Προς το περιεχόμενο

[HOWTO] Πώς να συνδέσετε ασύρματα 2 απομακρυσμένα δίκτυα

kemosabe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πηγαινε για τα 5ρια οπωσδηποτε.

Ωραία ευχαριστώ! Αυτό είχα στο νου μου. Δεν θα χρειαστώ λες AirGrid ή NanoBridge ε; Αυτά είναι για μεγαλύτερες αποστάσεις νομίζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ωραία ευχαριστώ! Αυτό είχα στο νου μου. Δεν θα χρειαστώ λες AirGrid ή NanoBridge ε; Αυτά είναι για μεγαλύτερες αποστάσεις νομίζω...

Είναι too much.

Πάρε 2 Nanostation MIMO m5 αμα θέλεις να πάρεις ubiquiti και είσαι άρχοντας.

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά.Εγώ δοκίμασα Nanostation MIMO m5 σε απόσταση 800 μέτρα και παίζει μια χαρά.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι,με πόσα μέτρα καλώδιο ethernet μπορεί να δουλέψει το PoE;

UTP ή FTP είναι καλύτερο;

• 8 μήνες μετά...

postαρω κι εδω:
παιδια sos
εχω το router Linksys wag200g και αγορασα και το 
http://www.tp-link.c...odel=TL-WR843ND
κανω σωστα τις ρυθμισεις αλλα καπου το χανω
ριξτε μια ματια σας παρακαλω!
θελω το tp-link να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα..
αλλα μπορει μονο να δεχεται ΕΝσυρματα και να δινει ασυρματα!

post-115854-0-61431000-1393358090_thumb.jpg

post-115854-0-54151000-1393358104_thumb.jpg

Kαι ξαναεπανερχομαι για να μου δωσετε παλι τα φωτα σας!
Ευχαριστω καταρχην, το wag200g δεν ειναι wds
To  Thomson TG585v7 που δινει η forthnet ειναι wds??
Aγορασα tp-link repeater αλλα θελει το πηγαιο router να υποστηριζει wds για να κανει repeat το σημα!
Οποτε το 
Thomson TG585v7 ειναι;;;
Συμφωνα με αυτο ειναι:

http://npr.me.uk/wds.html
Boηθεια παιδες ειναι μεγαλη αναγκη!

• 4 εβδομάδες αργότερα...

λοιπον παιδια θελω βοηθεια με το σεταρισμα.

εχουμε και λεμε,πηρα 2 απο αυτες http://computers.xpa...-HP-Airmax.html  αυτο http://www.linksys.com/en-eu/products/routers/WRT54GL  και 2 καλωδια SFTP. το σωστο καλωδιο πηρα?

στο ρουτερ μου εχω ιπ 192.168.1.1 , εβαλα το πρωτο sftp στο ρουτερ μου σε μια ethernet port και στην πρωτη κεραια που ρυθμησα mode access point, static ip 192.168.1.2  στεριωσα και τν αλλη κεραια εκει που ηθελα με ρυθμησεις client, static ip 192.168.1.3. με το 2ο καλωδιο συνδεσα την 2η κεραια και το 2ο ρουτερ(σε μια ethernet port tou router) τωρα το ρουτερ πως πρεπει να το ρυθμησω για να εχω wireless internet και ενσυρματο? σε static ip 192.168.1.4? και σε τι mode?access point? repeater? bridge?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Σε μια εξοχική κατοικία που δεν υπάρχει πρόβλεψη για ιντερνετ (dsl,κτλπ) έχω σκέφτει τη λύση του ασυρμάτου δικτύου.Σε μια απόσταση περίπου 8 χλμ υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση την οποία και θέλω να μοιράσω.Οπτική επαφή υπάρχει και θα με ενδιέφερε να μάθω ποιός είναι ο εξοπλισμός που απαιτείται.Ευχαριστώ πολυ και συγχαρητήρια για τον οδηγό!

καλησπερα κ απο μενα...οντως τελειος οδηγος....αρτι αφιχθεις απο την εξοχικη μου κατοικια ,εχω κ γω ενα θεμα που με απασχολει τα τελευταια 2 χρονια κ αποφασισα φετος να λαβω μετρα..για να μην πληρωνω τους 3τζιδες(3G)  αδρα!!!

Στο εξοχικο μου λοιπον στο ιδιο οικοπεδο βρισκονται δυο σπιτια,το δικο μας κ της αδερφης μου.

Η αδερφη μου λοιπον εχει ADSL συνδεση κ ως επεκταση στο υπολοιπο σπιτι κ τον κηπο εχει συνδεσει ενα  extender -AccPoint-..tp link.

Το θεμα λοιπον ειναι πως θα συνδεθω κ γω στο δικτυο στο δικο μου κηπο που απεχει περιπου 50 μετρα.

Υποθετω οτι θα πρεπει να συνδεθω στο AP σαν client?

Αν ναι, η συγκεκριμενη συσκευη ειναι καταλληλη http://www.tp-link.com/lk/products/details/?categoryid=1246&model=TL-WR843ND ???

Θα χρειαστω καποια εξωτερικη κεραια επιπροσθετα να ενισχυσω το σημα...?

Να σημειωσω εδω οτι το μονο που ξερω ειναι το αναγωριστικο του δικτυου κ ο κωδικος καθως ο γαμπρος μου αποκλειεεταιιιιι να με αφησει να βαλω χερι σε οτιδηποτε....... :ph34r: :-( :mad: :mad:

ευχαριστωωω---περιμενω για τα φωτα σας

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΛΙΖΖ!!!!!

