data throughput. Φαντάσου το σαν raid0 συστοιχία δίσκων, η πχ download speed στο internet με 20 ας πούμε πολλαπλές συνδέσεις για το ίδιο αρχείο που η κάθε μια είναι 300kb μέγεθος. Τι καταφέρνουμε; Ταχύτητα!

Δημοσ.

Λοιπον στο απέναντι σπίτι δοκίμασα χτες να συνδεθώ.

Κατ'αρχάς τα κατάφερα, με καλύτερη ποιότητα σήματος απ'ότι πριν, πριν είχα 1/5 μπάρες, αλλά ΟΤΑΝ συνδεόταν, είχα internet κανονικά.

Τώρα συνδέομαι είτε με το laptop είτε με το iphone και δεν έχω καθόλου internet μιας και οι ΙΡ που παίρνω είναι 169.254.6.102, δηλαδή δεν παίρνω από το 192.168.1 δίκτυο. Εννοείται πάω και βάζω καρφωτά την ΙΡ που θέλω, αλλά και πάλι τζίφος. Ping κάνω μόνο στο 192.168.1.254, δηλαδή στο TPLink, και όχι στο 192.168.1.1 που είναι το router. Προφανώς λοιπόν κάτι παίζει. Όσον αφορά στο Default Gateway είτε του δηλώσω το TPLink είτε το router Sagem, μου βγάζει ένα περίεργο μήνυμα το οποίο δεν θυμάμαι τί λεει γιατί είναι στα ελληνικά και (ντροπή μου, το ξέρω) δεν καταλαβαίνω τί εννοεί... Αν ήταν ENG τα windows θα το καταλάβαινα...

Γυρνάω σπίτι, και πάω με το iphone πάνω, έχοντας κλείσει το wifi ώστε να το ανοίξω... μες τα μούτρα του TPLink ώστε να πάρει καινούρια ΙΡ..... Και παίρνει 169.254.6.107! Δηλαδη ουσιαστικά το TPLink, ΔΕΝ μου δίνει ΙΡ.

Kατεβάζω το TPLink από πάνω κάτω, και το έχω δίπλα μου.. Με wifi, και συνδέομαι από το laptop κανονικά!!!! Στην 192.168.1.254...

Κάποια ιδέα του τί πρέπει να κάνω για να έχω ΓΕΝΙΚΑ, αλλά και απέναντι internet? Και λέω γενικά, γιατί προφανώς κάτι παίζει, και όταν σήμερα ανέβηκα με το iphone πάνω, με συνέδεε σε άκυρο δίκτυο...

tplink1.jpg

tplink2x.jpg

tplink3.jpg

tplink4.jpg

Δημοσ.

DHCP κλειστό ναι, Universal Repeater επίσης.

Το τεστ με το αν μπορώ να συνδεθώ και στα 2 θα το κάνω αύριο, έχω 1000 καλώδια πάνω στο laptop (σαν desktop replacement ουσιαστικά) συνεπώς καλύτερα αύριο!

Δες και ένα ping, μόλις τώρα!

Reply from 192.168.1.254: bytes=32 time=1924ms TTL=64

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 1924ms, Maximum = 1924ms, Average = 1924ms

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Προφανώς παίζει να μην το βλέπει λόγο απόστασης. Λογικό. Αλλά και όταν το σέταρα, που ήταν δίπλα μου, μόνο με ethernet μπορούσα να το σετάρω, σκέψου μόλις το έβγαλα απτο κουτί το είχα τρελάνει στα factory reset επειδή δεν μπορούσε να συνδεθεί. Είχα διαβάσει ότι η ΙΡ του είναι στο ίδιο δίκτυο με μένα, οπότε λεώ WTF, θα συνδεθεί. Τελικά έβαλα καλώδιο και όλα οκ. Το ρυθμίζω κυριλέ, βγάζω καλώδιο, πάλι τίποτα.

