Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ'αρχάς καλησπέρα. Χθες μου συνέβη κάτι περίεργο. Εκεί που δούλευα κανονικά τον υπολογιστή, σηκώθηκα για λίγο και άλλαξα δωμάτιο. Όταν γύρισα στον υπολογιστή ενώ φαινόταν να δουλεύει η οθόνη ήτανε μαύρη, και δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα. Πάτησα το reset και δεν φόρτωνε καν το bios. To περίεργο είναι πως το start kai to reset ανταποκρίνονταν αλλά δεν φόρτωνε τπτ.

Καθώς τα mobo/cpu/gpu/ram είναι λίγων μηνών το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό. Αλλά μου έκανε εντύπωση γιατι έδειχνε να δίνει ρεύματα. Το άνοιξα και μέτρησα τα ρευματα. Δίνει 2,2V αντί για 3,3V, 5V κανονικά και 13,5V αντί για 12V. To κακό είναι ότι δεν έχω άλλα κομμάτια να τα δοκιμάσω ένα ένα. Λέτε την δουλειά να μου την κάνει το 2,2? Η μητρική φαίνεται καθαρή. Δεν φαίνεται τίποτα σκασμένο. Το επόμενο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το cpu αλλά δεν μπορώ να το δοκιμάσω κάπως. Καμιά άλλη ιδέα?

Επεξ/σία από sv2kgl
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως όχι. Το σκέφτηκα αφού πρώτα το'χα λύσει όλο το pc. Λες να ήτανε κάτι τόσο απλό και να παιδεύομαι τζάμπα?

Δημοσ.

Τελικά ήτανε το τροφοδοτικό. Δοκίμασα ένα παλιό noname που είχα και δούλεψε. Αλλά όμως μιας και το noname είναι πολύ μικρό(400watt), θα ήθελα να μου προτείνετε ένα νέο για αγορά.

Κλίνω περισσότερο σε αυτό: Corsair Enthusiast Series TX750 V2

Δημοσ.

Το σύστημα είναι το εξής:

mobo: Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3

cpu: AMD FX 6100 3.3 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box

gpu: ATI Radeon HD6670 1GB DDR5 PCI-E DVI HDMI DP (Asus)

ram: CORSAIR CMX8GX3M2A1600C XMS3 8GB (2X4GB) PC3-12800 KIT

4xHDD

1xDVD-RW

4x80mm fan

1x120mm fan

Στο online calculator της Thermaltake είδα ότι χρειάζομαι περίπου 310W. Άρα με ένα όριο ασφαλείας 200w είμαι καλά με 500w και άνω. Μέχρι στιγμής είχα το Link.png Site: Q-TEC 500W BIG FAN PFC BLACK και στα 6,5 χρόνια συνύπαρξής μας δεν είχα παράπονο. Απλά θέλω ένα τροφοδοτικό που να μου βγάλει άλλα τόσα χρόνια.

Τα λεφτά δεν τα σκέφτομαι. Όχι οτι μου τρέχουν από τα μπατζάκια απλά το σκέφτομαι σαν επένδυση και για μελλοντικό σύστημα. Απλά μην φτάσουμε σε νούμερα άνω των 150-160 ευρώ γιατί τότε ήξερα κι εγώ ποιο να πάρω και αναφέρομαι στο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20523&cat=17 !!!

Δημοσ.

Καταλαβαινω τι εννοεις.. :) To ΤΧ750 που σκεφτεσαι πιο πανω ειναι καλη επιλογη.. Με βαση τις αναγκες σου παντως θα σε καλυψει ανετα και αυτο: http://www.skroutz.g...s-TX650-V2.html και γλιτωνεις κι ενα 20αρικο.. Και εννοειται πως θα μπορει μελλοντικα να "σηκωσει" και πιο "βαρια" πραγματα..

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι τοσα πολλα watt.. +1 και στην προταση του καρχαρια, μιας κι αν δεις την υπογραφη μου αυτο εχω κι εγω κι εννοειται πως ειμαι κομπλε..!

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι τοσα πολλα watt.. +1 και στην προταση του καρχαρια, μιας κι αν δεις την υπογραφη μου αυτο εχω κι εγω κι εννοειται πως ειμαι κομπλε..!

Επίσης στο μέλλον μπορεί να βάλει μία ποίο απαιτητική κάρτα γραφικών και να είναι πάλι κομπλέ ;)

Δημοσ.

Μου άρεσε πολύ η πρότασή σου SharkGamer007! Θα το παραγγείλω αύριο!

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...