Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, χθες παρέλαβα ένα μεταχειρισμένο ace που αγόρασα μέσω του insomnia. Όλα καλά εμφανισιακά και από μεριάς απόδοσης της συσκευής. Το μόνο θέμα είναι η διάρκεια μπαταρίας.

Όπως καταλαβαίνετε, καινούριο κινητό, πρώτο smartphone που είχα ποτέ... ε, εννοείται πως ασχολήθηκα πολύ με το να κατεβάζω εφαρμογές, να παίζω παιχνιδάκια κτλ. Το πρόβλημα είναι ότι από χθες το έχω φορτίσει ήδη 3 φορές!!! Ξεκινούσα τη φόρτιση όταν πήγαινε κάτω από 3% και έβγαζα το φορτιστή όταν έφτανε 100%. Μάλιστα ένα app που έχω για να δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας, δείχνει ότι από το 100% φτάνει στο 75-80% σε λιγότερο από 5 λεπτά!!! Μετά μειώνεται γρήγορα μεν, με πιο λογικό ρυθμό δε. Δεν είναι αξιόπιστη η εφαρμογή (είναι πολύ δημοφιλής και έχει καλές κριτικές) ή είναι χαλασμένη η μπαταρία;

Με λίγα λόγια, πρέπει να αγοράσω καινούρια μπαταρία ή δε θα αλλάξει τίποτα αν το κάνω; Ρωτάω γιατί το αγόρι μου έχει το galaxy s i9000 και το χρησιμοποιεί στη δουλειά (gps καμιά ώρα, wi-fi το ίδιο, ΠΟΛΛΕΣ ώρες ομιλίας και κάνα μισάωρο παιχνιδάκια) και το φορτίζει κάθε βράδυ.

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Zugzwang
Δημοσ.

για αρχή δες ποιά εφαρμογή στο τρώει αυτό

ρυθμίσεις,μπαταρία. Και αναλόγως πράξε.

Κατα δεύτερον,μέσα σε 5 λεπτά κατεβαίνει 20 λεπτά;Τότε σε βλέπω σίγουρα για αγορά μπαταρίας.

Κατα τρίτον,δες τι έχεις ενεργό: Wifi,3g/hspa (mobile data),gps. Όσο πιο πολλά,τόσο περισσότερη μπαταρία ξοδεύουν.

Κατα τέταρτον,μια συμβουλή.Αν δε το χεις κάνει αφού το αγόρασες,κάνε ένα factory reset ώστε να σβηστούν όλες οι εφαρμογές που είχε ο προηγούμενος και για να σαι σίγουρη και απο θέμα ασφάλειας αλλά και για να ξες τι έχει εγκατασταθεί στο κινητό σου.

Δημοσ.

Έχουμε και τα battery stats, battery calibration, αλλά μετά μπλέκει το πράμα.

Δοκίμασε μια πλήρη επαναφορά του τηλεφώνου σου με την μπαταρία στο 100%

και να το φορτίζεις πριν πέσει κάτω από 20% και να το αποσυνδέεις μόλις φτάνει στο 100%.

Πλήρεις κύκλοι φόρτισης δηλαδή.

Δημοσ.

Σήμερα που πήγα στη δουλειά και δεν το χρησιμοποίησα καθόλου, όταν έβγαλα το φορτιστή από 100% μέσα σε 2 λεπτά πήγε 80% (κλασικά) και από κει και ύστερα σε κατάσταση πλήρους αδράνειας μετά από ένα 6ωρο πήγε 70%. Καλά είναι;

Από εφαρμογές αυτές που τρέχουν είναι:

το hotmail

το app για τη μπαταρία

ένα antivirus

"περιεχόμενο DRM"

"ενημέρωση λογισμικού"

"shop"

"υπηρεσίες google"

"email"

"SNS"

"χάρτες"

"swype"

Στην ενότητα πού αναλώθηκε η μπαταρία λέει:

σε αναμονή 49%

τηλέφωνο σε κατάσταση αδράνειας 46%

οθόνη 5%

φωνητικές κλήσεις 3%

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο "σε αναμονή" με το "σε κατάσταση αδράνειας"; Κάτι που είναι περίεργο είναι ότι όταν πατάω το "σε αναμονή", λέει: "κατανάλωση ενέργειας από το ραδιόφωνο του κινητού". Τι χάνω; Το ραδιόφωνο δεν το έχω ανοίξει καν ενώ, όπως είπε και ο Μερακλής, έχω κάνει factory reset.

@nikoskon

Δεν κατάλαβα τι εννοείς... Μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα;

Δημοσ.

Το «ραδιόφωνο» είναι απλά ηλίθια (και λάθος) μετάφραση του radio από τα αστέρια που μετέφρασαν το λειτουργικό στα ελληνικά. Όταν λέει radio εννοεί την κεραία του τηλεφώνου (σήμα κλπ).

Δημοσ.

Λοιπόν κάτι σε τρώει την μπαταρία, είναι το αντιβαιρους,o συγχρονισμός, οι χάρτες, τα sns και αν έχει περάσει καμιά σπασμένη εφαρμογή, έλεγξε και την φωτεινότητα καθώς και το fast dormacy, πατα στο πληκτρολόγιο *#9900# και κάντο disable.αν δεν δεις διαφορά καλιμπραρε και την μπαταρία

Swyped από το SII μου με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Έψαξα λίγο για το fast dormancy και είδα σε κάποια forum ότι όντως βελτιώνεται η απόδοση της μπαταρίας. Δεν κατάλαβα όμως ακριβώς τι κάνει. Μπορείς να μου πεις με δυο λόγια; Και σχετικά με το calibration επίσης. Έκανα βαθμονόμηση μέσω του app της μπαταρίας, δεν ξέρω όμως σε τι ακριβώς βοήθησε.

Δημοσ.

Επειδη βλεπω οτι δεν ξερεις και πολλα απο smartphone και επειδη εγω με το ace μου αν κανω μικρη χρηση βγαζω και 3 μερες, ας το παρουμε απο την αρχη. Καταρχας το κινητο μας απο την στιγμη που φτανει ενω φορτιζει κοντα στο 83% δειχνει αυτοματα 100%. Αν βγαλεις τοτε τον φορτιστη θα σου δειξει σε λιγη ωρα 83% γιατι απλα η προηγουμενη ενδειξη ηταν λαθος. Το οτι δειχνει 100% δεν σημαινει οτι φορτισε κιολας. Ασε το περισσοτερη ωρα στο 100% να φορτιζει και καποια στιγμη θα σου βγαλει ειδοποιηση οτι φορτισε. Απο κει και περα, εχε κλειστα GPS και WiFi, χαμηλωσε την φωτεινοτητα και κανε 3 πληρεις κυκλους αποφορτισεων (φορτιζει μεχρι 100% και το ξαναφορτιζεις οταν πεσει κατω απο 20%)

Δημοσ.
Μάλλον η μπαταρία έχει φάει τα ψωμιά της.

Παίζει και αυτό, ας δοκιμάσει τα παραπάνω πρώτα

Swyped από το SII μου με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Jason, έχεις δίκιο, δεν έβγαζε ειδοποίηση ότι φόρτισε. Οπότε λύθηκε αυτό :-)

Πάντως τελικά το fast dormancy τι είναι; Και το calibration σε τι βοηθάει;

Δημοσ.

Jason, έχεις δίκιο, δεν έβγαζε ειδοποίηση ότι φόρτισε. Οπότε λύθηκε αυτό :-)

Πάντως τελικά το fast dormancy τι είναι; Και το calibration σε τι βοηθάει;

Ειδες που ηταν πιο απλο απο οτι νομιζες; Το fast dormancy δεν ξερω τι ειναι αλλα το καλιμπραρισμα ειναι η αλλαγη των αποθηκευμενων στατιστικων της μπαταριας στο λογισμικο. Για να καταλαβεις καθε φορα που φορτιζεις την μπαταρια σου αποθηκευονται στο λογισμικο πληροφοριες οπως ποση ωρα χρειαστηκε, ποση ειναι η χωρητηκοτητα της κ.λ.π. Αυτα βοηθανε ωστε να σου λεει το λογισμικο ποσο % της μπαταριας σου εχει απομεινει. Αν ομως περασει καιρος και δεν κανεις συνεχεια πληρης αποφορτισεις (απολυτα λογικο) το λογισμικο μπερδευεται και σου βγαζει λαθος στοιχια. Μπορει δηλαδη να σου λεει οτι εχεις 70% και στη πραγματικοτητα να εχεις 80%. Αυτο σημαινει οτι θα φτασεις σε 1 μερα μεχρι το 20 και για να σου κλεισει θα χρειαστει αλλες 2 αφου το 20 που σου ελεγε ηταν λανθασμενη πληροφορια. Το καλιμπραρισμα ξαναρυθμιζει αυτες τις πληροφοριες ωστε να εχεις σωστες ενδειξεις. Δοκιμασε Link.png Site: αυτο'>https://play.google....esult']αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...