Παρ'όλα αυτά θα το πάω το laptop πάνω αυριο για τεστ γιατί όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχω βάλει το firmware, τώρα που το έβαλα δεν έχω κάνει δοκιμές, μόνο με ethernet.

Οσο για το απέναντι σπίτι.. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια κεραία? Και πώς συνδέεται? Αν δεν θες να δώσεις link μαγαζιού, δώσεμου απλα ένα μοντέλο να το googlαρω εγω!

απο τα pings σου και μονο που εχεις 1400 Ms ping καταλαβαινω οτι το repeater ειναι πολυ μακρια και ειναι οριακα σε σημα για αυτο χανεις και Pings και μετα δεν συνδεεται τιποτα και σου βγαζει οτι δεν εχει ιντερνετ.

την πρωτη φορα και εγω με ethernet το ειχα σεταρει για να του κανω και το firmware update.δεν θυμαμαι αν μπορουσα να το σεταρω και wireless αλλα νομιζω οτι μετα εμπενα κανονικα στο μενου και με wireless.και λογικο ειναι αφου σου δδινει ιντερνετ πρεπει να σε αφηνει να μπαινεις και στο μενου του.ιδιο δικτυο ειναι.

ναι αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.1.1 τοτε το 192.168.1.254 που ειναι ειναι μια χαρα.

κανε και δοκιμες να δεις τι γιενται τωρα.το βασικο θα ηταν αν μπορεσεις να βαλεις στο μαγαζι καποια καρτα με αποσπομενη κεραια ωστε να βγαλεις την Omni και να βαλεις καποιο Panelaki.

πχ κατι σαν αυτο

http://www.topsystems.gr/products/Wireless-Lan-Antenna-SMA-7Dbi-Logilink-WL0091.html

θα βρεις απειρες σε απειρα καταστηματα.απλα με βυσμα sma καλυτερα για να μην χρειαστει pigtail.τωρα απο την πλευρα του repeater και εκει θα μπορουσες να βαλεις panel για να κοιταει το μαγαζι απλα μετα θα εχεις προβλημα με το adsl router διοτι δεν θα μπορει να το πιασει λογω του Panel εκτος αν τα ειχες με καλωδιο.οποτε στο repeater δεν μπορεις να κανεις και πολλα γιατι ηδη το Link δεν παιζει αν βαλεις και κατευθυντικη με το μαγαζι δεν θα παιξει καθολου μετα.

Σαφώς και έχουν μεγαλύτερη κάλυψη (παίζουν μακριά όπως λες)... Όχι γιατί υπάρχουν "περισσότερες" κεραίες αλλά για άλλο λόγο.

Παραδείγματα:

έχω ένα wireless router με αποσπώμενες κεραίες με RP-SMA υποδοχές. Το ρουτεράκι μου είναι 802.11g. Βάζω 2 κεραίες πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενδυναμώσω την "ευαισθησία" που λαμβάνω σήμα. Με άλλα λόγια δυναμώσει/μεγαλώσει η ικανότητα λήψης σημάτων στην περιοχή κάλυψης μου όπου είναι πάντα συγκεκριμένη... Το 802.11g δεν έχει mimo τεχνικές *εκτός και αν είναι εκτός στάνταρτ όπως κάποιες τεχνολογίες της broadcom, της atheros η άλλων (super-g, 125 High Speed Mode κ.α)

Φαντάσου το SETI. Εκεί έχουν συστοιχίες με ραδιοτηλεσκόπια, τα οποία, δουλεύοντας όλα μαζί, δεν πάνε απλά πιο "μακριά", απλά είναι σε θέση να εντοπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία σήματα στην περιοχή δράσης τους (καλύπτουν την απόσταση μέχρι εκεί που επιτρέπει η τεχνολογία εκπομπής/λήψης (το πρωτόκολλο) που χρησιμοποιούν).

Έχουμε raid στο pc μας. Μπακάλικα τι είναι το... raid? έχουμε συστοιχία όμοιων η ανόμοιων δίσκων οι οποίοι φαίνονται σαν "ένας", αυξάνοντας χωρητικότητα, διόρθωση λαθών καθώς και αύξηση επιδόσεων. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι η συστοιχία raid να κάνει τους δίσκους να γυρνάνε πιο γρήγορα η να ξεπεράσουν την ακτίνα δράσης τους, δλδ την ανώτερη ταχύτητα του SATAIII

Γυρνάμε στα 802.11 ασύρματα δίκτυα. To 802.11n πιάνει μακρύτερα όπως σωστά λες, όχι λόγω των πολλαπλών κεραιών, αλλά λόγω του περιορισμού του πρωτοκόλλου του, όπου το ορίζει σε 70 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, και 250 για εξωτερικούς σε αντίθεση με του 802,11g που είναι 38 μέτρα για εσωτερικούς χώρους και 140 για εξωτερικούς αντίστοιχα.

Όσο για τις πολλαπλές κεραίες στο 802,11n όπως είπαμε δεν αυξάνουν την εμβέλεια, αλλα την ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Χρησιμοποιώντας πολλαπλά streams στην ίδια συχνότητα, αυξάνουν το data throughput. Φαντάσου το σαν raid0 συστοιχία δίσκων, η πχ download speed στο internet με 20 ας πούμε πολλαπλές συνδέσεις για το ίδιο αρχείο που η κάθε μια είναι 300kb μέγεθος. Τι καταφέρνουμε; Ταχύτητα!

αυτο εννοω.οτι το n παιζει πιο μακρια εκ κατασκευης του αλλα οι παραπανω κεραιες αυξανουν την ταχυτητα οχι το distance.το λεω αυτο γιατι τα n150 συνηθως εχουν μια κεραια ενω τα n 300 εχουν δυο.σε αποσταση ναι δεν μπορεις να φτασεις πιο μακρια αφου ειναι στην ουσια 2 ανεξαρτητες κεραιες αλλα λογω 2 κεραιων δεν παιζει πιο γρηγορα???

ναι για το mimo που παιζει σε belkin,3com κτλ και διπλασιαζει το g το ξερω.ειτε 108 ειτε 125 που λες.αλλα αυτο οκ ειναι τεχνολογια απο συγκεκριμενες εταιρειες.

απλα το ειπα για την ταχυτητα οτι ειναι ικανες 2 κεραιες να λαβουν περισσοτερα σηματα αρα να λαβουν με απλα λογια μεγαλυτερο ευρος πληροφοριων.σε αποσταση ειτε εκπεμπει μια ειτε 2 πανω κατω θα ειναι το ιδιο.απλα ισως λιγο πιο stable.

το raid για τους δισκους το εχω κανει.raid 0 με 4 δισκους και raid 1 με αλλους 2.

απλα μαλλον δεν εεβαλα σημεια στιξης και φανηκε οτι παει μονοκοματο

poulinos, στις 14 October 2012 - 11:44 PM, έγραψε:

ναι τα n παιζουν πιο μακρια συνηθως οπως και πιο γρηγορα λογω πολλαπλων κεραιων αλλα δεν ειναι σιγουρο.

το εγραψα ετσι ενω θελει

poulinos, στις 14 October 2012 - 11:44 PM, έγραψε:

ναι τα n παιζουν πιο μακρια συνηθως, (οπως και πιο γρηγορα λογω πολλαπλων κεραιων) αλλα δεν ειναι σιγουρο.το δεν ειναι σιγουρο πηγαινε οτι θεωρητικα τα n στα 5 ghz δεν φτανουν τοσο μακρια οσο τα 2,4 ghz αν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχουν Interference στα 2,4ghz.

αυτο εννουσα .οτι οπως το ειπες παραπανω streams

Λοιπον στο απέναντι σπίτι δοκίμασα χτες να συνδεθώ.

Κατ'αρχάς τα κατάφερα, με καλύτερη ποιότητα σήματος απ'ότι πριν, πριν είχα 1/5 μπάρες, αλλά ΟΤΑΝ συνδεόταν, είχα internet κανονικά.

Τώρα συνδέομαι είτε με το laptop είτε με το iphone και δεν έχω καθόλου internet μιας και οι ΙΡ που παίρνω είναι 169.254.6.102, δηλαδή δεν παίρνω από το 192.168.1 δίκτυο. Εννοείται πάω και βάζω καρφωτά την ΙΡ που θέλω, αλλά και πάλι τζίφος. Ping κάνω μόνο στο 192.168.1.254, δηλαδή στο TPLink, και όχι στο 192.168.1.1 που είναι το router. Προφανώς λοιπόν κάτι παίζει. Όσον αφορά στο Default Gateway είτε του δηλώσω το TPLink είτε το router Sagem, μου βγάζει ένα περίεργο μήνυμα το οποίο δεν θυμάμαι τί λεει γιατί είναι στα ελληνικά και (ντροπή μου, το ξέρω) δεν καταλαβαίνω τί εννοεί... Αν ήταν ENG τα windows θα το καταλάβαινα...

Γυρνάω σπίτι, και πάω με το iphone πάνω, έχοντας κλείσει το wifi ώστε να το ανοίξω... μες τα μούτρα του TPLink ώστε να πάρει καινούρια ΙΡ..... Και παίρνει 169.254.6.107! Δηλαδη ουσιαστικά το TPLink, ΔΕΝ μου δίνει ΙΡ.

Kατεβάζω το TPLink από πάνω κάτω, και το έχω δίπλα μου.. Με wifi, και συνδέομαι από το laptop κανονικά!!!! Στην 192.168.1.254...

Κάποια ιδέα του τί πρέπει να κάνω για να έχω ΓΕΝΙΚΑ, αλλά και απέναντι internet? Και λέω γενικά, γιατί προφανώς κάτι παίζει, και όταν σήμερα ανέβηκα με το iphone πάνω, με συνέδεε σε άκυρο δίκτυο...

tplink1.jpg

tplink2x.jpg

tplink3.jpg

tplink4.jpg

το 169.254 που παιρνεις στην ουσια ειναι οτι δνε παιρνεις Ip καν.

αν εχουν γινει σωστα πρεπει να μπορεις να κανεις Ping και στο 192.168.1.1.αν δεν κανεις εκει τοτε δεν συνδεονται με αποτελεσμα να περιμενεις να παρεις Ip απ οτο Tp link που ο dhcp ειναι κλειστος και να μην παιρνεις ποτε ενω θα πρεπε να περνεις ip διαμεσω του tp link που βλεπει τον adsl router.

sto pc δεν χρειαζεται να δωσεις Ip.στο tp link δινεις Ip το sagem δηλαδη το 192.168.1.1

τωρα στις ρυθμισεις universal repeater ok

mac ap θα βαλεις την Mac address Του sagem η αυτην που θα δεις οταν κανεις site survey(η ιδια θα ειναι)

β.και στο sagem και στο tp link δοκιμασε καναλι 6 για αλλαγη.

οι Ip ειναι σωστες.

και το Ping Οκ.δοκιμασε κοντα το ενα στο αλλο .και απομακρυνε τα σιγα σιγα.πρεπει να κανεις Ping διαμεσω του tp link to sagem.

Δημοσ.

Οκ, λοιπόν μετέφερα το TPLink στο σαλόνι, δηλαδή παρεμβάλονται (απο το Sagem) 2 τοίχοι και συνολο 6 μέτρα απόσταση.

Τώρα βλέπεται κανονικά με το Sagem. Το θέμα είναι ότι στον πάνω όροφο σέρνεται το σήμα, αλλά θα κάνω και δοκιμές να δώ.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να τεστάρω απέναντι. Αν απέναντι παίζει (με το USB wifi που πήρα, γιατί με το onboard wifi του laptop κλάφτα), τότε είμαστε οκ, και ίσως αναγκαστώ να πάρω και δεύτερο TPLink για τον πάνω όροφο αν έχει θέματα!

Αναμείνατε!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...