Επεξ/σία από gap-goup

• 3 μήνες μετά...

Καλησπέρα, οπως πολλοι απο εσας σε αυτο το thread ετσι και εγω πειραματιζομαι με την ασυρματη συνδεση δυο απομακρυσμενων δικτυων. Βρισκομαι στο σημειο Α οπου εχω ιντερνετ και θελω να εχω και στο σημειο Β το οποιο βρισκεται γυρω στα 5 km μακρια. Η απλή λυση θα ηταν οπως αναφερθηκε με τη χρηση δυο ΑP οπως Link.png Site: αυτά , επειδη ομως δεν ειμαι 100% σιγουρος για το αν εχουν απολυτως καθαρη οπτικη επαφη, θα ηθελα τη γνωμη σας στο εξης ερωτημα:

Αγοραζοντας τα παρακατω ειμαι καλυμμενος σε περιπτωση καποιας παρεμβολης(σπιτια, δεντρα, whatever);

Link.png Site: Ubiquiti Bullet2

Link.png Site: Interline feeder 2,4GHz

Link.png Site: Grid 2,4GHz

Link.png Site: PoE Adapter

Link.png Site: n male to n female

Αλλιως τι; Να παω στα 5GHz;

ΥΓ:Το σεναριο 2 θα ηθελα να το αποφυγω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

γεια σας εχω μια nanostation m5 κάνω σάρωση μου βγάζει 2 δίκτυα το πρώτο μπορώ να το επιλέξω και το δεύτερο δεν μπορώ να το κάνω lock to AP μήπως ξέρει κανεις γιατι...?? 

• 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ τον kemosabe για τις πολύτιμες πληροφορίες και θέτω και εγώ την περίπτωσή μου..

Θέλω να "πάρω" ίντερνετ ασύρματα από το σπίτι των γονιών μου (σημείο Α) σε μια απόσταση περίπου 500μ αλλά με υψομετρική διαφορά (σημείο Β).. η μια ταράτσα βέβαια βλέπει την άλλη καθαρά.

Αν βάλω μια κεραία από τις ακόλουθες (αν είδα καλά η σύνδεση με το access point γίνεται μέσω καλωδίου ethernet σωστά; ) :

Link.png Site: 5GHZ

Link.png Site: 2.4GHZ

την συνδέσω σε ένα access point που ήδη δίνει ίντερνετ στο σημείο Α και την στρέψω προς το σημείο Β θα χρειαστώ κάποιον δέκτη και στο σημείο Β ή θα πιάνω ίντερνετ κατευθείαν;

Στο σημείο Β έχω ένα desktop pc στο οποίο χρησιμοποιώ ένα Link.png Site: TP LINK USB Θα είναι αυτό αρκετό για να πιάνω το σήμα που θα εκπέμπει η κεραία; Θα πιάνει και το κινητό ασύρματα φαντάζομαι..

Επίσης αν βάλω την κεραία που εκπέμπει στα 5Ghz δεν θα έχω πρόβλημα με το στικάκι που λειτουργεί στα 2.4 Ghz ; (Μπορεί να λέω και βλακεία τώρα αλλά έχω αγχωθεί...)

Εναλλακτικά θα πρέπει να βάλω 2 x Link.png Site: Nanostation με το setup που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου;

Προσπαθώ να κάνω δουλειά όσο οικονομικά γίνεται αλλά και εγγυημένα..

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Με εψησε πολυ η ιδεα και ειμαι περιεργος να το εφαρμοσω και να λυσω τα χερια σε μενα και τους δικους μου...

Μια ερωτηση, αν παρω μονο μια κεραια των 5ghz θα μπορω να κανω σκαναρισμα να δω αν μπορω να πιασω ικανοποιητικα απο καποιον που ειναι πιο κοντα στην περιοχη μου; Εννοω ειναι σα να εχεις ενα κινητο με μεγαλη εμβελεια δεκτη wifi?

Καταρχήν οι 2 μπάντες (2,4GHZ και 5GHz) είναι ασύμβατες και δεν βλέπονται μεταξύ τους. Οι περισσότερες συσκευές λειτουργούν στους 2,4GHz και μόλις τελευταία υπάρχουν και αυτές που δουλεύουν στους 5GHz.

Αν θέλετε να συνδέονται σε μία κεραία κινητές συσκευές (smartphone, laptop, κλπ) καλύτερα είναι οι 2,4GHz εκτός κι αν έχουν δυνατότητα και στις 2 μπάντες.

@peri1635,  πρώτη κεραία που δείχνεις είναι απλή κεραία στους 5GHz, που σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο RF με έναν πομπό και οι δέκτες να έχουν δυνατότητα λειτουργίας σε αυτή την μπάντα.

Από εκεί και πέρα μόνο με μία κεραία/ΑΡ, θεωρώ αδύνατον να συνδεθούν οι άλλες συσκευές στη θέση Β μέσα από το σπίτι. Εξωτερικά στην ταράτσα ίσως να συνδεθούν σε τέτοια απόσταση.

Χρειάζονται 2 ΑΡ, ένα σε κάθε θέση για εγγυημένα αποτελέσματα.

@kostakiss, με ένα εξωτερικό ΑΡ μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις, αρκεί να γνωρίζεις τον κωδικό ή να είναι ελεύθερο. Και φυσικά ισχύουν ότι ανέφερα παραπάνω για την μπάντα συχνοτήτων.

Η μεγάλη εμβέλεια είναι σχετική. Επιτυγχάνεται με χρήση ίδιων συσκευών και στις 2 θέσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...