Mike_kapa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Αγαπητοί κύριοι γεια σας. Ονομάζομαι Μιχάλης και ασχολούμαι με το design περίπου 8 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο. Η εμπειρία μου στο χώρο των multimedia εφαρμογών περιορίζεται στο σχεδιαστικό κομμάτι και εννοώ πως η εργασία μου ολοκληρώνεται κάθε φορά στη παράδοση των layout σε Photoshop, με αρχεία psd ή των επιμέρους τμημάτων κουμπιά – png – jif – banners κτλ. σε κάποιον developer. Παρότι έχω σχεδιάσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων, interface προγραμμάτων αλλά και mobile applications, ποτέ δεν ασχολήθηκα σε βάθος με το αντικείμενο, (εννοώ με τον προγραμματισμό). Αφενός δεν εργάστηκα ποτέ αποκλειστικά ως web designer (το φάσμα των εργασιών μου περιλαμβάνει από σελιδοποίηση περιοδικών - διαφημίσεων και σχεδιασμό λογοτύπων, μέχρι illustrations και rendering σε 3d max και πολλά άλλα) – αφετέρου πάντα είχα την απορία με τι υπομονή αυτός ο developer πληκτρολογεί σε μια λευκή οθόνη σύμβολα και χαρακτήρες «χωρίς νόημα». Ζητώ συγνώμη για την πολυλογία μου, δεν έχω σκοπό να σας κουράσω περισσότερο. Θα ήθελα λοιπόν να μου περιγράψει κάποιος που γνωρίζει, ποιός είναι ο πιο σύντομος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω από το σημείο που βρίσκομαι (δεν γνωρίζω ούτε τι σημαίνει αλγόριθμος, λέμε τώρα) για να φτάσω σε ένα επίπεδο γνώσης τέτοιο ώστε να μπορώ να προγραμματίζω παιχνίδια και εφαρμογές για iphones – ipads χρησιμοποιώντας φυσικά τις απαιτούμενες γλώσσες προγραμματισμού. Γνωρίζω πως η objective c είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Ναι, μόνο αυτό γνωρίζω αν και δεν έχω ιδέα τι είναι γλώσσα προγραμματισμού. Καλό ε? Εντάξει είμαι λίγο υπερβολικός όταν λέω πως δεν έχω ιδέα. Η λογική είναι σχετικά γνώριμη όσο αφορά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε επίπεδο όμως επιφανειακό. Δεν ξέρω να πληκτρολογήσω ούτε μια απλή εντολή. Δεν καταλαβαίνω τι λέει. Ελπίζω να σας κάλυψα για το πόσο άσχετος είμαι. Με λίγα λόγια θέλω να με κατευθύνει κάποιος σε επίπεδο θεωρητικό (βιβλία κτλ) αλλά και πρακτικό, σχετικά με τα βήματα που πρέπει να κάνω ώστε από το μηδέν που βρίσκομαι να μπορώ να ολοκληρώνω εφαρμογές και παιχνίδια. Δυστυχώς, οποίο εισαγωγικό βιβλίο και αν έχω ανοίξει, παρατηρώ πως είναι γεμάτο με εξισώσεις και μαθηματικές πράξεις πολύ ειδικευμένες. Εννοώ πως δεν έχω σκοπό να χακάρω το server της GIANT του Γιάγκου Δράκου ούτε να κατεβάσω κάποιο δορυφόρο της ΝΑSA. Εκτός φυσικά και αν το να χακάρεις τη GIANT είναι πιο εύκολο από το game development. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι δεν είμαι «ο υπέροχος άνθρωπος». Αν χρειαστεί να ξεκινήσω το διάβασμα με το «εισαγωγή στη πληροφορική» της 1ης γυμνασίου δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να μην παίζουν τα μαθηματικά που μόνο ο Chuck Norris και μερικά παιδιά θαύματα μπορούν να διαβάσουν. Δηλαδή δεν στοχεύω να σχεδιάζω προγράμματα λογιστικών εφαρμογών κτλ. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως θα προτιμούσα αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια βιβλία, αυτά να είναι στα ελληνικά. Φυσικά και γνωρίζω πως μοιραία θα μελετήσω tutorials και θα διαβάσω βιβλία στην αγγλική γλώσσα όπως κάνω τόσα χρόνια με τα σχεδιαστικά, απλώς αν υπάρχει κάτι εισαγωγικό στα ελληνικά θα ήταν το ιδανικό. Δεν είμαι αφελής να πιστεύω πως μέσα σε ένα εξάμηνο ή χρόνο θα είμαι σε θέση να φτιάχνω εφαρμογές και παιχνίδια. Το ξέρω πως θέλει πολύ διάβασμα και λιώσιμο στην οθόνη. Ελπίζω απλώς πως η 10ετή καθημερινή ενασχόληση με το design και σχεδόν όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα να βοηθήσει λίγο την κατάσταση. Αντιλαμβάνομαι πως όλοι οι αναγνώστες εδώ ασχολούνται με τον προγραμματισμό και λυπάμαι αν σας κούρασα με την άκομψη προσέγγισή μου. Θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές και τα φώτα σας κύριοι. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
παπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σου ρε νουμπα με το σεντονι σου!!! Σιγουρα ειναι καλο να δεις κανα video tut για το πως δουλευει ενας υπολογιστης. Μετα δες κανα τουτ για πρωταριδες σε c++ c objective c c# java python ή καμια αλλη γλωσσα Αφου δεις αρκετα tuts για τις παραπανω, κανε την επιλογη σου ( ε καποια θα σου κανει ενα κλικ ξερω γω) Δες και αλλα tuts, αν σου αρεσει ολη ιστορια τοτε κανε ενα ποστ για να σου προτεινουν κανα βιβλιο, αν δεν σου αρεσει τοτε παρατα τα. 1
geo1st487 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Πω ρε τι μου θυμισες τωρα με τη GIANT του Γιάγκου Δράκου...
Mike_kapa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σου ρε νουμπα με το σεντονι σου!!! Σιγουρα ειναι καλο να δεις κανα video tut για το πως δουλευει ενας υπολογιστης. Μετα δες κανα τουτ για πρωταριδες σε c++ c objective c c# java python ή καμια αλλη γλωσσα Αφου δεις αρκετα tuts για τις παραπανω, κανε την επιλογη σου ( ε καποια θα σου κανει ενα κλικ ξερω γω) Δες και αλλα tuts, αν σου αρεσει ολη ιστορια τοτε κανε ενα ποστ για να σου προτεινουν κανα βιβλιο, αν δεν σου αρεσει τοτε παρατα τα. thanks φίλε. Aπ'ότι κατάλαβα μόνο με tutorials προτείνεις να ασχοληθώ,.. βλέπω την (ασχολ) μου να μεγαλώνει δηλαδής. Πω ρε τι μου θυμισες τωρα με τη GIANT του Γιάγκου Δράκου... ε ναι. αφού από εκεί ξεκίνησαν όλα.
παπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δε πιστευω να σε πειραξε το η πρωτη γραμμη Αυτο που σου προτεινω ειναι ουσιαστικα να δεις αν σου αρεσει το αθλημα. Το μετα ειναι σχετικο, μπορεις να παρεις βιβλια, μπορεις να μαθεις μονο απο αυτα που σου προσφερει το net μπορεις να πας σε καμια σχολη κλπ κλπ. Εγω προσωπικα δεν εχω ανοξει βιβλιο για αυτο το θεμα, αλλα μονο επειδη το γουσταρω το εμαθα
Mike_kapa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δε πιστευω να σε πειραξε το η πρωτη γραμμη Αυτο που σου προτεινω ειναι ουσιαστικα να δεις αν σου αρεσει το αθλημα. Το μετα ειναι σχετικο, μπορεις να παρεις βιβλια, μπορεις να μαθεις μονο απο αυτα που σου προσφερει το net μπορεις να πας σε καμια σχολη κλπ κλπ. Εγω προσωπικα δεν εχω ανοξει βιβλιο για αυτο το θεμα, αλλα μονο επειδη το γουσταρω το εμαθα Ναι αγορίνα παρεξηγήθηκα. χαχαχαχαχα. το κωλόψαρο νομίζω θα μου ταίριαζε καλύτερα. Η το στραβόγιαννο. Η και το ποντίκι. Αλλά όχι και νούμπα.... :-P Και όντως άνοιξα το θέμα γράφωντας έκθεση ρε φίλε. Είχα οίστρο μάλλον.Κάπως έτσι θα κινηθώ πάντως. Thanks και πάλι
Latency Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 May day! May day! Πιο αρχάριος δεν γίνεται! τελικά έπεσε το αεροπλάνο ή όχι?
