Προς το περιεχόμενο

tint2 start menu

Angelaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

θα ήθελα λίγο τις γνώσεις σας. Στήνω τον Η/Υ μου με Arch + Openbox. Για πάνελ χρησιμοποιώ το tint2. Αυτό που ζητάω από το panel μου είναι να περιέχει ένα μενού εκκίνησης εφαρμογών (start menu), συντομεύσεις αγαπημένων εφαρμογών, εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας (show desktop), status bar, tray icons (συγνώμη αλλά τα δύο τελευταία δεν θυμάμαι την ελληνική τους μετάφραση). Όλα τα έχω καταφέρει εκτός από το μενού εκκίνησης εφαρμογών. Στο διαδίκτυο που κοίταξα βρήκα άτομα που χρησιμοποιούν μενού εκκίνησης. μέσα στο φάκελο /usr/share/applications έχουν το αρχείο menu.desktop επειδή ο tint2 χρησιμοποιεί τα αρχεία .desktop. Εγώ δεν έχω τέτοιο αρχείο. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να αποκτήσω και εγώ αυτό το αρχείο????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξέρω οτι δεν έχει start menu. Το εικονίδιο ήταν συντόμευση που ανοίγει ένα menu σαν το gnome-menu. Στο αρχείο ρυθμίσεων έχει αυτό:

>launcher_item_app = /usr/share/applications/menu.desktop

Ευχαριστώ θα το κοιτάξω και μετά θα απαντήσω. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα μάλλον μου κάνει!!! Να ρωτήσω και κάτι άλλο ή να ανοίξω άλλο post? Πως μπορώ να έχω Ελληνικό ή Αγγλικό περιβάλλον εργασίας (start menu, program menus) στο openbox ανάλογα με τι συνδέομαι??

Εννοεις οταν συνδεεσαι πχ σαν mitsos να στα εχει στα ελληνικα και οταν συνδεεσαι σαν jim να στα εχει στα αγγλικα?

Αυτο γινεται οριζοντας το locale απο το ~/.bashrc, πχ στο τελος του bashrc

>export LANG=el_GR.UTF-8

όχι θέλω όταν επιλέγω από τον lxdm ελληνικά να τα βλέπω ελληνικά και όταν αγγλικά να τα βλέπω αγγλικά. Υπάρχει κάτι πιο light από lxdm που να έχει αυτή τη δυνατότητα?? Ο slim που έχω τώρα δεν το κάνει ή τουλάχιστον δεν το βρήκα!!!

Αυτο που σε αφηνει να ορισεις ο *dm (lightdm/gdm/kdm/slim/lxdm/xdm κλπ) ειναι η γλωσσα γραφης. Ο ιδιος ο dm ακολουθει το locale που εχει ο root, μιας και τρεχει με δικαιωματα root, αρα το locale του συστηματος.

Για να εχεις ολο το συστημα στα αγγλικα και τον χρηστη στα ελληνικα πχ, πρεπει να καενις οτι λεω παραπανω.

Οκ!! Δηλαδή δεν μπορώ να έχω το σύστημα αγγλικά και ο χρήστης να μπαίνει όποτε θέλει Ελληνικά και όποτε θέλει Αγγλικά??

Για το menu βρήκα προγραμματάκι γραμμένο σε Python. Αξίζει ή βαραίνει το σύστημα??? Είναι το xmenud (από κάτι Ρώσους το βρήκα....)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...