Προς το περιεχόμενο

[HOWTO] Πώς να συνδέσετε ασύρματα 2 απομακρυσμένα δίκτυα

kemosabe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

jkoukos καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Άρα πάω για 2,4 ghz... μήπως έχεις κάποιο εξωτερικό access point να προτείνεις ; Αυτό που έχω στο link θα κάνει δουλειά;

Και κάτι πιο οικονομικό δε θα με χάλαγε να πω την αλήθεια..

Οπότε το setup μου έχει ως εξής:

έχω ένα access point στο σημείο Α που παίρνει ενσύρματα από router στον από κάτω όροφο και δίνει ίντερνετ στο σπίτι.

Σε αυτό θα πρέπει να συνδέσω ενσύρματα το εξωτερικό access point για να στέλνει στο σημείο Β. (Το καλώδιο για να πάει στην ταράτσα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας να υποθέσω.)

Στο σημείο Β θα μπει πάλι στην ταράτσα το άλλο εξωτερικό access point σε λειτουργία client και με καλώδιο θα μπαίνει στο σπίτι και θα δίνει σε ένα access point για να δίνει και αυτό ασύρματα μέσα στο νέο σπίτι.

Καλά τα λέω;

Τι καλώδιο προτείνεις για να μην υπάρχει πρόβλημα με poe;
Kαι τα access point τα εσωτερικά τι ρυθμίσεις θέλουν ύστερα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και ελπίζω να κάνω δουλειά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έτσι όπως τα γράφεις είναι.

Για οικονομική λύση στην απόσταση αυτή, προτείνω δύο ίδιες συσκευές, μεταξύ των TP-LINK TL-WA7210N ή Ubiquiti NanoStation Loco M2 ή AirGrid M2 AG-HP-2G16. Χωρίς να θέλω να σ' επηρεάσω, είμαι φαν της Ubiquiti.

To καλώδιο θα είναι απλό utp ή ftp, cat5e.

Τα εσωτερικά ΑΡ δεν έχουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις και αυτές είναι ανάλογα του firmware που έχουν.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εσωτερικό ΑΡ ή ασύρματο router ή ακόμη και modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

Αν χρησιμοποιήσεις απλό ΑΡ καλύτερα ένα με πολλές θύρες LAN (συνήθως έχουν μόνο μία θύρα δικτύου), διαφορετικά θέλεις και switch για την ενσύρματη σύνδεση άλλων συσκευών.

• Like 1

Να είσαι καλά!

Για Ubiquiti με κόβω... μικρή η διαφορά στην τιμή άλλωστε...

Μια μικρή ερώτηση ακόμα... τι παραπάνω προσφέρει η AirGrid M2 σε σχέση με το NanoStation;

Έχω καβάτζα access point και θα χρησιμοποιήσω αυτό για εσωτερικό. (για το switch είμαι ενήμερος, ευχαριστώ)

Καλό βράδυ και ευχαριστώ και πάλι...

Μόλις τα στήσω θα ανεβάσω απάντηση για όσους ενδιαφέρονται..

καλησπέρα αρχικά διαβάζω τόση ώρα  όλα αυτά και όλα τα περιστατικά και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει από εδώ μέσα!!θέλω από το σπίτι του αδελφού μου να στείλω στο σπίτι το δικό μου!!!τα σπίτια έχουν απόσταση μεταξύ τους κάτι λιγότερο από 100 μετρα dld γύρο στα 80 μετρα!!!να τονίσω και τα δυο έχουν οπτική επαφή γιατί είναι παράλληλα τα σπίτια και τα πίσω μπαλκόνια τους βλέπονται χωρίς να παρεμβάλλεται τοίχος αλλα μονο κάτι δέντρα!!!έχω ακούσει πολλούς και διαφορους τρόπους άλλοι με bullet m2 ας πούμε άλλοι με δυο εξωτερικές κεραίες άλλοι με access point....δυστυχώς όμως δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη και αξιόπιστη φυσικά λύση θα ήθελα λοιπόν αν κάποιος μπορεί να μου πει τι χρειάζομαι και τι είναι καλύτερο να κάνω ώστε να είναι αξιοπρεπές το internet και να μην πληρώσουμε και ένα καρο λεφτά :P !!!ευχαριστώ για τον χρόνο οποιουδήποτε ασχοληθεί  και με βοηθήσει εκ τον προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kostakiss, με ένα εξωτερικό ΑΡ μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις, αρκεί να γνωρίζεις τον κωδικό ή να είναι ελεύθερο. Και φυσικά ισχύουν ότι ανέφερα παραπάνω για την μπάντα συχνοτήτων.

Η μεγάλη εμβέλεια είναι σχετική. Επιτυγχάνεται με χρήση ίδιων συσκευών και στις 2 θέσεις.

αρα με την 5αρα κεραια δεν θα μπορω να κανω αυτο που θελω μιας και πρεπει και οι αλλοι με τα συμβατικα ρουτερ να εκπεμπουν σε 5ghz.Μμπορει να εχουν 5ghz router αλλα οι πιο πολλοι εχουν 2.4ghz.

Πρεπει να παρω κεραια 2.4ghz και χωρις πολλα πολλα εμποδια να τη συνδεσω με τα ρουτερ που βλεπει στο σκαναρισμα και εχω τους κωδικους, αν δεν ειναι ελευθερα...και μεσω router να κανω να δινει ασυρματα.

Σωστα;

Αν ναι τι αποσταση μπορει να καλυψει ;

Μηπως να παω σε 2* 5αρες κατευθειαν να ειμαι ησυχος και να δινω απ το πατρικο μου σε αυτο που μενω εγω;

Επεξ/σία από kostakiss

@peri1635, και οι 2 συσκευές έχουν ακριβώς ίδιο λογισμικό και ρυθμίσεις. Η Airgrid έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και ενδείκνυται για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η Nanostation έχει ονομαστική ταχύτητα μεγαλύτερη (300Mbps έναντι 150Mbps), αλλά θα επωφεληθείς μόνο αν κάνεις μεταφορές μεγάλων αρχείων στο εσωτερικό δίκτυο. Για πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι 2 υπερκαλύπτουν τις ταχύτητες του VDSL.

@kostakiss, όλα τα εξωτερικά ΑΡ έχουν κατευθυντικές κεραίες, που σημαίνει ότι πιάνουν εκπομπές που βρίσκονται μέσα στο τόξο που κοιτούν. Για περιμετρική κάλυψη χρειάζεται Omni κεραία, αλλά εκεί χάνουμε σε απόσταση.

Η απόσταση εξαρτάται και από τις 2 κεραίες που συνδέονται μεταξύ τους. Εσύ μπορεί να έχεις πάρει την καλύτερη, αλλά αν η άλλη είναι μια μικρή ενός router και μάλιστα στο εσωτερικό του κτιρίου, μην περιμένεις μεγάλες αποστάσεις.

Αν υπάρχει οπτική επαφή με το πατρικό σου, τότε η λύση 2 εξωτερικών ΑΡ είναι η καλύτερη επιλογή.

@toutoumpela, τα 80 μέτρα είναι μικρή απόσταση για 2 ΑΡ όπως τα Nanostation και θα επικοινωνήσουν άριστα.

Αλλά και τα δέντρα που αναφέρεις αποτελούν εμπόδιο, ανάλογα πόσο κόβουν την οπτική επαφή. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις τα 5GHz δεν είναι καλή επιλογή, διότι δεν έχουν την ίδια διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια, με τις αντίστοιχες συσκευές στους 2,4GHz.

@jkoukos κατεληξα να παρω για αρχη το Ubiquiti NanoStation Loco M2 που βρηκα σε αγγελια,για να πιασω καποια γειτονικα δικτυα και καφετεριες. Φανταζομαι πως αν εχει χαμηλο rssi , θα σημαινει και καλυτερο σημα , οποτε θα επιλεξω οποιο εχει το χαμηλοτερο απο αυτα που μπορω να συνδεθω.

Σωστος;

@jkouros  τα δέντρα είναι κάτι μικρά ύψος 1 metro το πολύ οποτε αν τις βάλω σε ψιλό σημείο στο μπαλκόνι δεν επηρεάζουν καθόλου!!!άρα με "νανοστατιον" m2 η με "νανοστασιον" m5 καλύτερα???όπως κατάλαβα το m2 για να παίζω στην συχνότητα 2.4ghz!!και μια ακόμα ερώτηση μπορείς να μου πεις λίγο πως λειτουργούν αυτά??? dld στο ένα σπίτι δινω ethernet από το modem στο ένα "νανοστασιον" και στο άλλο τι κάνω??ευχαριστώ παρα πολύ εκ το προτερων γιατι ψάχνω τόσο καιρό και πάντα κάτι καινούργιο μου λέγανε και είχα τρελαθεί :)

@kostakiss, ναι όσο μικρότερη είναι η τιμή του λαμβανομένου σήματος (σε αρνητικά dBm) τόσο καλύτερο το σήμα.

Βέλτιστη τιμή μεταξύ -50 έως -60dBm και ικανοποιητικό σήμα είναι μέχρι τα -80dBm.

@toutoumpela, αν τα δέντρα δεν αποτελούν πρόβλημα και είσαι σε περιοχή με πολλά ασύρματα δίκτυα, πας στους 5GHz. Ακόμη και με παρεμβολές στους 2,4GHz, δεν θα έχεις πρόβλημα λόγω της πολύ μικρής απόστασης.

Στο modem/router που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα συνδέσεις το 1ο ΑΡ με καλώδιο δικτύου.

Αντίστοιχα θα συνδεθεί το 2ο ΑΡ με κάποιον υπολογιστή στο άλλο σπίτι. Αν θέλεις να το μοιράσεις και σε άλλες (ενσύρματα ή/και ασύρματα) θέλεις κάποιο εσωτερικό ΑΡ ή ασύρματο router, Σου κάνει και οποιαδήποτε συσκευή που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

@jkouros σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω σε λίγες μέρες να το φτιάξω και ελπίζω όλα να πάνε καλά....οποτε θα επανέλθω σύντομα για να σας πω και εγώ αν όλα πήγαν καλά :)

λοιπον,μολις καταφερα να συνδεσω το Ubiquiti NanoStation Loco M2 με ενα προχειρο στησιμο(της κεραιας),και να 'δινεται' σε wifi μεσω ρουτερ.

τα αποτελεσματα ειναι καλα,η αληθεια ειναι οτι περιμενα παραπανω πραγματα,μιας και η αποσταση απο εκει που "παιρνω" ειναι μικρη ,αλλα μαλλον τα εμποδια(τοιχοι) ειναι αρκετα για να εξασθενισουν το σημα...

μενει να παρω tire ups για να το βαλω λιγο πιο ψηλα,μηπως πετυχω κατι καλυτερο.

ιδου τα αποτελεσματα

Screen_Shot_2015_03_27_at_8_15_34.jpg

Screen_Shot_2015_03_27_at_8_15_24.jpg

μια ερωτηση,υπαρχει καποιο εγκυρο λινκ που να σου βγαζει τα εργοστασιακα keys απο τα router??

το πιο αξιολογο που χω δοκιμασει ειναι των android(greek wpa finder) αλλα δυστηχως δεν μπορω με αυτο να ελενξω δικτυα μεγαλητερης αποστασης απο αυτα που πιανει η καθε συσκευη android.

Για τους κωδικούς δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Η στόχευση είναι σωστή, αλλά μην περιμένεις θαύματα στις ασύρματες συνδέσεις. Οι μικρές κεραίες των modem/router δεν βοηθούν για συνδέσεις πάνω από λίγα μέτρα, ιδιαίτερα αν έχουν να ξεπεράσουν τοίχους.

@kostakiss η airgrid που ζήτησες θα παίξει παρα πολύ καλά με το nanostation που έχεις για αρκετα χιλιόμετρα ανάλογα με τον θόρυβο και την οπτική επαφή.

Αλλα μην περιμένεις πολυ περισσότερα απο το nanostation αν θελεις να την συνδέσεις με ενα οικιακό montem router.

ισως να μην κερδίσεις τίποτα παραπάνω σε αυτην την περίπτωση συν οτι ειναι δυσχρηστη λόγω μεγέθους για τέτοιες περιπτώσεις.

δλδ απο στοχευση αυτο που εχω τωρα ειναι το καλυτερο δυνατον?

δεν περιμενα θαυματα αλλα ειναι μερικα μετρα αποσταση και ηλπιζα να ειναι οκ...

δουλεια γινεται απλα η ταχυτητα σερνεται.

με την κεραια(airgrid) θα χει διαφορα η τα ιδια??

η επομενη επιλογη που εχω ειναι να περασω 2 5αρες απο τη μια πολυκατοικια στην αλλη?(προφανως απο αλλο σπιτι που ειναι ~1.5χλμ μακρυα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο 1,5 χιλιόμετρα κανεις δουλειά με οτιδήποτε προτιμότερο παντα να είναι στους 5 με λιγες εξαιρέσεις .

Επεξ/σία από drdedus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...