hawkpilot Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Αγαπητέ κε Μιχάλη, εγώ δε θα σου προτείνω κάποιο(α) link(s) αλλά θα σου "μεταδώσω" την φιλοσοφία - άποψή μου πάνω σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Στη σημερινή εποχή η εξειδίκευση είναι χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης & των επαγγελμάτων λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του κλάδου της πληροφορικής. Κατά συνέπεια, η άποψή μου είναι να αφιερώνεσαι σε ένα τομέα τον οποίο θα μάθεις όσο καλύτερα μπορείς (καλή ώρα το εικαστικό κομμάτι που ήδη ξέρεις κι έχεις την ανάλογη εμπειρία) και - αν μπορείς - να συμπληρώνεις τις γνώσεις - ικανότητες με άλλα κομμάτια του παζλ που θα σου έκαναν τη ζωή πιο εύκολη επαγγελματικά. Η φιλοδοξία σου (με την καλή έννοια) να φτάσεις να προγραμματίζεις σε φορητές συσκευές (κινητά, iphone, ipad) απαιτεί πολλές γνώσεις, μεγάλη εμπειρία και πολύ χρόνο - πολυτέλειες που φαντάζομαι δεν έχεις λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά δε μπορείς να φτάσεις στο σημείο να προγραμματίσεις σαν επαγγελματίας όχι γιατί είσαι ανίκανος, αλλά γιατί - φαντάζομαι - δε μπορείς να αφιερώσεις (κατ' αρχήν) χρόνο εις βάρος της βασικής σου απασχόλησης. Ρεαλιστικά, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ασχοληθείς ερασιτεχνικά με τον προγραμματισμό (σαν χόμπυ) απλά για να έχεις ιδία άποψη και να είσαι σε θέση να σκαρώνεις μικρά project χωρίς να αισθάνεσαι σαν "ανάπηρος". Ότι κι αν αποφασίσεις, θεωρώ ότι η καλύτερη εκκίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα ελληνικό βιβλίο visual basic για αρχάριους (διάλεξε όποιο θέλεις εσύ - όποιου το στυλ/ύφος σου αρέσει καλύτερα) και να βάλεις στόχους να φτιάξεις μικρά προγράμματα όπως πχ ένα calculator. Αγαπητοί κύριοι γεια σας. Ονομάζομαι Μιχάλης και ασχολούμαι με το design περίπου 8 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο. Η εμπειρία μου στο χώρο των multimedia εφαρμογών περιορίζεται στο σχεδιαστικό κομμάτι και εννοώ πως η εργασία μου ολοκληρώνεται κάθε φορά στη παράδοση των layout σε Photoshop, με αρχεία psd ή των επιμέρους τμημάτων κουμπιά – png – jif – banners κτλ. σε κάποιον developer. Παρότι έχω σχεδιάσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων, interface προγραμμάτων αλλά και mobile applications, ποτέ δεν ασχολήθηκα σε βάθος με το αντικείμενο, (εννοώ με τον προγραμματισμό). Αφενός δεν εργάστηκα ποτέ αποκλειστικά ως web designer (το φάσμα των εργασιών μου περιλαμβάνει από σελιδοποίηση περιοδικών - διαφημίσεων και σχεδιασμό λογοτύπων, μέχρι illustrations και rendering σε 3d max και πολλά άλλα) – αφετέρου πάντα είχα την απορία με τι υπομονή αυτός ο developer πληκτρολογεί σε μια λευκή οθόνη σύμβολα και χαρακτήρες «χωρίς νόημα». Ζητώ συγνώμη για την πολυλογία μου, δεν έχω σκοπό να σας κουράσω περισσότερο. Θα ήθελα λοιπόν να μου περιγράψει κάποιος που γνωρίζει, ποιός είναι ο πιο σύντομος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω από το σημείο που βρίσκομαι (δεν γνωρίζω ούτε τι σημαίνει αλγόριθμος, λέμε τώρα) για να φτάσω σε ένα επίπεδο γνώσης τέτοιο ώστε να μπορώ να προγραμματίζω παιχνίδια και εφαρμογές για iphones – ipads χρησιμοποιώντας φυσικά τις απαιτούμενες γλώσσες προγραμματισμού. Γνωρίζω πως η objective c είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Ναι, μόνο αυτό γνωρίζω αν και δεν έχω ιδέα τι είναι γλώσσα προγραμματισμού. Καλό ε? Εντάξει είμαι λίγο υπερβολικός όταν λέω πως δεν έχω ιδέα. Η λογική είναι σχετικά γνώριμη όσο αφορά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε επίπεδο όμως επιφανειακό. Δεν ξέρω να πληκτρολογήσω ούτε μια απλή εντολή. Δεν καταλαβαίνω τι λέει. Ελπίζω να σας κάλυψα για το πόσο άσχετος είμαι. Με λίγα λόγια θέλω να με κατευθύνει κάποιος σε επίπεδο θεωρητικό (βιβλία κτλ) αλλά και πρακτικό, σχετικά με τα βήματα που πρέπει να κάνω ώστε από το μηδέν που βρίσκομαι να μπορώ να ολοκληρώνω εφαρμογές και παιχνίδια. Δυστυχώς, οποίο εισαγωγικό βιβλίο και αν έχω ανοίξει, παρατηρώ πως είναι γεμάτο με εξισώσεις και μαθηματικές πράξεις πολύ ειδικευμένες. Εννοώ πως δεν έχω σκοπό να χακάρω το server της GIANT του Γιάγκου Δράκου ούτε να κατεβάσω κάποιο δορυφόρο της ΝΑSA. Εκτός φυσικά και αν το να χακάρεις τη GIANT είναι πιο εύκολο από το game development. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι δεν είμαι «ο υπέροχος άνθρωπος». Αν χρειαστεί να ξεκινήσω το διάβασμα με το «εισαγωγή στη πληροφορική» της 1ης γυμνασίου δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να μην παίζουν τα μαθηματικά που μόνο ο Chuck Norris και μερικά παιδιά θαύματα μπορούν να διαβάσουν. Δηλαδή δεν στοχεύω να σχεδιάζω προγράμματα λογιστικών εφαρμογών κτλ. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως θα προτιμούσα αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια βιβλία, αυτά να είναι στα ελληνικά. Φυσικά και γνωρίζω πως μοιραία θα μελετήσω tutorials και θα διαβάσω βιβλία στην αγγλική γλώσσα όπως κάνω τόσα χρόνια με τα σχεδιαστικά, απλώς αν υπάρχει κάτι εισαγωγικό στα ελληνικά θα ήταν το ιδανικό. Δεν είμαι αφελής να πιστεύω πως μέσα σε ένα εξάμηνο ή χρόνο θα είμαι σε θέση να φτιάχνω εφαρμογές και παιχνίδια. Το ξέρω πως θέλει πολύ διάβασμα και λιώσιμο στην οθόνη. Ελπίζω απλώς πως η 10ετή καθημερινή ενασχόληση με το design και σχεδόν όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα να βοηθήσει λίγο την κατάσταση. Αντιλαμβάνομαι πως όλοι οι αναγνώστες εδώ ασχολούνται με τον προγραμματισμό και λυπάμαι αν σας κούρασα με την άκομψη προσέγγισή μου. Θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές και τα φώτα σας κύριοι. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Latency Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 κάτσε εκεί που είσαι, μην τρως δουλειές άλλων
iceblade Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Ερώτηση, θέλεις να μάθεις προγραμματισμό ή να προγραμματίζει για Apple?
migf1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Συμφωνώ με τον Hawkpilot (αν και θα πρότεινα καλύτερα python αντι για vb.net, επειδή είναι cross-platform)
Mike_kapa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 κάτσε εκεί που είσαι, μην τρως δουλειές άλλων χαχαχα. Καλά τα λες. Ούτε στο δημόσιο να ήθελα να μπω... Συμφωνώ με τον Hawkpilot (αν και θα πρότεινα καλύτερα python αντι για vb.net, επειδή είναι cross-platform) ...λεςκαι ξέρω τι είναι το cross-platform... Τhanks πάντως. Ερώτηση, θέλεις να μάθεις προγραμματισμό ή να προγραμματίζει για Apple? το ίδιο πράγμα δεν είναι? εννοώ πως για να πας Τρίπολη πρέπει να περάσεις απο Κόρινθο. Ετσι δεν είναι?
migf1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ...λεςκαι ξέρω τι είναι το cross-platform... Τhanks πάντως. Σημαίνει ο κώδικας που γράφεις να μπορεί να τρέξει χωρίς αλλαγές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα (λειτουργικό, κλπ). Η Python αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται καλύτερα και σε περισσότερες πλατφόρμες απ' ότι η VB.net (και γενικώς οι .net γλώσσες). Υπάρχει το mono-project που υλοποιεί .net τόσο σε Unix/Linux όσο και σε Macintosh πλατφόρμες, αλλά καθυστερεί να προσαρμοστεί στην εξέλιξη της... μαμάς, που είναι το .net στα Windows. Για ακόμα μεγαλύτερο cross-platform(abilty ) θα σου πρότεινα Java, αλλά η Python είναι πιο εύκολη στην εκμάθησή της.
hawkpilot Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ο όρος cross-platform αναφέρεται στην ανεξαρτησία από το σύστημα που χρησιμοποιείς. Δλδ, θεωρητικά πάντα, αν γράψεις ένα πρόγραμμα σε python, θα μπορεί να τρέξει και σε win και σε mac και σε λινουξ. Πάντα θεωρητικά. ... ...λεςκαι ξέρω τι είναι το cross-platform... Τhanks πάντως. ... 1
Mike_kapa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αγαπητέ κε Μιχάλη, εγώ δε θα σου προτείνω κάποιο(α) link(s) αλλά θα σου "μεταδώσω" την φιλοσοφία - άποψή μου πάνω σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Στη σημερινή εποχή η εξειδίκευση είναι χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης & των επαγγελμάτων λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του κλάδου της πληροφορικής. Κατά συνέπεια, η άποψή μου είναι να αφιερώνεσαι σε ένα τομέα τον οποίο θα μάθεις όσο καλύτερα μπορείς (καλή ώρα το εικαστικό κομμάτι που ήδη ξέρεις κι έχεις την ανάλογη εμπειρία) και - αν μπορείς - να συμπληρώνεις τις γνώσεις - ικανότητες με άλλα κομμάτια του παζλ που θα σου έκαναν τη ζωή πιο εύκολη επαγγελματικά. Η φιλοδοξία σου (με την καλή έννοια) να φτάσεις να προγραμματίζεις σε φορητές συσκευές (κινητά, iphone, ipad) απαιτεί πολλές γνώσεις, μεγάλη εμπειρία και πολύ χρόνο - πολυτέλειες που φαντάζομαι δεν έχεις λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά δε μπορείς να φτάσεις στο σημείο να προγραμματίσεις σαν επαγγελματίας όχι γιατί είσαι ανίκανος, αλλά γιατί - φαντάζομαι - δε μπορείς να αφιερώσεις (κατ' αρχήν) χρόνο εις βάρος της βασικής σου απασχόλησης. Ρεαλιστικά, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ασχοληθείς ερασιτεχνικά με τον προγραμματισμό (σαν χόμπυ) απλά για να έχεις ιδία άποψη και να είσαι σε θέση να σκαρώνεις μικρά project χωρίς να αισθάνεσαι σαν "ανάπηρος". Ότι κι αν αποφασίσεις, θεωρώ ότι η καλύτερη εκκίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα ελληνικό βιβλίο visual basic για αρχάριους (διάλεξε όποιο θέλεις εσύ - όποιου το στυλ/ύφος σου αρέσει καλύτερα) και να βάλεις στόχους να φτιάξεις μικρά προγράμματα όπως πχ ένα calculator. Φίλε pilot σευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Αντιλαμβάνομαι τις απαιτήσεις του χρόνου που έχει η εκμάθηση του προγραμματισμού. Όπως έγραψα ανοίγοντας το θέμα, δεν είμαι ο "υπέροχος άνθρωπος" και ούτε φιλοδοξώ να μάθω να σχεδιάζω μέσα σε 6 μήνες. Θα συμφωνήσεις κί εσυ όμως στο ότι όλα ή τα περισσότερα τα μαθαίνεις δουλεύοντας και όχι "μαθαίνοντας". Για παράδειγμα απο την σχολή μου βγήκα "graphic designer" όμως στην πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ήμουν graphic designer my ass. Χρειάστηκε διαβασμα και πολύ λιώσιμο στην οθόνη για να ανταπεξέλθω. Επιπλέον έχω συνεργαστεί με πολλούς επαγγελματίες γραφίστες χρόνια στο χώρο που η δουλειά τους είναι πολύ κάτω του ερασιτεχνικού, αλλά και με αρκετούς χομπίστες γραφίστες που βλέπεις δουλειά τους και σου πέφτει το σαγόνι. Φαντάζομαι το ίδιο ισχυει και σε άλλους χώρους. Όσο για την εξειδίκευση θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θεωρώ λάθος να ξέρεις λίγα πράγματα σε πολλούς τομείς, γιατί κάτι τέτοιο σε καθιστά "ξερόλα" και ουσιαστικά άσχετο, κοινώς φελό. Δεν θεωρώ πως είμαι ο γ@μ@ω Τάο της γραφιστικής όμως σε επαγγελματικό επίπεδο έχω σταματήσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα αρκετό καιρό τώρα. Καταλαβαίνω πως ο στόχος που έχω βάλει είναι τόσο μακριά που δεν φαίνεται ουτε με κυάλια, και πως θα πρέπει να βάζω πιο κόντινούς στόχους. Απλώς ρωτάω "show me the way" και θα ακολουθήσω την συμβουλή σου με την visual basic επομένως. Σευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. το εκτιμώ. Και μη με λές κύριο. Ο όρος cross-platform αναφέρεται στην ανεξαρτησία από το σύστημα που χρησιμοποιείς. Δλδ, θεωρητικά πάντα, αν γράψεις ένα πρόγραμμα σε python, θα μπορεί να τρέξει και σε win και σε mac και σε λινουξ. Πάντα θεωρητικά. python λοιπόν. Ερώτηση νο1: H visual basic και η python είναι σαν τα αγγλικά με τα κινέζικα ας πούμε ή σαν τα αγγλικά με τα αμερικάνικα? εννοώ, οι γλώσσες έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους ή κάθε φορά θα πρέπει να μαθαίνεις έναν καινούριο κόσμο? Δηλαδή η C με την python και την visual basic είναι παραπλήσιες? Η java είναι αλλη γλώσσα?ps: φίλε σε τρώει κι εσένα, αμα αρχίσω τις ερωτήσεις δεν σταματάω και το χειρότερο είναι πως ρωτάω μαλακίες. Σημαίνει ο κώδικας που γράφεις να μπορεί να τρέξει χωρίς αλλαγές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα (λειτουργικό, κλπ). Η Python αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται καλύτερα και σε περισσότερες πλατφόρμες απ' ότι η VB.net (και γενικώς οι .net γλώσσες). Υπάρχει το mono-project που υλοποιεί .net τόσο σε Unix/Linux όσο και σε Macintosh πλατφόρμες, αλλά καθυστερεί να προσαρμοστεί στην εξέλιξη της... μαμάς, που είναι το .net στα Windows. Για ακόμα μεγαλύτερο cross-platform(abilty ) θα σου πρότεινα Java, αλλά η Python είναι πιο εύκολη στην εκμάθησή της. Για objective c ούτε λόγος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα