Fott1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ pc & laptops με windows ή linux. Μακιντος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν έχω ασχοληθεί καν να δω τις διαφορές. Ωστόσο θέλω να μου πείτε από την εμπειρία σας το εξής: Γιατι να πάρει κάποιος apple product, για λαπτοπ συγκεκριμένα και γιατί να μην πάρει ; Ποιές οι διαφορές; Και αυτή η διαφορά στο κόστος σε τι ωφειλεται πέρα από εμπορικούς λόγους και διαφήμιση γενικά;
veteranos123 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Για φιγούρα.Γιατί δεν έχεις τι να κάνεις 2000 ευρώ. 9
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Aν αποκλείσουμε την περίπτωση όπου δουλεύεις κάποιο πρόγραμμα που υπάρχει μόνο σε macOS, ισχύει αυτό που είπε ο veteranos. 1
Haldol Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί σου αρέσει. Δε χρειάζονται πάντα αντικειμενικοί λόγοι. Το γουστάρεις; Άμα έχεις το μπακίρι πάρ' το λοιπόν και μη ζαλίζεις τον εαυτό σου, διότι μετά θα αναρωτιέσαι μόνιμα "μήπως όμως έπρεπε...". Εγώ όταν πήρα τον iMac ήθελα οπωσδήποτε All-In-One μηχάνημα (αντικειμενικό κριτήριο αγοράς #1) και να τρέχει UNIX ή UNIX-like OS (αντικειμενικό κριτήριο αγοράς #2) αλλά και να τρέχει Adobe Photoshop natively (αντικειμενικό κριτήριο αγοράς #3). Από το #2 αποκλείστηκαν τα Windows. Από το #3 αποκλείστηκε το GNU/Linux. Οπότε κατέληξα στο Mac OS X. Μπορούσα να πάρω όμως κάποιο άλλο ΑΙΟ μηχάνημα και να το κάνω hackintosh. Δε το έκανα. Γιατί; Διότι έβλεπα τα άλλα AIO και έλεγα "χμ, οκ, καλό". Έβλεπα και τον iMac και έλεγα "πωωω γ%μά#ο το θέλω!!!". Απλό. Άνθρωποι είμαστε, αυτό που μας αρέσει είναι σημαντικότερο από μικρές τεχνικές λεπτομέρειες! Θα μπορούσα να έχω πάρει κάποιο άλλο AIO- αλλά δε θα το γούσταρα τόσο, δε θα το πρόσεχα τόσο μετά. Πάντα θα είχα "τύψεις" που δε πήρα αυτό που ήθελα. 8
ivyhae Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ποιοτητα κατασκευης,touchpad και το os 1
mchrisober Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ποιότητα κατασκευής και το ´´δεσιμό´´ λογισμικού με hardware. Θέλω να προσθέσω ότι οι τιμές στην ελλαδα είναι απαγορευτικές, οπότε δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα. Επειδή έχω δουλέψει όλα τα λειτουργικά, μπορω να πω ότι στα Mac os δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, είναι το πιο απλό λειτουργικο με διαφορα. Εάν είχα τα χρήματα θα έπαιρνα ένα MacBook pro με retina, αλλα είναι ακριβό. Και κάτι τελευταίο, τα Mac χάνουν την αξία τους πιο σιγά, δηλ μετα απο ένα χρόνο μπορείς να το πούλησεις και να μην χάσεις πολλά, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο που θα πέσει κάτω απ την μισή τιμη.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί σου αρέσει. Δε χρειάζονται πάντα αντικειμενικοί λόγοι. Το γουστάρεις; Άμα έχεις το μπακίρι πάρ' το λοιπόν και μη ζαλίζεις τον εαυτό σου, διότι μετά θα αναρωτιέσαι μόνιμα "μήπως όμως έπρεπε...". +1. Πέρα από τα έλλογα κριτήρια υπάρχει και το θυμικό.
VidShark7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Γνώμη μου είναι, πως στο μόνο μου διαφέρει από τα άλλα λάπτοπ είναι το λειτουργικό και ίσως η ποιότητα κατασκευής. Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις κάποιο θα πρότεινα να δοκιμάσεις και hackintosh για να πάρεις μια γεύση...
atheatos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι απλο. Καταρχας,ΣΒΗΝΕΙΣ απο το μυαλό σου ότι ξέρεις απο pc, laptop κτλ. Ξεκινάς απο λευκό χαρτί, με μόνο υλικό τα κομμάτια τα οποία σε ενδιαφέρουν, για την χρήση που θες να κάνεις. Στην ουσία κάνεις restart το μυαλό σου χωρίς να σε αποσπά αυτο που σου έχουν μάθει ή επιβάλλει. Πες ότι θες λάπτοπ. Αν θα το σχεδιάζες εσυ βάσει των όσων καταλαβαίνεις, πως θα το σχεδιάζες? Ποιο υλικό θα επέλεγες? Το λειτουργικο πως θα έπρεπε να φαίνεται στην οθόνη? Τι χρώματα και τί ποιότητα εικόνας θα έπρεπε να είχε η οθόνη και το μενού ? Τι είναι φυσικό για σένα σε ενα χώρο? Το σπίτι σου δεν θες να είναι άσχημο ,γιατι να είναι ο υπολογιστη σου,?Επειδη κάποιοι δεν το σχεδίασαν με γνώμονα το οικείο περιβάλλον αλλα το περιβάλλον εργασίας,όπου ο χρήστης έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθότι πληρώνεται, θα πρέπει να έχεις την αίσθηση της δουλειάς όταν είσαι σε έναν υπολογιστη? Αυτο ήταν ένα μικρο παράδειγμα γιατι πήρα apple.....που όμως είναι και γενικότερα ο τρόπος σκέψης μου για όλα τα αντικείμενα που επιλέγω. Για να σου δώσω να καταλάβεις δεν έχω iPhone γιατί απο την στιγμη που βγήκε το iPad είναι τελείως περιττό....μα τελείως! Sent from my iPad using Insomnia 4
NiCk_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 1. Για το λογισμικό .. .. και ότι συνεπάγεται με αυτό .. Ξεσκάς από ιούς και spyware ( από το 99% τους τουλάχιστον ), από registry και έχεις ένα λογισμικό το οποίο ένα απλό, γρήγορο, με χρήσιμα apps ( iTunes, iMovie, iPhoto κ.α.) και "απλά δουλεύει" .. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο το 2006 όταν είχα αγοράσει το πρώτο μου Mac, αλλά παρόλη την βελτίωση των Windows τα τελευταία χρόνια, προσωπικά εξακολουθώ τα OS X σαν το καλύτερο λογισμικό .. Προσωπικά είμαι τόσο ικανοποιημένος που όταν φέτος τίθηκε το ζήτημα αγοράς νέου υπολογιστή, έψαξα μόνο στην σελίδα της Apple μιας και δεν έχω καμία διάθεση να πάω πίσω στα Windows .. 2. Για το design .. .. το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς .. Το αλουμίνιο και το γυαλί αντί του πλαστικού, και οι minimal γραμμές χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της Apple .. Είναι ακόμα ένας τομέας στον οποίο ο ανταγωνισμός έχει κάνει τεράστια άλματα, αλλά τα Macbooks και τα iMacs / Mac Pros παραμένουν από τα πιο καλαίσθητα computers που μπορεί να αγοράσει κανείς κατά την γνώμη μου .. Το βάρος τους και το μέγεθος τους επίσης είναι συχνά σημείο αναφοράς .. 3. Γιατί έχεις iPhone/iPad .. .. και θέλεις να τα συνδυάσεις με τον υπολογιστή σου χωρίς πολλές δυσκολίες .. Πλέον με το iCloud τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και πρακτικά .. Αυτόματα downloads από το computer στο iPhone/iPad, συγχρονισμός επαφών, σημειώσεων, υπενθυμίσεων, μηνυμάτων κ.α. 4. Για τα μικρά πράγματα .. .. τα οποία θα συναντάς καθημερινά και είναι πολύ απλά αδύνατον να τα συμπεριλάβει κανείς σε λίστες ή συγκρίσεις .. Στους πρώτους μου μήνες με Mac, θυμάμαι ότι δεν σταματούσα να εντυπωσιάζομαι με αυτά που συναντούσα .. 5. Γι'αυτό .. Γιατί σου αρέσει. Δε χρειάζονται πάντα αντικειμενικοί λόγοι. Το γουστάρεις; Άμα έχεις το μπακίρι πάρ' το λοιπόν και μη ζαλίζεις τον εαυτό σου, διότι μετά θα αναρωτιέσαι μόνιμα "μήπως όμως έπρεπε...". Μερικές φορές δεν έχει καμία σημασία το τι είναι το καλύτερο/πιο σωστό μπροστά σε αυτό που θέλουμε/νιώθουμε .. Αν το Mac είναι αυτό που θές, τότε κανένα άλλο computer δεν πρόκειται να σε καλύψει .. 2
Fott1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Υπέροχοι όλοι , δεκτές οι εμπειρίες. Δεν ξέρω ακόμα και είμαι σε σκέψεις. Εδώ που είμαι(Σουηδία) έχω αρκετές επιλογές και από ότι έχω δει και οι τιμές είναι καλύτερες από τις ελληνικές. Απλά από την στιγμή που ήρθα παρατήρησα ότι το 60-70% φοιτητών-καθηγητών χρησιμοποιούν Apple. 1
Heatspreader Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Για να σου δώσω να καταλάβεις δεν έχω iPhone γιατί απο την στιγμη που βγήκε το iPad είναι τελείως περιττό....μα τελείως! Sent from my iPad using Insomnia Αυτή ακριβώς την άποψη είχα όταν πήρα το iPad, έχοντας ήδη iPhone 4. Μετά από λίγους μήνες όμως τείνω να αναθεωρήσω. Παρόλο που έχω το iPad σχεδόν πάντα μαζί, το iPhone το έχω πάντα. Κινητό είναι, οπότε είναι σχεδόν κολλημένο πάνω μου. Οπότε μάλλον είναι κάτι διαφορετικό. Αν έπρεπε να δώσω κάτι αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τι θα ήταν από τα δύο. Πριν λίγο καιρό θα έλεγα το iPhone... Υπέροχοι όλοι , δεκτές οι εμπειρίες. Δεν ξέρω ακόμα και είμαι σε σκέψεις. Εδώ που είμαι(Σουηδία) έχω αρκετές επιλογές και από ότι έχω δει και οι τιμές είναι καλύτερες από τις ελληνικές. Απλά από την στιγμή που ήρθα παρατήρησα ότι το 60-70% φοιτητών-καθηγητών χρησιμοποιούν Apple. Συμφωνώ με τις απόψεις των παιδιών. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία "κυκλοφορούν" περισσότερο από παλιά αν και δεν χρειάζεται ας πούμε. Θέλω να πω ότι πριν τα Windows XP, η κατάσταση με τα Windows ήταν τραγική. Στα Vista χάλασε λίγο και με τα Seven πλέον μιλάμε σχεδόν στα ίσια. Αν τώρα έχουμε 2/10 Macintosh, τότε έπρεπε να έχουμε 9/10. Βοήθησε το iPod και φυσικά το iPhone θεωρώ σε αυτή την έκρηξη. Θεωρώ ότι το Mac είναι τρόπος ζωής. Όπως τρόπος ζωής είναι και το PC. Δεν μπορώ να αποχωριστώ τίποτα από τα δύο. Αν έπρεπε να δώσω κάτι ίσως να έδινα το PC, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα αγόραζα πάλι κάποιο. Πολλές φορές πέφτω στη λούμπα και τα συγκρίνω. Ζηλεύω το PC μου, που είναι τόσο γρήγορο (SSD), αλλά από την άλλη το κάθε ένα έχει τη δική του χάρη. Κανένα δεν είναι τέλειο βεβαίως Κάποιος μερακλής πιστεύω ότι δεν θα μετανιώσει ποτέ αν αγοράσει Mac. Επειδή μία ζωή την έχουμε και σε αυτήν τη ζωή οι περισσότεροι δεν μπορούμε να πάρουμε Ferrari, ένα Computer τέτοιας κλάσης το οποίο κουτσά στραβά με οικονομίες μπορούμε να το αποκτήσουμε, γιατί να μην το κάνουμε; Μικρές χαρές...
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Για το "λογισμικό" .... ...κατά κύριο λόγο,και γιατί βαρέθηκες το πρήξιμο τόσα χρόνια,θέλεις κάτι ελαφρύ,άμεσο και με καλή αυτονομία.. Υπάρχει όμως και φάκα πέρα από το τυρί,ξεχνάς τα παλιά και πας σε καινούρια αν πας σε book και ψάχνεις το παρελθόν μείνε εκεί που είσαι.. 1
anonymous-root Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι να πάρει κάποιος apple product, γιατί μπορεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα