Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε sadako συμφωνω γενικα μαζι σου σε αυτα που λες, απλα να σημειωσω οτι αν και φανατικος πελατης του αμαζον, τον τελευταιο καιρο ειδικα παρατηρησαμε πολλα "μαπα" deals και εκει, δυστυχως (θυμιζω black friday etc.)

ΩΣΤΟΣΟ, ολα αυτα επισκιαζονται απο το γεγονος οτι το αμαζον ειναι σοβαρο και αξιοπιστο, σε σημειο σπανιο, τοσο με support , οσο με καθε τι αλλο, οποτε και δε δινουμε σημασια στα οποια αρνητικα, σε αντιθεση με τα ελληνικα καταστηματα, που συχνα πυκνα γινομαστε αποδεκτες κακων συμπεριφορων και εξαπατησης.

Παντως ουδεις τελειος. Με λιγη σωστη καταναλωτικη συνειδηση, και υπομονη, στο αμαζον θα βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ το προιον που ζητας , στην καταλληλη τιμη.

• Like 2
  • Απαντ. 19,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο παρακολούθησα τα Black Fridays πάντως, το "μάπα deal" περιοριζόταν σε χαμηλή έκτπωση, που σου την έλεγε. Δηλαδή έλεγε πχ ότι έχει έκπτωση 15%. Δεν πήρε το μάτι μου κάποια (χωρίς να παίρνω κι όρκο βέβαια) περίπτωση κραυγαλέας υπερτιμολόγισης. Κατά τα άλλα, οι αυξομειώσεις στις τιμές στο Amazon είναι σύνηθες φαινόμενο, γενικά είσαι σε επιφυλακή για να προλάβεις να το πάρεις όταν βγάλει κάτι σε χαμηλή τιμή..

Συμφωνώ πάντως 100% στο τελευταίο που αναφέρεις, κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε και το Amazon. Πάντα είναι καλό να ψάχνεις για την καλύτερη επιλογή και να'χεις καταναλωτική συνείδηση όπως λες. Σε κάποιες περιπτώσεις κάνεις συμβιβασμούς, αλλά εν γνώση σου.. Όχι επειδή κάποιος προσπαθεί να σε ξεγελάσει..

Δημοσ.

Επειδη παρακολουθησα πολυ το θεμα των black fridays, πρεπει να σου πω οτι υπηρξαν και "προσφορες" προιοντων, που ειχαν ξανα παιξει σε καλυτερη τιμη, ή που η τιμη τους ειχε ανεβει τελευταια, για να κατεβει σαν deal με fake εκπτωση. απλα προς ενημερωση αυτα. Σε καθε περιπτωση γουσταρω αμαζον. Προσφατα για 2 μπαταριες μειωμενης αποδοσης, με ενα mail μου δωσαν gift το 50% της αξιας του προιοντος. τι να λεμε..

Δημοσ.

Δεκτό αυτό, ακόμα και για το amazon είναι αρνητικό δείγμα. Για μένα μετράει, μακροπροθεσμα αν συνεχίσει τέτοιες πρακτικές θα αντιμετωπιζεται αναλόγως (το οποίο στην πιο ήπια μορφή του θα εκφράζεται με το να διπλοτσεκαρει κάποιος και αλλού τις τιμες, ενώ πριν να θεωρούσε "τυφλά" πως στο Amazon θα βρει τις καλύτερες) . Γενικά δεν μου αρέσει να με περνάνε για χαζό.

Όπως και να το κάνουμε βεβαία το amazon έχει κερδίσει τόσους πόντους λόγω άλλων δεδομένων, που έχει και περισσότερους "διαθέσιμους" για να χάσει πριν μπει (αν ποτέ μπει) στην λίστα των αναξιοπιστων.

Δημοσ.

Κατ'αρχάς το flame (ίσως και κάποιες "θεωρίες συνομωσίας") είναι νομίζω περιττά. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι..

Προσωπικά πάντως, το παράδειγμα που έφερε ο teodor_ch μου φαίνεται λίγο άκυρο. Το Amazon έχει χτίσει τόσα χρόνια τέτοιο όνομα ακριβώς επειδή ΔΕΝ κάνει τέτοιες "μπαγαποντιές". Δεν προσπαθεί να με περάσει για χαζό, ή στην καλύτερη να εκμεταλλευτεί την άγνοιά μου υπερτιμώντας ένα προϊόν για να το περάσει μετά σαν προσφορά και καλά (φυσικά +το άψογο customer και after sales service κλπ κλπ). Πιο κοντά (σχετικά) θα ήταν αν έλεγες για το www.random_chinese_site.com που πουλάει το S3 και από 1000 ευρώ το δίνει με 100. Εκεί πάντως εγώ ΔΕΝ θα το έπαιρνα. Γιατί και πάλι θα είχε προσπαθήσει να με περάσει για ηλίθιο. Και αφού το κάνει σε αυτό το κομμάτι, πώς να το εμπιστευτώ πως δεν θα το κάνει και όπου αλλού μπορεί (να πουλάει ξερωγώ κλώνο ή μούφα ή να χρειαστώ service και να μου κάνει τον κινέζο κλπ).

Πόσο μάλλον δε (όπως επισήμανε και ο φίλος παραπάνω), όταν μιλάμε για υπηρεσία, που οι δυνατότητές "παρέμβασης" είναι ΠΟΛΥ περισσότερες. Υποθέτω (δηλώνοντας παντελώς άσχετος με το θέμα), πως πχ μπογιά από μπογιά έχει διαφορά ή και στην όλη διαδικασία μπορεί κάποιος αν το θέλει αν κάνει "εκτπώσεις" εις βάρος της ποιότητας. Ο όλος χειρισμός λοιπόν, μου δίνει προσωπικά την εικόνα πως προσπαθεί να κοροϊδέψει τους μη-γνωρίζοντας (ή αυτούς που δεν θα το ψάξουν πολύ) και είναι για μένα δείγμα αναξιοπιστίας.

Πολύ λογικό ποστ.

Εύγε! (ειλικρινά)

Ουδέποτε αναφέρθηκα στην αξιοπιστία του καταστήματος ή την ποιότητα του προϊόντος.

Εξ αρχής κόλλησα στη σύγκριση της τιμής προσφοράς με βάση την αρχική το οποίο είναι 99.99% λάθος απο καταναλωτική άποψη.

Πάντα κοιτάμε και συγκρίνουμε τιμές με άλλα καταστήματα.

Αυτό και μόνο αυτό προσπάθησα να εξηγήσω αλλά δεν...

Καλή μας συνέχεια :)

Δημοσ.

Παιδιά μια γενική απορία για amazon.uk, αν αγοράσουμε από πολλούς πωλητές ταυτόχρονα τα μεταφορικά θα είναι δωρεάν; (>100e) Θα έρθουν όλα μαζί τα πράγματα ή ξεχωριστά;

sorry για το offtopic

Δημοσ.

Εάν αγοράζεις διαφορετικά προιόντα που διατίθενται από το Amazon και αναφέρουν ότι το καθένα μπορεί να αποσταλεί δωρεάν στην Ελλάδα, τότε δεν υπολογίζεις μεταφορικά.

Εάν, όμως, αγοράζεις προιόντα από τρίτους οι οποίοι συνήθως χρεώνουν μεταφορικά, τότε δεν έχεις την αντίστοιχη απαλλαγή.

Οπωσδήποτε, στην περίπτωση που κάποιο από τα προιόντα που επέλεξες, δεν στέλνεται δωρεάν, θα στο αναφέρει λίγο πριν από την παραγγελία.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν προέρχονται από Amazon, μπορείς να το ζητήσεις, εάν από τρίτους, ΟΧΙ.

offtopic

Πως μπορω να ζητησω να μεινουν αυτα που εχω παραγγειλει στο ταχυδρομειο???

(ειχα αγορασει καποια ντιβιντι περσυ και τα εριξαν μαζι με τα γραμματα στην εισοδο της πολυκατοικιας ευτυχωςςςςςςςςςςςς δεν τα πηρε κανεις).

Ευχαριστω!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν παραγγέλνεις μέσω του απλού ταχυδρομείου, το δέμα θα έρθει στο χώρο σου εάν είναι ελαφρύ και σε τύπο φακέλου ή θα σου αφήσει ειδοποιητήριο ο ταχυδρόμος εάν είναι βαρύτερο.

Εάν θέλεις να το ελέγχεις, πρέπει να επιλέξεις άλλη μεταφορά.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 1
Δημοσ.

offtopic

(ειχα αγορασει καποια ντιβιντι περσυ και τα εριξαν μαζι με τα γραμματα στην εισοδο της πολυκατοικιας ευτυχωςςςςςςςςςςςς δεν τα πηρε κανεις).

Ευχαριστω!!!

Αυτο πρεπει να το πεις στο ταχυδρομειο σου...Αν βγαλεις ακρη...

• Like 2
Δημοσ.

offtopic

Ευχαριστω!!!

Αν και είμαστε εκτός θέματος, η υπηρεσία αυτή λέγετε "Poste Restante"

http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D.aspx

----------------------------------------------------------------------------

Δέμα Poste Restante με Τηλεφωνική Ειδοποίηση:

Χρησιμοποιώντας αυτή την ειδική διαχείριση ο αποστολέας μπορεί αντί για την διεύθυνση του παραλήπτη να γράψει την ένδειξη Poste Restante και το τηλέφωνο του παραλήπτη.  Η παράδοση αυτών των δεμάτων γίνεται από καταστήματα και Ταχυδρομικά Πρακτορεία του ΕΛΤΑ με τηλεφωνική ειδοποίηση του παραλήπτη.

----------------------------------------------------------------------------

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτο πρεπει να το πεις στον ταχυδρομο σου...Αν βγαλεις ακρη...

Σχεδον σωστος, fixed

@Dannie

Αν κανεις μια παραγγελια το χρονο, ας πουμε ειναι μια λυση, αν κανεις πολλες ομως θα σου βγει η ψυχη να τρεχεις στα ταχυδρομεια και να περιμενεις μιση-μια ωρα μεχρι να ερθει η σειρα σου για να παραλαβεις... Ξανασκεψου το...

• Like 1
Δημοσ.

Σχεδον σωστος, fixed

@Dannie

Αν κανεις μια παραγγελια το χρονο, ας πουμε ειναι μια λυση, αν κανεις πολλες ομως θα σου βγει η ψυχη να τρεχεις στα ταχυδρομεια και να περιμενεις μιση-μια ωρα μεχρι να ερθει η σειρα σου για να παραλαβεις... Ξανασκεψου το...

Ευχαριστω ολα τα παιδια για την βοηθεια.

@matrixxx Μενω κεντρο και εδω ανοιγουν γραμματα και λογαρισμους ποσο μαλλον ενα πακετο.Προτιμω να περιμενω στο ταχυδρομειο παρα τον ταχυδρομο στην εισοδο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...