Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ pc & laptops με windows ή linux.

Μακιντος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν έχω ασχοληθεί καν να δω τις διαφορές.

Ωστόσο θέλω να μου πείτε από την εμπειρία σας το εξής: Γιατι να πάρει κάποιος apple product, για λαπτοπ συγκεκριμένα και γιατί να μην πάρει ; Ποιές οι διαφορές;

Και αυτή η διαφορά στο κόστος σε τι ωφειλεται πέρα από εμπορικούς λόγους και διαφήμιση γενικά;

Κάνε ένα άλλο laptop με τα ΙΔΙΑ , ΟΛΟ-ΙΔΙΑ όμως χαρακτηριστικά, και δες την διαφορά στην τιμή.

Σε αυτή την διαφορά (που πολύ θα ήθελα να μάθω πόση είναι) πρόσθεσε:

- touchpad, μακράν ότι πιο βολικό

- App store

- iCould

- Multiple desktops σε OS που δεν είναι Linux (και με ό,τι αυτό συνεπάγεται)

- *nix σύστημα (και με ό,τι αυτό συνεπάγεται)

- Αμελητέο ζήτημα ιών (για τον ένα ή το άλλο λόγο, δεν υπάρχει όμως)

- Απίστευτο integration με όποια άλλη συσκευή, αρκεί να είναι Apple

- Εντελώς multi user σύστημα (π.χ., μπορεί ένας user να χρησιμοποιεί κανονικά το μηχάνημα και ένας δεύτερος, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, να χρησιμοποιεί το ίδιο μηχάνημα με απομακρυσμένη σύνδεση και βλέποντας το desktop του στο απομακρυσμένο μηχάνημα χωρίς να ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τον πρώτο user)

- Ό,τι άλλο ειπώθηκε σε αυτό το thread

Κάνε την σύνθεση του laptop, βάλε του και αλουμινένιο case, πες μας την διαφορά στην τιμή, υπολόγισε και τα παραπάνω που έγραψα και μετά θα βρεις και μόνος σου τον λόγο.

Υ.Γ. Macbook Pro Retina 15'', χωρίς WiFi αντοχή μπαταρίας >10 ώρες. Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να βρει τέτοια μπαταρία σε άλλα laptops.

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο την πλευρα μου..

Παιρνεις mac και 7 χρονια να περασουν το μηχανημα θα τρεχει οπως ετρεχε την μερα 0 που το αγορασες..

Κοιτα να δεις τι παιζει...Η apple εχει αψογα δεμενο το hw με το sw κατι που δεν μπορεις να το βρεις πουθενα αλλου..Εκτος και αν εχεις τις γνωσεις και τον χρονο να κανεις customιες σε Pc ..

Το Osx εχει διαφορετικα mods για καθε διαφορετικο mac..Γιαυτο και μπορει και αξιοποιει το hw οσο "πισω" και αν ειναι με το Osx ..Οποτε παντοτε παιρνεις το μεγιστο απο το hw που εχεις,κατι που σε καμια περιπτωση δεν συμβαινει με τα κοινα pc...Θελεις ανα 2 χρονια αναβαθμιση και ας μην μιλησω για μπλε οθονες,ιους και φορματ οπως επισης για ενα σωρο κουλα troubles που θα συναντησει ενας απειρος χρηστης..Οχι λειπει dll και πρασινα αλογα...Αυτα στο Osx τα ξεχνας..Ο,τι και αν κανεις παντοτε θα δουλευει ανετο και μια χαρα..Με λιγα λογια δεν χρειαζεται να τρως τον χρονο σου σε troubleshooting ..

Ποιοτητα κατασκευης mac oπως καταλαβαινεις δεν εχει καμια σχεση με ολη την πλαστικουρα που συναντας σημερα...Εχεις κραματα αλουμινιου+τιτανιου για το σασι σε οτι και αν παρεις...Τι σε νοιαζει?Βαρος,αγωγη θερμοτητας,αισθηση και αισθητικη..

Οτι ειναι ομορφα ειναι το λιγοτερο,αλλους τους νοιαζει αλλους οχι..

Καθαρα ιστορικα, o Bill Gates "εκλεψε" απο την apple και εβγαλε τα windows..

Πιστευω πως η πιο κοντινη αισθηση σε osx ειναι καποιο λογισμικο Unix πχ Linux..Αλλα παλι απεχουν πολυ..Το Osx ειναι κατα βαση Unix αλλα με αρκετα mods..

Για μενα ενα 50%+ στην τιμη το αξιζουν ..Εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο ολα σχεδον τα προβληματα,εχεις ενα μηχανημα που παντα θα τρεχει αψογα υστερα ακομα και απο 7 χρονια(τοσο εχω ενα macbook μου) ,εχεις φοβερη συνεργασια με συσκευες οπως iPad,iphone,apple tv και αλλα macs..Το κυριοτερο ολων δουλευουν παντοτε..

Τωρα αν εισαι gamer και benchmark geek τα Pc ειναι μονοδρομος ..Αλλα με ενα macbook air των 1000$ θα κανεις 10 φορες καλυτερα την δουλεια σου απο ενα vaio ας πουμε στα ιδια $$..

Μιλαω παντα για τιμες αμερικης (μπορεις να βρεις απο το αμαζον σε τετοιες τιμες απο γνωστα μαγαζια)..

Οι τιμες στην Ελλαδα ειναι απαραδεκτες...

Ξερεις τι λενε..Αν πας σε mac δεν ξαναγυρνας...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά σταματήστε τις υπερβολές.. σιγά και άμα πάρεις macbook μην το κρατήσεις 7 χρόνια πρώτος εσύ θα το αλλάξεις μόλις σου βάλει καλύτερη κάρτα γραφικών κ ανάλυση στο επόμενο.. και αν όχι εσύ προσωπικά οι περισσότεροι χρήστες Mac..

Είπαμε,άλλο το ένα άλλο το άλλο και κάθε σύγκριση το λιγότερο ατυχής.. Τυχερός (κ έξυπνος) όποιος μπορεί να έχει σταθερό Win Pc και φορητό macbook κατά την δική μου γνώμη κ εμπειρία.

• Like 5
Δημοσ.

Ρε παιδιά σταματήστε τις υπερβολές.. σιγά και άμα πάρεις macbook μην το κρατήσεις 7 χρόνια πρώτος εσύ θα το αλλάξεις μόλις σου βάλει καλύτερη κάρτα γραφικών κ ανάλυση στο επόμενο.. και αν όχι εσύ προσωπικά οι περισσότεροι χρήστες Mac..

Είπαμε,άλλο το ένα άλλο το άλλο και κάθε σύγκριση το λιγότερο ατυχής.. Τυχερός (κ έξυπνος) όποιος μπορεί να έχει σταθερό Win Pc και φορητό macbook κατά την δική μου γνώμη κ εμπειρία.

Το αν θα το κρατησεις ειναι δικο σου θεμα...Αν σκας καθε χρονο αρκετα $$ για καρτα γραφικων που στην τελικη αν δεν εισαι gamer δεν θα σου χρειαστει ειναι παλι δικο σου θεμα...Η ουσια ειναι οτι οσος καιρος και αν περασει θα ειναι οπως οταν το πηρες...Σαφεστατα πιο αργο απο τους υπολογιστες τελευταιας τεχνολογιας αλλα θα ειναι οπως οταν το αγορασες...

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι αν μιλάμε για τον average χρήστη που θέλει τον υπολογιστή για internet browsing, μουσική, office και καμιά ταινιούλα τότε τα 7 χρόνια δεν είναι τόσο τραβηγμένα .. Προσωπικά είχα από το 2006 MBP και το άλλαξα φέτος (6 χρόνια) ..

Δεν λειτουργούσε όπως την πρώτη μέρα που το αγοράσα όπως είπε ο φίλος ThanosA και είχε αρχίσει να δείχνει την ηλικία του αλλά αν δεν είχα τα λεφτά για αγορά νέου Mac, θα μπορούσα να το χρησιμοποίω νομίζω για ένα ή και δύο ακόμα χρόνια για τα όσα ανάφερα πιο πάνω ..

Φυσικά το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για ένα PC αλλά πιστεύω ότι θα χρειαζόταν πολλή περισσότερη "προσοχή" και φροντίδα ..

Υ.Γ. Here's to six more years ! :D

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα υπάρχουν κ αυτά φίλε μου,και στο pc αν δεις στις αναβαθμίσεις υπάρχουν ακόμα χρήστες με P4 k Xp.αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ν'αποφυγουμε τις υπερβολές κ την σύγκριση ανάμεσα σε ανόμοια πράγματα. Νομίζω ότι στο πρώτο μου ποστ έδωσα το στίγμα,και εγω 80% στο osx είμαι,αλλά δεν μπορώ να πω ότι ζω μόνο με αυτό.πάντα υπάρχει λοιπόν το "ζητούμενο" πανάκεια όπως παρουσιάστηκε δεν είναι κανένα από τα δυο..

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικά για laptop, το trackpad είναι ότι καλύτερο υπάρχει και αυτός είναι από μόνος του σπουδαιότατος λόγος για πολλούς. Για μένα, ας πούμε, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, όταν μπορώ με πολύ απλές κινήσεις να κάνω την καθημερινότητά μου δραματικά πιο εύκολη, ευέλικτη, αποδοτική κτλ.

Εδώ έρχεται και ο δεύτερος λόγος, ότι το trackpad αυτό, το εκμεταλλεύεται άψογα το λογισμικό σου, που είναι σχεδιασμένο να τρέχει μόνο σε συγκεκριμένα μηχανήματα και όχι σε εκατομμύρια συνδυασμούς υπολογιστών. Εδώ γλιτώνεις και πολύ χρόνο στο setup.

Τρίτο και επίσης σπουδαίο: η πιθανότητα να κολλήσεις ιό είναι σχεδόν μηδέν.

Άλλο: μπορείς να έχεις και windows, αν τυχόν τα χρειαστείς.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η αίσθηση που βγάζουν τα Mac, που πραγματικά απολαμβάνεις να τα χρησιμοποιείς. Πολλοί συζητάνε για τους φανατικούς της Apple και άλλα τέτοια, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δε γεννήθηκαν με το μηλαράκι στην... καρδιά. Έγιναν έτσι επειδή ακριβώς απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα, σε αντίθεση με πολλούς χρήστες Windows που τους έρχεται συχνά να τα πετάξουν από το παράθυρο.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία και βολεύεσαι με τα windows, δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να πας σε Mac. Μπορείς, βέβαια, να βρεις κάποιον γνωστό σου, να σου δείξει πέντε πράγματα ή να μπεις στην ιστοσελίδα της Apple και να ενημερωθείς (εκεί θα πάρεις και μια πρώτη εικόνα του πόσο εύκολο είναι να "διδαχθείς" πράγματα για το Mac OS). Το μόνο σίγουρο είναι πως αντικειμενική απάντηση δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα των mac ειναι το hardware τους στους φορητους. Και οταν λεω hardware εννοω το trackpad, το λεπτο αλουμινενιο σασι, οι γενικα καλες οθονες, η σχετικα μεγαλη αυτονομια , το πολυ καλο πληκτρολογιο , το χαμηλο βαρος κλπ.

Στους σταθερους αυτα τα πλεονεκτηματα δεν υπαρχουν. Για αυτο θα δεις οτι απο γνωστους σου, αλλα και απο χρηστες εδω οι περισσοτεροι εχουν mac φορητο, οχι mac desktop.

Αν ομως θελεις ενα desktop all-in-one με ολους τους περιορισμους (αλλα και τα πλεονεκτηματα), τοτε ο iMac ειναι ενα απο τα καλυτερα all-in-one pc. Το mac mini ειναι μια πολυ ειδικη κατηγορια και το mac pro ειναι ενα πανακριβο workstation με πολυ μικρη απηχηση.

