sirtari Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους τους insomnians... Παιδιά ζητώ πάλι τα φώτα σας, καθώς παλιότερα με είχατε βοηθήσει πολύ. Αυτήν την φορά πρόκειται για έναν καλό φίλο που θέλει να αγοράσει ένα desktop (μόνο το κουτί, σε όλα τα υπόλοιπα είναι πλήρης. Δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά είναι παλιός χρήστης υπολογιστών και έως τώρα έκανε το εξής: Αγόραζε ένα μεσαίο σύστημα αλλά με μεγάλη δυνατότητα αναβάθμισης (πχ η μητρική να "σηκώνει" παραπάνω μνήμη στο μέλλον - συγγνώμη για την πρωτόγονη ορολογία, αλλά κι εγώ δεν είμαι λιγότερο αδαής). Έως τώρα κάθε σύστημα τον εξυπηρετούσε άνετα για περίπου 8 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξει ποτέ, γιατί χρόνια τώρα χρησιμοποιει playstation κλπ. Επειδή όμως σήμερα δεν μπορεί να καταλήξει σε κάποιον συνδυασμό με αυτά τα κριτήρια, το ερώτημα είναι το εξής: 1. Αν μιλάμε για αγορά κομμάτι κομμάτι που πρέπει να δώσει βάρος? μνήμη και μητρική ή και κάτι άλλο? 2. Στους υπολογιστές του το πιο βαρύ πρόγραμμα που τρέχει είναι το photoshop και στχνά χρειάζεται να κάνει εργασίες ταυτόχρονα. 3. Ένας από τους υπολογιστές του είναι Dell από τον οποίο είναι πολύ ευχαριστημένος. Επειδή όμως οι dell είναι ακριβοί, αναρωτιέται εάν μπορεί να πετύχει την ίδια ποιότητα με σύστημα που θα φτιάξει αυτός. Εκεί που έχει μπερδευτεί πολύ είναι στη μητρική και στα Η61, Η77 κλπ και δυστυχώς δεν μπορώ να του απαντήσω. Το budget του είναι γύρω στα 500 ευρώ. Μένει επαρχία αλλά θα αναλάβω εγώ όλη τη διαδικασία, οπότε μην σας απασχολεί η τοποθεσία κάποιου καταστήματος. Ξέρω ότι σας κούρασα αλλά ήθελα να έχετε όλη την εικόνα. Δυο τρία καταστήματα που επισκέφθηκα, μπερδεύτηκα από τους πωλητές περισσότερο... Ευχαριστώ πολύ που ανεχθήκατε τα παραπάνω "σεντόνι"...και αν έχετε και κάποια συνολική πρόταση σ αυτά τα λεφτά ακόμη καλύτερα...
SharkGamer007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους τους insomnians... Παιδιά ζητώ πάλι τα φώτα σας, καθώς παλιότερα με είχατε βοηθήσει πολύ. Αυτήν την φορά πρόκειται για έναν καλό φίλο που θέλει να αγοράσει ένα desktop (μόνο το κουτί, σε όλα τα υπόλοιπα είναι πλήρης. Δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά είναι παλιός χρήστης υπολογιστών και έως τώρα έκανε το εξής: Αγόραζε ένα μεσαίο σύστημα αλλά με μεγάλη δυνατότητα αναβάθμισης (πχ η μητρική να "σηκώνει" παραπάνω μνήμη στο μέλλον - συγγνώμη για την πρωτόγονη ορολογία, αλλά κι εγώ δεν είμαι λιγότερο αδαής). Έως τώρα κάθε σύστημα τον εξυπηρετούσε άνετα για περίπου 8 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξει ποτέ, γιατί χρόνια τώρα χρησιμοποιει playstation κλπ. Επειδή όμως σήμερα δεν μπορεί να καταλήξει σε κάποιον συνδυασμό με αυτά τα κριτήρια, το ερώτημα είναι το εξής: 1. Αν μιλάμε για αγορά κομμάτι κομμάτι που πρέπει να δώσει βάρος? μνήμη και μητρική ή και κάτι άλλο? 2. Στους υπολογιστές του το πιο βαρύ πρόγραμμα που τρέχει είναι το photoshop και στχνά χρειάζεται να κάνει εργασίες ταυτόχρονα. 3. Ένας από τους υπολογιστές του είναι Dell από τον οποίο είναι πολύ ευχαριστημένος. Επειδή όμως οι dell είναι ακριβοί, αναρωτιέται εάν μπορεί να πετύχει την ίδια ποιότητα με σύστημα που θα φτιάξει αυτός. Εκεί που έχει μπερδευτεί πολύ είναι στη μητρική και στα Η61, Η77 κλπ και δυστυχώς δεν μπορώ να του απαντήσω. Το budget του είναι γύρω στα 500 ευρώ. Μένει επαρχία αλλά θα αναλάβω εγώ όλη τη διαδικασία, οπότε μην σας απασχολεί η τοποθεσία κάποιου καταστήματος. Ξέρω ότι σας κούρασα αλλά ήθελα να έχετε όλη την εικόνα. Δυο τρία καταστήματα που επισκέφθηκα, μπερδεύτηκα από τους πωλητές περισσότερο... Ευχαριστώ πολύ που ανεχθήκατε τα παραπάνω "σεντόνι"...και αν έχετε και κάποια συνολική πρόταση σ αυτά τα λεφτά ακόμη καλύτερα... Ορίστε μια σύνθεση από το VisionStudio κατάστημα στην Θεσσαλονίκη : + αυτόν τον SSD : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28493&cat=6 ΣΥΝΟΛΟ : 510 ευρώ με μεταφορικά ...
sirtari Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ωχ, χίλια συγγνώμη sharkgamer007, αλλά και εμένα με ενημερώνει με δόσεις...μία διόρθωση, ο φίλος θα ήθελε να υπάρχουν εγκατεστημένα τα win 7 (έχει ακόμη τα xp) γιατί το θέλει για επαγγελματικό χώρο και στο παρελθόν έχει πάθει κάτι σοκ με ελέγχους...τον έπεισα βέβαια ότι έτσι συμπιέζεται πολύ το budget γι αυτό και υπολογίστε γύρω στα 550 υερώ αλλά μαζί με το λειτουργικό... Όπως και νάχει το σύστημα που προτείνεις με τις λίγες γνώσεις που έχω δείχνει πολύ καλό, τώρα θα μπβ στο site να το δώ..
SharkGamer007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ωχ, χίλια συγγνώμη sharkgamer007, αλλά και εμένα με ενημερώνει με δόσεις...μία διόρθωση, ο φίλος θα ήθελε να υπάρχουν εγκατεστημένα τα win 7 (έχει ακόμη τα xp) γιατί το θέλει για επαγγελματικό χώρο και στο παρελθόν έχει πάθει κάτι σοκ με ελέγχους...τον έπεισα βέβαια ότι έτσι συμπιέζεται πολύ το budget γι αυτό και υπολογίστε γύρω στα 550 υερώ αλλά μαζί με το λειτουργικό... Όπως και νάχει το σύστημα που προτείνεις με τις λίγες γνώσεις που έχω δείχνει πολύ καλό, τώρα θα μπβ στο site να το δώ.. Ορίστε : Ο SSD είναι 180GB πιστεύω είναι μια χαρά για την δουλεία που θα κάνει αν χρειαστεί παραπάνω χώρο παίρνει αργότερα έναν HDD. Βάλε και τα μεταφορικά 10-20 ευρώ ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα