Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο προγραμματιστές από την ομάδα ανάπτυξης των δημοφιλών εφαρμογών σουίτας γραφείου Apache Open Office και LibreOffice ανοίγουν τα χαρτιά τους αποκαλύπτοντας το μέλλον που πρόκειται να έχουν οι δύο παραπάνω πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον θα δούμε καλύτερη συμβατότητα με τη σουίτα της Microsoft, με τα κοινωνικά δίκτυα, τα tablets αλλά και cloud υπηρεσίες.Συγκεκριμένα η σουίτα Apache OpenOffice 3.5 η οποία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα φέρει καλύτερη συμβατότητα με τα πρότυπα του Microsoft Office 2007-2013 XML, αλλά και βελτιωμένες επιδόσεις, σταθερότητα και περισσότερες υποστηριζόμενες γλώσσες. Όσον αφορά την υποστήριξη cloud υπηρεσιών, τονίζεται η ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ των βελτιώσεων που βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα με τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από μεμονωμένους παρόχους cloud. "Προσθέτοντας τέτοιες δυνατότητες επωφελείται ολόκληρο το οικοσύστημα. Βοηθά επίσης τους προγραμματιστές προσθέτων να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ του OpenOffice και των τρίτων cloud. Η ιδέα είναι να ωθήσουμε την υποστήριξη των βασικών υπηρεσιών στο cloud. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν υπηρεσίες για την καλύτερη επικοινωνία με το DropBox, το Twitter, το Facebook κλπ.

Ήδη παρουσιάστηκαν ορισμένες εκδόσεις σε φάση πρωτοτύπου του LibreOffice το οποίο θα είναι συμβατό με tablets και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014.

Link.png Site: zdnet.com

Δημοσ.

εμείς όμως ήμαστε με το LibreOffice σωστά?

Πέρα από αυτό το κυριότερο πρόβλημα ειναι το "αισθητικό" για μένα. Το 2012 και αυτό είναι ίδιο με 10+ χρόνια πρίν. Ακόμα και το office 2000 της MS είναι πιο όμορφο και καλοσχεδιασμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τα εικονίδια και τα dialogs να δείχνουν πιο σύγχρονα.

Δημοσ.

Και την εμφάνιση να αλλάξουν πάλι δε σώζεται η κατάσταση. Στο calc η υλοποίηση σε ορισμένα χαρακτηριστικά είναι για γέλια, ενώ άλλα δεν υπάρχουν καν όταν γίνεται σύγκριση με το excel (το excel με καίει εμένα, άλλοι λεν το ίδιο για τα υπόλοιπα). Θεωρώ πολύ δύσκολο να φτάσει κάποια άλλη σουιτα το επίπεδο του office...

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι έχετε πρόθεση να υποβαθμίσετε το Οο σε σχέση με το MSoffice. Σε κάθε περίπτωση συγκρίνουμε το τζάμπα με το επί πληρωμή οπότε είναι άδικη η σύγκριση. Σε ένα τζάμπα προϊόν το value for money πάει στο άπειρο.

Όποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά του με το Οο ας την κάνει, όποιος θέλει MS (και εγώ μαζί) ας πάρει το MS που και αυτό για προσωπική χρήση δε νομίζω να κοστίζει και πολύ ...εεεχχχμμμμ....

Δημοσ.

Το Libre Office είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο, προσωπικά το χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ίσα ίσα πράγματα που δυσκολευόμουν να κάνω με το office τα κάνω καλύτερα και πιο εύκολα με το Οο. Για να το κρίνει κανείς πρέπει πρώτα απ'όλα να καθήσει να το δουλέψει και όταν λέω να το δουλέψει εννοώ κυριολεκτικά και όχι να το δει επιφανειακά και να το απορρίψει.

Ανοιχτός κώδικας σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, συνεργασία, άποψη, επανάσταση, μέλλον...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ στη δουλεία έχω και τα 2.

Ας προσπαθήσει κάποιος να δουλέψει με csv αρχεία στο excel ας πούμε. Είναι σκέτη καταστροφή.

Στο libreoffice δουλεύουν τέλεια και στο export και στο import.

Αντίστοιχα υπάρχουν λειτουργίες που είναι πιο εύκολες στο MS Office....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...