Στα μειονεκτηματα των mac μηχανηματων ειναι η δυστροπια να επικοινωνησουν με αλλες συσκευες , η μικρη εγγυηση που εμπιστευεται η apple τα μηχανηματα της, το ακριβο-δυστροπο-αργο service/αναβαθμισημοτητα, η μικρη αντοχη στο χρονο απο αποψη επιδοσεων και οι χαμηλες επιδοσεις λογω οτι το mac os x δεν εκμεταλλευεται τοσο καλα το hardware οπως τα windows.

Δημοσ.

Εχουνε περασει απο τα χερια μου απειρα λαπτοπ και λογω δουλειας χρησιμοποιω αναγκαστικα windows laptops αλλα για προσωπικη χρηση εχω ενα macbook.Εχω αγορασει αρκετα λαπτοπ και την περισσοτερη ερευνα και σκεψη την εκανα πριν παρω το μακβοοκ.Η λογικη μου ελεγε μην το παρεις η καρδια ελεγε παρτο :-) .Απο τοτε που το αγορασα,ενα πραγμα σκεφτομαι κα8ε μερα οτι ειναι η καλυτερη αγορα που εκανα ποτε.Αυτα

• Thanks 1
Δημοσ.

Στα laptop και στα tablet η apple πιστεύω ότι δεν παίζεται... Ειδικά επειδή έχουν το trackpad και ειναι ενσωματωμένο στα Macintosh η δουλειά ειναι απόλαυση..

Δημοσ.

Tα Apple laptop παίζουν παιχνίδια?

Ναι, παίζουν.

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ή απλά μπήκες για trolling και πιπιλάς τις διάφορες καραμελίτσες των όσων δεν είχαν ποτέ τους MAC αλλά, μάλλον λόγο κληρονομικού χαρίσματος, ξέρουν τα πάντα από MAC;

Δημοσ.

Ναι παιζουν αλλα για να παρεις οσο το δυνατον καλυτερη επιδωση βαζεις windows...Μιλαω για παιχνιδια που υπαρχουν μονο για windows και τα βαζεις στο osx με port...

Παιχνιδια που βγαινουν και για mac ,οπως οτι βγαζει η blizzard ειναι μια χαρα..

Η αληθεια να λεγεται..Επειδη κατα βαση ειναι φτιαγμενα για windows παιζουν καλυτερα εκει..Πχ osx επαιζα sc2 στα 30fps και στα windows 33fps ιδιες ρυθμισεις και φορτωμενο απο save...Αλλα πραγματικα ειναι τοσο μικρη η διαφορα που λεω δεν αξιζει καν και το εβγαλα..Τετοιες διαφορες συνηθως διορθωνονται μετα απο καιρο οταν φυγουν τα κυρια issues απο το game και παρει μια πιο stable μορφη βγαινει ενα ωραιοτατο patch και ανεβαινει λιγο η επιδωση στο osx και ερχεται στα ισα του...(Ολα αυτα για το starcraft δοκιμασμενο + οτι το εχω διαβασει σε αρκετα forums,για αλλα δεν γνωριζω..)

Δημοσ.

Ναι, παίζουν.

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ή απλά μπήκες για trolling και πιπιλάς τις διάφορες καραμελίτσες των όσων δεν είχαν ποτέ τους MAC αλλά, μάλλον λόγο κληρονομικού χαρίσματος, ξέρουν τα πάντα από MAC;

Οχι δε μπήκα για τρολλινγκ.Το χα απορία απλως.και ουτε σκεφτομαι να αγοράσω

Δημοσ.

Υπέροχοι όλοι , δεκτές οι εμπειρίες.

Δεν ξέρω ακόμα και είμαι σε σκέψεις. Εδώ που είμαι(Σουηδία) έχω αρκετές επιλογές και από ότι έχω δει και οι τιμές είναι καλύτερες από τις ελληνικές. Απλά από την στιγμή που ήρθα παρατήρησα ότι το 60-70% φοιτητών-καθηγητών χρησιμοποιούν Apple.

Να ενας πολυ σοβαρος λογος για να παρεις Apple laptop!

Γιατι να διαφερεις?;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...