Προς το περιεχόμενο

Βλάβη σε CRT TV 29''

madtaz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια TV, την Philips PT9416 29'' εδώ και κάτι μήνες στα καλά καθούμενα κοκκίνιζε η οθόνη σε ανύποπτη στιγμή αλλά ο ήχος έπαιζε. Μετα από ένα λεπτό περίπου επανερχόταν η εικόνα μόνη της. Επίσης επανερχόταν αν την εκλεινα απ' το τηλεκοντρόλ περίμενα 10 δευτερόλεπτα και την ξανα άνοιγα. Από χτες το κόκκινο φαινόμενο μονιμοποιήθηκε, ακόμα και από την πρίζα να την βγάλω και να την αφήσω έτσι για ώρες, οταν την ξανανάψω βγαζει κατευθείαν κόκκινη οθόνη. Με μια πρόχειρη ματιά στην πλακέτα του πυροβόλου οι πυκνωτές και οι κολλήσεις φαίνονται εντάξει. Μια αντίσταση 10Ω (την είδα και στο manual) εκπέμπει τεράστια θερμότητα αλλά την μέτρησα και ειναι 10Ω, τα σημεία που εισέρχονται οι άκρες της στην πλακέτα έχουν ψιλομαυρίσει από την πολλή ζέστη.

Εχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει?

post-109453-0-93409900-1348925540_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή τη λύση την ξέρω και γω :unsure: Είπα μήπως και φτιάχνεται μπας και γλιτώσω την αγορά καινούργιας με λεφτά που δεν υπάρχουν. Καλώς αν δεν έχω καμιά αλλη απάντηση για το τι φταίει μέχρι τη Δευτέρα, θα τη στείλω μια βόλτα σε έναν Ηλεκτρονικό και αν δεν κάνει τίποτα και αυτός, :( τότε το έπιπλο της τηλεόρασης θα μείνει ορφανό . :cry:

:-) έχω πάει και άλλα πράγματα, είναι σωστός μάστορας ο συγκεκριμένος που θα το πάω! Πάντα μου λεέι πόσο θα κοστίσει και αν θα το προχωρήσει ή όχι!

Μακάρι να είναι εύκολη και φθηνή η επισκευή της.

Τι μοντέλο ήταν και πόσα χρόνια την είχες;

Ψιτ, ερωτοχτυπημένε! Το μοντέλο το γράφει ο φίλος στο αρχικό post :-D :-D :-D

Η συγκεκριμένη είναι από τη σειρά «matchline» της Philips. Στον καιρό της ήταν μια από τις κορυφαίες σε ποιότητα εικόνας (βάσει προσωπικού γούστου, δεν έχω δει καλύτερη εικόνα σε crt τηλεόραση).

Το ενδεχόμενο όμως αντικατάστασης της οθόνης - που κάθε άλλο παρά απίθανο είναι, δυστυχώς... - κατά τη γνώμη μου πρέπει να τεθεί εξ αρχής εκτός συζήτησης, ως ασύμφορο.

• Like 1

χαχαχα όπως είπε και ο deesnider το μοντέλο το έχω γράψει εξ αρχής. Οσο για την ηλικία της, δεν ήταν πολύ γρια, καμιά 10αριά χρόνια πρέπει να την έχω. Συμφωνώ είχε πολύ καλή εικόνα! Αλλά ακόμα και το κόκκινο που βγάζει τώρα, είναι τόσο ζωντανό!!! :rolleyes: Κρίμα που αυτή ψόφησε..... :( . Αυριο θα την πάω στον μάστορα, σήμερα δεν πρόλαβα....να ακούσω και από επίσημα χείλη ότι μας άφησε χρόνους.... -_-

Με γειά τα μάτια, τρομάρα μου!

Όντως ο φίλος το έγραφε στην αρχή.

Πάντως μην την ξεγράφεις απο τώρα πριν ακούσεις τον μάστορα.

10 χρόνια ε; Να δω πόσο θα κρατάνε οι καινούργιες LED που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Κρίμα που αυτή ψόφησε..... :(

Φίλε, όπως σου επισημαίνει και ο kostas_dr, μη την ξεγράφεις προκαταβολικά. Δεν αποκλείεται να μην έχει «πεθάνει» η οθόνη και να είναι ζήτημα αντικατάστασης κάποιου σχετικά φθηνού ανταλλακτικού. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις ώστε να γίνω πιο σαφής, απλώς ανέφερα το ενδεχόμενο κατεστραμμένης οθόνης ως ασύμφορο, από προσωπική - πικρή - πείρα: Για την τελευταία crt που είχαν οι γονείς μου στην Ελλάδα (μια sony 29" - μοντέλο δε θυμάμαι...), στο επίσημο service της sony, είχαν ζητήσει προ 5 περίπου ετών για αντικατάσταση οθόνης, γύρω στα ...€250,00! Φυσικά, δεν προχωρήσαμε...

Βγήκε ιατρικό ανακοινωθέν....έχει αρπάξει το ηλεκτρονικό πυροβόλο....είναι για να την κλαίω δηλαδή...ο μάστορας μου πε οτι θα κρατήσει τα στοιχεία της και ααααααν βρει ανταλλακτικό απο καμιά άλλη που θα του πάνε, θα με ειδοποιήσει! Και τώρα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω τα θέματα του φόρουμ για αναζήτηση μιας καλής 40'' - 42'', Ειδωμεν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...