Groovetreatment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα επειδει προκειτε να αγορασω καινουργιο πυργο,προδιαγραφες κτλ εχω σε αλλο ποστ μην τα ξαναγραφω και στο συστημα ειχα την Gigabyte Z77X-D3H και απο την ωρα που o/c και cross fire δεν θα κανω αν παω σε Gigabyte H77-D3H γλυτωνω ενα 30αρι.Θα'χω καμια αλλη διαφορα στις επιδοσεις η μονο το o/c και crossfire ειναι η διαφορες τους?o cpu θαναι ο 3770Κ (και διαλεξα Κ γιατι θα τον πουλησω ευκολοτερα αργοτερα).
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μόνο οι διαφορές που είπες. Καμία άλλη. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να πας στον Κ μόνο και μόνο για την πιθανή μεταπώληση όταν είναι αισθητά ακριβότερος. Όταν και αν τον πουλήσεις θα έχει χάσει ήδη τεράστιο μέρος της αξίας του.
trek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά εννοεί, οτι πολύ πιο εύκολα αγοράζει κάποιος ξεκλείδωτο επεξεργαστή. Η υποτίμηση που θα έχουν είτε ο ένας, είτε ο άλλος, είναι άλλο θέμα. Σαν σκέψη, δεν είναι και λάθος αλλά δεν είναι και απόλυτα σωστή. Απο την μια, ένας κλειδώμένος επεξεργαστής, "υποτίθεται" θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απο έναν ξεκλείδωτο, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει overclock. Aπο την άλλη όμως, μπορει οι επόμενες γενιές επεξ/στών, να τρέχουν σε αρκετά μεγαλύτερες συχνότητες, και το γεγονός οτι είναι ξεκλείδωτος και έχει περιθώρια oc, να μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην πώληση του. Η να θέλει ο αγοραστής πχ, να κάνει cf/sli με τίποτα τρελές κάρτες και να χρεαστει την δυνατότητα oc Με λίγα λόγια..εξαρτάται τι θα ζητάει ο αγόραστής τότε. Επειδή πάντως και εγώ είχα το ίδιο δίλημμα, μεταξύ 2600 και 2600κ, προτίμησα τον 2600κ και ας τον τρέχω στοκ.
ninos30 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς αντί της Z77X-D3H να πας στην Ζ77-D3H η οποία σε σχέση με την Η77-D3H έχουν 10 ευρώ διαφορά. Οπότε και το OCing θα έχεις για την μεταπώληση που σκέφτεσαι αργότερα. CF asynchronous ναι, SLI όχι. Το οποίο υποστηρίζει ΚΑΙ η Η77 @Dino, μετά από 1,5-2 χρόνια που ίσως θελήσει τότε να δώσει την CPU του, ο Κ θα έχει ενδιαφερόμενους αγοραστές (κάποιος γ...νους που θα θέλουν να τον πουσάρουν στο max). Ο απλός το πιθανότερο ΔΕΝ θα έχει αγοραστές. Ο επαγγελματίας που θέλει να κάνει την δουλειά του με τα επιπλέον threads, θα πάρει καινούριο μηχάνημα, δεν θα ψάχνει στα used. O μέσος χρήστης που απλά θα θέλει να αλλάζει τους core2duo/phenom θα ψάχνει για i3/i5. Δεν θα θέλει να πληρώσει ακριβά ένα used part. Εκτός αν σκοτώσει τον 3770 σε τιμή used 3570k (used πάντα, ε?).
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Απο την μια, ένας κλειδώμένος επεξεργαστής, "υποτίθεται" θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απο έναν ξεκλείδωτο, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει overclock. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ένα κλικ πάνω από τον μέσο χρήστη. Δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο Κ cpu. Θα μου πεις ότι θεωρητικά και ο κλειδωμένος μπορεί να κλοκαρίστηκε έστω και λίγο με ανέβασμα bclk. Σωστά αλλά ποιός παίρνει κλειδωμένο για να τον κλοκάρει? Σε 2, 2.5 χρόνια που θα τον πουλήσει η εγγύηση θα είναι προς τη λήξη της. Ένας ακόμα λόγος για να μην πάρει ο υποψήφιος αγοραστής έναν Κ. Βεβαίως όλα αυτά είναι η προσωπική μου οπτική. Το αντίθετο βλέπω στην πραγματικότητα. Π.χ αγγελίες του στυλ "παίζει άνετα στα 4.9 με 1.45 ρεύμα" είναι συχνές και προβάλλεται και ως ...ατού. Για μένα θα ήταν τρελό μεινέκτημα καθώς θα ήκερα ότι ο άλλος τον έχει σκίσει.
nvidiafan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Απο την μια, ένας κλειδώμένος επεξεργαστής, "υποτίθεται" θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απο έναν ξεκλείδωτο, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει overclock. γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να εχει γινει;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Οι sandy και ivy bridge κλοκάρονται ουσιαστικά μόνο από τον πολλαπλαστιαστή. Οπότε αν αυτός είναι κλειδωμένος, δεν μπορεί να γίνει o/c.
Thanos1972 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικα δεν σημαινει οτι τον εχει σκισει εαν εχει ψαξει να βρει τα ορια του.απλα θα εχει κανει 1-2 τεστ παραπανω και δοκιμες επισης.αλλα που ξερεις,μπορει να τον ειχε στοκ και λιγοτερα ρευματα υστερα απο τις δοκιμες οπου αυτο ειναι ακομη πιο καλο για τον επεξεργαστη.εγω ας πουμε μπορει να γραφω οτι τον εχω στα 4.100 οπου ειναι σταθερος στην υπογραφη μου αλλα τον εχω με 1.35 ρευμα στα 3.700.δεν σημαινει οτι τον εχω σκισει.ασε που μετα παιζει πολυ μεγαλο ρολο η ψυχτρα που ειχε επανω και οπι θερμοκρασιες που ανεβαζε.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να είναι κι ετσι, αλλά μπορεί να είναι και αλλιώς. Επειδή αυτά που λες δεν μπορούν να διαγνωσθούν, πάντα πας με την χειρότερη περίπτωση για να είσαι καλυμμένος.
Nemesis_rds Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ποια η διαφορα της Z77-D3H με την Z77X-D3H και την Z77X-UD3H? Επισης αυτες οι 2 καρτες μπορουν να δεχτουν 4 (ιδιες) RAM? Γτ στην περιγραφη τους στο site της gigabite λεει: "Υποστήριξη μνήμης με αρχιτεκτονική Dual Channel" και δεν ξερω τι σημαινει αυτο. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2012 από Nemesis_rds
Captain Nemo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 http://www.gigabyte....=4327,4325,4153 και οι 3 έχουν 4 θέσεις μνήμης http://www.insomnia....2-channel-dual/ http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture#Dual-channel_architecture
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα